//Add More external stylesheets DiskCheckup : Δείτε σε πραγματικό χρόνο τα χαρακτηριστικά SMART σε HD, ή SSD


Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

DiskCheckup : Δείτε σε πραγματικό χρόνο τα χαρακτηριστικά SMART σε HD, ή SSD

read

Δωρεάν εφαρμογή για προσωπική χρήση, που επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθεί τα χαρακτηριστικά SMART μιας συγκεκριμένης μονάδας σκληρού δίσκου. Το SMART (Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology) είναι μια δυνατότητα στον σκληρό δίσκο ενός υπολογιστή για την παροχή διαφόρων δεικτών παρακολούθησης της αξιοπιστίας του δίσκου.  

Εάν το SMART είναι ενεργοποιημένο σε έναν σκληρό δίσκο, ο διαχειριστής του συστήματος μπορεί να λάβει αναλυτικές πληροφορίες από τον σκληρό δίσκο για να προσδιορίσει μια πιθανή μελλοντική αστοχία του σκληρού δίσκου. 

Το SMART παρακολουθεί στοιχεία πιθανής μακροπρόθεσμης αστοχίας της μονάδας, όπως το 'Spin Up Time', τον αριθμό εκκίνησης/παύσης, τον αριθμό των ωρών ενεργοποίησης και τη θερμοκρασία του σκληρού δίσκου.

Eμφανίζει τις τρέχουσες τιμές των χαρακτηριστικών SMART, μαζί με την τιμή κατωφλίου για αυτό το χαρακτηριστικό. Εάν ένα χαρακτηριστικό πέσει κάτω από το όριο του, η μονάδα δίσκου δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα μπορεί να πληροί τις προδιαγραφές της στο μέλλον. 

Λάβετε υπόψη ότι τα χαρακτηριστικά SMART αλλάζουν αργά με την πάροδο του χρόνου και είναι αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες ενδείξεις για τη διάγνωση της διάρκειας ζωής μιας συγκεκριμένης μονάδας δίσκου. 

Το DiskCheckup παρακολουθεί αυτές τις αλλαγές για μεγάλο χρονικό διάστημα και προβλέπει την ημερομηνία (εάν είναι διαθέσιμη) της συνθήκης υπέρβασης κατωφλίου (TEC), η οποία εμφανίζεται στο κύριο παράθυρο. 

 Μπορεί επίσης, να εντοπίσει και να ορίσει τα μεγέθη της προστατευμένης περιοχής κεντρικού υπολογιστή (HPA) και της επικάλυψης διαμόρφωσης συσκευής (DCO). Τα HPA/DCO είναι κρυφές περιοχές του σκληρού δίσκου που περιέχουν δεδομένα που δεν είναι προσβάσιμα από τον χρήστη. 

Αυτές οι περιοχές μπορούν να αφαιρεθούν για να αποκαλυφθούν τα δεδομένα που κρύβονται σε αυτές τις περιοχές. Eμφανίζει επίσης πληροφορίες συσκευής, όπως τη γεωμετρία της μονάδας, τον σειριακό αριθμό, τον αριθμό μοντέλου, τον ρυθμό περιστροφής των μέσων και τις υποστηριζόμενες λειτουργίες.

Το DiskCheckup μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να αποστέλλει ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν ένα χαρακτηριστικό SMART έχει εντοπιστεί ότι είναι μικρότερο από την επιτρεπόμενη τιμή κατωφλίου. Τέτοιες τιμές κατωφλίου καθορίζονται από τον κατασκευαστή του σκληρού δίσκου.

Για να θεωρείται μια μονάδα δίσκου "καλή", όλα τα χαρακτηριστικά SMART πρέπει να είναι πάνω από αυτές τις τιμές. Τέλος,  εμφανίζει τη δραστηριότητα του δίσκου σε πραγματικό χρόνο.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή DiskCheckup


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .