//Add More external stylesheets

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Notepad3 : Δωρεάν αναβαθμισμένο σημειωματάριο για τα windows

read

Αν και τα Windows έχουν αλλάξει προς το καλύτερο σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, το προεπιλεγμένο σημειωματάριο των Windows, παραμένει σχεδόν το ίδιο εδώ 20 χρόνια. Το Notepad3 είναι ένα δωρεάν λογισμικό που έχει όλες τις δυνατότητες που λείπουν αυτή τη στιγμή από το προεπιλεγμένο σημειωματάριο των Windows.

Είναι γρήγορο, έχει μικρό αποτύπωμα μνήμης, αλλά  και αρκετά ισχυρό ώστε να χειρίζεται τις περισσότερες εργασίες.

Περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως η αντιστοίχιση αγκυλών, αυτόματη εσοχή, αυτόματη συμπλήρωση λέξεων, μετατροπή κωδικοποίησης χαρακτήρων μεταξύ διαφόρων μορφών (ASCII, UTF-8 και UTF-16), μετατροπή μορφής νέας γραμμής (μεταξύ DOS (CR/LF) , μορφές Unix (LF) και Macintosh (CR), πολλαπλές αναιρέσεις ή επαναλήψεις και μπορεί να χειριστεί σχεδόν οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  1. Έγχρωμη αναγνώριση σύνταξης : Διαθέτει ένα ευέλικτο σύστημα αναγνώρισης σύνταξης για πολλές γλώσσες προγραμματισμού και αρχεία κειμένου. Αυτό σημαίνει ότι ο κώδικας σας ή το κείμενό σας θα εμφανίζεται με διαφορετικά χρώματα ανάλογα με τη σημασία των όρων, των συναρτήσεων και των συμβόλων που χρησιμοποιείτε. Αυτό καθιστά πιο εύκολη την ανάγνωση και την κατανόηση του κώδικα.
  2. Προηγμένοι χειρισμοί κειμένου: Παρέχει πολλές επιλογές για την επεξεργασία κειμένου, όπως αντιγραφή, αποκοπή, επικόλληση, αναίρεση και επαναφορά. Επιπλέον, μπορείτε να τονίσετε, να σβήσετε και να αντικαταστήσετε γραμμές ή κείμενο με μια απλή κίνηση.
  3. Προσαρμογή και διαμόρφωση: Σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το περιβάλλον εργασίας σας σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα του φόντου, τη γραμματοσειρά, το μέγεθος της γραμματοσειράς και πολλά άλλα. Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε τους συντομεύσεις πληκτρολογίου και να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα μενού για να επιταχύνετε τη ροή της εργασίας σας.
  4. Υποστήριξη απόκρυψης γραμμής: Ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζει το Notepad3 είναι η δυνατότητα απόκρυψης γραμμής. Αυτό σας επιτρέπει να κρύψετε γραμμές κώδικα που δεν χρειάζεσθε.
  5. Αυτόματη συμπλήρωση: Ο κειμενογράφος υποστηρίζει τη λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης, η οποία σας βοηθά να ολοκληρώνετε αυτόματα κομμάτια κώδικα ή λέξεις κλειδιά καθώς πληκτρολογείτε. 
  6. Εύκολη πλοήγηση στον κώδικα: Ο Notepad3 προσφέρει εργαλεία πλοήγησης που καθιστούν ευκολότερη την περιήγηση σε μεγάλα αρχεία κώδικα. Μπορείτε να πηδάτε σε συγκεκριμένες γραμμές, να εντοπίζετε γρήγορα συμβολοσειρές και να σημειώνετε τμήματα κώδικα για εύκολη αναφορά αργότερα.
  7. Υποστήριξη αποθήκευσης σε διάφορες μορφές: Μπορείτε να αποθηκεύσετε το κείμενό σας σε διάφορες μορφές αρχείων, όπως αρχεία κειμένου ASCII, UTF-8, UTF-16 και πολλές άλλες. Αυτό σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την αποθήκευση στις απαιτήσεις του έργου ή της εφαρμογής σας.

Συνοψίζοντας, σε γενικές γραμμές, είναι ένα εξαιρετικό, απολύτως δωρεάν πρόγραμμα σημειωματάριο για τα windows που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Notepad3


Ακολουθήστε μας στο Google News



Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .