InjuredPixels : Ελέγξτε την οθόνη του υπολογιστή για νεκρά pixel



Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

InjuredPixels : Ελέγξτε την οθόνη του υπολογιστή για νεκρά pixel

read

Στις οθόνες LCD κάθε pixel αποτελείται από τρία ξεχωριστά υπό-pixels, ένα κόκκινο, ένα πράσινο και ένα μπλε και ο συνδυασμός τους αποτελούν τα χρώματα που βλέπουμε στην οθόνη. Ονομάζουμε νεκρό ένα εικονοστοιχείο όταν όταν το τρανζίστορ που ενεργοποιεί την ποσότητα του φωτός που πρέπει να περάσει μέσα από τα τρία υπό-pixels δυσλειτουργεί.

Δεν είναι και λίγες περιπτώσεις που αγοράζοντας κάποιος μία οθόνη ένα λάπτοπ ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν τεχνολογίας LCD βρίσκεται αντιμέτωπος στην δυσάρεστη θέα η των Dead pixels.

Αν και κάτι τέτοιο δεν αποτελεί τον κανόνα εν τούτοις δεν μπορούμε και να το αποκλείσουμε, μάλιστα κάποιες εταιρείες υποστήριζαν στις συσκευές τους μέχρι ένα αριθμό Dead pixels και δεν το θεωρούσαν βλάβη.

Μπορεί βέβαια να μην είναι βλάβη αλλά δεν είναι και το καλύτερο το να αγοράσεις ένα προϊόν με καμένα ή κολλημένα pixels, άσε που που οι περισσότερες πλέον εταιρείες το θεωρούν ως αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση πωλώντας τα προϊόντα τους με την εγγύηση μηδενικών pixels.

Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα που θα σας παρουσιάσουμε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε περιπτώσεις που θέλουμε να αγοράσουμε μία οθόνη μεταχειρισμένη για παράδειγμα και θέλουμε να δούμε αν υπάρχουν προβληματικά pixels, ή αν η ήδη υπάρχουσα οθόνη μας εμφανίσει καμένα ή κολλημένα pixels.

Δοκιμάστε μια οθόνη κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγύησης, καθώς ενδέχεται να λάβετε αντικατάσταση σύμφωνα με την πολιτική νεκρών pixel του κατασκευαστή. Μπορείτε να τρέξετε το InjuredPixels χωρίς εγκατάσταση και ελέγξτε οποιαδήποτε οθόνη LCD ή tablet για νεκρά pixel ή ελαττώματα.

Ελέγξτε εύκολα για ζεστά, νεκρά ή κολλημένα pixel, για pixel που δεν φωτίζονται σωστά ή δεν εμφανίζουν τη σωστή απόδοση χρώματος. Το InjuredPixels γεμίζει ολόκληρη την οθόνη με ένα μόνο χρώμα, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε για pixel που δεν ταιριάζουν με το επιλεγμένο χρώμα.

Απλώς κάντε κλικ ή χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους για να περιηγηθείτε στα δοκιμαστικά χρώματα ή κάντε δεξί κλικ για να εμφανιστεί το μενού με τις κύριες εντολές. Τέλος, διαθέτει ενσωματωμένη υποστήριξη πολλαπλών οθονών, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε όλες τις συνδεδεμένες οθόνες για νεκρά ή ελαττωματικά pixel.

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:Windows

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .