//Add More external stylesheets

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Microsoft PowerToys : Προσθέστε χρήσιμες βελτιώσεις στα Windows

read

Το Microsoft PowerToys είναι ένα σύνολο εργαλείων που επιτρέπει στους έμπειρους χρήστες να προσαρμόσουν και να βελτιστοποιήσουν την εμπειρία τους στα Windows για μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Είναι ανοιχτού κώδικα και αναπτύσσεται με τη συμβολή της κοινότητας χρηστών. Ας δούμε αναλυτικά τι προσφέρουν αυτά τα εργαλεία.

Διαθέτει πλήθος εργαλείων που μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την παραγωγικότητα και την εξατομίκευση της εμπειρίας χρήσης των Windows. Είτε είστε επαγγελματίας χρήστης είτε απλός χρήστης που επιθυμεί να βελτιώσει την καθημερινή του εργασία, τα PowerToys παρέχουν ισχυρά εργαλεία για να το επιτύχετε.Microsoft PowerToysΤο PowerToys είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα από τη Microsoft που ένα σύνολο βοηθητικών προγραμμάτων για τη βελτίωση της παραγωγικότητάς στα Windows.

Είναι διαθέσιμο δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από την επίσημη σελίδα του GitHub. Με κάθε νέα κυκλοφορία, το PowerToys συνεχίζει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται, καθιστώντας το ένα πολύτιμο εργαλείο για τους χρήστες των Windows.

Εμπνευσμένο από το PowerToys της εποχής των Windows 95, διαθέτει ορισμένες βελτιώσεις με βασικότερες κατά την γνώμη μου το PowerRename, μια επέκταση Shell Windows για προηγμένη μαζική μετονομασία αρχείων και το image resize μέσω του οποίου μπορούμε να αλλάξουμε με τον απλούστερο τρόπο τις διαστάσεις σε οποιαδήποτε εικόνα.


Διαθέσιμα Εργαλεία

1. Advanced Paste :  Επιτρέπει την επικόλληση κειμένου από το πρόχειρο σε οποιαδήποτε μορφή χρειάζεται. Μπορεί να ενισχυθεί με μια επιλογή υποστηριζόμενη από AI, η οποία απαιτεί OpenAI κλειδί.

2. Always On Top : Επιτρέπει την καρφίτσωμα παραθύρων πάνω από άλλα παράθυρα με μια γρήγορη συντόμευση πλήκτρων (⊞ Win+Ctrl+T).

3.  PowerToys Awake :  Το PowerToys Awake έχει σχεδιαστεί για να κρατά έναν υπολογιστή ξύπνιο χωρίς να χρειάζεται να διαχειρίζεστε τις ρυθμίσεις τροφοδοσίας και αδρανοποίησης. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι χρήσιμη κατά την εκτέλεση χρονοβόρων εργασιών, διασφαλίζοντας ότι ο υπολογιστής δεν τίθεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας ή απενεργοποιεί τις οθόνες του.

4.Color Picker : Εργαλείο επιλογής χρωμάτων ενεργοποιούμενο με ⊞ Win+Shift+C. Επιλέγει χρώματα από οπουδήποτε στην οθόνη και τα αντιγράφει στο πρόχειρο σε προκαθορισμένη μορφή.

 5.Command Not Found :  Μονάδα του PowerShell 7 που εντοπίζει λάθη από εντολές και προτείνει σχετικές WinGet πακέτα για εγκατάσταση, εάν είναι διαθέσιμα.

6.Crop And Lock : Δημιουργεί ένα νέο παράθυρο που είναι μια περικοπή ή μια μικρογραφία ενός άλλου παραθύρου.

7. Environment Variables :  Προσφέρει έναν εύκολο και βολικό τρόπο διαχείρισης μεταβλητών περιβάλλοντος. Μπορείτε να δημιουργήσετε προφίλ για τη διαχείριση ενός συνόλου μεταβλητών μαζί.

8. FancyZones :  Διαχειριστής παραθύρων που διευκολύνει τη δημιουργία σύνθετων διατάξεων παραθύρων και τη γρήγορη τοποθέτησή τους σε αυτές τις διατάξεις.

9.File Explorer add-ons :  Επεκτάσεις του File Explorer που επιτρέπουν την προβολή προεπισκόπησης και τη δημιουργία μικρογραφιών για διάφορους τύπους αρχείων.

10. File Locksmith :  Επέκταση του κελύφους των Windows για να ελέγχει ποια αρχεία είναι σε χρήση και από ποιες διεργασίες. Κάντε δεξί κλικ σε ένα ή περισσότερα επιλεγμένα αρχεία στον File Explorer και επιλέξτε "Unlock with File Locksmith".

11. Hosts File Editor :  Προσφέρει έναν βολικό τρόπο επεξεργασίας του αρχείου 'Hosts' που περιέχει ονόματα τομέων και αντίστοιχες διευθύνσεις IP.

12.  Image Resizer :  Επέκταση του κελύφους των Windows για γρήγορη αλλαγή μεγέθους εικόνων. Με δεξί κλικ στον File Explorer, αλλάξτε άμεσα το μέγεθος μιας ή περισσότερων εικόνων.

13. Keyboard Manager : Επιτρέπει την προσαρμογή του πληκτρολογίου για μεγαλύτερη παραγωγικότητα μέσω επαναχαρτογράφησης πλήκτρων και δημιουργίας συντομεύσεων πληκτρολογίου.

14.Mouse utilities :  Προσθέτει λειτουργίες που βελτιώνουν το ποντίκι και τον κέρσορα, όπως το Find My Mouse, Mouse Highlighter, Mouse Jump και Mouse Pointer Crosshairs.

15.Mouse Without Borders : Επιτρέπει την αλληλεπίδραση με πολλαπλούς υπολογιστές από το ίδιο πληκτρολόγιο και ποντίκι, μοιράζοντας περιεχόμενο πρόχειρου και αρχεία μεταξύ των μηχανών.

16.Peek :  Επιτρέπει την προεπισκόπηση περιεχομένου αρχείων χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε πολλές εφαρμογές ή να διακόψετε τη ροή εργασίας σας. Επιλέξτε το αρχείο και χρησιμοποιήστε τη συντόμευση (Ctrl+Space).

17. PowerRename :  Επιτρέπει τη μαζική μετονομασία αρχείων με προηγμένες δυνατότητες, όπως χρήση κανονικών εκφράσεων, στοχοθέτηση συγκεκριμένων τύπων αρχείων και προεπισκόπηση αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

18. PowerToys Run : Βοηθά στην αναζήτηση και άμεσο άνοιγμα της εφαρμογής σας. Χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Alt+Space και ξεκινήστε να πληκτρολογείτε.

19. Quick Accent :  Εναλλακτικός τρόπος πληκτρολόγησης χαρακτήρων με τόνους, χρήσιμος όταν το πληκτρολόγιο δεν υποστηρίζει αυτόν τον συγκεκριμένο χαρακτήρα με μια σύντομη συντόμευση πλήκτρων.

20. Registry Preview :  Εργαλείο για την οπτικοποίηση και επεξεργασία αρχείων μητρώου των Windows.

21.Screen Ruler:  Χρησιμοποιήστε το για τη γρήγορη μέτρηση εικονοστοιχείων στην οθόνη σας με βάση την ανίχνευση άκρων εικόνας. Ενεργοποιείται με τη συντόμευση ⊞ Win+Shift+M.

22.Shortcut Guide :  Εμφανίζει οδηγό συντομεύσεων πλήκτρων των Windows όταν πατάτε ⊞ Win+Shift+/ (ή όπως μας αρέσει να σκεφτόμαστε, ⊞ Win+?). Μπορείτε επίσης να πατήσετε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ⊞ Win.

23.Text Extractor :  Επιτρέπει την αντιγραφή κειμένου από οπουδήποτε στην οθόνη. Ενεργοποιείται με τη συντόμευση ⊞ Win+Shift+T.

24. Video Conference Mute :  Προσφέρει έναν γρήγορο τρόπο να «σίγαση» τόσο το μικρόφωνο όσο και την κάμερα χρησιμοποιώντας ⊞ Win+Shift+Q κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης, ανεξαρτήτως της εφαρμογής που έχει εστίαση.

Η τελευταία έκδοση των Microsoft PowerToys περιλαμβάνει αρκετές βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά που την  καθιστά ακόμη πιο χρήσιμη . 

Μερικά από τα κύρια νέα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται σε αυτή την έκδοση είναι η επέκταση του PowerToys Run με νέες δυνατότητες αναζήτησης και επιλογής αρχείων, η προσθήκη του PowerToys Awake για τη διαχείριση της κατάστασης ύπνου του υπολογιστή, καθώς και η βελτίωση του PowerToys Color Picker για εύκολη επιλογή χρωμάτων.

Επιπλέον,   περιλαμβάνει αναβαθμίσεις στο PowerToys Settings και στο PowerToys Video Conference Mute που βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη και την απόδοση των εργαλείων αυτών. Τέλος, έχουν προστεθεί νέες δυνατότητες προσαρμογής και ρύθμισης που επιτρέπουν στους χρήστες να προσαρμόσουν τα PowerToys στις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Microsoft PowerToys 0.82.0


Ακολουθήστε μας στο Google News



Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .