Microsoft PowerToys : Προσθέστε χρήσιμες βελτιώσεις στα Windows

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Microsoft PowerToys : Προσθέστε χρήσιμες βελτιώσεις στα Windows

read

Το PowerToys είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα από τη Microsoft που ένα σύνολο βοηθητικών προγραμμάτων για τη βελτίωση της παραγωγικότητάς στα Windows.

Το εργαλείο είναι διαθέσιμο δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από την επίσημη σελίδα του GitHub. Με κάθε νέα κυκλοφορία, το PowerToys συνεχίζει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται, καθιστώντας το ένα πολύτιμο εργαλείο για τους χρήστες των Windows.

Εμπνευσμένο από το PowerToys της εποχής των Windows 95, διαθέτει ορισμένες βελτιώσεις με βασικότερες κατά την γνώμη μου το PowerRename, μια επέκταση Shell Windows για προηγμένη μαζική μετονομασία αρχείων και το image resize μέσω του οποίου μπορούμε να αλλάξουμε με τον απλούστερο τρόπο τις διαστάσεις σε οποιαδήποτε εικόνα.

Για να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες το πώς ακριβώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε μία από αυτές τις βελτιώσεις, κάντε κλικ στην επιλογή Overview, σε κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία.

Τι μπορείτε να κάνετε με Microsoft PowerToys

Ας δούμε τώρα που μπορεί να μας χρησιμεύσει η εφαρμογή.....

 1. Το Always on Top σάς δίνει τη δυνατότητα να καρφιτσώσετε τα παράθυρα πάνω από άλλα παράθυρα με μια γρήγορη συντόμευση πλήκτρων. ( Win+Ctrl+T).
 2. Το Color Picker περιέχει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας που εμφανίζει ένα ιστορικό χρωμάτων που έχετε επιλέξει προηγουμένως, σας επιτρέπει να ρυθμίσετε με ακρίβεια το επιλεγμένο χρώμα και να αντιγράψετε διαφορετικές αναπαραστάσεις συμβολοσειρών.
 3. Το PowerToys Awake έχει σχεδιαστεί για να κρατά έναν υπολογιστή ξύπνιο χωρίς να χρειάζεται να διαχειρίζεστε τις ρυθμίσεις τροφοδοσίας και αδρανοποίησης. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι χρήσιμη κατά την εκτέλεση χρονοβόρων εργασιών, διασφαλίζοντας ότι ο υπολογιστής δεν τίθεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας ή απενεργοποιεί τις οθόνες του.
 4. Το FancyZones είναι ένας διαχειριστής παραθύρων που διευκολύνει τη δημιουργία σύνθετων διατάξεων παραθύρων και τη γρήγορη τοποθέτηση των παραθύρων σε αυτές τις διατάξεις.
 5. Το Image Resizer είναι μια επέκταση του Windows Shell για γρήγορη αλλαγή μεγέθους εικόνων. Με ένα απλό δεξί κλικ από την Εξερεύνηση αρχείων, αλλάξτε το μέγεθος μιας ή πολλών εικόνων αμέσως.
 6. Το Keyboard Manager σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε το πληκτρολόγιο ώστε να είναι πιο παραγωγικό αντιστοιχίζοντας ξανά τα πλήκτρα και δημιουργώντας τις δικές σας συντομεύσεις πληκτρολογίου. Τα βοηθητικά προγράμματα ποντικιού προσθέτουν λειτουργικότητα για να βελτιώσουν το ποντίκι και τον κέρσορα.
 7. Με το Find My Mouse, εντοπίστε γρήγορα τη θέση του ποντικιού σας με έναν προβολέα που εστιάζει στον δρομέα σας.
 8. Το Mouse Highlighter εμφανίζει οπτικές ενδείξεις όταν κάνετε κλικ στο αριστερό ή το δεξί κουμπί του ποντικιού.
 9. Το PowerRename σάς δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε μαζική μετονομασία, αναζήτηση και αντικατάσταση ονομάτων αρχείων. Περιλαμβάνει προηγμένες λειτουργίες, όπως τη χρήση κανονικών εκφράσεων, τη στόχευση συγκεκριμένων τύπων αρχείων, την προεπισκόπηση των αναμενόμενων αποτελεσμάτων και τη δυνατότητα αναίρεσης αλλαγών.
 10. Το PowerToys Run μπορεί να σας βοηθήσει να αναζητήσετε και να εκκινήσετε την εφαρμογή σας αμέσως - απλώς πατήστε τη συντόμευση Alt+Space και ξεκινήστε να πληκτρολογείτε. Είναι ανοιχτού κώδικα και αρθρωτό για πρόσθετα πρόσθετα.
 11. Ο οδηγός συντόμευσης πλήκτρων των Windows εμφανίζεται όταν πατάτε Win+Shift+/ και εμφανίζει τις διαθέσιμες συντομεύσεις για την τρέχουσα κατάσταση της επιφάνειας εργασίας. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση και να πατήσετε παρατεταμένα Win.
 12.  Το Video Conference Mute είναι ένας γρήγορος τρόπος για να κάνετε  "σίγαση" τόσο του μικροφώνου όσο και της κάμεράς σας χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα Win+Shift+Q ενώ βρίσκεστε σε κλήση συνδιάσκεψης, ανεξάρτητα από την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε.

και πολλές άλλες χρήσιμες βελτιώσεις....

ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ

Η  0.73,  είναι η πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού και  φέρνει πολλές νέες δυνατότητες και βελτιώσεις στο εργαλείο.

Μία από τις βασικές προσθήκες σε αυτή την έκδοση είναι το νέο βοηθητικό πρόγραμμα Crop and Lock. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να περικόπτουν εύκολα και να αλλάζουν το μέγεθος των παραθύρων σε συγκεκριμένες αναλογίες διαστάσεων. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν εργάζεστε με πολλές οθόνες ή όταν προσπαθείτε να ευθυγραμμίσετε τα παράθυρα με συγκεκριμένο τρόπο.

Η δυνατότητα FancyZones, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν προσαρμοσμένες διατάξεις για τα παράθυρά τους, έχει επίσης βελτιωθεί σε αυτήν την ενημέρωση. Οι χρήστες μπορούν πλέον να διαμορφώσουν τη συμπεριφορά του FancyZones ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα ρύθμισης του πλήκτρου πρόσβασης ενεργοποίησης, προσαρμογής της απόστασης ζωνών και προσαρμογής της εμφάνισης του επεξεργαστή ζωνών.

Εκτός από αυτές τις σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνει επίσης αρκετές διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις απόδοσης. Η ομάδα πίσω από το PowerToys ακούει τα σχόλια των χρηστών και κάνει τακτικές ενημερώσεις του εργαλείου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Microsoft PowerToys

TAGS: Desktop , Utilities