//Add More external stylesheets Microsoft PowerToys : Προσθέστε χρήσιμες βελτιώσεις στα Windows


Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Microsoft PowerToys : Προσθέστε χρήσιμες βελτιώσεις στα Windows

read

Το PowerToys είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα από τη Microsoft που ένα σύνολο βοηθητικών προγραμμάτων για τη βελτίωση της παραγωγικότητάς στα Windows.

Το εργαλείο είναι διαθέσιμο δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από την επίσημη σελίδα του GitHub. Με κάθε νέα κυκλοφορία, το PowerToys συνεχίζει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται, καθιστώντας το ένα πολύτιμο εργαλείο για τους χρήστες των Windows.

Εμπνευσμένο από το PowerToys της εποχής των Windows 95, διαθέτει ορισμένες βελτιώσεις με βασικότερες κατά την γνώμη μου το PowerRename, μια επέκταση Shell Windows για προηγμένη μαζική μετονομασία αρχείων και το image resize μέσω του οποίου μπορούμε να αλλάξουμε με τον απλούστερο τρόπο τις διαστάσεις σε οποιαδήποτε εικόνα.

Για να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες το πώς ακριβώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε μία από αυτές τις βελτιώσεις, κάντε κλικ στην επιλογή Overview, σε κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία.

Τι μπορείτε να κάνετε με Microsoft PowerToys

Ας δούμε τώρα που μπορεί να μας χρησιμεύσει η εφαρμογή.....

  1. Το Always on Top σάς δίνει τη δυνατότητα να καρφιτσώσετε τα παράθυρα πάνω από άλλα παράθυρα με μια γρήγορη συντόμευση πλήκτρων. ( Win+Ctrl+T).
  2. Το Color Picker περιέχει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας που εμφανίζει ένα ιστορικό χρωμάτων που έχετε επιλέξει προηγουμένως, σας επιτρέπει να ρυθμίσετε με ακρίβεια το επιλεγμένο χρώμα και να αντιγράψετε διαφορετικές αναπαραστάσεις συμβολοσειρών.
  3. Το PowerToys Awake έχει σχεδιαστεί για να κρατά έναν υπολογιστή ξύπνιο χωρίς να χρειάζεται να διαχειρίζεστε τις ρυθμίσεις τροφοδοσίας και αδρανοποίησης. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι χρήσιμη κατά την εκτέλεση χρονοβόρων εργασιών, διασφαλίζοντας ότι ο υπολογιστής δεν τίθεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας ή απενεργοποιεί τις οθόνες του.
  4. Το FancyZones είναι ένας διαχειριστής παραθύρων που διευκολύνει τη δημιουργία σύνθετων διατάξεων παραθύρων και τη γρήγορη τοποθέτηση των παραθύρων σε αυτές τις διατάξεις.
  5. Το Image Resizer είναι μια επέκταση του Windows Shell για γρήγορη αλλαγή μεγέθους εικόνων. Με ένα απλό δεξί κλικ από την Εξερεύνηση αρχείων, αλλάξτε το μέγεθος μιας ή πολλών εικόνων αμέσως.
  6. Το Keyboard Manager σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε το πληκτρολόγιο ώστε να είναι πιο παραγωγικό αντιστοιχίζοντας ξανά τα πλήκτρα και δημιουργώντας τις δικές σας συντομεύσεις πληκτρολογίου. Τα βοηθητικά προγράμματα ποντικιού προσθέτουν λειτουργικότητα για να βελτιώσουν το ποντίκι και τον κέρσορα.
  7. Με το Find My Mouse, εντοπίστε γρήγορα τη θέση του ποντικιού σας με έναν προβολέα που εστιάζει στον δρομέα σας.
  8. Το Mouse Highlighter εμφανίζει οπτικές ενδείξεις όταν κάνετε κλικ στο αριστερό ή το δεξί κουμπί του ποντικιού.
  9. Το PowerRename σάς δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε μαζική μετονομασία, αναζήτηση και αντικατάσταση ονομάτων αρχείων. Περιλαμβάνει προηγμένες λειτουργίες, όπως τη χρήση κανονικών εκφράσεων, τη στόχευση συγκεκριμένων τύπων αρχείων, την προεπισκόπηση των αναμενόμενων αποτελεσμάτων και τη δυνατότητα αναίρεσης αλλαγών.
  10. Το PowerToys Run μπορεί να σας βοηθήσει να αναζητήσετε και να εκκινήσετε την εφαρμογή σας αμέσως - απλώς πατήστε τη συντόμευση Alt+Space και ξεκινήστε να πληκτρολογείτε. Είναι ανοιχτού κώδικα και αρθρωτό για πρόσθετα πρόσθετα.
  11. Ο οδηγός συντόμευσης πλήκτρων των Windows εμφανίζεται όταν πατάτε Win+Shift+/ και εμφανίζει τις διαθέσιμες συντομεύσεις για την τρέχουσα κατάσταση της επιφάνειας εργασίας. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση και να πατήσετε παρατεταμένα Win.
  12.  Το Video Conference Mute είναι ένας γρήγορος τρόπος για να κάνετε  "σίγαση" τόσο του μικροφώνου όσο και της κάμεράς σας χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα Win+Shift+Q ενώ βρίσκεστε σε κλήση συνδιάσκεψης, ανεξάρτητα από την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε.

και πολλές άλλες χρήσιμες βελτιώσεις....


Η τελευταία έκδοση των Microsoft PowerToys, η 0.79.0, περιλαμβάνει αρκετές βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά που την  καθιστά ακόμη πιο χρήσιμη . Αυτή η έκδοση προσφέρει βελτιωμένη σταθερότητα και απόδοση, καθώς και νέα εργαλεία που βοηθούν τους χρήστες στην οργάνωση και την αποτελεσματική χρήση του υπολογιστή τους.

Μερικά από τα κύρια νέα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται σε αυτή την έκδοση είναι η επέκταση του PowerToys Run με νέες δυνατότητες αναζήτησης και επιλογής αρχείων, η προσθήκη του PowerToys Awake για τη διαχείριση της κατάστασης ύπνου του υπολογιστή, καθώς και η βελτίωση του PowerToys Color Picker για εύκολη επιλογή χρωμάτων.

Επιπλέον,   περιλαμβάνει αναβαθμίσεις στο PowerToys Settings και στο PowerToys Video Conference Mute που βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη και την απόδοση των εργαλείων αυτών. Τέλος, έχουν προστεθεί νέες δυνατότητες προσαρμογής και ρύθμισης που επιτρέπουν στους χρήστες να προσαρμόσουν τα PowerToys στις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Microsoft PowerToys


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .