//Add More external stylesheets Rescuezilla : Δωρεάν εφαρμογή αντιγράφων ασφαλείας και κλωνοποίησης



Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Rescuezilla : Δωρεάν εφαρμογή αντιγράφων ασφαλείας και κλωνοποίησης

read

Δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων μας είναι ένα σημαντικό καθήκον που πρέπει να έχουμε υπόψη μας. Όμως, πολλές φορές αντιμετωπίζουμε προβλήματα όταν προσπαθούμε να ανακτήσουμε τα δεδομένα μας από ένα κατεστραμμένο σύστημα. Εδώ το Rescuezilla μπορεί να μας βοηθήσει.

Το Rescuezilla είναι ένα δωρεάν-ανοιχτού κώδικα εργαλείο ανάκτησης δεδομένων που βασίζεται στο ευρέως γνωστό λογισμικό Clonezilla. Αυτό το εργαλείο μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων μας και να τα ανακτήσουμε σε περίπτωση προβλημάτων.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του  είναι η ευκολία χρήσης του. Ακόμη και μη έμπειροι χρήστες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι η δυνατότητα να δημιουργήσει εικόνες αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων μας σε διάφορες μορφές, όπως το ZIP, TAR ή το ISO. Αυτό μας δίνει την ευελιξία να αποθηκεύσουμε τα δεδομένα μας σε οποιοδήποτε μέσο επιλέξουμε, όπως εξωτερικούς σκληρούς δίσκους ή ακόμη και σε απομακρυσμένα αποθηκευτικά μέσα.

Επιπλέον, διαθέτει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα εκκινήσιμο USB ή CD/DVD για να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Αυτό μας δίνει την ασφάλεια ότι θα έχουμε πάντα πρόσβαση στα δεδομένα μας, ακόμη και αν το κύριο σύστημα αποτύχει.

Εάν υπάρξει αστοχία στο σκληρό σας δίσκο, μπορείτε να επαναφέρετε την εικόνα του δίσκου σας και μέσα σε λίγα λεπτά και όλα τα έγγραφα και οι ρυθμίσεις σας θα αποκατασταθούν στην ίδια ακριβώς κατάσταση που βρίσκονταν όταν τραβήχτηκε το τελευταίο στιγμιότυπο

Σας επιτρέπει να εκτελείτε ενέργειες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, επαναφοράς και ανάκτησης, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να κάνετε εκκίνηση στο κανονικό λειτουργικό σας σύστημα. Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε Windows, Mac ή Linux, δεν έχει σημασία αν δεν μπορείτε καν να συνδεθείτε. Απλά κατεβάστε και γράψτε το ISO σε ένα USB stick και επανεκκινήστε το μηχάνημά σας και από εκεί και μετα εκτελέστε την εργασία που επιθυμείτε.

Για να γράψουμε το αρχείο ISO στο στικάκι μας θα χρειαστεί να κατεβάσουμε το (Το Etcher είναι μία εφαρμογή ανοικτού κώδικα μέσω της οποίας μπορείτε να δημιουργήσετε εκκινήσιμα στικάκια USB.  Επιτρέπει μόνο την επιλογή αφαιρούμενων συσκευών, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να διαγράψετε κατά λάθος μια σταθερή μονάδα δίσκου. Μόλις γραφεί η εικόνα, το Etcher επικυρώνει τα αποτελέσματα ώστε να μας βεβαιώσει ότι θα λειτουργήσει σωστά. 

Αφού ολοκληρώσετε την εγγραφή στο USB στικάκι σας κάντε επανεκκίνηση, επιλέξετε τη γλώσσα στο μενού και κάντε κλικ στην εργασία που θέλετε να κάνετε.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Rescuezilla


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .