//Add More external stylesheets

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Sordum Monitor Off : Απενεργοποιήστε την οθόνη του φορητού σας υπολογιστή

read

Οι οθόνες των υπολογιστών καταναλώνουν σημαντική ποσότητα ενέργειας, δυστυχώς, τα Windows δεν προσφέρουν μια πιο δραστική λύση για το θέμα αυτό. Οι επιλογές τροφοδοσίας στα Windows έχουν μια ρύθμιση για να απενεργοποιήσετε την οθόνη μετά από κάποιο χρονικό διάστημα όταν ο υπολογιστής σας θα είναι αδρανής.

Εάν έχετε έναν υπολογιστή desktop θα μπορούσατε για παράδειγμα σβήστε την οθόνη σας με το χέρι, αλλά ωστόσο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την οθόνη του φορητού σας υπολογιστή; Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές δεν διαθέτουν αυτή τη επιλογή.

Το Sordum Monitor off είναι ένα απλό βοηθητικό πρόγραμμα που μπορεί να σας βοηθήσει να κλείσετε την οθόνη του υπολογιστή σας με ένα κλικ ή με το πάτημα ενός συνδυασμού πλήκτρων.

Αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα έχει επίσης κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως το κλείδωμα της λειτουργίας του σταθμού εργασίας, κλείδωμα του πληκτρολογίου όταν η οθόνη απενεργοποιείται, κλείδωμα του ποντικιού σας η σίγαση του ήχου.

Έτσι λοιπόν, όταν χρησιμοποιείτε το φορητό σας υπολογιστή με μπαταρία, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας απλά και μόνο με την απενεργοποίηση οθόνης σας, όταν δεν απαιτείται, ή κατά την εκτέλεση χρονοβόρων λειτουργιών όπως μια σάρωση για ιούς ή όταν ακούτε μουσική και  για ότι άλλο δεν χρειάζεται να βλέπετε την οθόνη σας.

Η εφαρμογή δεν χρειάζεται εγκατάσταση, έτσι αφού αποσυμπιέσετε το αρχείο που θα κατεβάσετε, ανοίξτε το φάκελο και κάντε κλικ στο εικονίδιο MonitorOff.

Αν θέλετε να προσθέσετε και άλλες παραμέτρους όπως για παράδειγμα το κλείδωμα του πληκτρολογίου σας ή του ποντικιού σας κάντε κλικ στο εικονίδιο MonitorOff_Config και επιλέξτε τις λειτουργίες που επιθυμείτε.
Ωστόσο, για ευνόητους λόγους μην επιλέξτε να κλειδώσετε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι μαζί γιατί δεν θα μπορείτε να επανεργοποιήσετε την οθόνη. 

Επομένως επιλέξετε αν το επιθυμείτε ένα από τα δύο. Πάντως η άποψή μου είναι  την συγκεκριμένη επιλογή να μην την επιλέξετε καθόλου αν δεν σας είναι απαραίτητη.

Αν θέλετε να ενεργοποιήστε την εφαρμογή σας με συνδυασμό πλήκτρων ακολουθήστε τα εξής. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο MonitorOff και επιλέξτε δημιουργία συντόμευσης. 

Κάντε δεξί κλικ στην συντόμευση της εφαρμογής, επιλέξτε ιδιότητες και στο πεδίο πλήκτρο συντόμευσης καθορίστε τον συνδυασμό πλήκτρων που επιθυμείτε.

Τέλος πατήστε εφαρμογή και μετά ok για να σώσετε τις επιλογές σας. Από εκεί και μετά πληκτρολογώντας τον συνδυασμό πλήκτρων που επιλέξατε θα απενεργοποιείτε την οθόνη σας. Αν τώρα θέλετε να την ενεργοποιήσετε εκ νέου απλά πατήστε κάποιο πλήκτρο ή μετακινήστε το ποντίκι σας.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
την εφαρμογή Sordum Monitor Off

Ακολουθήστε μας στο Google News



Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .