SmartFix : Επιδιορθώστε τον υπολογιστή σας μετά από μόλυνση από άγνωστο κακόβουλο λογισμικό



Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

SmartFix : Επιδιορθώστε τον υπολογιστή σας μετά από μόλυνση από άγνωστο κακόβουλο λογισμικό

read

Το SmartFix, είναι μία δωρεάν εφαρμογή που διορθώνει αυτόματα τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν μετά από μόλυνση, ακόμη και από κάποιο άγνωστο κακόβουλο λογισμικό που δεν μπορεί να χειριστεί το Antivirus που έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας. 

Μετά την ενσωμάτωση, το SmartFix είναι διαθέσιμο στο μενού έναρξης και στο περιβάλλον ανάκτησης  κατά την εκκίνηση του συστήματος για WinXP  ή σε νεότερες εκδόσεις των windows. 

 Για τη βασική εγκατάσταση, πρέπει να κατεβάσουμε το αρχείο SmartFix + και να το εγκαταστήσουμε,  αυτό ενσωματώνεται αυτόματα στο περιβάλλον αποκατάστασης (αναζητήστε το ως SmartFix Troubleshooting στο μενού έναρξης των windows  σε κατάσταση ασφαλούς λειτουργίας των windows  ) και τρέξτε το, χωρίς καμία ερώτηση θα επανεκκινήσει τον υπολογιστή για να ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 5-10 λεπτά, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Όταν εμφανιστεί ξανά η επιφάνεια εργασίας, θα ανοίξει μια αναφορά προόδου στη γραμμή εργασιών και αν δεν καταλαβαίνετε  και πολλά, απλώς κλείστε την.

Aκολουθήστε τα εξής βήματα :
1


Μετά την εγκατάσταση του λογισμικού επιλέξτε αποκατάσταση  μέσα από το βασικό μενού ρυθμίσεων των windows  και πατήστε Άμεση επανεκκίνηση :

2


Στο επόμενο πεδίο επιλέξτε  Aντιμετώπιση και τέλος,

3


Κάντε κλικ στη επιλογή smart fix tool και αφήστε το πρόγραμμα να ολοκληρώσει τη διαδικασία σάρωσης-ελέγχου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο υπολογιστής επιδιορθώνεται αυτόματα και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα περισσότερο. Ωστόσο, σε περίπτωση που το πρόβλημα επιμένει υπάρχει και ένας δεύτερος τρόπος(θα χρειαστεί όμως λίγη εμπειρία εδώ

για να αναγνωρίσετε χειροκίνητα τα κακόβουλα στοιχεία εκκίνησης. Κάντε κλικ στο εικονίδιο SmartFix από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας και επιλέξτε αυτόματη εκτέλεση και μετά κάντε κλικ στο Autoruns. Θα ανοίξει ένα παράθυρο με τις εφαρμογές που τρέχουν αυτόματα στον υπολογιστή σας.

Τώρα,  πρέπει να προσέξετε τα αποτελέσματα, (υπάρχουν κόκκινοι αριθμοί στη στήλη VirusTotal, υποδεικνύουν τον αριθμό των θετικών απαντήσεων στον συνολικό αριθμό των ιών)

Προσέξτε, δεν είναι όλες οι καταχωρίσεις εδώ κακόβουλες, αλλά υπάρχουν και πολλά ψευδώς θετικά. 

Επομένως, μόνο αν είστε βέβαιοι ότι κάποια καταχώριση είναι κακόβουλη, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε.

Αν παρ΄όλα αυτά δεν μπορέσετε να καθαρίσετε το κακόβουλο λογισμικό δοκιμάστε μία από τις παρακάτω διαθέσιμες επιλογές της εφαρμογής  μέσω τρίτων λογισμικών ασφαλείας όπως είναι το (Adware Cleaner κ.λ.π).
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή SmartFix

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .