//Add More external stylesheets Τρέξτε Bootable CD DVD ή USB από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας



Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Τρέξτε Bootable CD DVD ή USB από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας

read

Για να δοκιμάσουμε ή να τρέξουμε ένα Bootable CD ή DVD θα πρέπει να το γράψουμε πρώτα στο αντίστοιχο οπτικό μέσο και μετά να κάνουμε επανεκκίνηση στον υπολογιστή μας αφού έχουμε ορίσει ως πρώτη συσκευή Boot μέσω του Bios το μέσο αυτό. Ωστόσο, μπορούμε να  δοκιμάσουμε αν λειτουργεί και με κάποιο λογισμικό εικονικοποίησης πλατφόρμας Με αυτό τον τρόπο μας δίνεται η δυνατότητα να εκκινήσουμε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα στο PC μας. Βέβαια μην περιμένετε  να τρέξουν οι εφαρμογές όπως στο φυσικό τους περιβάλλον αλλά ωστόσο η επιτυχία σε  αυτό εξαρτάται από το είδος  του λειτουργικού που θα επιχειρήσετε να τρέξετε αλλά και σε κάποιο βαθμό  από το πόσο γρήγορο επεξεργαστή διαθέτετε αλλά και από τη διαθέσιμη μνήμη στον υπολογιστή σας.

 Για το σκοπό αυτό βρήκαμε, δοκιμάσαμε και παρουσιάζουμε δύο εντελώς δωρεάν εφαρμογές. 


 1. Το Qemu Simple Boot είναι ένα φορητό εργαλείο εικονικοποίησης που θα μας απαλλάξει από αυτή τη διαδικασία αφού μας επιτρέπει να εκκινήσουμε μια εικόνα ISO σε ένα παράθυρο στην επιφάνεια εργασίας μας, χωρίς να χρειάζεται να το γράψουμε πρώτα σε κάποιο Cd ή DVD . Το πρόγραμμα είναι πραγματικά πολύ απλό, επιλέξτε την εικόνα ISO σας, επιλέξτε το ποσό της μνήμης RAM που θα θέλατε να διαθέσουν και iso από τις επιλογές εκκίνησης και πατήστε start Qemu Test για να ξεκινήσει η εφαρμογή.

2.  Η δεύτερη επιλογή μας είναι το MobaLiveCD είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για να τρέξετε τα αγαπημένα σας Linux LiveCD αλλά και USB και όλες τις εκδόσεις των windows, χάρη στον εξαιρετικό εξομοιωτή που ονομάζεται "qemu". Η λειτουργία του προγράμματος είναι πολύ απλή:

ΒΗΜΑΤΑ
α) Για όσους τρέχετε Windows 10, αφού κατεβάσετε την εφαρμογή κάντε δεξί κλικ επάνω και επιλέξτε συμβατότητα με Windows 7  και εκτέλεση με δικαιώματα διαχειριστή.

β) Κάντε κλικ στο κουμπί Run the livecd και επιλέξτε την διαδρομή για το iso αρχείο σας.

γ) Στην ερώτηση του προγράμματος να δημιουργήσει hard disk image είτε πατήσετε ναι είτε όχι νομίζω ότι δεν έχει διαφορά, τουλάχιστον εγώ δεν είδα οπότε επιλέξτε ότι θέλετε.

δ) Μετά από μία γρήγορη εκκίνηση το θα δείτε να φορτώνει.

ε) Τέλος, εκτός από το να τρέχετε αρχεία ISO εκινήσιμα μπορείτε κάλλιστα με τον ίδιο τρόπο να τρέξετε και εκινήσιμα στικάκια USB. Αυτή τη φορά όμως θα κάνε κλικ στο κουμπί start directly from a bootable USB drive. 


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .