50 επιλεγμένες, φορητές, δωρεάν εφαρμογές για τα Windows

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

50 επιλεγμένες, φορητές, δωρεάν εφαρμογές για τα Windows

read

Οι φορητές εφαρμογές (Portable) είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία προγραμμάτων που διαθέτουν πολλά πλεονεκτήματα με το κυριότερο την απουσία εγκατάστασης τους στον υπολογιστή μας. Όπως καταλαβαίνετε και μόνο αυτή η δυνατότητα μας απελευθερώνει από την διαδικασία εγκατάστασης και απεγκατάστασης και από το ενδεχόμενο να χάσουμε όλες μας τις εγκατεστημένες εφαρμογές σε περίπτωση βλάβης ή ή αναγκαστικού format του σκληρού μας δίσκου, παράλληλα μας παρέχει τη δυνατότητα να τις εγκαταστήσουμε σε οποιοδήποτε USB στικάκι για να τις τρέξουμε σε οποιοδήποτε υπολογιστή. Ίσως το μόνο αρνητικό να είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις πιθανώς να είναι πιο αργές κάτι που όμως κατά κύριο λόγο οφείλεται στο ότι τα στικάκια USB έχουν κατά κανόνα χαμηλότερες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής από τους σκληρούς δίσκους.

Όπως και να έχει η δυνατότητα να τρέχουμε τις αγαπημένες μας εφαρμογές και παιχνίδια σε οποιοδήποτε υπολογιστή χωρίς καμία εγκατάσταση και χωρίς να αφήνουμε ψηφιακά ίχνη αποτελεί ένα πολύ ισχυρό δέλεαρ στο να τις χρησιμοποιούμε.  Φυσικά το εύρος αυτών των εφαρμογών είναι πολύ μεγάλο, ωστόσο εμείς επιλέγουμε αυτές που πιστεύουμε ότι έχουν περισσότερη χρησιμότητα για ένα χρήστη.1
Φορητό αξιόπιστο βοηθητικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για να ελέγξετε το σύστημα σας για αναβαθμίσεις ενημερώσεις των Adobe Reader, Adobe Acrobat, το Adobe Flash, Mozilla Firefox, Oracle Java, η Apple Quicktime, Apple iTunes, ενημερωμένες εκδόσεις της Microsoft και άλλα. Όταν τρέξετε το πρόγραμμα θα σαρώσει αυτόματα τον υπολογιστή σας, εάν το λογισμικό σας δεν είναι πρόσφατα ενημερωμένο θα το δείξει με μία κόκκινη ένδειξη, αν είναι ενημερωμένο, θα εμφανίζεται ως πράσινο, και αν δεν είναι εγκατεστημένο θα εμφανίζεται ως μαύρο.

2Το Etcher είναι μία εφαρμογή ανοικτού κώδικα μέσω της οποίας μπορείτε να δημιουργήσετε εκκινήσιμα στικάκια USB. Επιτρέπει μόνο την επιλογή αφαιρούμενων συσκευών, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να διαγράψετε κατά λάθος μια σταθερή μονάδα δίσκου. Μόλις γραφεί η εικόνα, το Etcher επικυρώνει τα αποτελέσματα ώστε να μας βεβαιώσει ότι θα λειτουργήσει σωστά. Υποστηρίζει μορφές εικόνας, ISO, IMG, RAW, και άλλους τύπους. To Etcher αντιγράφει τις εικόνες byte κατά byte, χωρίς να κάνει οποιαδήποτε μετατροπή στην τελική συσκευή, πράγμα που σημαίνει ότι οι εικόνες που απαιτούν ειδική επεξεργασία για να γίνουν εκκινήσιμες, όπως οι εικόνες των Windows, δεν θα λειτουργήσουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γενικές συμβουλές είναι να χρησιμοποιήσετε λογισμικό ειδικά για αυτό το είδος εικόνων.

3Η εφαρμογή αυτή είναι πολύ χρηστική και ενδιαφέρουσα αφού με πολύ απλό τρόπο σας δίνει την δυνατότητα να προστατεύσετε αρχεία που περιέχονται σε USB συσκευές αποθήκευσης σας από λάθος, τροποποίηση ή διαγραφή και αποτρέπει από την μη εξουσιοδοτημένη χρήστη τη σύνδεση USB συσκευών την αποθήκευσης τους και την αντιγραφή πολύτιμων αρχείων σας. 

Η χρήση του προγράμματος είναι πολύ απλή, αφού αποσυμπιέσετε το πρόγραμμα το τρέχετε και ανάλογα με το τι θέλετε να επιτρέψετε ή όχι επιλέγετε των αντίστοιχη ρύθμιση. Τέλος μπορείτε να προστατεύσετε τις ρυθμίσεις σας με κωδικό πρόσβασης, το πρόγραμμα δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Ωστόσο για να λειτουργήσει σωστά από windows   και πάνω τρέξτε το με δικαιώματα διαχειριστή. Δοκιμάστηκε και λειτουργεί άψογα σε   windows 10.


4
Πιστεύω ότι όλοι σας έχετε βρεθεί κατά την διάρκεια μίας εγκατάστασης στην θέση να αντιληφθείτε ότι ότι ο εγκαταστάτης της εφαρμογής προσπαθεί να περάσει εκτός από το κυρίως πρόγραμμα και άλλες εφαρμογές που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτό και συνήθως αποτελούν διαφημιστικές εκδόσεις κάποιων άλλων προγραμμάτων, στις χειρότερες δε περιπτώσεις εφαρμογές που αλλάζουν με το έτσι θέλω για παράδειγμα τη μηχανή αναζήτησης σας και στις πιο έσχατες περιπτώσεις ακόμη και εν δυνάμει κακόβουλες εφαρμογές. Βέβαια η τελευταία περίπτωση είναι κάτι που δεν συναντάμε εύκολα δεν παύει όμως να είναι υπαρκτή. 

Πριν προχωρήσουμε στην περιγραφή του προγράμματος θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή της επίβλεψης κατά την διάρκεια της εγκατάστασης ενός προγράμματος έτσι ώστε κάθε κλίκ που θα κάνετε να βλέπετε τον πίνακα της εγκατάστασης για να προχωρήσετε ώστε να είναι σε γνώση σας τι περνάτε και να μην πατάτε μηχανικά επόμενο επόμενο κ.λ.π. 

Η σημερινή εφαρμογή θα μας φανεί πολύ χρήσιμη και όταν διαπιστώσει την ύπαρξη τέτοιων προγραμμάτων θα μας ενημερώσει αυτόματα. Ακόμη στις περισσότερες περιπτώσεις θα αποεπιλέξει αυτόματα τα από προεπιλογή τσεκαρισμένα κουτάκια που οδηγούν στην εγκατάσταση μαζί με το κυρίως πρόγραμμα και των ανεπιθύμητων εφαρμογών. Κλικάρετε την εφαρμογή και αυτή θα τρέξει σαν service (υπηρεσία) στον υπολογιστή σας, αν τώρα θέλετε να ανακαλέσετε την χρήση της κλικάρετε ξανά την εφαρμογή για να σταματήσει.

5
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι πλήρους διαγραφής και μη ανάκτησης των ευαίσθητων δεδομένων σας αλλά το PrivaZer είναι το λογισμικό που κάνει τη διαφορά αφού εκτός από την άψογη λειτουργία του διατίθεται σε σχέση με παρεμφερή επαγγελματικά προγράμματα και απολύτως δωρεάν. 

Το PrivaZer είναι η εφαρμογή που θα καθαρίσει τον υπολογιστή σας σε βάθος και θα αφαιρέσει τα ανεπιθύμητα ίχνη των δραστηριοτήτων σας όχι μόνο στον υπολογιστή σας αλλά και σε εξωτερικές συσκευές όπως σκληρούς δίσκους, memmory flash, κάρτες SD ακόμη και διαδικτυακούς δίσκους αποθήκευσης. 

Ας δούμε όμως τώρα πώς θα το ρυθμίσουμε. Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή τρέξτε τη, και επιλέξτε πλήρης εγκατάσταση. (όπως βλέπετε υπάρχουν ακόμη δύο επιλογές να τρέξετε την εφαρμογή χωρίς εγκατάσταση και να δημιουργήσετε μία φορητή έκδοση ώστε να μπορείτε να τρέχετε την εφαρμογή από κάποιο φορητό μέσο κάποιο USB στικάκι για παράδειγμα).

Εγκαταστήσετε την εφαρμογή, επιλέξτε προσαρμογή στο κύριο μενού και πατήστε επόμενο ή εναλλακτικά πατήσετε στην επιλογή privazer προσαρμογή στις ανάγκες σας, πατήστε επόμενο, διαλέξτε βασικός ή αναλυτικός χρήστης και ακολουθήστε τις αναλυτικές οδηγίες καρτέλες του προγράμματος που θα σας δώσουν τη δυνατότητα να επιλέξετε τον τρόπο καθαρισμού όπως ακριβώς το θέλετε.


6Το SyMenu είναι μία USB εφαρμογή, που μπορεί να δουλέψει ακόμη και με τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Μπορείτε να το προσαρμόσετε με απλό και γρήγορο τρόπο προσθέτοντας συνδέσμους από Portable προγράμματα, αρχεία, φακέλους και URL. Η λειτουργία είναι η εξής, αφού κατεβάσετε την εφαρμογή αποσυμπιέστε τη στο σκληρό σας δίσκο (μέσα σε κάποιο φάκελο) ή σε κάποιο USB Stick. Ανοίξτε τον φάκελο και τρέξτε το εικονίδιο SyMenu. Θα δείτε το εικονίδιο της εφαρμογής να εμφανίζεται κάτω στην TaskBar  και πατήστε λήψη εφαρμογών.


7Αυτή η απλή εφαρμογή λειτουργεί ως λογισμικό τείχους προστασίας και μπορεί να προστατεύσει τον υπολογιστή σας από οποιαδήποτε ανεπιθύμητη δραστηριότητα στο διαδίκτυο. Θα παρακολουθήσει τις συνδέσεις TCP και UDP οι οποίες είναι ενεργοποιημένες αυτήν τη στιγμή από υπηρεσίες και εφαρμογές που εκτελείτε στον υπολογιστή σας. Αφού ξεκινήσει η εφαρμογή, θα σαρώσει αυτόματα όλες τις υπηρεσίες και τις διαδικασίες που εκτελούνται στον υπολογιστή σας. 

Εμφανίζονται στην καρτέλα "δραστηριότητα" και  μπορείτε επίσης να δείτε πληροφορίες σχετικά με τοπικές και απομακρυσμένες διευθύνσεις IP και θύρες, καθώς και την τρέχουσα κατάσταση της υπηρεσίας. Μια γραμμή κατάστασης θα σας ενημερώσει για τη δραστηριότητα όλων αυτών των συνδέσεων. Εάν παρατηρήσει οποιαδήποτε ύποπτη διαδικασία που μπορεί να είναι επιβλαβής για την ασφάλεια του υπολογιστή σας, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο, για  να κλείσετε τη διαδικασία ή να επιτρέψετε τη διαδικασία πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Μια από τις δυνατότητες που προσφέρει είναι να παρακολουθείτε όλη τη δραστηριότητα στο διαδίκτυο και να την αποθηκεύεστε σε αρχεία. Υπάρχει η καρτέλα καταγραφή που αποθηκεύει όλα τα αρχεία καταγραφής και την καρτέλα ιστορικό που αποθηκεύει όλες τις ενέργειες που κάνετε.

Το πρόγραμμα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως ένα firewall. Το πλεονέκτημα της εφαρμογής είναι ότι δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτα στον υπολογιστή σας. Με άλλα λόγια, κλικάρετε απλώς το εκτελέσιμο αρχείο για να ξεκινήσει τη λειτουργία του. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση.

8


Πρόκειται για μία φορητή εφαρμογή με την οποία μπορείτε δημιουργήσετε και να διαχειρίζεστε τη δική σας συλλογή από φορητές εφαρμογές. Ξεκινάτε με ένα κενό USB stick, για παράδειγμα, μπορείτε να τα εγκαταστήσετε πρώτα εκεί, και να βρείτε τις εφαρμογές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

 Υπάρχουν παιχνίδια, media players, browsers και εργαλεία στο internet, εφαρμογές παραγωγικότητας, εργαλεία για την ασφάλεια και άλλα, πάνω από 200 εφαρμογές στο σύνολο. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία τότε θα έχετε ένα εύχρηστο φορητό πακέτο εργαλείων που μπορείτε να να τρέξετε σε οποιοδήποτε υπολογιστή. 

Για να φτιάξετε τη δική σας εκδοχή, αφού κατεβάσετε την εφαρμογή εγκαταστήσετε τη στο σκληρό σας δίσκο ή σε κάποιο USB στικάκι, μόλις ανοίξει το παράθυρο του προγράμματος πατήστε επάνω στο κουμπί διαχείριση εφαρμογών και επιλέξτε τις εφαρμογές που θέλετε να εγκαταστήσετε. Πιο συγκεκριμένα, επιλέξτε λήψη περισσοτέρων εφαρμογών ανά κατηγορία και κλικάρετε τις εφαρμογές που θέλετε να εγκαταστήστε.


9


Το OW Shredder είναι ένα προηγμένο εργαλείο ασφάλειας που σας επιτρέπει να διαγράψετε εντελώς  όλα τα κρυφά δεδομένα και όλα τα ίχνη κίνησης από τους σκληρούς σας δίσκους. Μπορούν να διαγραφούν μεμονωμένα αρχεία, αλλά και συνολικά όλα τα αρχεία των σκληρών δίσκων. Επιπλέον το OW Shredder προσφέρει διάφορα εργαλεία για να σαρώσετε, να αναλύσετε να καθαρίσετε και να πάρετε περισσότερες πληροφορίες. Η χρήση της εφαρμογής είναι πολύ τρέξτε το πρόγραμμα ( δεν χρειάζεται να το εγκαταστήσετε) και σύρτε το με το ποντίκι σας (Drag and drop) στο αντίστοιχο παράθυρο του μενού τον δίσκο ή τα αρχεία που θέλετε να διαγράψετε και μετά πατήστε erase. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο από εκεί και μετά το πρόγραμμα θα αναλάβει τα υπόλοιπα.


10


Το Free Audio Video Pack είναι μια συλλογή από video converters που σας βοηθά να μετατρέψετε βίντεο μεταξύ σχεδόν όλων των formats όπως AVI, MPEG, MP4, MOV, WMV, FLV, M4V, 3GP. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης εξειδικευμένους μετατροπείς για τη μετατροπή αρχείων ήχου και εικόνας για το Zune, iPod και PSP. 

Επιπλέον, η συλλογή περιέχει audio extractor converter, η οποία σας επιτρέπει να εξαγάγετε ακουστικά κομμάτια από αρχεία βίντεο και να μετατρέψετε αρχεία ήχου μεταξύ των πιο σημαντικών μορφών ήχου (MP3,WMA,OGG, WAV, AAC, AC3, FLAC). Για να μπορέσετε να αποσυμπιέσετε το αρχείο θα χρειαστεί να κατεβάσετε το 7-ZIP και να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας ή να το ανοίξετε με κάποιο άλλο πρόγραμμα με υποστήριξη 7-Zip. 

Μην τρέξετε το πρόγραμμα μέσα από το 7z αρχείο αλλά αποσυμπιέστε το πρώτα σε ένα φάκελο. Από τον φάκελο που θα προκύψει μετά την αποσυμπίεση της εφαρμογής θα τρέξετε μέσα από αυτόν το εικονίδιο FreeAudioVideoPack.Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτε απολύτως στον υπολογιστή σας αφού η εφαρμογή είναι απολύτως φορητή (Portable) και μπορεί να τρέξει ακόμη και μέσα από ένα στικάκι.

11Το Hornil Stylepix, ή απλά StylePix, είναι από τα καλύτερα προγράμματα επεξεργασίας γραφικών με πολλές δυνατότητες. Ακόμη και αν δεν έχετε εμπειρία με τέτοιου είδους εφαρμογές, μπορείτε εύκολα να μάθετε να επεξεργάζεστε και να ρετουσάρετε μόνοι σας τις φωτογραφίες σας. Ένα από τα πολύ δυνατά σημεία της εφαρμογής είναι η δυνατότητα επαναφοράς των χρωμάτων αλλά και ατελειών στις φωτογραφίες σας, η δυνατότητα αφαίρεσης του φαινομένου των κόκκινων ματιών και η προσθήκη πολλών διαφορετικών εφέ καθώς και των κλασικών λειτουργιών που βλέπουμε σε τέτοιου είδους εφαρμογές όπως για παράδειγμα η περιστροφή, η κλιμάκωση, η σκέδαση και τα χρωματικά εφέ. Αν επιλέξτε την έκδοση Portable δεν απαιτείται εγκατάσταση.


12Πρόγραμμα με την βοήθεια του οποίου μπορούμε να φτιάξουμε εκκινήσιμους δίσκους USB από εικόνες ISO. Φυσικά, αν έχετε μια εικόνα ISO, τότε θα μπορούσατε να την γράψετε σε ένα CD ή DVD, όμως αυτό δεν θα σας βοηθήσει και πολύ αν ο υπολογιστής που θέλετε να τρέξετε την εικόνα δεν διαθέτει CD-DVD Drive. 

Εκτός αυτού τα USB είναι πολύ πιο εύκολο να μεταφερθούν δύσκολα θα υποστούν ζημιές και φυσικά είναι πολύ πιο γρήγορα. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις περιπτώσεις όπου: θέλετε να δημιουργήσετε μέσα εγκατάστασης USB από είδωλα ISO με δυνατότητα εκκίνησης (Windows, Linux, UEFI, κλπ.) 

θέλετε να δουλέψετε σε ένα σύστημα το οποίο δεν έχει εγκατεστημένο κάποιο λειτουργικό σύστημα θέλετε να κάνετε flash το BIOS ή άλλο υλικολογισμικό από το DOS θέλετε να εκτελέσετε ένα βοηθητικό πρόγραμμα(low-level). Παρά το μικρό μέγεθος της εφαρμογής, το Rufus παρέχει οτιδήποτε χρειάζεστε! Ένα πλεονέκτημα του Rufus είναι ότι είναι αρκετά γρήγορο. 

Παραδείγματος χάριν, είναι περίπου δύο φορές πιο γρήγορο από τα UNetbootin, Universal USB Installer ή το Windows 7 USB download tool, στην δημιουργία ενός USB εγκατάστασης των Windows 7 από ένα είδωλο ISO. Επίσης το Rufus είναι οριακά πιο γρήγορο και στις περιπτώσεις δημιουργίας USB με δυνατότατα εκκίνησης για Linux από ένα είδωλο ISO.Ο κατάλογος των μορφών ISO που υποστηρίζονται από το Rufus μπορεί να βρεθεί στο κάτω μέρος της σελίδας.

To Rufus δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση, και θα ανιχνεύσει αυτόματα το USB drive σας.  Εάν χρειάζεστε περισσότερες επιλογές σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε πώς η μονάδα USB θα πρέπει να διαμορφωθεί (σύστημα αρχείων, το μέγεθος και ούτω καθεξής), το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη και μερικές επιλογές που μπορεί να σας βοηθήσουν ώστε να αναγνωριστούν οι εφαρμογές σας σε παλαιότερους υπολογιστές, (αν και συνήθως αυτές-οι επιλογές- δεν είναι απαραίτητες). Δεν απαιτείται εγκατάσταση.
13


Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που μπορεί να επιθυμείτε να απενεργοποιήστε την αυθαίρετη μεταφορά αρχείων από τρίτα πρόσωπα από και προς τον υπολογιστή σας μέσω συσκευών USB και δεν ξέρετε πώς ακριβώς να το κάνετε. 

Το URC Access Modes είναι ένα δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα φτιαγμένο γι΄αυτό το σκοπό και σας επιτρέπει να διαχειριστείτε κατά βούληση την πρόσβαση και όχι μόνο σε δίσκους USB. Όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας, σας δίνει την δυνατότητα να παραμετροποιήσετε πλήρως την πρόσβαση στις συσκευές USB, να κλειδώσετε συσκευές CD/DD αλλά και να απενεργοποιήσετε και πολλές άλλες λειτουργίες των Windows. 


Τώρα, για να εφαρμόσετε οποιαδήποτε από τις λειτουργίες του προγράμματος ο τρόπος είναι απλός, απλά επιλέξτε τη συγκεκριμένη λειτουργία και μετά κάντε κλικ στο κουμπί Apply ώστε να ενεργοποιηθούν οι αλλαγές.

14Δωρεάν βιβλίο διευθύνσεων διαχείρισης επαφών, με το οποίο μπορείτε να σημειώσετε τις διευθύνσεις, γενέθλια, αριθμούς τηλεφώνου, κινητό, φαξ, το όνομα της εταιρείας, χώρα, πόλη, διεύθυνση, και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των επαφών και των συνεργατών σας. Περιλαμβάνει, εύκολη αναζήτηση για στοιχεία επικοινωνίας, εκτύπωση της λίστας επαφών και λεπτομέρειες, προσαρμόσιμες ρυθμίσεις εκτύπωσης, τοποθέτηση φωτογραφιών, εύκολη διαχείριση προσωπικών πληροφοριών (PIM), φορητότητα, (μπορείτε να το τρέξετε από USB drive), προσαρμοσμένα πεδία, δωρεάν υποστήριξη, δημιουργία ομάδων επαφών υπενθύμιση γενεθλίων, εισαγωγή και εξαγωγή CVS. Κατάλληλο και για επαγγελματική χρήση. Θα τρέξει σε όλα τα Windows.

Αυτή η απλή εφαρμογή λειτουργεί ως λογισμικό τείχους προστασίας και μπορεί να προστατεύσει τον υπολογιστή σας από οποιαδήποτε ανεπιθύμητη δραστηριότητα στο διαδίκτυο. Θα παρακολουθήσει τις συνδέσεις TCP και UDP οι οποίες είναι ενεργοποιημένες αυτήν τη στιγμή από υπηρεσίες και εφαρμογές που εκτελείτε στον υπολογιστή σας. 

Αφού ξεκινήσει η εφαρμογή, θα σαρώσει αυτόματα όλες τις υπηρεσίες και τις διαδικασίες που εκτελούνται στον υπολογιστή σας.  Εμφανίζονται στην καρτέλα "δραστηριότητα" και μπορείτε επίσης να δείτε πληροφορίες σχετικά με τοπικές και απομακρυσμένες διευθύνσεις IP και θύρες, καθώς και την τρέχουσα κατάσταση της υπηρεσίας. 

Μια γραμμή κατάστασης θα σας ενημερώσει για τη δραστηριότητα όλων αυτών των συνδέσεων. Εάν παρατηρήσει οποιαδήποτε ύποπτη διαδικασία που μπορεί να είναι επιβλαβής για την ασφάλεια του υπολογιστή σας, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο, για να κλείσετε τη διαδικασία ή να επιτρέψετε τη διαδικασία πρόσβασης στο διαδίκτυο. 

Μια από τις δυνατότητες που προσφέρει είναι να παρακολουθείτε όλη τη δραστηριότητα στο διαδίκτυο και να την αποθηκεύεστε σε αρχεία. Υπάρχει η καρτέλα καταγραφή που αποθηκεύει όλα τα αρχεία καταγραφής και την καρτέλα ιστορικό που αποθηκεύει όλες τις ενέργειες που κάνετε. 

 Το πρόγραμμα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως ένα firewall. Το πλεονέκτημα της εφαρμογής είναι ότι δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτα στον υπολογιστή σας. Με άλλα λόγια, κλικάρετε απλώς το εκτελέσιμο αρχείο για να ξεκινήσει τη λειτουργία του. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση.16
Το WriteProtector USB  είναι μία απλή φορητή εφαρμογή που  μπορεί να ενεργοποιεί ή να απενεργοποιεί την προστασία εγγραφής για όλες τις συσκευές USB του τρέχοντος συστήματος, π.χ. USB sticks ή εξωτερικούς σκληρούς δίσκους USB. Η χρήση του είναι αρκετά απλή, αφού κατεβάσετε την εφαρμογή αποσυμπιέστε τη και τρέξτε με δικαιώματα διαχειριστή το αρχείο UsbWriteProtect. Από εκεί και μετά επιλέξτε να απενεργοποιήσετε  ή να ενεργοποιήσετε ξανά την εγγραφή δεδομένων  για οποιοδήποτε στικάκι USB  συνδεθεί στον υπολογιστή σας. Για να λειτουργήσει σωστά η εφαρμογή θα πρέπει πρώτα να κάνετε τις αλλαγές και μετά συνδέστε τις USB συσκευές σας.

17To Revo Uninstaller Pro είναι μία απλή δωρεάν φορητή εφαρμογή που σας βοηθά να καταργήσετε εφαρμογές έτσι ώστε να αφαιρέσετε τα ανεπιθύμητα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, ακόμη  κι αν έχετε προβλήματα με την απεγκατάσταση τους και δεν μπορείτε να τα απεγκαταστήσετε από το "Προγράμματα και δυνατότητες των Windows (Add or Remove Programs)" του πίνακα ελέγχου. 

Πρόκειται για μία ισχυρή εναλλακτική λύση με πολύ δυνατά χαρακτηριστικά. Η φορητή έκδοση του Revo Uninstaller Pro δεν απαιτεί εγκατάσταση και λειτουργεί σε αφαιρούμενες συσκευές όπως USB sticks και εξωτερικές μονάδες δίσκων. 

 Με την χρήση προηγμένων  αλγόριθμων, το Revo Uninstaller Pro αναλύει τα δεδομένα μιας εφαρμογής πριν την απεγκατάσταση και σαρώνει για υπολείμματα μετά την απεγκατάσταση ενός προγράμματος. αφαιρώντας πρόσθετα, περιττά αρχεία, φακέλους, και κλειδιά μητρώου. Τέλος, εκτός από την δυνατότητα απεγκατάστασης προγραμμάτων  περιλαμβάνει και πολλές άλλες χρήσιμες λειτουργίες.

Το (δεξί κλικ) στα Windows 11 επανασχεδιάστηκε και διατηρεί περιορισμένες καταχωρήσεις σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις windows. Περιλαμβάνει μια σειρά εικόνων για βασικές ενέργειες όπως αντιγραφή, επικόλληση και διαγραφή, αλλά κρύβει κάποια λειτουργικότητα που μπορεί να θέλετε πίσω από ένα κουμπί "εμφάνιση περισσότερων επιλογών" αυτό σημαίνει κάθε φορά που πρέπει να πατήσετε μια επιπλέον επιλογή για να δείτε όλες τις επιλογές μενού περιβάλλοντος. Ωστόσο, εάν επιθυμείτε να καταργήσετε την καταχώρηση "εμφάνιση περισσότερων επιλογών" από το μενού περιβάλλοντος των Windows 11 και να επαναφέρετε το Classic Right Click Menus στα Windows 11 θα πρέπει να το κάνετε μέσω επεξεργασίας της registry, κάτι που ωστόσο κρύβει πολλούς κινδύνους για τους μη έμπειρους χρήστες. Αυτό το κενό συμπληρώνει η σημερινή εφαρμογή αφού δεν χρειάζεται να κάνετε απολύτως τίποτα παρά μόνο, να πατήσετε το κουμπί επιλογής για να ενεργοποιήσετε την σχετική ρύθμιση.

19Η ασφαλής λειτουργία είναι μια επιλογή εκκίνησης κατά την οποία το λειτουργικό σύστημα ξεκινά σε διαγνωστική λειτουργία και όχι στη κανονική του λειτουργία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν υπάρχει ένα κρίσιμο σύστημα που παρεμβαίνει στην κανονική λειτουργία των Windows. Για παράδειγμα, αφαιρώντας το επίμονο και δύσκολο να απεγκαταστήσετε λογισμικό ή τα ελαττωματικά προγράμματα οδήγησης η ακόμη και τη διαγραφή κακόβουλου λογισμικού, είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που συχνά χρειάζονται απαραίτητα την ασφαλή λειτουργία. 

Σε ασφαλή λειτουργία, τα Windows χρησιμοποιούν ένα γενικό πρόγραμμα οδήγησης οθόνης VGA αντί του προγράμματος οδήγησης του προμηθευτή, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανόν να εργάζεστε μόνο με 16 χρώματα σε χαμηλή ανάλυση. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ξεκινήσετε τα Windows σε ασφαλή λειτουργία, ανάλογα με την έκδοση των Windows που εκτελείτε. 

Ο κανονικός τρόπος για κάποιον να εκκινήσει στην ασφαλή λειτουργία των Windows είναι να πατήσετε επανειλημμένα το πλήκτρο "F8" αλλά η εκκίνηση ασφαλής λειτουργία με το πλήκτρο F8 δεν λειτουργεί στα Windows 10 επειδή το μενού εκκίνησης F8 αφαιρέθηκε για να βελτιωθεί ο χρόνος εκκίνησης του συστήματος. Το Safe Mode Launcher είναι μια απλή εφαρμογή που σας παρέχει ένα GUI της επιλογής εκκίνησης Windows για ασφαλή λειτουργία. Απλά κατεβάστε το και αποσυμπιέστε το και μετά κάντε στο αρχείο exe της εφαρμογής.

19Πρόκειται για μία πολύ χρήσιμη εφαρμογή που εμφανίζει το ποσοστό της εναπομένουσας ενέργειας της μπαταρίας σε κείμενο σε κάθε γραμμής τίτλου παραθύρου και προσθέτει επίσης ένα εικονίδιο μπαταρίας στο δίσκο συστήματος για να δείξει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Προς το παρόν, ενημερώνεται κάθε δεκαπέντε δευτερόλεπτα (θα διαμορφωθεί σε κάποιο σημείο).

To συν μπροστά από την μπαταρία (+) δείχνει ότι φορτίζεται, (είναι συνδεδεμένο) ενώ το αρνητικό (-) δείχνει ότι αποφορτίζετε (δεν είναι συνδεδεμένο). Η έξοδος από το εικονίδιο του δίσκου πρέπει να καθαρίσει το κείμενο της γραμμής τίτλου. Δεν μπορούν να τροποποιηθούν όλες οι γραμμές τίτλου, επομένως ορισμένα παράθυρα δεν θα εμφανίζουν τις πληροφορίες ποσοστού μπαταρίας. 

Τα Windows που ενημερώνουν συνεχώς το κείμενο της γραμμής τίτλου, όπως ορισμένοι επεξεργαστές κειμένου, θα αφαιρέσουν τις πληροφορίες της μπαταρίας. Ωστόσο, το χρονόμετρο των δεκαπέντε δευτερολέπτων θα το επαναφέρει. Τοποθετήστε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από το εικονίδιο του δίσκου συστήματος για να δείτε τα στατιστικά της μπαταρίας.

20
Το SharedScreen είναι ένα μινιμαλιστικό εργαλείο κοινής χρήσης οθόνης το οποίο καθιστά ευκολότερο από ποτέ να μοιραστείτε την οθόνη σας με ένα ή ακόμα και πολλά άτομα την ίδια στιγμή.. Μπορείτε να τρέξετε την εφαρμογή και να ξεκινήσετε την κοινή χρήση με ένα κλικ. Όλες οι κοινόχρηστες περίοδοι σύνδεσης είναι ιδιωτικές και δεν μπορούν να εντοπιστούν από κανέναν. Με την προαιρετική προστασία με κωδικό πρόσβασης, μπορείτε επίσης να αποκλείσετε τρίτους μετά την κοινή χρήση της διεύθυνσης URL πρόσβασης. 

Ανάλογα με τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση την οθόνη σας με υψηλή ποιότητα διατηρώντας παράλληλα ένα αξιοπρεπές ρυθμό καρέ. Επιλέξτε εάν προτιμάτε να μοιράζεστε, μια πλήρη οθόνη ή μια ενιαία εφαρμογή. 

Το κλειδί πρόσβασης είναι το προσωρινό σας μοναδικό αναγνωριστικό. Αν μοιράζεστε το κλειδί πρόσβασης, άλλα άτομα μπορούν να συνδεθούν με την κοινή χρήση της οθόνης σας. Εάν κάνετε κλικ στο εικονίδιο του πλήκτρου, το κλειδί πρόσβασης θα αντιγραφεί στο πρόχειρο σας. Το SharedScreen μεταφορτώνει μόνο την επιλεγμένη οθόνη και όσοι διαθέτουν το URL πρόσβασης μπορούν να βλέπουν την οθόνη σας ωστόσο δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα. 

Όλες οι οθόνες που εμφανίζονται ανανεώνονται αυτόματα με ένα στιγμιότυπο οθόνης προεπισκόπησης. Αυτό βοηθά στην αναγνώριση της επιλογής σας. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο παράθυρο για κοινή χρήση έτσι τα υπόλοιπα τμήματα της οθόνης σας δεν θα είναι ορατά. Εάν θέλετε πρόσθετη ασφάλεια, μπορείτε να προστατεύσετε τον κωδικό πρόσβασης με κωδικό πρόσβασης. 

Ο κωδικός και η ρύθμιση ποιότητας ενημερώνονται μόλις μεταφορτώσετε ένα νέο πλαίσιο. Αυτό σημαίνει ότι εάν σταματήσατε την κοινή χρήση της οθόνης, οι ενεργοποιημένες ρυθμίσεις δεν θα είναι ενεργές μέχρι να συνεχίσετε τη συνεδρία. Αν αλλάξετε τον κωδικό σας κατά τη διάρκεια των ενεργών περιόδων σύνδεσης, οι χρήστες με τον παλιό κωδικό πρόσβασης δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα προβολής του περιεχομένου σας. 

Καταρχήν, το SharedScreen χρησιμοποιεί μόνο τις απαιτούμενες πληροφορίες για να φιλοξενήσει τις συνεδρίες κοινής χρήσης οθόνης και όλες οι μεταδόσεις δεδομένων χρησιμοποιούν σύγχρονη κρυπτογράφηση. Το στιγμιότυπο οθόνης σας θα διαγραφεί μετά από δέκα λεπτά ή όταν θα βγείτε από το SharedScreen. Ο διακομιστής αποθηκεύει μόνο το πιο πρόσφατο στιγμιότυπο οθόνης και τα παλιά θα επικαλυφθούν με ασφάλεια και στη συνέχεια θα διαγραφούν.

21
Οι χρήστες με απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο αντιμετωπίζουν συνεχώς τον κίνδυνο μολύνσεων από κακόβουλο λογισμικό και κινδυνεύουν από υποκλοπές. Επίσης, η λήψη λογισμικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα από το δίκτυο μίας εταιρείας μπορεί να εκθέσει την εταιρεία σε πιθανές νομικές αντιπαραθέσεις. Ακόμη, σχολεία, που επιθυμούν να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία για την προστασία των παιδιών, ή ακόμη και υπηρεσίες παροχής WiFi που θέλουν να παρέχουν ένα φιλικό περιβάλλον περιήγησης. 

Με τον αποκλεισμό συγκεκριμένων ιστότοπων, μειώνεται σημαντικά αυτός ο κίνδυνος και προστατεύεται η περιήγηση σας. Το URL Disabler είναι ένα φορητό λογισμικό (δεν απαιτεί εγκατάσταση) για την απλοποίηση της διαδικασίας αποκλεισμού διευθύνσεων URL για χρήστες Google Chrome, Firefox και Chromium EDGE. Ο χρήστης μπορεί ελεύθερα να παρέχει, να τροποποιεί, να εξάγει και να εισάγει τη λίστα των διευθύνσεων URL προς αποκλεισμό. Μετά τη λήψη και την αποσυμπίεση του λογισμικού, εκτελέστε το κατάλληλο αρχείο exe (x64 ή x86) και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL της ιστοσελίδας που θέλετε να αποκλείσετε στο πεδίο URL και χρησιμοποιήστε το κουμπί +προσθήκη στη λίστα). Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να αφαιρέσετε τυχόν υπάρχουσες διευθύνσεις ή να προσθέσετε περισσότερες. Για να δείτε τις αλλαγές επανεκινήστε τον Browser σας.

22
Υπάρχουν πολλά βοηθητικά προγράμματα καθαρισμού δίσκων, αλλά ο στόχος με Cleanmgr + αυτό ήταν να δημιουργηθεί ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί τους ίδιους πόρους των Windows, διασφαλίζοντας ότι εκτελούνται μόνο ενέργειες που συμμορφώνονται απόλυτα με το σύστημα. Το Cleanmgr + είναι μια φορητή εφαρμογή που βασίζεται στο εργαλείο Microsoft Cleanup Tool (Cleanmgr.exe) προσθέτοντας πρόσθετες λειτουργίες και διαγράφοντας περισσότερα σκουπίδια από το κλασικό εργαλείο καθαρισμού δίσκου που είναι ενσωματωμένο στα windows και το οποίο μάλιστα πρόκειται να καταργηθεί στις πιο πρόσφατες αναβαθμίσεις των windows 10. Διαθέτει πιο σύγχρονο μενού σε σύγκριση με την τρέχουσα εκκαθάριση δίσκου στο οποίο μάλιστα προστίθεται ένα σύνολο επιπλέον εργασιών. Δεν απαιτεί εγκατάσταση.

23
Τα Windows 10 παρέχουν μικρότερο έλεγχο στη συμπεριφορά ενημέρωσης του λειτουργικού συστήματος σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows. Δεν υπάρχει επιλογή να απενεργοποιήσετε μόνιμα τις ενημερώσεις των Windows. Παρ΄όλα αυτά μπορείτε με κάποιο τρόπο να ελέγξετε τη διαδικασία ενημέρωσης και να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία Windows Update. Αυτό απαιτεί να ανοίξετε τον Διαχειριστή υπηρεσιών, να εντοπίσετε την υπηρεσία και να αλλάξετε την παράμετρο εκκίνησης και την κατάσταση εκκίνησης. Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε ξανά την υπηρεσία όποτε θέλετε το λειτουργικό σύστημα να ελέγχει για ενημερώσεις. Βέβαια εμείς θα ακολουθήσουμε ένα άλλο πολύ πιο απλό τρόπο διαμέσου της εφαρμογής Windows Update Blocker τρέχοντας απλά το εκτελέσιμο αρχείο και επιλέγοντας την εκάστοτε επιθυμητή ρύθμιση.

24
Ενδέχεται να θέλετε να αποκρύψετε μία ή περισσότερες καταχωρίσεις που έχουν προστεθεί από τις ρυθμίσεις λογισμικού στα προγράμματα "προσθαφαίρεση προγραμμάτων" (που είναι επίσης γνωστά ως "προγράμματα και δυνατότητες", "κατάργηση εγκατάστασης προγράμματος", "προσθήκη ή κατάργηση προγραμμάτων") στα Windows. διάφορους λόγους όπως για παράδειγμα να μην θέλετε ο καθένας να γνωρίζει ότι κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή, δεν θέλετε κάποιος να το απεγκαταστήσει, η εφαρμογή έχει ήδη καταργηθεί, αλλά η καταχώρηση έχει παραμείνει στη λίστα. 

Είναι επίσης καλό για λόγους ασφάλειας ή προστασίας της ιδιωτικότητάς σας ιδιαίτερα, αν ο υπολογιστής που χρησιμοποιείτε είναι κοινόχρηστος, αλλά ωστόσο, πώς καταργείτε ένα στοιχείο από τη λίστα εφαρμογών χωρίς να το απεγκαταστήσετε; Ο τρόπος είναι εξαιρετικά απλός και περιγράφεται εν συντομία παρακάτω : 

Μετά την αποσυμπίεση, εκτελέστε το πρόγραμμα, θα δείτε όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα στη λίστα. Μπορείτε να επισημάνετε το πρόγραμμα και να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο απόκρυψη από τη λίστα ΄΄προγράμματα και δυνατότητες. Για να το αποκαλύψετε, χρησιμοποιήστε το εικονίδιο ΄΄εμφάνιση στη λίστα΄΄) ή μπορείτε επίσης να αποκρύψετε ολόκληρη την λίστα προγραμμάτων και λειτουργιών επιλέγοντας το πλαίσιο ελέγχου "απόκρυψη (προγράμματα και δυνατότητες)"

25
Οι οθόνες των υπολογιστών καταναλώνουν σημαντική ποσότητα ενέργειας, δυστυχώς, τα Windows δεν προσφέρουν μια πιο δραστική λύση για το θέμα αυτό. Οι επιλογές τροφοδοσίας στα Windows έχουν μια ρύθμιση για να απενεργοποιήσετε την οθόνη μετά από κάποιο χρονικό διάστημα όταν ο υπολογιστής σας θα είναι αδρανής. Εάν έχετε έναν υπολογιστή desktop θα μπορούσατε για παράδειγμα σβήστε την οθόνη σας με το χέρι, αλλά ωστόσο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την οθόνη του φορητού σας υπολογιστή;

Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές δεν διαθέτουν αυτή τη επιλογή. Το Sordum Monitor off είναι ένα απλό βοηθητικό πρόγραμμα που μπορεί να σας βοηθήσει να κλείσετε την οθόνη του υπολογιστή σας με ένα κλικ ή με το πάτημα ενός συνδυασμού πλήκτρων. Αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα έχει επίσης κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως το κλείδωμα της λειτουργίας του σταθμού εργασίας, κλείδωμα του πληκτρολογίου όταν η οθόνη απενεργοποιείται, κλείδωμα του ποντικιού σας η σίγαση του ήχου.

Έτσι λοιπόν, όταν χρησιμοποιείτε το φορητό σας υπολογιστή με μπαταρία, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας απλά και μόνο με την απενεργοποίηση οθόνης σας, όταν δεν απαιτείται, ή κατά την εκτέλεση χρονοβόρων λειτουργιών όπως μια σάρωση για ιούς ή όταν ακούτε μουσική και για ότι άλλο δεν χρειάζεται να βλέπετε την οθόνη σας. 

 Η εφαρμογή δεν χρειάζεται εγκατάσταση, έτσι αφού αποσυμπιέσετε το αρχείο που θα κατεβάσετε, ανοίξτε το φάκελο και κάντε κλικ στο εικονίδιο MonitorOff. Αν θέλετε να προσθέσετε και άλλες παραμέτρους όπως για παράδειγμα το κλείδωμα του πληκτρολογίου σας ή του ποντικιού σας κάντε κλικ στο εικονίδιο MonitorOff_Config και επιλέξτε τις λειτουργίες που επιθυμείτε.

26
To Wavosaur είναι ένα εξαιρετικό λογισμικό επεξεργασίας και καταγραφής ήχων, wav και mp3. Διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να επεξεργαστείτε τον ήχο (αποκοπή, αντιγραφή, επικόλληση, εφέ κ.λπ.) παράγει βρόχους μουσικής, ανάλυση, και καταγραφή, υποστηρίζει VST plugins, πολυκαναλικά αρχεία wav, και επεξεργασία ήχου σε πραγματικό χρόνο. Το πρόγραμμα δεν χρειάζεται εγκατάσταση και δεν εγγράφει δεδομένα στο μητρώο. Χρησιμοποιήστε το ως δωρεάν mp3 editor, θα δουλέψει σε όλα τα Windows.

 
27
Για να διατηρείτε τον υπολογιστή σας σε καλή κατάσταση λειτουργίας, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι οποιαδήποτε ακαταστασία και τα αχρησιμοποίητα αρχεία αφαιρούνται σε τακτική βάση. Τα προσωρινά αρχεία αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο μπορούν να γεμίσουν τους φακέλους Temp, ωστόσο η τακτική συντήρηση μπορεί να βοηθήσει στην ταχύτητα τους. 

To Temp Cleaner, είναι ένα μικρό, δωρεάν λογισμικό που θα σας βοηθήσει να ελευθερώστε πολύ χώρο. Μπορεί εύκολα να καθαρίσει τον φάκελο TEMP. και διαγράφει μόνο τα αχρησιμοποίητα αρχεία στους φακέλους "% temp%" και "% systemroot% \ temp", ωστόσο ορισμένα αρχεία και φάκελοι ενδέχεται να μην διαγραφούν εάν χρησιμοποιηθούν. Η εφαρμογή δεν έχει κάποιο μενού και αρκεί να τρέξετε το εκτελέσιμό αρχείο TempCleaner και στα δεξιά του υπολογιστή σας θα δείτε ένα μικρό αναδυόμενο μήνυμα που σας ενημερώνει ότι ο φάκελος έχει καθαρισθεί.

 
28
Φορητό βοηθητικό πρόγραμμα που σας βοηθά να επαναφέρετε τα προσωπικά σας δεδομένα και να αυξήσετε την ασφάλειά σας. Το Optimizer συνιστάται ιδιαίτερα, μετά από μια νέα, καθαρή εγκατάσταση των Windows για την επίτευξη της μέγιστης ιδιωτικότητας και ασφάλειας. 

Ανάλογα με την έκδοση των Windows που διαθέτετε, το Optimizer θα σας επιτρέψει επίσης να εκτελέσετε ορισμένες συγκεκριμένες τροποποιήσεις όπως να επιταχύνετε το σύστημα και την απόδοση του δικτύου σας, να απενεργοποιήστε τις άσκοπες υπηρεσίες των Windows, να απενεργοποιήστε την τηλεμετρία των Windows, να απενεργοποιήστε την τηλεμετρία του Office (λειτουργεί μόνο με το 2016), να απενεργοποιήστε την Cortana, τις αυτόματες ενημερώσεις των Windows 10, να καταργήστε την εγκατάσταση εφαρμογών UWP και να επιδιορθώστε ζητήματα μητρώου, να καταργήστε τα ανεπιθύμητα προγράμματα που εκτελούνται κατά την εκκίνηση, να αλλάξτε το φάκελο λήψης του Microsoft Edge και να προσθέστε στοιχεία στο μενού δεξιών κλικ στην επιφάνεια εργασίας.


29Τα Windows 10, όπως και οι προηγούμενες εκδόσεις των Windows, έχουν πολλές χρήσιμες λειτουργίες που είναι κρυφές. Αυτές οι δυνατότητες μπορούν να ενεργοποιηθούν με επεξεργασία του μητρώου των Windows. Ωστόσο, η μη αυτόματη επεξεργασία του μητρώου των Windows δεν είναι και τόσο εύκολη διαδικασία. 

Με τη χρήση αυτής της εφαρμογής οι κρυφές λειτουργίες είναι διαθέσιμες με ένα κλικ. Το πρόγραμμα επιτρέπει την προσθήκη στοιχείων όπως Κάδος ανακύκλωσης, Πίνακας ελέγχου, Εργαλεία διαχείρισης, Εκτυπωτές σε αυτόν τον υπολογιστή. Το μενού περιβάλλοντος μπορεί να επεκταθεί κατά στοιχεία Αντιγραφή σε, Μετακίνηση σε, Άνοιγμα με Σημειωματάριο για όλα τα αρχεία. Αυτό περιέχει επίσης δυνατότητες για τη βελτίωση της ασφάλειας των Windows με την απενεργοποίηση της αυτόματης εκτέλεσης, την απενεργοποίηση του Windows Script Host, την ενεργοποίηση της ασφαλούς σύνδεσης με CTRL + ALT + DELETE και άλλα.

 
30Κατεβάστε και τρέξτε "on-the-fly" το καλύτερο δωρεάν φορητό λογισμικό για τη διάγνωση και την επίλυση διαφόρων ειδών προβλημάτων των Windows. Τα εργαλεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κατηγοριοποιούνται με βάση τη λειτουργία τους και το πρόγραμμα θα κατεβάσει αυτόματα τη σωστή έκδοση των προγραμμάτων που θέλετε να τρέξετε για την έκδοση των Windows που διαθέτετε. Όταν τελειώσετε, απλά κλείστε την εφαρμογή και όλες οι εφαρμογές που έχετε κατεβάσει θα αφαιρεθούν αυτόματα. Στα προγράμματα περιλαμβάνοντα διάφορα προγράμματα ασφαλείας αλλά και προγράμματα που σας δίνουν τη δυνατότητα να εμφανίσετε πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σας όπως για παράδειγμα την θερμοκρασία του επεξεργαστή σας, το ποσό της μνήμης RAM στο σύστημα σας, πόση μνήμη σας έχει απομείνει, τον ελεύθερο χώρο στους σκληρούς σας δίσκους, και τέλος σας παρέχει με ένα κλικ την πρόσβαση σε ορισμένα χρήσιμα εργαλεία των Windows (chkdsk, SFC, regedit, msconfig ).

 
31Έχει γίνει ιδιαίτερος λόγος για τις δικτυακές επιθέσεις χάκερς σε υπολογιστές οι οποίοι χρησιμοποιούν κακόβουλο λογισμικό τύπου Trojan horse για να πάρουν έλεγχο της κάμερας του υπολογιστή στόχου και να βιντεοσκοπήσουν ή να πάρουν φωτογραφίες χωρίς την συγκατάθεσή του χρήστη. Ακόμη αν είστε γονέας ανηλίκων παιδιών υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε την κάμερα του υπολογιστή που χρησιμοποιούν τα παιδιά σας ιδιαίτερα όταν δεν βρίσκονται πάντα στην άμεση εποπτεία σας. 

Αν διαθέτετε εξωτερική κάμερα που συνδέεται με USB στον υπολογιστή σας μικρό το κακό, αφού ανά πάσα στιγμή αποσυνδέετε το καλώδιο της κάμερας και έχετε την ησυχία σας. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ιδιαίτερα των φορητών που έχουν ενσωματωμένη την web camera; 

Την λύση για το πρόβλημα μας την δίνει ένα μικρό δωρεάν φορητό λογισμικό το WebCam On-Off. Μόλις το κατεβάσετε αποσυμπιέστε το και τρέξτε το εκτελέσιμο αρχείο WebCam.exe και πατήστε στο κουμπί Disable για να την απενεργοποιήσετε, αντίστοιχα όταν θελήσετε να την ανοίξετε, τρέξτε πάλι το πρόγραμμά και πατήστε στο κουμπί Enable για την ενεργοποιήσετε.

 
32Από τα Windows Vista, το Windows Defender περιλαμβάνεται στα Windows. Είναι ένα μικρό κομμάτι του λογισμικού των Windows που τρέχει στο παρασκήνιο με σκοπό την προστασία, του υπολογιστή σας από κακόβουλο λογισμικό όπως ιούς, spyware, και άλλο πιθανώς ανεπιθύμητο λογισμικό. Το πρόβλημα με όλες τις εκδόσεις Defender από Windows Vista και πάνω είναι ότι είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα και εγκαθίσταται εξ ορισμού χωρίς ορατές ή κρυφές επιλογές ώστε να καταργήσετε την εγκατάσταση του. Πολλοί χρήστες αναζητούν τρόπους για να το απενεργοποιήσουν ή να το αφαιρέσουν από το σύστημά τους, καθώς προτιμούν να χρησιμοποιούν κάποιο άλλο λογισμικό. Το Defender Control δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό και είναι ένα μικρό φορητό δωρεάν λογισμικό που θα σας επιτρέψει να απενεργοποιήσετε πλήρως το Windows Defender στα Windows 10.

 
33Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ένα αρχείο το οποίο πετάμε στον κάδο ανακύκλωσης του υπολογιστή μας είτε διαγράφοντας το από εκεί ότι δεν μπορεί να ανακτηθεί. Βέβαια η εντύπωση αυτή είναι λάθος καθώς στην πραγματικότητα τα αρχεία δεν διαγράφονται ολοκληρωτικά, σε ορισμένες περιπτώσεις, το γεγονός αυτό μπορεί να μας είναι χρήσιμο, που σημαίνει ότι είναι δυνατό να ανακτήσουμε τα αρχεία που έχουν διαγραφεί κατά λάθος, όμως μπορεί να θέλουμε να διαγράψουμε αρχεία που δεν θέλουμε να δει κάποιος άλλος ή ακόμα χειρότερα να τα ΄΄κλέψει΄΄. 

 Το Free File Wiper είναι ένας τρόπος για να εξασφαλίσουμε ότι τα αρχεία που έχουμε διαγράψει, δεν θα μπορεί να ανακτηθούν. Όπως βλέπετε υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τρόποι αντικατάστασης διαγραφής των δεδομένων μας και εμείς θα επιλέξουμε αυτόν που μας ικανοποιεί περισσότερο. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση και αφού το τρέξουμε θα δούμε ένα μικρό κάδο ανακύκλωσης στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μας όπου μέσα σ΄αυτόν θα πρέπει να ρίχνουμε απόρρητα αρχεία ή έγγραφα που επιθυμούμε να καταστραφούν. Κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής μπορείτε να επιλέξετε εκτός από τη μέθοδο διαγραφής και άλλες παραμέτρους.

 
34Το S.O.S. Security Suite είναι μια δωρεάν, φιλική προς το χρήστη εφαρμογή που σας βοηθά να απαλλαγείτε από κακόβουλα προγράμματα, Adware και Spyware ώστε να αποτρέψετε τη μόλυνση του υπολογιστή σας. Σε αυτό, υπάρχει επίσης ένα στοιχείο ανίχνευσης ελαττωμάτων υλικού και ασφάλειας και βελτιστοποίησης συστήματος. Όλες αυτές οι λειτουργίες σας σημαίνουν τα αρχικά της εφαρμογής, για ένα ασφαλέστερο και ταχύτερο σύστημα. Το μενού της εφαρμογής είναι αρκετά απλό, αλλά θα πρέπει ίσως να επισκεφθείτε τις σελίδες βοήθειας για να μάθετε πώς λειτουργεί πλήρως η εφαρμογή. Η σουίτα ασφαλείας παρέχεται είναι εντελώς δωρεάν, χωρίς διαφημίσεις, χωρίς bundleware, και προφανώς, χωρίς κανένα spyware. Αυτή η εφαρμογή είναι ο διάδοχος του Ultra Adware Killer και οι χρήστες μπορεί πλέον να στηρίζονται σε αυτό το βελτιωμένο εργαλείο. Ο δε προκάτοχό του το Ultra Adware Killer θα συνεχίσει να ενημερώνεται για λίγο ακόμη χρονικό διάστημα.

 
35Το eScanAV Anti-Virus Toolkit (MWAV) είναι ένα εργαλείο ΔΩΡΕΑΝ που σας επιτρέπει να σαρώσετε και να καθαρίσετε Ιούς, Spyware, Adware και οποιοδήποτε άλλο κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να έχει μολύνει τον υπολογιστή σας. Το Εργαλείο αντιμετώπισης ιών Anti-Virus (MWAV) του eScanAV δεν απαιτεί εγκατάσταση και μπορεί να εκτελεστεί απευθείας από οπουδήποτε, στον υπολογιστή σας, στο Drive USB ή σε ένα CD ROM. Μπορεί επίσης να εκτελεστεί ακόμη και αν έχετε ήδη εγκατεστημένο άλλο λογισμικό Anti-Virus στον υπολογιστή σας. Επίσης, το eScanAV Anti-Virus Toolkit (MWAV) ενημερώνεται καθημερινά με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για την ανίχνευση του spyware και adware που κυκλοφόρησε πρόσφατα, καθώς ο μηχανισμός βελτιώνεται συνεχώς για πιο γρήγορες και ευφυείς ανιχνεύσεις. Πρέπει να το τρέξετε με δικαιώματα διαχειριστή.

 
36Tο DNS (Domain Name System) είναι ένα σύστημα ονοματοδοσίας για δίκτυα υπολογιστών που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο IP. Το DNS αντιστοιχίζει ονόματα με διευθύνσεις IP ή άλλα ονόματα στο διαδίκτυο ή σε κάποιο άλλο δίκτυο και επιτρέπει την ανεύρεση ενός εξυπηρετητή (server) ή μιας υπηρεσίας σε έναν εξυπηρετητή χρησιμοποιώντας ένα όνομα. Με τον τρόπο αυτό χρησιμοποιείται για να αντιστοιχίσει διευθύνσεις IP με ονόματα έτσι ώστε ο διαχειριστής ενός δικτύου να μπορεί να χρησιμοποιήσει ονόματα για να επικοινωνήσει ή να απλώς να θυμάται ονόματα μηχανημάτων, τοποθεσίες, ονόματα χώρου κ.λ.π και όχι τις IP. 

Επομένως, κάθε φορά που επισκέπτεσθε σε μια ιστοσελίδα, ο browser αναζητά τη διεύθυνσή της στο σύστημα DNS και οσο πιο γρήγορος είναι ο πλησιέστερος διακομιστής DNS τόσο πιο γρήγορα θα ανοίξει και η ιστοσελίδα που επισκεφθήκατε. Το DnsJumper είναι μία εξαιρετική, δωρεάν, φορητή εφαρμογή που θα μας βοηθήσει για το σκοπό αυτό. 

Ψάχνει και βρίσκει αυτόματα τις καλύτερες DNS IP για την περιοχή σας, είναι φορητό, επομένως δεν χρειάζεται εγκατάσταση και το μόνο που θα πρέπει να κάνετε αφού το κατεβάσετε είναι να το τρέξετε, να επιλέξτε πρώτα απ΄ όλα τη κάρτα δικτύου που συνδέεστε στο διαδίκτυο επιλέγοντάς την από το πεδίο (Επιλέξτε προσαρμογέα δικτύου), πατήστε τώρα εύρεση ταχύτερου DNS και μετά πατήστε στο κουμπί εφαρμογή ταχύτερου DNS, τέλος πατήστε στο κουμπί Εφαρμογή - Αποθήκευση Διακομιστή DNS.

37Το HiBit Uninstaller είναι η ιδανική λύση για την απεγκατάσταση εγκατεστημένου λογισμικού στα Windows, που σας επιτρέπει να απεγκαταστήσετε τα προγράμματα απλά και γρήγορα χρησιμοποιώντας το απλό και φιλικό περιβάλλον εργασίας του. Μπορείτε να κάνετε βαθιά και γρήγορη σάρωση και να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα, να αφαιρέσετε προγράμματα που αρνούνται επίμονα να απεγκατασταθούν και να καταργήστε εφαρμογές των Windows Store. Περιλαμβάνει επίσης, παρακολούθηση της εγκατάστασης προγραμμάτων και γρήγορης αναζήτηση, αφαιρέστε ακόμη, τις επεκτάσεις των προγραμμάτων περιήγησης, διορθώστε προβλήματα του μητρώου και ενισχύστε την απόδοση του υπολογιστή σας, διαγράψτε τις μη έγκυρες συντομεύσεις στο σύστημά μας, βρείτε τους άδειους φακέλους στο σκληρό σας δίσκο και διαχειριστείτε εύκολα προγράμματα και υπηρεσίες που ξεκινούν με τα Windows.

38Το HiBit Startup Manager είναι ένα ισχυρό βοηθητικό πρόγραμμα εκκίνησης που διαχειρίζεται τα προγράμματα αυτόματης εκκίνησης, προσθέτοντας ή αφαιρώντας εφαρμογές, και σας δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε τις ιδιότητές τους. Μπορείτε να διαχειριστείτε όλες τις εφαρμογές που ξεκινούν με τα Windows όταν ξεκινά ο υπολογιστής και να δώσετε στον υπολογιστή σας λιγότερο χρόνο για να ξεκινήσει αλλά και περισσότερη διαθέσιμη μνήμη, απενεργοποιώντας ή αφαιρώντας εφαρμογές που δεν είναι απαραίτητες και βρίσκονται στην αυτόματη εκκίνηση.

39Το TaskbarX, είναι μία απλή εφαρμογή θα σας δώσει μια πρωτότυπη μπάρα στην γραμμή εργασιών των Windows. Τα εικονίδια θα μετακινηθούν στο κέντρο ή στη θέση που έχει ο χρήστης όταν ένα εικονίδιο προστεθεί ή αφαιρεθεί από τη γραμμή εργασιών. Θα σας δοθεί η επιλογή να επιλέξετε ανάμεσα σε μια ποικιλία διαφορετικών κινούμενων σχεδίων και να αλλάξετε την ταχύτητά τους. Τα animation μπορούν να απενεργοποιηθούν εάν δεν σας αρέσουν. Η κεντρική θέση μπορεί επίσης να αλλάξει για να φέρει τα εικονίδια σας πιο αριστερά ή δεξιά με βάση την κεντρική θέση. Προς το παρόν υποστηρίζονται όλες οι ρυθμίσεις της γραμμής εργασιών, συμπεριλαμβανομένης της κάθετης γραμμής εργασιών και οι απεριόριστες γραμμές εργασιών.

40Το HDCleaner είναι μία νέα πολλά υποσχόμενη εφαρμογή που μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε και να βελτιστοποιήσετε την απόδοση του υπολογιστή σας. Μέσα από ένα πλήρες και επεξηγηματικό μενού μπορείτε να δείτε την κατάσταση του υπολογιστή σας όπως την προστασία που έχει τυχόν firewall την κατάσταση που βρίσκεται ο σκληρός σας δίσκος και πολλές άλλες πληροφορίες. Τώρα, στον τομέα του καθαρισμού περιλαμβάνει καθαρισμό της Registry, καθαρισμό του Browser, καθαρισμό του συστήματος και τον καθαρισμό πρόσθετων που πιθανώς τον επιβραδύνουν. Μπορείτε να βελτιώσετε τον χρόνο εκκίνησης του αλλά και να βελτιστοποιήσετε την λειτουργία των Windows και του σκληρού σας δίσκου. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε κάποιες παραμέτρους όπως για παράδειγμα τον αυτόματο καθαρισμό και την εποπτεία του υπολογιστή σας. Τέλος θα βρείτε δεκάδες ακόμη εργαλεία που μπορεί να σας βοηθήσουν.

41Το TweakPower είναι μια σουίτα τύπου "all-in-one" που έχει σχεδιαστεί για βέλτιστη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Προστατεύει τους χρήστες από τα κοινά προβλήματα PC, αυξάνοντας παράλληλα την απόδοση και την ασφάλεια του υπολογιστή τους. Περιλαμβάνει εξελιγμένους βελτιστοποιητές απόδοσης, που σας βοηθούν να επιτύχετε υπερβολικά γρήγορους χρόνους φόρτωσης εφαρμογών, να εργάζεστε πιο γρήγορα και να κάνετε τα παιχνίδια σας να τρέχουν πιο ομαλά. Τώρα, είναι πιο εύκολο από ποτέ, να αποκτήσετε ένα καθαρό υπολογιστή. Ποιο συγκεκριμένα, καταργήστε τα περιττά αρχεία, καθαρίστε το μητρώο, διαγράψτε τα ίχνη του διαδικτύου και βελτιστοποιήστε τον υπολογιστή σας με ένα μόνο κλικ για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη σταθερότητα. Μπορείτε ακόμη, να προγραμματίστε την αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων, αυτόματη αναπαραγωγή και διαχείριση προγραμματισμένων εργασιών, να απεγκαταστήσετε εφαρμογές, και να αντιμετωπίσετε τυπικά προβλήματα των Windows. Ακόμη με την προσαρμογή των Windows, δώστε το δικό σας στυλ, προσαρμόζοντας την εμφάνιση τους, συμπεριλαμβανομένων χρωμάτων, πλαισίων παραθύρων, εικονιδίων, κουμπιών, οθόνης εκκίνησης και σύνδεσης, μενού εκκίνησης, προβολής επιφάνειας εργασίας, εξερευνητή και σύνδεσης.

42Δωρεάν πρόγραμμα που καθαρίζει και απελευθερώνει χώρο στο δίσκο σας γρήγορα και ακούραστα, πραγματικός φρουρός της ιδιωτικής σας ζωής. Μπορείτε να διαγράψτε τα cookies, το πιο πρόσφατο ιστορικό κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο, τα προσωρινά αρχεία, και τα αρχεία καταγραφής.  Είναι σχεδιασμένο για Linux και Windows και καθαρίζει τα κατάλοιπα τουλάχιστον από 90 εφαρμογές συμπεριλαμβανομένων των Firefox, Internet Explorer, Adobe Flash, Google Chrome, Opera, Safari, και πολλών άλλων. Πέρα από τη διαγραφή το BleachBit περιλαμβάνει προηγμένα χαρακτηριστικά όπως τον τεμαχισμό των αρχείων και τον καθαρισμό του ελεύθερου χώρο στον σκληρό σας δίσκο για να κρύψει τα ίχνη των αρχείων που διαγράφονται από άλλες εφαρμογές. Αν κατεβάσετε την φορητή έκδοση δεν απαιτείται εγκατάσταση.

43Δωρεάν πρόγραμμα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μενού για DVD, με ένα ευρύ φάσμα επιλογών για κάθε βίντεο. Το πρόγραμμα είναι απλό και τα μενού μπορούν να εξαχθούν από μορφή βίντεο PAL ή NTSC. Θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε επαγγελματική εμφάνιση DVD-s. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε αρχεία MPEG, να δημιουργούν NTSC/PAL μενού, να προσθέστε εικόνες φόντου στα μενού, να προσθέστε κείμενο, εικόνες και μπουτόν στο μενού να αλλάξετε τις γραμματοσειρές και τα χρώματα και πολλά άλλα

44Η αδρανοποίηση είναι η διαδικασία αποθήκευσης του περιεχομένου που βρίσκεται στη μνήμη στον σκληρό δίσκο για να επιτραπεί στον υπολογιστή σας να τερματιστεί τελείως. Αυτό επιτρέπει στον υπολογιστή σας να ξεκινά πιο γρήγορα, η αδρανοποίηση είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και διατηρεί μέρος του δίσκου σας για το αρχείο του, το αρχείο "hiberfil.sys". Ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας για να συνεχίσετε από την κατάσταση αδρανοποίησης και να συνεχίσετε να εργάζεστε από εκεί που σταματήσατε. Εάν θέλετε να ελευθερώσετε χώρο στο δίσκο σας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αδρανοποίησης εάν χρησιμοποιείτε σπάνια τη δυνατότητα. Έτσι, ο κύριος λόγος για τον οποίο μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε την αδρανοποίηση στον υπολογιστή σας είναι εάν χρειάζεστε πραγματικά αυτές τις επιπλέον δυνατότητες στον σκληρό σας δίσκο. Στην πραγματικότητα, εάν χρησιμοποιείτε SSD για τον υπολογιστή σας με Windows 11 ή 10, είναι καλύτερα να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αδρανοποίησης για να εξοικονομήσετε χρόνο ζωής του SSD σας.

45Όταν τρέχετε πολλά προγράμματα αυτά καταναλώνουν τη μνήμη RAM του υπολογιστή σας, και θα έχετε διαπιστώσει ( αν αυτή δεν είναι αρκετή) ότι το σύστημά σας γίνεται αργό και πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται. Μάλιστα συμβαίνει παρ΄ότι έχετε κλείσει αρκετά από τα προγράμματα εν τούτοις το υπόλοιπο της μνήμης σας να μην βρίσκεται στα αρχικά της επίπεδα. Το Reduce Memory, είναι ένα μικρό, πολύ απλό πρόγραμμα που μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα να ανακτήσετε μέρος της μνήμης όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Δεν απαιτεί εγκατάσταση.

46Το Victoria HDD - SSD είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα σχεδιασμένο για τη διάγνωση, και την επισκευή σκληρών δίσκων, μονάδων SSD, καρτών μνήμης, καθώς και άλλων μονάδων δίσκου στα Windows. Πρόκειται για ένα αξιόλογο, αρκετά χρηστικό πρόγραμμα που παρακολουθεί την απόδοση του σκληρού σας δίσκου και σας δίνει λύσεις σε περίπτωση προβλημάτων. Μπορείτε να εξετάσετε για διάφορα προβλήματα τους δίσκους σας και αν βρεθούν κάποια τότε η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να τα επισκευάσει. Μπορεί να αναλύσει και να προβάλλει λεπτομέρειες σχετικά με τα αποθηκευτικά σας μέσα, συμπεριλαμβανομένων του μεγέθους του δίσκου, του σειριακό αριθμού και άλλα. Η εφαρμογή  μπορεί να ανακατευθύνει, να αποκαταστήσει, να αγνοήσει ή να διαγράψει τα δεδομένα στους τομείς που έχουν σφάλματα ή να διαγράψει τα δεδομένα και να τα διορθώσει.

47Ζούμε στην εποχή του διαδικτύου και με τις ευρέως χρησιμοποιούμενες τεχνολογίες, πιθανόν να αντιμετωπίσουμε προβλήματα με την σύνδεσή μας τα οποία αφορούν λάθος ρυθμίσεις ή προβλήματα που μπορούν να προέλθουν από το λογισμικό μας. Το Complete Internet Repair πιθανόν να αποτελέσει τη λύση στα προβλήματα σύνδεσης που τυχόν αντιμετωπίζετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρέξετε την εφαρμογή και να την αφήσετε να καθαρίσει και να επαναφέρει βασικές παραμέτρους που απαιτούνται για την σύνδεσή σας με το διαδίκτυο που για οποιοδήποτε λόγο είτε δε λειτουργού είτε υπάρχουν λάθη στη ρύθμισή τους.

48Είναι πράγματι πολύ δύσκολη η στιγμή όταν σημαντικά αρχεία σας διαγράφονται κατά λάθος. Θα μπορούσε να είναι πολύ  σημαντικά αρχεία της επιχείρησης, της εργασίας σας, πολύτιμες φωτογραφίες και βίντεο ή ακόμη και κάποια αρχεία του συστήματος του υπολογιστή σας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει αστάθεια στον υπολογιστή σας. Το IObit Undelete είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία αποκατάστασης αρχείων που μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να ανακτήσετε τα διαγραμμένα ή τα χαμένα αρχεία σας όπως φωτογραφίες, μουσική, έγγραφα, γρήγορα και με ασφάλεια με ένα μόνο κλικ. Μπορεί να ανακτήσει όλα τα αρχεία σας, όπως τα αρχεία εικόνων, βίντεο, μουσικής, εγγράφων κ.λ.π ακόμα και αν γι΄αυτά δεν υπάρχουν αντίγραφα ασφαλείας ή έχουν διαγραφεί ακόμη και από τον Κάδο Ανακύκλωσης. Ο τρόπος χρήσης είναι πολύ απλός, τρέξτε το πρόγραμμα, επιλέξτε το μέσο από το οποίο θέλετε να ανακτήσετε τα δεδομένα σας και πατήστε Scan.

49To Macrorit Disk Partition Expert αποτελεί μία δωρεάν εναλλακτική λύση που σας επιτρέπει να επεκτείνετε τις κατατμήσεις των σκληρών σας δίσκων (ειδικά για το διαμέρισμα του συστήματος), και που θα σας βοηθήσει στην διαχείριση του χώρου στο δίσκο. Έχει σχεδιαστεί για απλούς χρήστες και υποστηρίζει 32/64 bit συμπεριλαμβανομένων όλων των Windows από Windows XP, Vista, Windows 7 Windows 8.1 και Windows 10. Εκτός από τη βασική δυνατότητα κατάτμησης του δίσκου, είναι το μόνο δωρεάν λογισμικό διαχείρισης διαμερισμάτων που διαθέτει προηγμένη τεχνολογία power-off, προστασίας δηλαδή των δεδομένων και αποκατάστασης καταστροφών που σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για την απώλεια των δεδομένων σας κατά την εκτέλεση των εργασιών σας. Τέλος διαθέτει μία σημαντική καινοτομία σε σχέση με άλλα παρόμοια προγράμματα αφού δεν χρειάζεται εγκατάσταση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φορητή εφαρμογή είτε από τον σκληρό δίσκο είτε από οποιοδήποτε φορητό μέσο αποθήκευσης.

50Το SG TCP Optimizer είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για τα Windows που παρέχει τις κατάλληλες ρυθμίσεις για την βελτιστοποίηση κάθε σύνδεσης στο Internet. Δεν απαιτείται εγκατάσταση, απλά κάντε λήψη της εφαρμογής και τρέξτε την ως διαχειριστής. Απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και προχωρημένους χρήστες, και σας δίνει την δυνατότητα παραμετροποίησης του TCP/IP για κάθε τύπο σύνδεσης στο Internet. Συνεργάζεται με όλες τις τρέχουσες εκδόσεις των Windows, και περιλαμβάνει πρόσθετα εργαλεία, όπως δοκιμή, μέσος χρόνος αναμονής σε πολλαπλούς hosts, κ.α. Για να δουλέψετε με το πρόγραμμα, αν δεν γνωρίζετε τι ακριβώς πρέπει να πειράξετε, αφού το τρέξετε επιλέξτε Optimal και κάντε κλικ στο κουμπί Apply Changes για εφαρμόσετε τις αλλαγές. Από εκεί και μετά κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και απολαύστε την περιήγησή στο διαδίκτυο με την καλύτερη δυνατή ταχύτητα. Δεν απαιτεί εγκατάσταση, ωστόσο θα πρέπει να το τρέξετε με δικαιώματα διαχειριστή.


Αν σας άρεσέ το άρθρο μας διαδώστε το!!


TAGS: SYLLOGES


Μπορείτε να σχολιάστε το θέμα μας μέσω της σελίδας μας στο Facebook ( m.me/132070110136869 ).