//Add More external stylesheets uWall : Δημιουργήστε κρυφά διαμερίσματα στο USB στικάκι σας


Σάββατο 14 Μαΐου 2022

uWall : Δημιουργήστε κρυφά διαμερίσματα στο USB στικάκι σας

read

Η δημιουργία ενός κρυπτογραφημένου USB Stick αποτελεί μία πρώτης τάξεως επιλογή για να αποθηκεύσουμε με ασφάλεια τα προσωπικά μας δεδομένα αλλά και δεδομένα που αφορούν την εργασία μας ή αρχεία που δεν θέλουμε να περιέλθουν σε χέρια τρίτων. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε το απόρρητο μας αφού στην περίπτωση που χάσουμε το στικάκι μας αλλά και για οποιοδήποτε άλλο λόγο κανείς δεν θα μπορέσει να τα διαβάσει. To uWall είναι μία έξυπνη φορητή εφαρμογή που θα μας βοηθήσει στο σκοπό μας και υποστηρίζει τη δημιουργία πολλαπλών κρυπτογραφημένων κατατμήσεων σε αφαιρούμενο δίσκο ή σε δίσκο μνήμης flash όπου κάθε κρυπτογραφημένη κατάτμηση έχει το δικό της κωδικό πρόσβασης. Η διαφορά της συγκεκριμένης εφαρμογής σε σχέση με άλλες είναι ότι μπορείτε ένα στικάκι να το χωρίσετε σε πολλά διαμερίσματα είτε κρυφά είτε φανερά και που για το καθένα από αυτό θα έχει τον δικό του κωδικό. Ας δούμε όμως τώρα πως λειτουργεί.

ΒΗΜΑΤΑ
1. Βάζουμε το στικάκι μας στην θύρα USB του υπολογιστή μας και τρέχουμε την εφαρμογή, στον πίνακα που θα ανοίξει θα δείτε τις συνδεδεμένες συσκευές USB στον υπολογιστή σας. Κάντε δεξί κλικ με το ποντίκι σας επάνω στη συσκευή USB που επιθυμείτε και μετά αριστερό κλικ στην ένδειξη Disk Encryption Wizard.

2. Επιλέξτε Crypted καθορίστε το μέγεθος του Partition βάλτε ένα ισχυρό κωδικό και τσεκάρετε το κουτάκι Mount and Format.

3. Στο στικάκι μας τώρα έχει προστεθεί ένα κρυφό partition, σε περίπτωση τώρα που θέλουμε να το αποπροσαρτήσουμε κάνουμε δεξί κλικ επάνω στο Partition και μετά κάνουμε κλικ στο Unmound.

4. Τέλος με τον ίδιο τρόπο για να το προσαρτήσουμε ξανά πατάμε αυτή την φορά στην επιλογή open και στην επόμενη καρτέλα προσθέτουμε τον κωδικό μας για να μπορέσουμε να δούμε και να διαχειριστούμε το περιεχόμενο των αρχείων στο στικάκι μας.



Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:Windows


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .