//Add More external stylesheets

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Essential NetTools : Συλλογή χρήσιμων εργαλείων σάρωσης δικτύου, ασφάλειας και διαχείρισης

read

Το Essential NetTools είναι μία εφαρμογή όλα σε ένα, σύνολο εργαλείων σάρωσης δικτύου, ασφάλειας και διαχείρισης για τη διάγνωση δικτύων και την παρακολούθηση των συνδέσεων δικτύου του υπολογιστή σας. Περιλαμβάνει πολλές δυνατότητες  και λειτουργίες μερικές από τις οποίες παραθέτουμε παρακάτω :

1.NetStat:  Εμφανίζει μια λίστα με τις εισερχόμενες και εξερχόμενες συνδέσεις δικτύου του υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών σχετικά με ανοιχτές θύρες TCP και UDP, διεύθυνση IP και καταστάσεις σύνδεσης. Αυτό που το κάνει διαφορετικό από άλλα βοηθητικά προγράμματα  είναι η δυνατότητα χαρτογράφησης ανοιχτών θυρών.

2.NBScan: Πρόκειται για ένα ισχυρό και γρήγορο σαρωτή NetBIOS. Με το NBScan μπορείτε να σαρώσετε ένα δίκτυο μέσα σε ένα δεδομένο εύρος διευθύνσεων IP και να καταγράψετε τους υπολογιστές που διαθέτουν υπηρεσία κοινής χρήσης πόρων NetBIOS, καθώς και πίνακες ονομάτων και διευθύνσεις MAC. Σε αντίθεση με το τυπικό βοηθητικό πρόγραμμα nbtstat που παρέχεται στα Windows,  σας παρέχει μια γραφική διεπαφή χρήστη και εύκολη διαχείριση του αρχείου lmhosts.

3.HostAlive: Πρόκειται για ένα εργαλείο παρακολούθησης δικτύου που ελέγχει περιοδικά αν ένας κεντρικός υπολογιστής είναι ΄΄ζωντανός΄΄ και εκτελεί υπηρεσίες δικτύου, όπως π.χ ένας διακομιστής HTTP ή FTP

4.EmailVerify: Ελέγχει εάν μια διεύθυνση e-mail είναι έγκυρη επικοινωνώντας με τον αντίστοιχο διακομιστή αλληλογραφίας μέσω SMTP,

5.IPBlackList: Ελέγχει εάν μια διεύθυνση IP περιλαμβάνεται σε μαύρες λίστες διευθύνσεων IP, βάσεις δεδομένων SPAM, ανοιχτούς διακομιστές μεσολάβησης κ.λ.π. και σάς βοηθά να καταλάβετε γιατί μια δεδομένη διεύθυνση IP απορρίπτεται από ορισμένους πόρους δικτύου.

6.ProcMon: Εμφανίζει τη λίστα των διεργασιών που εκτελούνται και δίνει πληροφορίες σχετικά με τη θέση του προγράμματος, τον κατασκευαστή και το αναγνωριστικό διεργασίας. Με αυτό το εργαλείο, μπορείτε να προβάλετε στατιστικά στοιχεία χρήσης της CPU, να εντοπίσετε κρυφές εφαρμογές, να ΄΄σκοτώσετε΄΄ τρέχουσες διαδικασίες και  γενικά να διαχειριστείτε πιο αποτελεσματικά τη χρήση των πόρων του υπολογιστή σας.

7.WiFiMan: Εμφανίζει τους ασύρματους προσαρμογείς, παραθέτει τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα και σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τα προφίλ σύνδεσης. 

8.TraceRoute και Ping: Προγράμματα που διαθέτουν προσαρμόσιμες επιλογές και παρουσίαση αποτελεσμάτων που σάς επιτρέπουν να εξερευνήσετε το διαδίκτυο και να αντιμετωπίσετε προβλήματα συνδεσιμότητας. 

9.NSLookup: Σας επιτρέπει να μετατρέψετε διευθύνσεις IP σε ονόματα κεντρικών υπολογιστών και αντίστροφα, να αποκτήσετε ψευδώνυμα και να εκτελέσετε ερωτήματα DNS, όπως MX ή CNAME.

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:Windows


Ακολουθήστε μας στο Google News



Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .