//Add More external stylesheets Linux Lite : Η καλύτερη διανομή για μετάβαση από τα windows στο linux


Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Linux Lite : Η καλύτερη διανομή για μετάβαση από τα windows στο linux

read

Το Linux Lite δημιουργήθηκε για να κάνει τη μετάβαση από τα Windows σε ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται σε Linux, όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

Αυτό το επιτυγχάνει παρέχοντας εύχρηστο οικείο λογισμικό όπως Skype, Steam, Kodi και Spotify, την δωρεάν σουίτα Office και  ένα πολύ απλό και όμορφο μενού χρήστη και περιβάλλον επιφάνειας εργασίας.

Το Linux Lite ακολουθεί τη φιλοσοφία του Unix όσον αφορά την επιλογή λογισμικού και τον προγραμματισμό, όπως ισχύει στη σύγχρονη εποχή,  απλά επιλέξτε και εγκαταστήσετε τα προγράμματα που σας ενδιαφέρουν

Είναι πλήρως λειτουργικό, αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε επιπλέον λογισμικό όταν εκκινείτε τον υπολογιστή σας για πρώτη φορά. Με ένα ενσωματωμένο Τείχος προστασίας υψηλής δυνατότητας διαμόρφωσης και ειδοποιήσεις ενημέρωσης ασφαλείας στην επιφάνεια εργασίας, η ασφάλεια του υπολογιστή σας λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Το Linux Lite περιλαμβάνει το LibreOffice το οποίο είναι συμβατό με το Microsoft Office, που σημαίνει ότι μπορείτε να ανοίξετε και να χρησιμοποιήσετε όλα τα υπάρχοντα αρχεία του Microsoft Office.

Είτε προβάλλετε είτε επεξεργάζεστε τις αγαπημένες σας εικόνες,  σας προσφέρει τα εργαλεία που χρειάζεστε για να μετατρέψετε τις εικόνες σας.

Περιηγηθείτε στο διαδίκτυο με το Chrome, ελέγξτε το email σας με το Thunderbird και μεταφορτώστε τα στο cloud με το Dropbox.

Οι εφαρμογές, όπως το Lite Tweaks και το Lite Software, θα σας εξοπλίσουν με όλα τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζεστε για να διατηρήσετε και να βελτιώσετε το σύστημά σας.


Εγκατάσταση Linux Lite στον υπολογιστή σας
Λειτουργία UEFI

  1. Ξεκινήστε τον υπολογιστή σας και μεταβείτε στο BIOS του συστήματός σας και ελέγξτε ότι η σειρά εκκίνησης έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε οι συσκευές DVD και USB να έχουν ρυθμιστεί για εκκίνηση πρώτα.
  2. Αυτό διαφέρει από BIOS σε BIOS.
  3. Σας συμβουλεύουμε να απενεργοποιήσετε το Secure Boot και να βεβαιωθείτε ότι το UEFI έχει ρυθμιστεί σε Enabled στο BIOS σας.
  4. Μόλις ρυθμίσετε το BIOS, τοποθετήστε το δίσκο DVD ή το USB stick στον υπολογιστή σας και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.Θα δείτε την παρακάτω οθόνη :
  5. Βεβαιωθείτε ότι το Boot Linux Lite 6.4 Live System είναι επισημασμένο και πατήστε το πλήκτρο enter για να εκκινήσετε τη ζωντανή περίοδο λειτουργίας.
  6. Αυτός είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να ελέγξετε ότι υποστηρίζεται όλο το υλικό σας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εκκίνηση και έχετε απλώς μια μαύρη οθόνη, δοκιμάστε τη δεύτερη επιλογή, τη λειτουργία συμβατότητας Linux Lite 6.4 .

Οι άλλες επιλογές είναι:
  1. Εκκίνηση Linux Lite 6.4 Live System, εκκίνηση απευθείας στην επιφάνεια εργασίας Linux Lite. άμεση εγκατάσταση Linux Lite 6.4, εγκαταστήστε το Linux Lite άμεσα χωρίς εκκίνηση στην επιφάνεια εργασίας.
  2. Λειτουργία συμβατότητας Linux Lite 6.4 - χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις πρώτες 2 επιλογές.
  3. Έλεγχος για καταστροφή συστήματος αρχείων - ελέγχει την εικόνα εγκατάστασης για σφάλματα, εάν δεν βρεθεί κανένα, θα εκκινήσει στην επιφάνεια εργασίας ως συνήθως, επανεκκίνηση και τερματισμός

Λάβετε υπόψη ότι, ορισμένες από αυτές τις επιλογές εκκίνησης μπορεί να εμφανίζονται ή να μην εμφανίζονται όπως στην παραπάνω εικόνα καθώς ο αριθμός των επιλογών αλλάζει από έκδοση σε έκδοση. Εάν επιθυμείτε να γράψετε το ISO σε USB και να κάνετε Boot από αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό Etcher ή το Rufus

 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ : linux
Κατεβάστε την εφαρμογή Linux Lite


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .