//Add More external stylesheets CryptSync: Συγχρονίστε τα αρχεία σας σε κρυπτογραφημένους φακέλους



Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

CryptSync: Συγχρονίστε τα αρχεία σας σε κρυπτογραφημένους φακέλους

read


Το CryptSync είναι μία δωρεάν εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να συγχρονίσετε τα αρχεία σας σε ένα κρυπτογραφημένο φάκελο, είτε αυτός βρίσκεται στο τοπικό δίκτυο ή στο διαδίκτυο σε υπηρεσίες Cloud όπως είναι τα SkyDrive, GDrive Dropbox κ.λ.π. Μπορείτε να ρυθμίσετε πολλαπλά ζεύγη και να τα συγχρονίσετε έτσι ώστε να κρατήσετε ένα αντίγραφο τους σε μια μορφή που είναι κρυπτογραφημένη. Θα πρέπει να επιλέξετε το φάκελο προέλευσης που θέλετε να συγχρονίσετε, και ένα φάκελο προορισμού που θέλετε να συγχρονίσετε τα αρχεία σας. Θα πρέπει επίσης να δώσετε έναν κωδικό πρόσβασης για την κρυπτογράφηση. Είναι σημαντικό να θυμάστε τον κωδικό πρόσβασης γιατί αν τον χάσετε δεν θα είστε σε θέση να αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας αργότερα.




ΒΗΜΑΤΑ

1


Μόλις τρέξετε το πρόγραμμα μπορείτε να ξεκινήσετε τη δημιουργία του συγχρονισμού δημιουργώντας τα ζευγάρια φακέλων, επιλέξτε New Pair.
2


Στο πρώτο πεδίο διαλέξτε ποιο φάκελο θέλετε να κρυπτογραφήσετε και στο δεύτερο το φάκελο που θα γίνουν αντιγραφή τα δεδομένα του πρώτου βάζοντας παράλληλα και ένα καλό κωδικό.
Προσοχή: Τσεκάροντας το Encrypt filenames μπορείτε να κρυπτογραφήσετε τα ονόματα των αρχείων που βρίσκονται στον αρχικό φάκελο ώστε να κρυπτογραφηθούν στο φάκελο προορισμού, κάτι όμως που δεν προτείνω γιατί οι ονομασίες των αρχείων στο φάκελο κρυπτογράφησης θα αλλάξουν και δεν θα ξέρετε τι και που αντιστοιχεί το κάθε αρχείο. Τέλος, πατήστε το κουμπί του συγχρονισμού για να ξεκινήσει η μεταφορά.
Αν θελήσετε να αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία που έχετε κρυπτογραφήσει στον φάκελο προορισμού, κατεβάστε το 7-Zip εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας και ανοίξτε τα κρυπτογραφημένα αρχεία με αυτό βάζοντας στο αντίστοιχο πεδίο κωδικού που θα σας ζητηθεί τον αρχικό σας κωδικό.

CryptSync :1.4.3

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!