//Add More external stylesheets Αριθμομηχανή με κλάσματα, δεκαδικά ψηφία και ποσοστά



Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Αριθμομηχανή με κλάσματα, δεκαδικά ψηφία και ποσοστά

read

Ο υπολογιστής κλασμάτων είναι μια χρήσιμη εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την εταιρεία BA Apps και είναι διαθέσιμη δωρεάν για Android στο Google Play Store.

Η εφαρμογή περιέχει διάφορα εργαλεία που βοηθούν τους μαθητές να κατανοήσουν την έννοια των κλασμάτων. Παρέχει οπτική αναπαράσταση των κλασμάτων με γεωμετρικά σχήματα που χωρίζονται σε ίσα μέρη. 

Επίσης, περιλαμβάνει πράξεις με κλάσματα, όπως πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό και διαίρεση. Οι μαθητές μπορούν να κάνουν εξάσκηση γράφοντας τις πράξεις στην εφαρμογή και ελέγχοντας αν το αποτέλεσμα είναι σωστό. Διαθέτει και λειτουργία τυχαίων παραδειγμάτων για περισσότερη εξάσκηση.

Επιπλέον, η εφαρμογή επιτρέπει τη σύγκριση κλασμάτων, ώστε να μάθουν  οι μαθητές ποιο κλάσμα είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο. Υπάρχει δυνατότητα μετατροπής ενός κλάσματος σε δεκαδικό και το αντίστροφο. Επίσης, μπορεί να βρει το ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο δύο κλασμάτων.

Υποστηρίζει συνδυασμό δεκαδικών και κλασματικών αριθμών. Αυτόματα μειώνει το αποτέλεσμα κλάσματος στην απλούστερη μορφή του. Μετατρέπει τα κλάσματα σε δεκαδικά ψηφία. και δεκαδικά ψηφία σε κλάσματα.

Το υπολογισμένο αποτέλεσμα εμφανίζεται χρησιμοποιώντας κλάσματα. Η ισοδύναμη τιμή σε δεκαδικά ψηφία είναι επίσης διαθέσιμη.

Εκτός από τις βασικές λειτουργίες μαθηματικών όπως: πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό και διαίρεση ο υπολογισμός αριθμού κλάσματος επιτρέπει τον υπολογισμό των ποσοστών για τα κλάσματα.Δείχνει βήμα προς βήμα λεπτομερή λύση για προβλήματα κλάσματος.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .