//Add More external stylesheets 50 επιλεγμένες, φορητές, δωρεάν εφαρμογές για τα Windows



Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

50 επιλεγμένες, φορητές, δωρεάν εφαρμογές για τα Windows

read

Οι φορητές εφαρμογές (Portable) είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία προγραμμάτων που διαθέτουν πολλά πλεονεκτήματα με το κυριότερο την απουσία εγκατάστασης τους στον υπολογιστή μας. Όπως καταλαβαίνετε και μόνο αυτή η δυνατότητα μας απελευθερώνει από την διαδικασία εγκατάστασης και απεγκατάστασης και από το ενδεχόμενο να χάσουμε όλες μας τις εγκατεστημένες εφαρμογές σε περίπτωση βλάβης ή ή αναγκαστικού format του σκληρού μας δίσκου, παράλληλα μας παρέχει τη δυνατότητα να τις εγκαταστήσουμε σε οποιοδήποτε USB στικάκι για να τις τρέξουμε σε οποιοδήποτε υπολογιστή. Ίσως το μόνο αρνητικό να είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις πιθανώς να είναι πιο αργές κάτι που όμως κατά κύριο λόγο οφείλεται στο ότι τα στικάκια USB έχουν κατά κανόνα χαμηλότερες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής από τους σκληρούς δίσκους.

Όπως και να έχει η δυνατότητα να τρέχουμε τις αγαπημένες μας εφαρμογές και παιχνίδια σε οποιοδήποτε υπολογιστή χωρίς καμία εγκατάσταση και χωρίς να αφήνουμε ψηφιακά ίχνη αποτελεί ένα πολύ ισχυρό δέλεαρ στο να τις χρησιμοποιούμε.  Φυσικά το εύρος αυτών των εφαρμογών είναι πολύ μεγάλο, ωστόσο εμείς επιλέγουμε αυτές που πιστεύουμε ότι έχουν περισσότερη χρησιμότητα για ένα χρήστη.
ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

  1. Patch My PC   :   Φορητό αξιόπιστο βοηθητικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για να ελέγξετε το σύστημα σας για αναβαθμίσεις ενημερώσεις των Adobe Reader, Adobe Acrobat, το Adobe Flash, Mozilla Firefox, Oracle Java, η Apple Quicktime, Apple iTunes, ενημερωμένες εκδόσεις της Microsoft και άλλα. Όταν τρέξετε το πρόγραμμα θα σαρώσει αυτόματα τον υπολογιστή σας, εάν το λογισμικό σας δεν είναι πρόσφατα ενημερωμένο θα το δείξει με μία κόκκινη ένδειξη, αν είναι ενημερωμένο, θα εμφανίζεται ως πράσινο, και αν δεν είναι εγκατεστημένο θα εμφανίζεται ως μαύρο.
  2. Etcher : Το Etcher είναι μία εφαρμογή ανοικτού κώδικα μέσω της οποίας μπορείτε να δημιουργήσετε εκκινήσιμα στικάκια USB. Επιτρέπει μόνο την επιλογή αφαιρούμενων συσκευών, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να διαγράψετε κατά λάθος μια σταθερή μονάδα δίσκου. Μόλις γραφεί η εικόνα, το Etcher επικυρώνει τα αποτελέσματα ώστε να μας βεβαιώσει ότι θα λειτουργήσει σωστά. Υποστηρίζει μορφές εικόνας, ISO, IMG, RAW, και άλλους τύπους. To Etcher αντιγράφει τις εικόνες byte κατά byte, χωρίς να κάνει οποιαδήποτε μετατροπή στην τελική συσκευή, πράγμα που σημαίνει ότι οι εικόνες που απαιτούν ειδική επεξεργασία για να γίνουν εκκινήσιμες, όπως οι εικόνες των Windows, δεν θα λειτουργήσουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γενικές συμβουλές είναι να χρησιμοποιήσετε λογισμικό ειδικά για αυτό το είδος εικόνων
  3. USB Write Protect : Η εφαρμογή αυτή είναι πολύ χρηστική και ενδιαφέρουσα αφού με πολύ απλό τρόπο σας δίνει την δυνατότητα να προστατεύσετε αρχεία που περιέχονται σε USB συσκευές αποθήκευσης σας από λάθος, τροποποίηση ή διαγραφή και αποτρέπει από την μη εξουσιοδοτημένη χρήστη τη σύνδεση USB συσκευών την αποθήκευσης τους και την αντιγραφή πολύτιμων αρχείων σας. 

    Η χρήση του προγράμματος είναι πολύ απλή, αφού αποσυμπιέσετε το πρόγραμμα το τρέχετε και ανάλογα με το τι θέλετε να επιτρέψετε ή όχι επιλέγετε των αντίστοιχη ρύθμιση. Τέλος μπορείτε να προστατεύσετε τις ρυθμίσεις σας με κωδικό πρόσβασης, το πρόγραμμα δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Ωστόσο για να λειτουργήσει σωστά από windows   και πάνω τρέξτε το με δικαιώματα διαχειριστή. 
  4. Unchecky : Πιστεύω ότι όλοι σας έχετε βρεθεί κατά την διάρκεια μίας εγκατάστασης στην θέση να αντιληφθείτε ότι ότι ο εγκαταστάτης της εφαρμογής προσπαθεί να περάσει εκτός από το κυρίως πρόγραμμα και άλλες εφαρμογές που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτό και συνήθως αποτελούν διαφημιστικές εκδόσεις κάποιων άλλων προγραμμάτων, στις χειρότερες δε περιπτώσεις εφαρμογές που αλλάζουν με το έτσι θέλω για παράδειγμα τη μηχανή αναζήτησης σας και στις πιο έσχατες περιπτώσεις ακόμη και εν δυνάμει κακόβουλες εφαρμογές. Βέβαια η τελευταία περίπτωση είναι κάτι που δεν συναντάμε εύκολα δεν παύει όμως να είναι υπαρκτή. Πριν προχωρήσουμε στην περιγραφή του προγράμματος θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή της επίβλεψης κατά την διάρκεια της εγκατάστασης ενός προγράμματος έτσι ώστε κάθε κλίκ που θα κάνετε να βλέπετε τον πίνακα της εγκατάστασης για να προχωρήσετε ώστε να είναι σε γνώση σας τι περνάτε και να μην πατάτε μηχανικά επόμενο επόμενο κ.λ.π. Η σημερινή εφαρμογή θα μας φανεί πολύ χρήσιμη και όταν διαπιστώσει την ύπαρξη τέτοιων προγραμμάτων θα μας ενημερώσει αυτόματα. Ακόμη στις περισσότερες περιπτώσεις θα αποεπιλέξει αυτόματα τα από προεπιλογή τσεκαρισμένα κουτάκια που οδηγούν στην εγκατάσταση μαζί με το κυρίως πρόγραμμα και των ανεπιθύμητων εφαρμογών. Κλικάρετε την εφαρμογή και αυτή θα τρέξει σαν service (υπηρεσία) στον υπολογιστή σας, αν τώρα θέλετε να ανακαλέσετε την χρήση της κλικάρετε ξανά την εφαρμογή για να σταματήσει.
  5.  PrivaZer : Υπάρχουν αρκετοί τρόποι πλήρους διαγραφής και μη ανάκτησης των ευαίσθητων δεδομένων σας αλλά το PrivaZer είναι το λογισμικό που κάνει τη διαφορά αφού εκτός από την άψογη λειτουργία του διατίθεται σε σχέση με παρεμφερή επαγγελματικά προγράμματα και απολύτως δωρεάν. Το PrivaZer είναι η εφαρμογή που θα καθαρίσει τον υπολογιστή σας σε βάθος και θα αφαιρέσει τα ανεπιθύμητα ίχνη των δραστηριοτήτων σας όχι μόνο στον υπολογιστή σας αλλά και σε εξωτερικές συσκευές όπως σκληρούς δίσκους, memmory flash, κάρτες SD ακόμη και διαδικτυακούς δίσκους αποθήκευσης. 
  6. SyMenu : Το SyMenu είναι μία USB εφαρμογή, που μπορεί να δουλέψει ακόμη και με τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Μπορείτε να το προσαρμόσετε με απλό και γρήγορο τρόπο προσθέτοντας συνδέσμους από Portable προγράμματα, αρχεία, φακέλους και URL. Η λειτουργία είναι η εξής, αφού κατεβάσετε την εφαρμογή αποσυμπιέστε τη στο σκληρό σας δίσκο (μέσα σε κάποιο φάκελο) ή σε κάποιο USB Stick. Ανοίξτε τον φάκελο και τρέξτε το εικονίδιο SyMenu. Θα δείτε το εικονίδιο της εφαρμογής να εμφανίζεται κάτω στην TaskBar  και πατήστε λήψη εφαρμογών.
  7. PortableApps.com Platform :  Πρόκειται για μία φορητή εφαρμογή με την οποία μπορείτε δημιουργήσετε και να διαχειρίζεστε τη δική σας συλλογή από φορητές εφαρμογές. Ξεκινάτε με ένα κενό USB stick, για παράδειγμα, μπορείτε να τα εγκαταστήσετε πρώτα εκεί, και να βρείτε τις εφαρμογές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον.  Υπάρχουν παιχνίδια, media players, browsers και εργαλεία στο internet, εφαρμογές παραγωγικότητας, εργαλεία για την ασφάλεια και άλλα, πάνω από 200 εφαρμογές στο σύνολο. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία τότε θα έχετε ένα εύχρηστο φορητό πακέτο εργαλείων που μπορείτε να να τρέξετε σε οποιοδήποτε υπολογιστή.  Για να φτιάξετε τη δική σας εκδοχή, αφού κατεβάσετε την εφαρμογή εγκαταστήσετε τη στο σκληρό σας δίσκο ή σε κάποιο USB στικάκι, μόλις ανοίξει το παράθυρο του προγράμματος πατήστε επάνω στο κουμπί διαχείριση εφαρμογών και επιλέξτε τις εφαρμογές που θέλετε να εγκαταστήσετε. Πιο συγκεκριμένα, επιλέξτε λήψη περισσοτέρων εφαρμογών ανά κατηγορία και κλικάρετε τις εφαρμογές που θέλετε να εγκαταστήστε.
  8. Free Audio Video Pack : Το Free Audio Video Pack είναι μια συλλογή από video converters που σας βοηθά να μετατρέψετε βίντεο μεταξύ σχεδόν όλων των formats όπως AVI, MPEG, MP4, MOV, WMV, FLV, M4V, 3GP. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης εξειδικευμένους μετατροπείς για τη μετατροπή αρχείων ήχου και εικόνας για το Zune, iPod και PSP. Επιπλέον, η συλλογή περιέχει audio extractor converter, η οποία σας επιτρέπει να εξαγάγετε ακουστικά κομμάτια από αρχεία βίντεο και να μετατρέψετε αρχεία ήχου μεταξύ των πιο σημαντικών μορφών ήχου (MP3,WMA,OGG, WAV, AAC, AC3, FLAC). Για να μπορέσετε να αποσυμπιέσετε το αρχείο θα χρειαστεί να κατεβάσετε το 7-ZIP και να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας ή να το ανοίξετε με κάποιο άλλο πρόγραμμα με υποστήριξη 7-Zip.  Μην τρέξετε το πρόγραμμα μέσα από το 7z αρχείο αλλά αποσυμπιέστε το πρώτα σε ένα φάκελο. Από τον φάκελο που θα προκύψει μετά την αποσυμπίεση της εφαρμογής θα τρέξετε μέσα από αυτόν το εικονίδιο FreeAudioVideoPack.Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτε απολύτως στον υπολογιστή σας αφού η εφαρμογή είναι απολύτως φορητή (Portable) και μπορεί να τρέξει ακόμη και μέσα από ένα στικάκι.
  9. URC Access Modes Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που μπορεί να επιθυμείτε να απενεργοποιήστε την αυθαίρετη μεταφορά αρχείων από τρίτα πρόσωπα από και προς τον υπολογιστή σας μέσω συσκευών USB και δεν ξέρετε πώς ακριβώς να το κάνετε. Το URC Access Modes είναι ένα δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα φτιαγμένο γι΄αυτό το σκοπό και σας επιτρέπει να διαχειριστείτε κατά βούληση την πρόσβαση και όχι μόνο σε δίσκους USB. Όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας, σας δίνει την δυνατότητα να παραμετροποιήσετε πλήρως την πρόσβαση στις συσκευές USB, να κλειδώσετε συσκευές CD/DD αλλά και να απενεργοποιήσετε και πολλές άλλες λειτουργίες των Windows. 
    Τώρα, για να εφαρμόσετε οποιαδήποτε από τις λειτουργίες του προγράμματος ο τρόπος είναι απλός, απλά επιλέξτε τη συγκεκριμένη λειτουργία και μετά κάντε κλικ στο κουμπί Apply ώστε να ενεργοποιηθούν οι αλλαγές.
  10. Free Address Book : Δωρεάν βιβλίο διευθύνσεων διαχείρισης επαφών, με το οποίο μπορείτε να σημειώσετε τις διευθύνσεις, γενέθλια, αριθμούς τηλεφώνου, κινητό, φαξ, το όνομα της εταιρείας, χώρα, πόλη, διεύθυνση, και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των επαφών και των συνεργατών σας. Περιλαμβάνει, εύκολη αναζήτηση για στοιχεία επικοινωνίας, εκτύπωση της λίστας επαφών και λεπτομέρειες, προσαρμόσιμες ρυθμίσεις εκτύπωσης, τοποθέτηση φωτογραφιών, εύκολη διαχείριση προσωπικών πληροφοριών (PIM), φορητότητα, (μπορείτε να το τρέξετε από USB drive), προσαρμοσμένα πεδία, δωρεάν υποστήριξη, δημιουργία ομάδων επαφών υπενθύμιση γενεθλίων, εισαγωγή και εξαγωγή CVS. Κατάλληλο και για επαγγελματική χρήση. Θα τρέξει σε όλα τα Windows.
  11. SterJo NetStalker : Αυτή η απλή εφαρμογή λειτουργεί ως λογισμικό τείχους προστασίας και μπορεί να προστατεύσει τον υπολογιστή σας από οποιαδήποτε ανεπιθύμητη δραστηριότητα στο διαδίκτυο. Θα παρακολουθήσει τις συνδέσεις TCP και UDP οι οποίες είναι ενεργοποιημένες αυτήν τη στιγμή από υπηρεσίες και εφαρμογές που εκτελείτε στον υπολογιστή σας. Αφού ξεκινήσει η εφαρμογή, θα σαρώσει αυτόματα όλες τις υπηρεσίες και τις διαδικασίες που εκτελούνται στον υπολογιστή σας.  Εμφανίζονται στην καρτέλα "δραστηριότητα" και μπορείτε επίσης να δείτε πληροφορίες σχετικά με τοπικές και απομακρυσμένες διευθύνσεις IP και θύρες, καθώς και την τρέχουσα κατάσταση της υπηρεσίας. 
  12. WriteProtector USB : Το WriteProtector USB  είναι μία απλή φορητή εφαρμογή που  μπορεί να ενεργοποιεί ή να απενεργοποιεί την προστασία εγγραφής για όλες τις συσκευές USB του τρέχοντος συστήματος, π.χ. USB sticks ή εξωτερικούς σκληρούς δίσκους USB. Η χρήση του είναι αρκετά απλή, αφού κατεβάσετε την εφαρμογή αποσυμπιέστε τη και τρέξτε με δικαιώματα διαχειριστή το αρχείο UsbWriteProtect. Από εκεί και μετά επιλέξτε να απενεργοποιήσετε  ή να ενεργοποιήσετε ξανά την εγγραφή δεδομένων  για οποιοδήποτε στικάκι USB  συνδεθεί στον υπολογιστή σας. Για να λειτουργήσει σωστά η εφαρμογή θα πρέπει πρώτα να κάνετε τις αλλαγές και μετά συνδέστε τις USB συσκευές σας.
  13.  Windows 11 Classic Context Menu : Το (δεξί κλικ) στα Windows 11 επανασχεδιάστηκε και διατηρεί περιορισμένες καταχωρήσεις σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις windows. Περιλαμβάνει μια σειρά εικόνων για βασικές ενέργειες όπως αντιγραφή, επικόλληση και διαγραφή, αλλά κρύβει κάποια λειτουργικότητα που μπορεί να θέλετε πίσω από ένα κουμπί "εμφάνιση περισσότερων επιλογών" αυτό σημαίνει κάθε φορά που πρέπει να πατήσετε μια επιπλέον επιλογή για να δείτε όλες τις επιλογές μενού περιβάλλοντος. Ωστόσο, εάν επιθυμείτε να καταργήσετε την καταχώρηση "εμφάνιση περισσότερων επιλογών" από το μενού περιβάλλοντος των Windows 11 και να επαναφέρετε το Classic Right Click Menus στα Windows 11 θα πρέπει να το κάνετε μέσω επεξεργασίας της registry, κάτι που ωστόσο κρύβει πολλούς κινδύνους για τους μη έμπειρους χρήστες. Αυτό το κενό συμπληρώνει η σημερινή εφαρμογή αφού δεν χρειάζεται να κάνετε απολύτως τίποτα παρά μόνο, να πατήσετε το κουμπί επιλογής για να ενεργοποιήσετε την σχετική ρύθμιση.
  14. SafeMode :  Η ασφαλής λειτουργία είναι μια επιλογή εκκίνησης κατά την οποία το λειτουργικό σύστημα ξεκινά σε διαγνωστική λειτουργία και όχι στη κανονική του λειτουργία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν υπάρχει ένα κρίσιμο σύστημα που παρεμβαίνει στην κανονική λειτουργία των Windows. Για παράδειγμα, αφαιρώντας το επίμονο και δύσκολο να απεγκαταστήσετε λογισμικό ή τα ελαττωματικά προγράμματα οδήγησης η ακόμη και τη διαγραφή κακόβουλου λογισμικού, είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που συχνά χρειάζονται απαραίτητα την ασφαλή λειτουργία. 

    Σε ασφαλή λειτουργία, τα Windows χρησιμοποιούν ένα γενικό πρόγραμμα οδήγησης οθόνης VGA αντί του προγράμματος οδήγησης του προμηθευτή, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανόν να εργάζεστε μόνο με 16 χρώματα σε χαμηλή ανάλυση. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ξεκινήσετε τα Windows σε ασφαλή λειτουργία, ανάλογα με την έκδοση των Windows που εκτελείτε. 

    Ο κανονικός τρόπος για κάποιον να εκκινήσει στην ασφαλή λειτουργία των Windows είναι να πατήσετε επανειλημμένα το πλήκτρο "F8" αλλά η εκκίνηση ασφαλής λειτουργία με το πλήκτρο F8 δεν λειτουργεί στα Windows 10 επειδή το μενού εκκίνησης F8 αφαιρέθηκε για να βελτιωθεί ο χρόνος εκκίνησης του συστήματος. Το Safe Mode Launcher είναι μια απλή εφαρμογή που σας παρέχει ένα GUI της επιλογής εκκίνησης Windows για ασφαλή λειτουργία. Απλά κατεβάστε το και αποσυμπιέστε το και μετά κάντε στο αρχείο exe της εφαρμογής.
  15. Title Bar Battery : Πρόκειται για μία πολύ χρήσιμη εφαρμογή που εμφανίζει το ποσοστό της εναπομένουσας ενέργειας της μπαταρίας σε κείμενο σε κάθε γραμμής τίτλου παραθύρου και προσθέτει επίσης ένα εικονίδιο μπαταρίας στο δίσκο συστήματος για να δείξει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Προς το παρόν, ενημερώνεται κάθε δεκαπέντε δευτερόλεπτα (θα διαμορφωθεί σε κάποιο σημείο).

    To συν μπροστά από την μπαταρία (+) δείχνει ότι φορτίζεται, (είναι συνδεδεμένο) ενώ το αρνητικό (-) δείχνει ότι αποφορτίζετε (δεν είναι συνδεδεμένο). Η έξοδος από το εικονίδιο του δίσκου πρέπει να καθαρίσει το κείμενο της γραμμής τίτλου. Δεν μπορούν να τροποποιηθούν όλες οι γραμμές τίτλου, επομένως ορισμένα παράθυρα δεν θα εμφανίζουν τις πληροφορίες ποσοστού μπαταρίας. 

    Τα Windows που ενημερώνουν συνεχώς το κείμενο της γραμμής τίτλου, όπως ορισμένοι επεξεργαστές κειμένου, θα αφαιρέσουν τις πληροφορίες της μπαταρίας. Ωστόσο, το χρονόμετρο των δεκαπέντε δευτερολέπτων θα το επαναφέρει. Τοποθετήστε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από το εικονίδιο του δίσκου συστήματος για να δείτε τα στατιστικά της μπαταρίας.
  16.  URL Disabler : Οι χρήστες με απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο αντιμετωπίζουν συνεχώς τον κίνδυνο μολύνσεων από κακόβουλο λογισμικό και κινδυνεύουν από υποκλοπές. Επίσης, η λήψη λογισμικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα από το δίκτυο μίας εταιρείας μπορεί να εκθέσει την εταιρεία σε πιθανές νομικές αντιπαραθέσεις. Ακόμη, σχολεία, που επιθυμούν να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία για την προστασία των παιδιών, ή ακόμη και υπηρεσίες παροχής WiFi που θέλουν να παρέχουν ένα φιλικό περιβάλλον περιήγησης. 

    Με τον αποκλεισμό συγκεκριμένων ιστότοπων, μειώνεται σημαντικά αυτός ο κίνδυνος και προστατεύεται η περιήγηση σας. Το URL Disabler είναι ένα φορητό λογισμικό (δεν απαιτεί εγκατάσταση) για την απλοποίηση της διαδικασίας αποκλεισμού διευθύνσεων URL για χρήστες Google Chrome, Firefox και Chromium EDGE. Ο χρήστης μπορεί ελεύθερα να παρέχει, να τροποποιεί, να εξάγει και να εισάγει τη λίστα των διευθύνσεων URL προς αποκλεισμό. Μετά τη λήψη και την αποσυμπίεση του λογισμικού, εκτελέστε το κατάλληλο αρχείο exe (x64 ή x86) και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL της ιστοσελίδας που θέλετε να αποκλείσετε στο πεδίο URL και χρησιμοποιήστε το κουμπί +προσθήκη στη λίστα). Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να αφαιρέσετε τυχόν υπάρχουσες διευθύνσεις ή να προσθέσετε περισσότερες. Για να δείτε τις αλλαγές επανεκινήστε τον Browser σας.
  17.  Windows Update Blocker :  Τα Windows 10 παρέχουν μικρότερο έλεγχο στη συμπεριφορά ενημέρωσης του λειτουργικού συστήματος σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows. Δεν υπάρχει επιλογή να απενεργοποιήσετε μόνιμα τις ενημερώσεις των Windows. Παρ΄όλα αυτά μπορείτε με κάποιο τρόπο να ελέγξετε τη διαδικασία ενημέρωσης και να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία Windows Update. Αυτό απαιτεί να ανοίξετε τον Διαχειριστή υπηρεσιών, να εντοπίσετε την υπηρεσία και να αλλάξετε την παράμετρο εκκίνησης και την κατάσταση εκκίνησης. Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε ξανά την υπηρεσία όποτε θέλετε το λειτουργικό σύστημα να ελέγχει για ενημερώσεις. Βέβαια εμείς θα ακολουθήσουμε ένα άλλο πολύ πιο απλό τρόπο διαμέσου της εφαρμογής Windows Update Blocker τρέχοντας απλά το εκτελέσιμο αρχείο και επιλέγοντας την εκάστοτε επιθυμητή ρύθμιση.
  18. Hide From Uninstall List : Ενδέχεται να θέλετε να αποκρύψετε μία ή περισσότερες καταχωρίσεις που έχουν προστεθεί από τις ρυθμίσεις λογισμικού στα προγράμματα "προσθαφαίρεση προγραμμάτων" (που είναι επίσης γνωστά ως "προγράμματα και δυνατότητες", "κατάργηση εγκατάστασης προγράμματος", "προσθήκη ή κατάργηση προγραμμάτων") στα Windows. διάφορους λόγους όπως για παράδειγμα να μην θέλετε ο καθένας να γνωρίζει ότι κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή, δεν θέλετε κάποιος να το απεγκαταστήσει, η εφαρμογή έχει ήδη καταργηθεί, αλλά η καταχώρηση έχει παραμείνει στη λίστα. 

    Είναι επίσης καλό για λόγους ασφάλειας ή προστασίας της ιδιωτικότητάς σας ιδιαίτερα, αν ο υπολογιστής που χρησιμοποιείτε είναι κοινόχρηστος, αλλά ωστόσο, πώς καταργείτε ένα στοιχείο από τη λίστα εφαρμογών χωρίς να το απεγκαταστήσετε; Ο τρόπος είναι εξαιρετικά απλός και περιγράφεται εν συντομία παρακάτω : 

    Μετά την αποσυμπίεση, εκτελέστε το πρόγραμμα, θα δείτε όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα στη λίστα. Μπορείτε να επισημάνετε το πρόγραμμα και να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο απόκρυψη από τη λίστα ΄΄προγράμματα και δυνατότητες. Για να το αποκαλύψετε, χρησιμοποιήστε το εικονίδιο ΄΄εμφάνιση στη λίστα΄΄) ή μπορείτε επίσης να αποκρύψετε ολόκληρη την λίστα προγραμμάτων και λειτουργιών επιλέγοντας το πλαίσιο ελέγχου "απόκρυψη (προγράμματα και δυνατότητες)"
  19. Wavosaur :  To Wavosaur είναι ένα εξαιρετικό λογισμικό επεξεργασίας και καταγραφής ήχων, wav και mp3. Διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να επεξεργαστείτε τον ήχο (αποκοπή, αντιγραφή, επικόλληση, εφέ κ.λπ.) παράγει βρόχους μουσικής, ανάλυση, και καταγραφή, υποστηρίζει VST plugins, πολυκαναλικά αρχεία wav, και επεξεργασία ήχου σε πραγματικό χρόνο. Το πρόγραμμα δεν χρειάζεται εγκατάσταση και δεν εγγράφει δεδομένα στο μητρώο. Χρησιμοποιήστε το ως δωρεάν mp3 editor, θα δουλέψει σε όλα τα Windows.
  20. Temp-cleaner :  Για να διατηρείτε τον υπολογιστή σας σε καλή κατάσταση λειτουργίας, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι οποιαδήποτε ακαταστασία και τα αχρησιμοποίητα αρχεία αφαιρούνται σε τακτική βάση. Τα προσωρινά αρχεία αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο μπορούν να γεμίσουν τους φακέλους Temp, ωστόσο η τακτική συντήρηση μπορεί να βοηθήσει στην ταχύτητα τους.  To Temp Cleaner, είναι ένα μικρό, δωρεάν λογισμικό που θα σας βοηθήσει να ελευθερώστε πολύ χώρο. Μπορεί εύκολα να καθαρίσει τον φάκελο TEMP. και διαγράφει μόνο τα αχρησιμοποίητα αρχεία στους φακέλους "% temp%" και "% systemroot% \ temp", ωστόσο ορισμένα αρχεία και φάκελοι ενδέχεται να μην διαγραφούν εάν χρησιμοποιηθούν. Η εφαρμογή δεν έχει κάποιο μενού και αρκεί να τρέξετε το εκτελέσιμό αρχείο TempCleaner και στα δεξιά του υπολογιστή σας θα δείτε ένα μικρό αναδυόμενο μήνυμα που σας ενημερώνει ότι ο φάκελος έχει καθαρισθεί.
  21.  Optimizer :  Φορητό βοηθητικό πρόγραμμα που σας βοηθά να επαναφέρετε τα προσωπικά σας δεδομένα και να αυξήσετε την ασφάλειά σας. Το Optimizer συνιστάται ιδιαίτερα, μετά από μια νέα, καθαρή εγκατάσταση των Windows για την επίτευξη της μέγιστης ιδιωτικότητας και ασφάλειας. 
  22. Hidden Windows 10 Features :  Τα Windows 10, όπως και οι προηγούμενες εκδόσεις των Windows, έχουν πολλές χρήσιμες λειτουργίες που είναι κρυφές. Αυτές οι δυνατότητες μπορούν να ενεργοποιηθούν με επεξεργασία του μητρώου των Windows. Ωστόσο, η μη αυτόματη επεξεργασία του μητρώου των Windows δεν είναι και τόσο εύκολη διαδικασία. 

    Με τη χρήση αυτής της εφαρμογής οι κρυφές λειτουργίες είναι διαθέσιμες με ένα κλικ. Το πρόγραμμα επιτρέπει την προσθήκη στοιχείων όπως Κάδος ανακύκλωσης, Πίνακας ελέγχου, Εργαλεία διαχείρισης, Εκτυπωτές σε αυτόν τον υπολογιστή. Το μενού περιβάλλοντος μπορεί να επεκταθεί κατά στοιχεία Αντιγραφή σε, Μετακίνηση σε, Άνοιγμα με Σημειωματάριο για όλα τα αρχεία. Αυτό περιέχει επίσης δυνατότητες για τη βελτίωση της ασφάλειας των Windows με την απενεργοποίηση της αυτόματης εκτέλεσης, την απενεργοποίηση του Windows Script Host, την ενεργοποίηση της ασφαλούς σύνδεσης με CTRL + ALT + DELETE και άλλα.
  23.  Windows Repair Toolbox : Κατεβάστε και τρέξτε "on-the-fly" το καλύτερο δωρεάν φορητό λογισμικό για τη διάγνωση και την επίλυση διαφόρων ειδών προβλημάτων των Windows. Τα εργαλεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κατηγοριοποιούνται με βάση τη λειτουργία τους και το πρόγραμμα θα κατεβάσει αυτόματα τη σωστή έκδοση των προγραμμάτων που θέλετε να τρέξετε για την έκδοση των Windows που διαθέτετε. Όταν τελειώσετε, απλά κλείστε την εφαρμογή και όλες οι εφαρμογές που έχετε κατεβάσει θα αφαιρεθούν αυτόματα. Στα προγράμματα περιλαμβάνοντα διάφορα προγράμματα ασφαλείας αλλά και προγράμματα που σας δίνουν τη δυνατότητα να εμφανίσετε πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σας όπως για παράδειγμα την θερμοκρασία του επεξεργαστή σας, το ποσό της μνήμης RAM στο σύστημα σας, πόση μνήμη σας έχει απομείνει, τον ελεύθερο χώρο στους σκληρούς σας δίσκους, και τέλος σας παρέχει με ένα κλικ την πρόσβαση σε ορισμένα χρήσιμα εργαλεία των Windows (chkdsk, SFC, regedit, msconfig ).
  24.  Webcam on off Έχει γίνει ιδιαίτερος λόγος για τις δικτυακές επιθέσεις χάκερς σε υπολογιστές οι οποίοι χρησιμοποιούν κακόβουλο λογισμικό τύπου Trojan horse για να πάρουν έλεγχο της κάμερας του υπολογιστή στόχου και να βιντεοσκοπήσουν ή να πάρουν φωτογραφίες χωρίς την συγκατάθεσή του χρήστη. Ακόμη αν είστε γονέας ανηλίκων παιδιών υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε την κάμερα του υπολογιστή που χρησιμοποιούν τα παιδιά σας ιδιαίτερα όταν δεν βρίσκονται πάντα στην άμεση εποπτεία σας. 

    Αν διαθέτετε εξωτερική κάμερα που συνδέεται με USB στον υπολογιστή σας μικρό το κακό, αφού ανά πάσα στιγμή αποσυνδέετε το καλώδιο της κάμερας και έχετε την ησυχία σας. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ιδιαίτερα των φορητών που έχουν ενσωματωμένη την web camera; 

    Την λύση για το πρόβλημα μας την δίνει ένα μικρό δωρεάν φορητό λογισμικό το WebCam On-Off. Μόλις το κατεβάσετε αποσυμπιέστε το και τρέξτε το εκτελέσιμο αρχείο WebCam.exe και πατήστε στο κουμπί Disable για να την απενεργοποιήσετε, αντίστοιχα όταν θελήσετε να την ανοίξετε, τρέξτε πάλι το πρόγραμμά και πατήστε στο κουμπί Enable για την ενεργοποιήσετε.
  25.  Defender Control : Από τα Windows Vista, το Windows Defender περιλαμβάνεται στα Windows. Είναι ένα μικρό κομμάτι του λογισμικού των Windows που τρέχει στο παρασκήνιο με σκοπό την προστασία, του υπολογιστή σας από κακόβουλο λογισμικό όπως ιούς, spyware, και άλλο πιθανώς ανεπιθύμητο λογισμικό. Το πρόβλημα με όλες τις εκδόσεις Defender από Windows Vista και πάνω είναι ότι είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα και εγκαθίσταται εξ ορισμού χωρίς ορατές ή κρυφές επιλογές ώστε να καταργήσετε την εγκατάσταση του. Πολλοί χρήστες αναζητούν τρόπους για να το απενεργοποιήσουν ή να το αφαιρέσουν από το σύστημά τους, καθώς προτιμούν να χρησιμοποιούν κάποιο άλλο λογισμικό. 
  26.  S.O.S. Security Suite :  Το S.O.S. Security Suite είναι μια δωρεάν, φιλική προς το χρήστη εφαρμογή που σας βοηθά να απαλλαγείτε από κακόβουλα προγράμματα, Adware και Spyware ώστε να αποτρέψετε τη μόλυνση του υπολογιστή σας. Σε αυτό, υπάρχει επίσης ένα στοιχείο ανίχνευσης ελαττωμάτων υλικού και ασφάλειας και βελτιστοποίησης συστήματος. Όλες αυτές οι λειτουργίες σας σημαίνουν τα αρχικά της εφαρμογής, για ένα ασφαλέστερο και ταχύτερο σύστημα. Το μενού της εφαρμογής είναι αρκετά απλό, αλλά θα πρέπει ίσως να επισκεφθείτε τις σελίδες βοήθειας για να μάθετε πώς λειτουργεί πλήρως η εφαρμογή. Η σουίτα ασφαλείας παρέχεται είναι εντελώς δωρεάν, χωρίς διαφημίσεις, χωρίς bundleware, και προφανώς, χωρίς κανένα spyware. Αυτή η εφαρμογή είναι ο διάδοχος του Ultra Adware Killer και οι χρήστες μπορεί πλέον να στηρίζονται σε αυτό το βελτιωμένο εργαλείο. Ο δε προκάτοχό του το Ultra Adware Killer θα συνεχίσει να ενημερώνεται για λίγο ακόμη χρονικό διάστημα.
  27. eScanAV Anti-Virus Toolkit :  Δωρεάν  εργαλείο που σας επιτρέπει να σαρώσετε και να καθαρίσετε Ιούς, Spyware, Adware και οποιοδήποτε άλλο κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να έχει μολύνει τον υπολογιστή σας. Το Εργαλείο αντιμετώπισης ιών Anti-Virus (MWAV) του eScanAV δεν απαιτεί εγκατάσταση και μπορεί να εκτελεστεί απευθείας από οπουδήποτε, στον υπολογιστή σας, στο Drive USB ή σε ένα CD ROM. Μπορεί επίσης να εκτελεστεί ακόμη και αν έχετε ήδη εγκατεστημένο άλλο λογισμικό Anti-Virus στον υπολογιστή σας. Επίσης, το eScanAV Anti-Virus Toolkit (MWAV) ενημερώνεται καθημερινά με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για την ανίχνευση του spyware και adware που κυκλοφόρησε πρόσφατα, καθώς ο μηχανισμός βελτιώνεται συνεχώς για πιο γρήγορες και ευφυείς ανιχνεύσεις. Πρέπει να το τρέξετε με δικαιώματα διαχειριστή.
  28. DnsJumper :    Tο DNS (Domain Name System) είναι ένα σύστημα ονοματοδοσίας για δίκτυα υπολογιστών που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο IP. Το DNS αντιστοιχίζει ονόματα με διευθύνσεις IP ή άλλα ονόματα στο διαδίκτυο ή σε κάποιο άλλο δίκτυο και επιτρέπει την ανεύρεση ενός εξυπηρετητή (server) ή μιας υπηρεσίας σε έναν εξυπηρετητή χρησιμοποιώντας ένα όνομα. Με τον τρόπο αυτό χρησιμοποιείται για να αντιστοιχίσει διευθύνσεις IP με ονόματα έτσι ώστε ο διαχειριστής ενός δικτύου να μπορεί να χρησιμοποιήσει ονόματα για να επικοινωνήσει ή να απλώς να θυμάται ονόματα μηχανημάτων, τοποθεσίες, ονόματα χώρου κ.λ.π και όχι τις IP. 

    Επομένως, κάθε φορά που επισκέπτεσθε σε μια ιστοσελίδα, ο browser αναζητά τη διεύθυνσή της στο σύστημα DNS και οσο πιο γρήγορος είναι ο πλησιέστερος διακομιστής DNS τόσο πιο γρήγορα θα ανοίξει και η ιστοσελίδα που επισκεφθήκατε. Το DnsJumper είναι μία εξαιρετική, δωρεάν, φορητή εφαρμογή που θα μας βοηθήσει για το σκοπό αυτό. 

    Ψάχνει και βρίσκει αυτόματα τις καλύτερες DNS IP για την περιοχή σας, είναι φορητό, επομένως δεν χρειάζεται εγκατάσταση και το μόνο που θα πρέπει να κάνετε αφού το κατεβάσετε είναι να το τρέξετε, να επιλέξτε πρώτα απ΄ όλα τη κάρτα δικτύου που συνδέεστε στο διαδίκτυο επιλέγοντάς την από το πεδίο (Επιλέξτε προσαρμογέα δικτύου), πατήστε τώρα εύρεση ταχύτερου DNS και μετά πατήστε στο κουμπί εφαρμογή ταχύτερου DNS, τέλος πατήστε στο κουμπί Εφαρμογή - Αποθήκευση Διακομιστή DNS.
  29. HiBit Startup Manager  Ισχυρό βοηθητικό πρόγραμμα εκκίνησης που διαχειρίζεται τα προγράμματα αυτόματης εκκίνησης, προσθέτοντας ή αφαιρώντας εφαρμογές, και σας δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε τις ιδιότητές τους. Μπορείτε να διαχειριστείτε όλες τις εφαρμογές που ξεκινούν με τα Windows όταν ξεκινά ο υπολογιστής και να δώσετε στον υπολογιστή σας λιγότερο χρόνο για να ξεκινήσει αλλά και περισσότερη διαθέσιμη μνήμη, απενεργοποιώντας ή αφαιρώντας εφαρμογές που δεν είναι απαραίτητες και βρίσκονται στην αυτόματη εκκίνηση.
  30. BleachBit :  Δωρεάν πρόγραμμα που καθαρίζει και απελευθερώνει χώρο στο δίσκο σας γρήγορα και ακούραστα, πραγματικός φρουρός της ιδιωτικής σας ζωής. Μπορείτε να διαγράψτε τα cookies, το πιο πρόσφατο ιστορικό κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο, τα προσωρινά αρχεία, και τα αρχεία καταγραφής.  Είναι σχεδιασμένο για Linux και Windows και καθαρίζει τα κατάλοιπα τουλάχιστον από 90 εφαρμογές συμπεριλαμβανομένων των Firefox, Internet Explorer, Adobe Flash, Google Chrome, Opera, Safari, και πολλών άλλων. Πέρα από τη διαγραφή το BleachBit περιλαμβάνει προηγμένα χαρακτηριστικά όπως τον τεμαχισμό των αρχείων και τον καθαρισμό του ελεύθερου χώρο στον σκληρό σας δίσκο για να κρύψει τα ίχνη των αρχείων που διαγράφονται από άλλες εφαρμογές. Αν κατεβάσετε την φορητή έκδοση δεν απαιτείται εγκατάσταση.
  31. DVDStyler  Δωρεάν πρόγραμμα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μενού για DVD, με ένα ευρύ φάσμα επιλογών για κάθε βίντεο. Το πρόγραμμα είναι απλό και τα μενού μπορούν να εξαχθούν από μορφή βίντεο PAL ή NTSC. Θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε επαγγελματική εμφάνιση DVD-s. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε αρχεία MPEG, να δημιουργούν NTSC/PAL μενού, να προσθέστε εικόνες φόντου στα μενού, να προσθέστε κείμενο, εικόνες και μπουτόν στο μενού να αλλάξετε τις γραμματοσειρές και τα χρώματα και πολλά άλλα
  32.  Hibernate Enable or Disable Η αδρανοποίηση είναι η διαδικασία αποθήκευσης του περιεχομένου που βρίσκεται στη μνήμη στον σκληρό δίσκο για να επιτραπεί στον υπολογιστή σας να τερματιστεί τελείως. Αυτό επιτρέπει στον υπολογιστή σας να ξεκινά πιο γρήγορα, η αδρανοποίηση είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και διατηρεί μέρος του δίσκου σας για το αρχείο του, το αρχείο "hiberfil.sys". Ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας για να συνεχίσετε από την κατάσταση αδρανοποίησης και να συνεχίσετε να εργάζεστε από εκεί που σταματήσατε. Εάν θέλετε να ελευθερώσετε χώρο στο δίσκο σας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αδρανοποίησης εάν χρησιμοποιείτε σπάνια τη δυνατότητα. Έτσι, ο κύριος λόγος για τον οποίο μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε την αδρανοποίηση στον υπολογιστή σας είναι εάν χρειάζεστε πραγματικά αυτές τις επιπλέον δυνατότητες στον σκληρό σας δίσκο. Στην πραγματικότητα, εάν χρησιμοποιείτε SSD για τον υπολογιστή σας με Windows 11 ή 10, είναι καλύτερα να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αδρανοποίησης για να εξοικονομήσετε χρόνο ζωής του SSD σας.
  33. Reduce Memory :  Όταν τρέχετε πολλά προγράμματα αυτά καταναλώνουν τη μνήμη RAM του υπολογιστή σας, και θα έχετε διαπιστώσει ( αν αυτή δεν είναι αρκετή) ότι το σύστημά σας γίνεται αργό και πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται. Μάλιστα συμβαίνει παρ΄ότι έχετε κλείσει αρκετά από τα προγράμματα εν τούτοις το υπόλοιπο της μνήμης σας να μην βρίσκεται στα αρχικά της επίπεδα. Το Reduce Memory, είναι ένα μικρό, πολύ απλό πρόγραμμα που μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα να ανακτήσετε μέρος της μνήμης όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Δεν απαιτεί εγκατάσταση.
  34. Victoria HDD - SSD :  Δωρεάν πρόγραμμα σχεδιασμένο για τη διάγνωση, και την επισκευή σκληρών δίσκων, μονάδων SSD, καρτών μνήμης, καθώς και άλλων μονάδων δίσκου στα Windows. Πρόκειται για ένα αξιόλογο, αρκετά χρηστικό πρόγραμμα που παρακολουθεί την απόδοση του σκληρού σας δίσκου και σας δίνει λύσεις σε περίπτωση προβλημάτων. Μπορείτε να εξετάσετε για διάφορα προβλήματα τους δίσκους σας και αν βρεθούν κάποια τότε η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να τα επισκευάσει. Μπορεί να αναλύσει και να προβάλλει λεπτομέρειες σχετικά με τα αποθηκευτικά σας μέσα, συμπεριλαμβανομένων του μεγέθους του δίσκου, του σειριακό αριθμού και άλλα. Η εφαρμογή  μπορεί να ανακατευθύνει, να αποκαταστήσει, να αγνοήσει ή να διαγράψει τα δεδομένα στους τομείς που έχουν σφάλματα ή να διαγράψει τα δεδομένα και να τα διορθώσει. (Για να το κατεβάσετε κάντε δεξι κλικ και πατήστε αποθήκευση συνδέσμου ως)
  35. IObit Undelete : Είναι πράγματι πολύ δύσκολη η στιγμή όταν σημαντικά αρχεία σας διαγράφονται κατά λάθος. Θα μπορούσε να είναι πολύ  σημαντικά αρχεία της επιχείρησης, της εργασίας σας, πολύτιμες φωτογραφίες και βίντεο ή ακόμη και κάποια αρχεία του συστήματος του υπολογιστή σας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει αστάθεια στον υπολογιστή σας. Το IObit Undelete είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία αποκατάστασης αρχείων που μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να ανακτήσετε τα διαγραμμένα ή τα χαμένα αρχεία σας όπως φωτογραφίες, μουσική, έγγραφα, γρήγορα και με ασφάλεια με ένα μόνο κλικ. Μπορεί να ανακτήσει όλα τα αρχεία σας, όπως τα αρχεία εικόνων, βίντεο, μουσικής, εγγράφων κ.λ.π ακόμα και αν γι΄αυτά δεν υπάρχουν αντίγραφα ασφαλείας ή έχουν διαγραφεί ακόμη και από τον Κάδο Ανακύκλωσης. Ο τρόπος χρήσης είναι πολύ απλός, τρέξτε το πρόγραμμα, επιλέξτε το μέσο από το οποίο θέλετε να ανακτήσετε τα δεδομένα σας και πατήστε Scan.
  36. licensecrawler   : Θέλουμε να κάνουμε επανεγκατάσταση του λειτουργικού μας, όμως για κάποιους λόγους δεν θυμόμαστε ή δεν έχουμε φυλάξει τους κωδικούς εγκατάστασης των windows αλλά και πολλών άλλων προγραμμάτων που μας είναι απαραίτητα. Το LicenseCrawler είναι ο ιδανικός βοηθός που θα μας λύσει τα χέρια. Πρόκειται για μία μικρή φορητή εφαρμογή (Portable) και δεν χρειάζεται καμία εγκατάσταση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρέξετε το πρόγραμμα που μέσα σε λίγη ώρα θα σαρώσει τον υπολογιστή σας και θα βρει όλους τους αριθμούς κλειδιά από όλα τα προγράμματα που έχετε εγκατεστημένα συμπεριλαμβανομένου και των windows.
  37. My Daily Wallpaper   : Βαρεθήκατε να βλέπετε συνεχώς την ίδια εικόνα στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας; Τότε κατεβάσετε αυτόματα κάθε μέρα μια νέα ταπετσαρία για την επιφάνεια εργασίας των Windows σας με το My Daily Wallpaper. Μπορείτε να κατεβάσετε αυτόματα και να αλλάξετε ταπετσαρία σας μετά τη σύνδεση στα Windows ή να καθορίσετε το χρονικό διάστημα που επιθυμείτε να αλλάζει.
  38. V-Radio   : Ίσως το καλύτερο ιντερνετικό ραδιόφωνο για τον υπολογιστή σας, μέσα από ένα καλαίσθητο και λειτουργικό μενού μπορείτε να αναζητήσετε και να επιλέξετε τον ραδιοφωνικό σταθμό που επιθυμείτε, διαθέτει ιστορικό λίστα για τα αγαπημένα σας ραδιόφωνα και διαθέτει πολλαπλές επιλογές ώστε να περιηγηθείτε στους αγαπημένους σας ραδιοσταθμούς με τη μέγιστη δυνατή ευκολία. Συντονιστείτε και ακούστε τα αγαπημένα σας greek radios καθώς και σταθμούς άλλων χωρών. Απολαύστε ατελείωτες ώρες μουσικής και εκπομπών καθώς το V-Radio είναι η ΜΟΝΗ ελληνική εφαρμογή που ΔΕΝ σταματάει να παίζει στο παρασκήνιο, ακόμα και μετά από ώρες. Μεγάλη ποικιλία ραδιοφωνικών σταθμών από την Ελλάδα, την Κύπρο και πολλές άλλες χώρες.
  39. ShapeX   : Δημιουργήστε εκπληκτικά κολλάζ εικόνων σε μερικά μόνο κλικ. Πρόκειται μάλλον για την καλύτερη δωρεάν εφαρμογή δημιουργίας collage που έχουμε συναντήσει έως τώρα και που περιλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο αριθμό έτοιμων προτύπων όπου οι φωτογραφίες τοποθετούνται αυτόματα και έξυπνα, με τον τρόπο αυτό μπορείτε να φτιάξετε collage με τις αγαπημένες σας φωτογραφίες σε σχήμα καρδιά, ορθογωνίου, κύκλου, με γράμματα, σε σχήμα ζώων, πουλιών, εντόμων, αριθμών και ένα τεράστιο αριθμό ακόμη διαθέσιμων επιλογών.
  40. Sniptool    : Δωρεάν εργαλείο λήψης οθόνης που σας επιτρέπει να καταγράφετε μία ή περισσότερες επιλεγμένες περιοχές στην επιφάνεια εργασίας σας και να το αποθηκεύετε με προαιρετικούς σχολιασμούς. Μπορείτε να συνδυάσετε πολλαπλές συλλήψεις σε έναν καμβά και να προσθέσετε κείμενο, βέλη, κουκκίδες αριθμών και σχήματα για να σημειώσετε τη σύλληψή σας. Υπάρχει επίσης η επιλογή να θολώσετε τμήματα της εικόνας για προστασία της ιδιωτικότητας. Το τελικό σας στιγμιότυπο οθόνης μπορεί να αποθηκευτεί ως αρχείο JPG ή PNG. Στην τελευταία έκδοση που σας παρουσιάζουμε μπορεί να καταγράψει σε βίντεο και σε κινούμενα γραφικά. 
  41. SumatraPDF   : Το Sumatra PDF είναι ένας δωρεάν, ανοιχτού κώδικα PDF viewer για τα Windows. Έχει μινιμαλιστική σχεδίαση και απλότητα χωρίς όμως να υπολείπεται σε αποτελεσματικότητα. Στην ιστοσελίδα της εφαρμογής μπορείτε να βρείτε την τυπική εφαρμογή εγκατάστασης του προγράμματος αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την Portable έκδοση. Μπορεί να διαβάσει PDF, eBook (ePub, Mobi), XPS, DjVu, CHM, Comic Book (CBZ και CBR)
  42.  SterJo NetStalker   : Αυτή η απλή εφαρμογή λειτουργεί ως λογισμικό τείχους προστασίας και μπορεί να προστατεύσει τον υπολογιστή σας από οποιαδήποτε ανεπιθύμητη δραστηριότητα στο διαδίκτυο. Θα παρακολουθήσει τις συνδέσεις TCP και UDP οι οποίες είναι ενεργοποιημένες αυτήν τη στιγμή από υπηρεσίες και εφαρμογές που εκτελείτε στον υπολογιστή σας. Αφού ξεκινήσει η εφαρμογή, θα σαρώσει αυτόματα όλες τις υπηρεσίες και τις διαδικασίες που εκτελούνται στον υπολογιστή σας. Εμφανίζονται στην καρτέλα "δραστηριότητα" και μπορείτε επίσης να δείτε πληροφορίες σχετικά με τοπικές και απομακρυσμένες διευθύνσεις IP και θύρες, καθώς και την τρέχουσα κατάσταση της υπηρεσίας.
  43. SSuite Label Printer   : Το SSuite Label Printer είναι η ιδανική εφαρμογή για την εκτύπωση διευθύνσεων σε πακέτα, ετικέτες αποστολής και φακέλους. Χρησιμοποιεί προ - τυπωμένες ετικέτες Avery ως πρότυπα για την εκτύπωση διευθύνσεων πελατών. Έχουν προστεθεί, οι πιο συνηθισμένες μορφές ετικέτας Avery από τις ετικέτες διευθύνσεων έως τα δέματα και τις ετικέτες αποστολής. Η εφαρμογή περιέχει επίσης μια βάση δεδομένων πελατών - πελάτη για να συμπληρώνετε αυτόματα τις ετικέτες σας. Ενσωματώνει επίσης ένα βιβλίο διευθύνσεων όπου μπορείτε να προσθέσετε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τους φίλους, τους συναδέλφους και άλλες χρήσιμες επαφές. Με το Envelope Printer μπορείτε να εκτυπώσετε επιστολές και κάρτες. Για να τρέξετε την εφαρμογή σε Windows Vista / 7/8/10, 11 απλά κάντε δεξί κλικ στο εκτελέσιμο αρχείο και επιλέξτε "Εκτέλεση ως διαχειριστής" από το αναδυόμενο μενού. Θα χρειαστεί να το κάνετε μόνο μία φορά.
  44. AllMyNotes Organizer  : Λογισμικό σημειώσεων και οργάνωσης που βοηθά τους χρήστες να διαχειρίζονται και να αποθηκεύουν διάφορους τύπους πληροφοριών με ασφαλή και οργανωμένο τρόπο. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και εργαλείων για να βοηθήσει τους χρήστες να παρακολουθούν τις σημειώσεις, τις εργασίες, τους κωδικούς πρόσβασης και άλλα σημαντικά δεδομένα. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του AllMyNotes Organizer είναι η ευελιξία του στην οργάνωση των πληροφοριών. 
  45. Stretchly   Όλοι γνωρίζουμε ότι το να είμαστε συνέχεια μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή μας για ώρες είναι κάτι που επηρεάζει με πολλούς τρόπους την υγεία μας. Το Stretchly είναι μία δωρεάν εφαρμογή για τα Windows που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει την καταπόνηση των ματιών. Παρέχει στους χρήστες τακτικές υπενθυμίσεις για να κάνουν διαλείμματα, και να ξεκουράζουν τα μάτια τους κατά τη διάρκεια μεγάλων περιόδων χρήσης του υπολογιστή.
  46. CopyQ  :  Πρόκειται για μία δωρεάν εφαρμογή (clipboard manager) που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε και να οργανώνετε οτιδήποτε αντιγράφετε στον υπολογιστή σας, καθιστώντας εύκολη την πρόσβαση και την επαναχρησιμοποίηση των πληροφοριών όποτε χρειάζεται. Μπορείτε να αποθηκεύσετε απεριόριστο αριθμό στοιχείων συμπεριλαμβανομένων κειμένου, εικόνων, αρχείων και κώδικα HTML. Αυτά τα στοιχεία αποθηκεύονται σε μια λίστα με δυνατότητα προσαρμογής και αναζήτησης, επιτρέποντάς σας να βρίσκετε και να επικολλάτε γρήγορα οποιοδήποτε περιεχόμενο που έχετε αντιγράψει προηγουμένως.
  47. DesktopUp  Το DesktopUp είναι μία νέα, εκπληκτική εφαρμογή, που θα σας επιτρέψει, να βελτιστοποιήσετε την επιφάνεια εργασίας σας, να δημιουργήσετε όσες επιφάνειάς εργασίες επιθυμείτε και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους. Για κάθε επιφάνεια εργασίας, μπορείτε να επιλέξετε τα προγράμματα που θέλετε να τρέχετε, όταν μεταβαίνετε σε αυτήν. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μία επιφάνεια εργασίας για τις φωτογραφίες σας και να επιλέξετε το φάκελο στον οποίο έχετε τις φωτογραφίες με τις οποίες πρέπει να εργαστείτε.
  48. PSGen  Το PSGen είναι ένα μικρό πρόγραμμα, που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε, οποιονδήποτε αριθμό κωδικών πρόσβασης βάσει κριτηρίων που καθορίζονται από το χρήστη. Το πρόγραμμα λειτουργεί επιλέγοντας τυχαία χαρακτήρες από επιλεγμένα σετ χαρακτήρων. Συνοδεύεται από διάφορα σύνολα χαρακτήρων που χρησιμοποιούνται πιο συχνά, αλλά ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει τα δικά του σύνολα χαρακτήρων και να επεξεργαστεί τα ήδη υπάρχοντα. Το πρόγραμμα μπορεί να δημιουργήσει 100.000 κωδικούς πρόσβασης κάθε φορά. Εάν χρειάζεστε περισσότερους κωδικούς πρόσβασης, απλώς ορίστε τον αριθμό των κωδικών πρόσβασης στη μέγιστη τιμή και κάντε κλικ στο κουμπί δημιουργία κωδικών πρόσβασης (ή στο πλήκτρο F5) πολλές φορές.
  49. Glow  Δωρεάν εφαρμογή που παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την CPU, τη μνήμη, την αποθήκευση, την κάρτα γραφικών και άλλα εξαρτήματα του υπολογιστή σας. Εμφανίζει επίσης πληροφορίες σχετικά με το λειτουργικό σύστημα, το εγκατεστημένο λογισμικό και τα προγράμματα οδήγησης. Mπορείτε να αναλύσετε γρήγορα την απόδοση του συστήματός σας και να εντοπίσετε τυχόν πιθανά προβλήματα. Παρέχει παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της χρήσης της CPU, της χρήσης μνήμης, της δραστηριότητας του δίσκου και της δραστηριότητας του δικτύου. Αυτό σας βοηθά να κατανοήσετε την απόδοση του υπολογιστή σας και σας επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε την απόδοσή του.
  50.  ScreenBlur  : ΄Λογισμικό κλειδώματος οθόνης που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήστες που τρέχουν Windows. Προσφέρει τη δυνατότητα προσωρινού κλειδώματος ή απόκρυψης της επιφάνειας εργασίας, παρέχοντας ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας και ιδιωτικότητας για τον υπολογιστή σας. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ScreenBlur είναι η ικανότητά του να κλειδώνει αυτόματα τον υπολογιστή σας μετά από μια συγκεκριμένη περίοδο αδράνειας. Αυτό διασφαλίζει ότι εάν απομακρυνθείτε από τον υπολογιστή σας για λίγο, θα είναι κλειδωμένος και απρόσιτος σε όποιον δεν έχει τον κωδικό πρόσβασης. Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε κοινόχρηστους χώρους εργασίας ή δημόσια περιβάλλοντα όπου θέλετε να προστατεύσετε ευαίσθητες πληροφορίες. Επιπλέον, το ScreenBlur σάς επιτρέπει να ορίσετε ένα χρονοδιάγραμμα για το ξεκλείδωμα του υπολογιστή σας.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .