//Add More external stylesheets Cryptomator : Κλειδώστε τα δεδομένα σας στο σύννεφο



Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Cryptomator : Κλειδώστε τα δεδομένα σας στο σύννεφο

read

Η ασφάλεια των δεδομένων είναι ένα θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερο την σύγχρονη κοινωνία. Με την αύξηση της ψηφιοποίησης και της αποθήκευσης δεδομένων στον ψηφιακό χώρο, η ανάγκη για αξιόπιστες λύσεις κρυπτογράφησης γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική. 

Η κρυπτογραφία αποτελεί τη διαδικασία με την οποία τα δεδομένα μετατρέπονται σε μια μορφή που είναι ακατανόητη για όσους δεν διαθέτουν το κατάλληλο κλειδί. Αυτό εξασφαλίζει ότι μόνο οι εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα και να τα αποκρυπτογραφήσουν. To Cryptomator είναι ένα λογισμικό που προσφέρει αυτήν την υπηρεσία κρυπτογράφησης, επιτρέποντας στους χρήστες να προστατεύσουν τα αρχεία τους με έναν ασφαλή τρόπο.

Μπορείτε να τα ανεβάζετε προστατευμένα στην αγαπημένη σας υπηρεσία cloud. Οι περισσότερες υπηρεσίες παροχής cloud κρυπτογραφούν δεδομένα μόνο κατά τη μετάδοση ή διατηρούν τα κλειδιά για αποκρυπτογράφηση για τον εαυτό τους. Αυτά τα κλειδιά μπορούν να κλαπούν, να αντιγραφούν ή να χρησιμοποιηθούν εσφαλμένα. Με το Cryptomator, μόνο εσείς έχετε το κλειδί για τα δεδομένα σας .

Σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας από όλες τις συσκευές σας. Είναι απλό στη χρήση και ενσωματώνεται απρόσκοπτα μεταξύ των δεδομένων σας και του cloud. Η τεχνολογία του Cryptomator πληροί τα πιο πρόσφατα πρότυπα ασφαλείας και κρυπτογραφεί αρχεία και ονόματα αρχείων με AES και μήκος κλειδιού 256 bit. Για να ξεκινήσετε με την εφαρμογή, εκχωρείτε έναν κωδικό πρόσβασης για ένα φάκελο (τον αποκαλούμε θυρίδα αποθήκευσης) μέσα στο cloud σας. Αυτό είναι όλο.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη θυρίδα αποθήκευσης, απλώς πληκτρολογήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης. Θα σας δοθεί μια εικονική κρυπτογραφημένη μονάδα δίσκου στην οποία μπορείτε να μετακινήσετε τα δεδομένα σας (ακριβώς όπως μια μονάδα flash USB).

Κάθε φορά που αποθηκεύετε κάτι σε αυτήν τη μονάδα δίσκου, το Cryptomator θα κρυπτογραφεί αυτόματα τα δεδομένα. Η τεχνολογία πίσω από αυτό είναι state-of-the-art και κρυπτογραφεί τα αρχεία και τα ονόματα αρχείων με κρυπτογράφηση ασφαλείας AES και 256 bit που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να δει τα δεδομένα σας.

Η τελευταία έκδοση του Cryptomator, η 1.12.4, φέρνει μια σειρά από βελτιώσεις και νέες λειτουργίες που ενισχύουν την ασφάλεια και την ευκολία χρήσης του προγράμματος όπως :
  • Υποστήριξη για πολλές πλατφόρμες: Η νέα έκδοση του Cryptomator υποστηρίζει πλέον περισσότερες πλατφόρμες λειτουργικών συστημάτων επιτρέποντας στους χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα τους αρχεία από οποιαδήποτε συσκευή.
  • Βελτιωμένη απόδοση: Η επεξεργασία και αποκρυπτογράφηση των αρχείων έχει βελτιωθεί σημαντικά στη νέα έκδοση, προσφέροντας γρηγορότερες επιδόσεις και μειωμένους χρόνους αναμονής.
  • Ενισχυμένη ασφάλεια: Με τη χρήση των τελευταίων προτύπων κρυπτογράφησης, το Cryptomator  προσφέρει ακόμα υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα δεδομένα των χρηστών.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Cryptomator


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .