//Add More external stylesheets ChrisPC DNS Switch : Ασφαλίστε την περιήγησή σας στο διαδίκτυο



Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

ChrisPC DNS Switch : Ασφαλίστε την περιήγησή σας στο διαδίκτυο

read

Αυτή την φορά αντί για κάποιο οδηγό και διαδικασίες με τις οποίες θα πρέπει να επέμβουμε χειροκίνητα ώστε να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις DNS στην κάρτα δικτύου μας προτιμήσαμε μία πολύ απλή και εύκολη λύση αφού υποθέσαμε ότι αρκετοί από τους αναγνώστες μας πιθανώς να μην έχουν την απαραίτητη εμπειρία. 

Η λύση που επιλέξαμε ακούει στο όνομα ChrisPC DNS Switch και δεν κάνει τίποτα περισσότερο από αυτό που υποδηλώνει η ονομασία του, με μία διαφορά, δεν χρειάζεται να επέμβουμε πουθενά και όλα γίνονται αυτόματα με μερικά κλικ. Η εφαρμογή παρέχει ένα απλό, περιεκτικό και απολύτως κατανοητό μενού, με την βοήθεια του οποίου μπορείτε να επιλέξετε την κάρτα δικτύου πάνω στην οποία επιθυμείτε να αλλάξετε το προεπιλεγμένο DNS της σύνδεσή σας.

Με αυτό τον τρόπο ανάλογα και με το τι θα επιλέξετε μπορείτε να προστατεύσετε την ανωνυμία και την ιδιωτικότητά σας και σε αυτή την περίπτωση να επιλέξετε ένα διακομιστή από μία λίστα ομάδων με προκαθορισμένο Anonymous DNS ή μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε Secure DNS servers που φιλτράρουν τις ιστοσελίδες που είναι εν δυνάμει απειλές για τον υπολογιστή σας (αποφεύγοντας ιούς, malware, trojans και κακόβουλες εφαρμογές ). 

Ακόμη μπορείτε να ενισχύσετε την ασφάλεια της σύνδεσής σας ειδικά όταν αυτή χρησιμοποιείται από παιδιά αποτρέποντας την σύνδεση με ιστοσελίδες που πιθανόν να ενθαρρύνουν τη βία, τα ναρκωτικά και φυσικά ιστοσελίδες οι οποίες έχουν χαρακτηρισθεί ως πορνογραφικές. Τέλος θα μπορούσατε να επιλέξετε απλά ένα πιο γρήγορο DNS χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις προκαθορισμένες ομάδες ο DNS που έχουν επιλεγεί με βάση τα ανωτέρω χαρακτηριστικά.

Θα συνιστούσα, αν ενδιαφέρεστε για ταχύτητα, να μην προτιμήσετε την λειτουργία αυτή αφού όπως έχουμε ήδη αναλύσει και στο προηγούμενο άρθρο μας η ταχύτητα ενός DNS Server είναι επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες και ενώ αντικειμενικά ένας DNS Server μπορεί να είναι πολύ γρήγορος αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ισχύει για όλο τον κόσμο. Άρα αν ενδιαφέρεστε αποκλειστικά και μόνο γι΄αυτό θα συνιστούσα να διαβάσετε  προηγούμενο άρθρο μας.

Η δωρεάν έκδοση του προγράμματος διαθέτει τις εξής επιλογές : 

1. Γρήγορη αλλαγή DNS. 

2. Αλλαγή του DNS του υπολογιστή σας με 1 μόνο κλικ.

3. Βάση δεδομένων DNS με 30+ διακομιστές DNS.

4.Προστασία της περιήγηση σας με ασφαλείς διακομιστές DNS που φιλτράρουν ισοτόπους που αποτελούν δυνητικά απειλές για τον υπολογιστή σας (αποφυγή ιών, κακόβουλου λογισμικού, trojans) και αποκλεισμός ισότοπων για ανηλίκους.

5.Χρήση του Family Safe DNS για να αποκλείσετε ισοτόπους ή αυτούς που ενθαρρύνουν τη βία, τα ναρκωτικά και απρεπή συμπεριφορά.

6.Χρησιμοποιήστε ανώνυμο DNS ενώ σερφάρετε στο Διαδίκτυο για να προστατεύσετε το απόρρητό σας.

7. Αλλαγή και επαναφορά ρυθμίσεων DNS.

8. Προσθήκη νέων προσαρμοσμένων διακομιστών DNS στη βάση δεδομένων 15.

Η επαγγελματική έκδοση του προϊόντος περιλαμβάνει περισσότερες επιλογές, τις δε διαφορές μεταξύ επαγγελματικής και δωρεάν έκδοσης που μπορείτε να  τις δείτε εδώ

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:Windows


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .