VNC Viewer - Remote Desktop : Ελέγξτε τον υπολογιστή σας από απόσταση με το κινητό ή το tablet σας



Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

VNC Viewer - Remote Desktop : Ελέγξτε τον υπολογιστή σας από απόσταση με το κινητό ή το tablet σας

read

Μετατρέψτε το τηλέφωνό σας ή το tablet σας σε απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας, δίνοντάς σας άμεση πρόσβαση στους υπολογιστές σας Mac, Windows και Linux από οπουδήποτε στον κόσμο. Μπορείτε να προβάλετε την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας από απόσταση και να ελέγξετε το ποντίκι και το πληκτρολόγιο σαν να το κάνατε μπροστά σας. Απλά, επισκεφθείτε το realvnc.com και κατεβάστε το λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης VNC Server στον υπολογιστή που θέλετε να ελέγξετε. 

Στη συνέχεια, συνδεθείτε στο VNC Viewer στο κινητό  σας χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια λογαριασμού RealVNC. Οι απομακρυσμένοι υπολογιστές σας εμφανίζονται αυτόματα, απλά πατήστε ένα για να μοιραστείτε την οθόνη του. Εναλλακτικά, μπορείτε να συνδεθείτε απευθείας με τη VNC Connect με μια συνδρομή Enterprise ή λογισμικό συμβατό με VNC από τρίτους, εισάγοντας τη διεύθυνση IP του απομακρυσμένου υπολογιστή. 

Σημειώστε ότι ίσως χρειαστεί να ρυθμίσετε τις παραμέτρους τείχους προστασίας και τους δρομολογητές προώθησης θύρας. (στις δοκιμές που έκανα δεν χρειάστηκε να ρυθμίσω τίποτα). Το VNC Connect password-προστατεύει κάθε απομακρυσμένο υπολογιστή από το παράθυρο (μπορεί να χρειαστεί να εισάγετε το ίδιο όνομα χρήστη και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στον υπολογιστή σας). Στη συνέχεια, όλες οι συνεδρίες κρυπτογραφούνται από άκρο σε άκρο. 

Κατά τη διάρκεια της περιόδου λειτουργίας, η οθόνη αφής της συσκευής σας λειτουργεί ως trackpad για να έχετε ακριβή έλεγχο της απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας. Σύρετε το δάχτυλό σας για να μετακινήσετε τον κέρσορα του απομακρυσμένου ποντικιού και πατήστε οπουδήποτε με αριστερό κλικ .


ΒΗΜΑΤΑ


1

Πρίν ξεκινήστε, θα πρέπει να κάνετε εγγραφή στην ιστοσελίδα realvn com. Αφού ολοκληρώσετε την εγγραφή σας, κατεβάστε το το VNC Server και εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας. Ανοίξτε την εφαρμογή (VNC Server)   και πληκτρολογήστε το e-mail και τον κωδικό εγγραφής σας. Από εκεί και μετά πληκτρολογήστε ένα νέο κωδικό ασφαλείας που θα ζητείται πάντα κατά την σύνδεση του κινητού ή του tablet σας έτσι ώστε να εξασφαλίσετε την ασφάλεια του υπολογιστή σας. Τον κωδικό αυτό μπορείτε να τον αλλάξετε ανα πάσα στιγμή.

2

Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή στο κινητό ή το tablet σας και συνδεθείτε πληκτρολογώντας τον κωδικό εγγραφής σας. Η εφαρμογή θα βρει αυτόματα τον server σας (εφόσον τον έχετε ανοιχτό). Πατήστε τώρα επάνω στο εικονίδιο που θα δείτε, πληκτρολογήστε τον νέο κωδικό ασφαλείας που έχετε καθορίσει για την πρόσβαση στον server σας και πατήστε connect για να συνδεθείτε. 

Αυτό ήταν. Από εκεί μετά έχετε τον έλεγχο του υπολογιστή σας. Αν δεν χρειάζεται να έχετε ανοικτό τον server σας μπορείτε στο τέλος της κάθε συνεδρίας για λόγους ασφαλείας να τον κλείνετε. Η δοκιμή έγινε απο ένα tablet με  οθόνη 10,1 ιντσών και με τον VNC Server  εγκατεστημένο σε windows 11.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:Windows, Android

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .