//Add More external stylesheets NSIS : Δημιουργία προγραμμάτων εγκατάστασης των Windows


Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

NSIS : Δημιουργία προγραμμάτων εγκατάστασης των Windows

read

Το NSIS (Nullsoft Scriptable Install System) είναι ένα επαγγελματικό σύστημα ανοιχτού κώδικα για τη δημιουργία προγραμμάτων εγκατάστασης των Windows. Έχει σχεδιαστεί για να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο και ευέλικτο και επομένως είναι πολύ κατάλληλο για διανομή στο διαδίκτυο. 

 Όντας η πρώτη εμπειρία ενός χρήστη με το προϊόν σας, ένα σταθερό και αξιόπιστο πρόγραμμα εγκατάστασης είναι ένα σημαντικό στοιχείο ενός επιτυχημένου λογισμικού. Με το NSIS μπορείτε να δημιουργήσετε τέτοια προγράμματα εγκατάστασης που να είναι σε θέση να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να ρυθμίσετε το λογισμικό σας. 

 Το NSIS βασίζεται σε σενάρια και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τη λογική για να χειριστείτε ακόμη και τις πιο περίπλοκες εργασίες εγκατάστασης. 

Πολλά πρόσθετα και σενάρια είναι ήδη διαθέσιμα,  μπορείτε να δημιουργήσετε προγράμματα   εγκατάστασης ιστού, να επικοινωνήσετε με τα Windows και άλλα στοιχεία λογισμικού, να εγκαταστήσετε ή να ενημερώσετε κοινόχρηστα στοιχεία και πολλά άλλα.

Χαρακτηριστικά

  • Το NSIS μπορεί να δημιουργήσει προγράμματα εγκατάστασης των Windows που έχουν τη δυνατότητα εγκατάστασης, απεγκατάστασης, ρύθμισης ρυθμίσεων συστήματος, εξαγωγής αρχείων κ.λπ. Επειδή το NSIS βασίζεται σε αρχεία δέσμης ενεργειών, μπορείτε να δημιουργήσετε τόσο απλά όσο και προηγμένα προγράμματα εγκατάστασης.
  • Δημιουργήθηκε για να είναι μικρό, γρήγορο και αποτελεσματικό. Ενώ άλλα προγράμματα εγκατάστασης προσθέτουν συχνά εκατοντάδες kilobyte ή πολλά megabyte στα δεδομένα του προγράμματος εγκατάστασης, ένα πρόγραμμα εγκατάστασης NSIS με πλήρεις δυνατότητες έχει επιβάρυνση μόνο 34 KB.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μεμονωμένο πρόγραμμα εγκατάστασης που είναι συμβατό με Windows 95, Windows 98, Windows ME, Windows NT, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista, Windows Sever 2008, Windows 7, Windows Server 2008R2, Windows 8, Windows Server 2012, Windows2R1, Windows 2 Server0, Windows 20, Windows 8, Windows Server 20, Windows 8, Windows Server 201, Windows 2 Server0, Windows 8, Windows Server0, Windows 20, Windows 8, Windows Server 20, Windows 8. και Windows 11.
  • Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές μεθόδους ενσωματωμένης συμπίεσης (ZLib, BZip2, LZMA). Η νέα συμπίεση LZMA δίνει καλύτερα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη κοινή μέθοδο συμπίεσης. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε μεγάλες μονάδες αρχειοθέτησης με αυτοεξαγωγή ή άλλες εφαρμογές. Η υποστήριξη συμπίεσης περιλαμβάνεται στην επιβάρυνση των 34 KB.
  • Σε αντίθεση με άλλα συστήματα που μπορούν να δημιουργήσουν προγράμματα εγκατάστασης μόνο με βάση μια λίστα αρχείων και κλειδιών μητρώου, το NSIS διαθέτει μια ισχυρή γλώσσα δέσμης ενεργειών. 
  • Αυτή η γλώσσα σεναρίου έχει σχεδιαστεί για προγράμματα εγκατάστασης και έχει εντολές που σας βοηθούν να εκτελέσετε πολλές εργασίες εγκατάστασης. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε προσαρμοσμένη λογική και να χειριστείτε διαφορετικές αναβαθμίσεις, ελέγχους έκδοσης και άλλα.
  • Για τυπικούς εγκαταστάτες ή ως σημείο εκκίνησης για πιο σύνθετους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα διαθέσιμα εργαλεία δημιουργίας σεναρίων.
  • Ένα πρόγραμμα εγκατάστασης μπορεί να υποστηρίξει πολλές γλώσσες διεπαφής. Περιλαμβάνονται ήδη περισσότερες από 40 μεταφράσεις, αλλά μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τα δικά σας αρχεία γλώσσας.
  • Η γλώσσα σεναρίου παρέχει εντολές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σύστημα προορισμού, από απλές λειτουργίες όπως δημιουργία φακέλων και επεξεργασία μητρώου έως τροποποίηση κειμένου/δυαδικού αρχείου, τροποποίηση μεταβλητών περιβάλλοντος και επανεκκινήσεις συστήματος. Χρησιμοποιώντας τα παρεχόμενα πρόσθετα, μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το Windows API.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες σελίδες οδηγού για να λάβετε πληροφορίες από τον χρήστη ή να ενσωματώσετε επιλογές διαμόρφωσης. Το NSIS περιλαμβάνει μια κλασική και σύγχρονη διεπαφή οδηγού, αλλά είναι ακόμη δυνατό να δημιουργήσετε τη δική σας προσαρμοσμένη διεπαφή.

Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για ένα απολύτως εξειδικευμένο πρόγραμμα  που απευθύνεται σε   προγραμματιστές και μπορεί να βοηθήσει  στην δημιουργία  εγκατάστασης των εφαρμογών τους.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή NSIS


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .