Οι 31 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές διάγνωσης υλικού και επιδιόρθωσης προβλημάτων στα windows



Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Οι 31 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές διάγνωσης υλικού και επιδιόρθωσης προβλημάτων στα windows

read

Σήμερα, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 31 από τις καλύτερες δωρεάν διαγνωστικές εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να ερευνήσετε, να αξιολογήσετε, να επιδιορθώσετε ( προβλήματα στα windows) ή να τσεκάρετε το υλικό του υπολογιστή σας, όπως για παράδειγμα επεξεργαστές, μνήμες, κάρτες γραφικών, σκληρούς δίσκους και άλλα.
1



Η ελαττωματική μνήμη RAM μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα σε ένα υπολογιστή, όπως κατεστραμμένα δεδομένα, κολλήματα και ανεξήγητη συμπεριφορά. Η κακή μνήμη RAM είναι ένα από τα πιο απογοητευτικά προβλήματα, καθώς τα συμπτώματα είναι συχνά τυχαία και δύσκολα αποκαλύπτονται. Το MemTest86 ωστόσο, είναι ένα εξαιρετικό διαγνωστικό που μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση ελαττωματικής μνήμης RAM (ή να το αποκλείσει ως αιτία αστάθειας του συστήματος). Ως εκ τούτου χρησιμοποιείται συχνά από καταστήματα επισκευής PC, overclockers και κατασκευαστές υπολογιστών. Εκκινεί από μια μονάδα flash USB ή CD και ελέγχει τη μνήμη RAM στον υπολογιστή σας για σφάλματα χρησιμοποιώντας μια σειρά ολοκληρωμένων αλγορίθμων και μοτίβα δοκιμών. Η τελευταία έκδοση του MemTest86 υποστηρίζει όλες τις τρέχουσες τεχνολογίες.



2



Windows Repair

Το Tweaking.com - Windows Repair είναι ένα όλα σε ένα εργαλείο επιδιόρθωσης που θα σας να βοηθήσει να επιλύσετε ένα μεγάλο αριθμό γνωστών προβλημάτων στα Windows, συμπεριλαμβανομένων των σφαλμάτων μητρώου και των αρχείων καθώς και προβλήματα που αφορούν τον Internet Explorer, το Windows Update, το Windows Firewall και πολλά άλλα. Επίσης με το με το Tweaking.com - Windows Repair μπορείτε να επαναφέρετε τις αρχικές ρυθμίσεις των Windows. Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα είτε με μορφή installer ώστε να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας είτε να κατεβάσετε το αρχείο portable ώστε να τρέξετε την εφαρμογή χωρίς εγκατάσταση.



Πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμα σας παρέχει 3 στάδια διερεύνησης του προβλήματος πριν προχωρήσετε στην επισκευή του. Πιο συγκεκριμένα ελέγχει τον υπολογιστή σας για προβλήματα που πιθανώς έχουν προέλθει από κάποιο ιό ή από κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία του συστήματος αρχείων των windows.

Αν είστε σίγουροι ότι το πρόβλημα δεν προέρχεται από εκεί μπορείτε να ξεκινήσετε απευθείας από το στάδιο όπου επιλέγετε να δημιουργήσετε ένα σημείο επαναφοράς για όλες τις έως τώρα ρυθμίσεις σας αμέσως μετά στην επόμενη καρτέλα ΄΄start repair΄΄ πατήστε το κουμπί start για να ξεκινήσει η διερεύνηση και η επισκευή των προβλημάτων στον υπολογιστή σας. Αν ξέρετε για τι ακριβώς ψάχνετε αποεπιλέξτε τα κουτάκια που είναι τσεκαρισμένα από προεπιλογή και δεν σας χρειάζονται αν όχι αφήστε τα όπως έχουν. Το πρόγραμμα θα διερευνήσει και θα επισκευάσει όλα τα προβλήματα επαναφέροντας τις σωστές ρυθμίσεις στα windows.

Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι δεν μπορεί να επισκευάσει τα πάντα, και αν διαπιστώσετε κάποιο πρόβλημα το οποίο δεν περιέχεται στην λίστα με τα προς επίλυση προβλήματα μπορείτε κάλλιστα να το δηλώσετε στο forum του δημιουργού του προγράμματος έτσι ώστε οι προγραμματιστές να το λάβουν υπόψιν και στην επόμενη έκδοση να το συμπεριλάβουν. Τέλος κάτι σημαντικό, πριν ξεκινήσετε την επισκευή φροντίστε να απενεργοποιήσετε τα προγράμματα προστασίας που έχετε στον υπολογιστή σας (Antivirus)

3



Το Tester USB Flash Drive είναι μία απλή- χρηστική εφαρμογή που σας επιτρέπει  τη δοκιμή οποιουδήποτε αφαιρουμένου μέσου συμπεριλαμβανομένων των SD, CF, USB flash drives για κατεστραμμένους ή ασταθείς τομείς. Ιδιαίτερα χρήσιμο για να δοκιμάσετε στικάκια με πλασματικά μεγέθη που συχνά παρατηρούνται σε μονάδες flash USB χαμηλής ποιότητας.

4



To MediCat DVD Multiboot Linux DVD είναι ένα λογισμικό εκκίνησης που προσομοιάζει σε περιβάλλον Windows PE και έχει ως στόχο να αντικαταστήσει το καλύτερο για την εποχή του λογισμικό διάγνωσης Hiren Boot CD / DVD, του οποίου η υποστήριξη έχει διακοπεί από το 2012. Είναι το καλύτερο διαγνωστικό εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να διαγνώσετε και να λύσετε προβλήματα των Windows. Διατίθεται απολύτως δωρεάν και περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό διαγνωστικών και βοηθητικών προγραμμάτων. Ισχυρό και απολύτως χρηστικό καθώς σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε το μητρώο των Windows, να επαναφέρετε τους κωδικούς πρόσβασης των Windows, να μεταφέρετε αρχεία από ένα υπολογιστή που δεν μπορεί ξεκινήσει να διαγράψατε ή να τροποποιήσετε partitions και πολλά άλλα.

5


Το All in One System Rescue Toolkit Lite, έχει σχεδιαστεί, ως πρώτη λύση, επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών που τρέχουν Windows. Τρέχει αυτόματα διάφορα στάδια διάγνωσης και επισκευών και είναι σε θέση να καθορίσει και να λύσει πολλά προβλήματα στα Windows. Αν και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα διορθώσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα που πιθανώς αντιμετωπίζετε, ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι το πρώτο βήμα πριν χρειαστεί να καλέσετε κάποιον τεχνικό. Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός για να το χρησιμοποιήσετε, διότι όλες οι εργασίες επισκευής εκτελούνται αυτόματα. Το μόνο που θα χρειαστεί, είναι απλά να το τρέξετε και να περιμένετε έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και επισκευής. Τα βήματα επισκευής περιλαμβάνουν τον έλεγχο βασικών και επιμέρους λειτουργιών στα Windows και είναι τα εξής : Έλεγχος CPU / Ψύξη, τεστ μνήμης, τεστ λειτουργίας σκληρών δίσκων, έλεγχος του κέντρου ασφαλείας των Windows,σάρωση για ιούς, τεστ λειτουργίας δικτύωσης και επαναφοράς συστήματος, έλεγχος αρχείων συστήματος, εκκαθάριση δίσκου και Defrag

6


Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να προσθέσουμε στην εργαλειοθήκη μας άλλο ένα αξιόλογο πρόγραμμα που θα μας δώσει τη δυνατότητα να εξακριβώσουμε με μεγάλη ακρίβεια αν υπάρχουν προβλήματα στους σκληρούς μας δίσκους, πιο συγκεκριμένα αν ο προς εξέταση σκληρός δίσκος έχει κατεστραμμένους τομείς, "bad sectors". Τα "bad sectors" είναι σημάδι ότι ο σκληρός μας δίσκος οδεύει προς το τέλος της ζωή του και ότι πλέον δεν είναι ασφαλής η αποθήκευση των δεδομένων μας κάτι που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε σημαντική ή και πλήρη των απώλεια δεδομένων του σκληρού δίσκου όπου διαπιστώνονται τα προβλήματα γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να τον αντικαταστήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση.



7


Αν ψάχνετε ένα απλό και αξιόπιστο εργαλείο για να μετρήσετε την ταχύτητα στο στικάκι σας και παράλληλα να ελέγξετε την ακεραιότητά του μπορείτε να εμπιστευτείτε το Check Flash. Πρόκειται για μία απλή, φορητή εφαρμογή μέσω της οποίας θα μετρήσουμε την ταχύτητα εγγραφής και ανάγνωσης για οποιοδήποτε USB stick και παράλληλα θα ελέγξουμε εάν υπάρχει πρόβλημα. Για να ξεκινήσετε, κατεβάστε το πρόγραμμα, αποσυμπιέστε το και τρέξτε την εφαρμογή, επιλέξτε τώρα το USB stick σας και πατήστε Start γα να ξεκινήσει ο έλεγχος.

8


To RightMark Audio Analyzer είναι ένα διαγνωστικό πρόγραμμα μέτρησης ήχου που εκτελεί διάφορες δοκιμές στις επιδόσεις των καρτών ήχου, μ΄αυτό τον τρόπο μας παρέχεται η ευκαιρία να μετρήσουμε να αξιολογήσουμε και να συγκρίνουμε τις επιδόσεις των καρτών ήχου. Για να το εγκαταστήσετε πιθανώς να χρειαστεί να  το τρέξετε με δικαιώματα διαχειριστή.




9


Το DeadPix είναι μια εφαρμογή που μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε εικονοστοιχεία που έχουν κολλήσει στην οθόνη σας. Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης ή να κατεβάσετε τη φορητή έκδοση εντελώς δωρεάν! Μπορεί να διορθώσει κολλημένα εικονοστοιχεία με γρήγορο κύκλο της τιμής χρώματος του κολλημένου εικονοστοιχείου. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι αυτό το εργαλείο δεν παρέχει ποσοστό επιτυχίας 100%. Ξεκινήστε πατώντας το πρώτο START επιλέγοντας ένα - ένα τα χρώματα  και παρατηρήστε σε ποιο σημείο της οθόνης σας υπάρχει το πρόβλημα (για να βγείτε πατήστε ESC), τώρα στην περίπτωση που βρείτε κάποιο προβληματικό Pixel πατήστε στο δεύτερο START και μεταφέρετε το παράθυρο με τα χρώματα που αναβοσβήνουν στο σημείο με το προβληματικό Pixel. Αφήστε το κάποιο χρόνο να λειτουργήσει, τώρα αν όλα έχουν πάει καλά το πρόβλημα θα έχει επιδιορθωθεί. Για να δουλέψει η εφαρμογή σωστά τρέξτε τη με δικαιώματα διαχειριστή.


10


Κατεβάστε και τρέξτε "on-the-fly" το καλύτερο δωρεάν φορητό λογισμικό για τη διάγνωση και την επίλυση διαφόρων ειδών προβλημάτων των Windows. Τα εργαλεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κατηγοριοποιούνται με βάση τη λειτουργία τους και το πρόγραμμα θα κατεβάσει αυτόματα τη σωστή έκδοση των προγραμμάτων που θέλετε να τρέξετε για την έκδοση των Windows που διαθέτετε. Όταν τελειώσετε, απλά κλείστε την εφαρμογή και όλες οι εφαρμογές που έχετε κατεβάσει θα αφαιρεθούν αυτόματα. Στα προγράμματα περιλαμβάνοντα διάφορα προγράμματα ασφαλείας αλλά και προγράμματα που σας δίνουν τη δυνατότητα να εμφανίσετε πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σας όπως για παράδειγμα την θερμοκρασία του επεξεργαστή σας, το ποσό της μνήμης RAM στο σύστημα σας, πόση μνήμη σας έχει απομείνει, τον ελεύθερο χώρο στους σκληρούς σας δίσκους, και τέλος σας παρέχει με ένα κλικ την πρόσβαση σε ορισμένα χρήσιμα εργαλεία των Windows (chkdsk, SFC, regedit, msconfig ).



11


Πρόκειται για ένα απλό βοηθητικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να σας βοηθήσει να μάθετε αν ο σκληρός σας δίσκος έχει φτάσει στο τέλος της ζωής του και αν είναι δυνατό να επιδιορθώσει τυχόν bad sector. Ωστόσο, πριν συνεχίσουμε σχετικά με το πρόγραμμα ας κάνουμε μία μικρή αναδρομή. Τι είναι ένα bad sector; Όπως είναι γνωστό οι σκληροί δίσκοι γράφουν δεδομένα σε μονάδες μπλοκ (τομείς), κάθε φορά που ένας σκληρός δίσκος ενημερώνει έναν τομέα, ενημερώνει επίσης ένα άθροισμα ελέγχου (αποθηκευμένο αμέσως μετά τα δεδομένα τομέα).  Όταν ένας τομέας διαβάζεται από τον σκληρό σας δίσκο, αναμένεται ότι το αθροιστικό τσεκάρισμα τομέα θα ταιριάζει με τα δεδομένα τομέα, αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχει δημιουργηθεί bad sectors. Η εμφάνιση bad sectors μπορεί να προέλθει από είτε διακοπή ρεύματος κατά τη διάρκεια της εγγραφής η από κάποια άλλη δυσλειτουργία του σκληρού δίσκου από κάποιο άλλο λόγο όπως πχ πτώση, μηχανική βλάβη και άλλα. Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής : Μπορούν να επιδιορθωθούν τα bad sectors; ΟΧΙ πάντα, όμως, αν τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον τομέα είναι απλώς άκυρα, αλλά σκληρός σας δίσκος λειτουργεί σωστά, μπορείτε να επιδιορθώσετε τα bad sectors που έχουν δημιουργηθεί. Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε θα πρέπει να δείτε πρώτα αν ο δίσκος σας έχει bad sectors. Για το σκοπό αυτό τρέξτε την εφαρμογή HardDisk Validator, επιλέξτε Read και πατήστε Start για να ξεκινήσει η διάγνωση.

12



Ζούμε στην εποχή του διαδικτύου και με τις ευρέως χρησιμοποιούμενες τεχνολογίες, πιθανόν να αντιμετωπίσουμε προβλήματα με την σύνδεσή μας τα οποία αφορούν λάθος ρυθμίσεις ή προβλήματα που μπορούν να προέλθουν από το λογισμικό μας. Το Complete Internet Repair πιθανόν να αποτελέσει τη λύση στα προβλήματα σύνδεσης που τυχόν αντιμετωπίζετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρέξετε την εφαρμογή και να την αφήσετε να καθαρίσει και να επαναφέρει βασικές παραμέτρους που απαιτούνται για την σύνδεσή σας με το διαδίκτυο που για οποιοδήποτε λόγο είτε δε λειτουργού είτε υπάρχουν λάθη στη ρύθμισή τους.

13


Θέλετε να μπείτε στον υπολογιστή σας αλλά διαπιστώνετε ότι έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης Windows Login ή δεν μπορείτε να μπείτε στο Profil σας είτε γιατί ξεχάσατε τον κωδικό σας είτε γιατί αυτό για κάποιο λόγο είναι κατεστραμμένο;   Η λύση του φορμάτ ειδικά στην δεύτερη περίπτωση φαντάζει ιδανική είναι όμως έτσι; Ίσως είναι και αυτό μία λύση αλλά θα πρέπει να είστε πολύ απελπισμένος ή να μην γνωρίζετε την ύπαρξη αυτού του προγράμματος για να την επιλέξετε. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι ώστε να παρακάμψει κάποιος την προστασία που μας δίνει ο κωδικός πρόσβασης στον υπολογιστή μας αλλά τις περισσότερες φορές ακολουθούνται κάποιες τεχνικές όχι και τόσο απλές ειδικά για ένα αρχάριο χρήστη. Το Lazesoft Recover My Password Home Edition είναι η εφαρμογή που κάνει τη διαφορά και που θα μας δώσει λύση με τόσο απλό τρόπο που δεν μπορείτε να φανταστείτε.

14


Πρόκειται για το καλύτερο Boot CD που  περιέχει πλήθος από εργαλεία (freeware) με την βοήθεια των οποίων μπορούμε να κάνουμε διαγνωστικά τεστ και ελέγχους που θα μας βοηθήσουν να επαναφέρουμε το pc μας σε περίπτωση βλάβης. Το BootCD PE (Preinstallation Environment) της Hiren είναι μια ανανεωμένη έκδοση του BootCD της Hiren με βάση τα Windows 10 PE x64. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν επίσημες ενημερώσεις μετά το Νοέμβριο του 2012, η έκδοση PE αναπτύσσεται από τους οπαδούς της Hiren BootCD.Περιλαμβάνει τα καλύτερα και ενημερωμένα δωρεάν εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο BootCD του Hiren. Υποστηρίζει  εκκίνηση από το UEFI και απαιτεί ελάχιστη μνήμη RAM 2 GB. Με τα χρήσιμα εργαλεία μέσα στο ISO, μπορείτε να λύσετε πολλά προβλήματα που σχετίζονται με τον υπολογιστή σας και περιλαμβάνει μόνο δωρεάν, νόμιμο λογισμικό. Μετά την εκκίνηση,  θα προσπαθήσει να εγκαταστήσει προγράμματα οδήγησης όπως γραφικά, ήχο, ασύρματη κάρτα και κάρτα Ethernet για το υλικό σας.

15


Το PassMark SoundCheck  είναι μια εφαρμογή για Windows που επιτρέπει στους χρήστες να δοκιμάζουν την κάρτα ήχου, τα ηχεία και το μικρόφωνο του υπολογιστή τους. Βεβαιωθείτε ότι η κάρτα ήχου μπορεί να εγγράψει και να ακούγεται η αναπαραγωγή με διαφορετικούς ρυθμούς δειγματοληψίας ήχου. Ελέγξτε την ικανότητα των ηχείων σας ότι μπορούν να αναπαράγουν τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες συχνότητες (και την ικανότητά σας να ακούτε αυτές τις συχνότητες). Δημιουργήστε απολύτως διαμορφωμένους ήχους δοκιμής και επαναλάβετε την επαναφορά τους στην κάρτα ήχου σας για να αναζητήσετε παραμόρφωση χρησιμοποιώντας καλώδια passwark audio loopback. Το SoundCheck παρέχει επίσης μια δοκιμασία ήχου FX και μια δοκιμή περιβάλλοντος ήχου για την ανάλυση αυτών των προηγμένων χαρακτηριστικών της κάρτας ήχου.


16


Τα Windows διαθέτουν μηχανισμό εντοπισμού εκκίνησης και βελτιστοποίησης που ενεργοποιείται σε κάθε εκκίνηση, αναλύει την απόδοση της εκκίνησης του λειτουργικού συστήματος και λαμβάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να το κάνει όσο το δυνατόν συντομότερο, παρέχοντας έτσι καλύτερη εμπειρία χρήστη. Η βελτιστοποίηση περιλαμβάνει τη μεταφορά των αρχείων που φορτώθηκαν κατά την εκκίνηση στις ταχύτερες περιοχές του σκληρού δίσκου και τη βελτιστοποίηση υπηρεσιών και προγραμμάτων οδήγησης για το τρέχον υλικό και πολλά άλλα βήματα. Η όλη ιδέα είναι να δοθεί στον χρήστη πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα το συντομότερο δυνατό. 

Παρατηρήσατε ποτέ ότι, με την πάροδο του χρόνου, ο χρόνος εκκίνησης των Windows 8 / 8.1 και 10 αρχίζει να επιδεινώνεται αντί να βελτιώνεται, όπως στα Windows 7; Αυτό συμβαίνει επειδή, στις νεότερες εκδόσεις λειτουργικού συστήματος, το υβριδικό κλείσιμο είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή και ο υπολογιστής δεν τερματίζεται ποτέ εντελώς, πράγμα που σημαίνει ότι σπάνια ή ποτέ δεν εκτελείται εντοπισμός εκκίνησης και βελτιστοποίηση.

Η λύση; Μπορείτε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας αρκετές φορές, αφήνοντάς ένα περιθώριο λίγων λεπτών μεταξύ κάθε επανεκκίνησης. Αυτό θα προκαλέσει τον εντοπισμό και τη βελτιστοποίηση της εκκίνησης και μετά από μερικές επανεκκινήσεις, τα πράγματα θα πρέπει να είναι πολύ πιο γρήγορα. Το MultipleRebootScheduler είναι ένα εργαλείο που βελτιστοποιεί τον χρόνο εκκίνησης των Windows εκτελώντας αρκετές επανεκκινήσεις διαδοχικά με διάστημα λίγων λεπτών μεταξύ κάθε επανεκκίνησης, που με τη σειρά του ενεργοποιεί την ενσωματωμένη βελτιστοποίηση εκκίνησης του συστήματος. 

Το MRS πιθανότατα δεν θα είναι πολύ χρήσιμο εάν πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης σύνδεσης χρήστη κάθε φορά που ο υπολογιστής κάνει επανεκκίνηση. Αυτός είναι ο λόγος που σας επιτρέπει επίσης να ρυθμίσετε την αυτόματη σύνδεση για τον τρέχοντα χρήστη, οπότε ολόκληρη η λειτουργία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη. Επομένως, επιλέξτε αυτόματη σύνδεση του τρέχοντος χρήστη μετά από κάθε επανεκκίνηση εάν θέλετε να αυτοματοποιήσετε πλήρως τη λειτουργία πολλαπλής επανεκκίνησης. Εάν δεν ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης σύνδεσης χρήστη κάθε φορά που γίνεται επανεκκίνηση του υπολογιστή. Το πρόγραμμα είναι απολύτως φορητό και δεν απαιτεί εγκατάσταση.

17


Το CheckDrive είναι ένα σύγχρονο λογισμικό σας προσφέρει έναν εύκολο τρόπο ελέγχου υπολογιστών σας σκληρούς δίσκους για σφάλματα. Εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τους δίσκους σας σε πραγματικό χρόνο και παρακολουθεί καθ΄όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του τις τιμές των σκληρών δίσκων σας  και σας ειδοποιεί αμέσως μετά από τυχόν σφάλματα που τυχόν προκύψουν, έτσι, θα το ξέρετε αμέσως, αν κάτι δεν πάει καλά με τον σκληρό σας δίσκο. Για να εξετάσετε αν ένας σκληρός δίσκος έχει σφάλματα, τρέξτε την εφαρμογή και θα δείτε δίπλα από κάθε δίσκο ένα ερωτηματικό, που σημαίνει ότι ο δίσκος δεν έχει ακόμη ελεγχθεί. Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί Check και αν όλα πάνε καλά θα δείτε θα δείτε την ένδειξη την ένδειξη που σημαίνει ότι ο δίσκος σας δεν έχει κανένα πρόβλημα.  Θα δουλέψει και για δίσκους SSD.  Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή πρέπει να κάνετε Registration.

18


Το WhySoSlow είναι ένα νέο λογισμικό που μπορεί να σας βοηθήσει να αναλύσετε την λειτουργία του υπολογιστή σας έτσι ώστε να εντοπίσετε τυχόν προβλήματα και δυσλειτουργίες. Η λειτουργία του προγράμματος ακολουθεί σε γενικές γραμμές μία διαφορετική φιλοσοφία, αντί να επικεντρωθεί σε ένα περιορισμένο σύνολο πιθανών παραγόντων που μπορεί να επιβραδύνει τον υπολογιστή σας, υιοθετεί μια ολιστική προσέγγιση για την ανάλυση της ανταπόκρισης και την απόδοση του συστήματος. Προορίζεται ως λύση για τον έλεγχο όλων των παραγόντων για την υγεία του υπολογιστή σας. Μεταξύ άλλων, το λογισμικό αναλύει και παρακολουθεί τη θερμοκρασία της CPU την ταχύτητα, τις διεργασίες που εκτελούνται, τη χρήση της μνήμης καθώς και άλλες απαραίτητες που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση και ανταπόκριση του συστήματος σας. Τέλος αφού το επιλέξετε, το λογισμικό θα εκτελέσει μια διεξοδική ανάλυση και να σας δώσει μια λεπτομερή έκθεση που θα περιλαμβάνει προτάσεις για το πώς να βελτιώσετε τα συστήματα ανταπόκρισης και την απόδοσή σας. Η λειτουργία του γίνεται ως εξής: Τρέξτε το πρόγραμμα και πατήστε Start για να ξεκινήσει ο έλεγχος, αφήστε το σε λειτουργία για κάποιο χρόνο και μετά μετά πατήστε το κουμί Analyze, περιμένετε λίγo και το πρόγραμμα θα δημιουργήσει αυτόματα μία αναφορά σχετικά με την λειτουργία του υπολογιστή σας.

19



Το AgaueEye είναι μία εφαρμογή παρακολούθησης του υλικού σας με εργαλεία επικάλυψης μέσα στα παιχνίδια για τα Windows. Έτσι, μπορείτε να παρακολουθείτε το υλικό σας, όπως CPU / GPU / MB / HDD / RAM όταν παίζετε παιχνίδια. Υποστηρίζεται η επικάλυψη εντός παιχνιδιού για δημοφιλή παιχνίδια, έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την κατάσταση υλικού στα παιχνίδια σας. ( 3400 παιχνίδια που υποστηρίζονται έως τώρα).Στη συνέχεια μπορείτε να ελέγξτε την απόδοση του υπολογιστή σας με την αναφορά ανάλυσης. Υποστηρίζει ακόμη, τις πλέον δημοφιλείς μηχανές γραφικών (DirectX 8,9,10,11,12 και OpenGL). Τέλος, σας παρέχει τη δυνατότητα αν το επιθυμείτε να υπερχρονίσετε και να ανεβάσετε πολύ εύκολα την απόδοση του επεξεργαστή της κάρτας γραφικών σας (NVIDIA / AMD).

20


Το PCI - Z είναι μία εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για την ανίχνευση άγνωστων υλικών στον υπολογιστή σας. Θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τον προμηθευτή ,τη συσκευή καθώς και για να δείτε λεπτομέρειες σχετικά με την άγνωστη συσκευή, ακόμη και αν δεν έχετε εγκαταστήσει τα προγράμματα οδήγησης.  Χρησιμοποιεί το Repository ID PCI, μια δημόσια αποθήκη που περιλαμβάνει όλες τις διαθέσιμες ταυτότητες που χρησιμοποιούνται για συσκευές PCI όπως το ID, τις συσκευές, τα υποσυστήματα και τις κατηγορίες συσκευών. Χρησιμοποιείται επίσης ως πρόσθετο σε διάφορα άλλα προγράμματα για να εμφανίσετε μία πλήρη αναγνώσιμη ένδειξη αντί για κάποιους κωδικούς αριθμούς.
Δεν υπάρχει καμία εγκατάσταση ή ρύθμιση. Απλά τρέξτε το αρχείο και να περιμένετε λίγο μέχρι να δείτε την εμφάνιση της αναφοράς. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή του υλικού που σας αντιγράψετε όλα τα δεδομένα ή μόνο ένα τμήμα ή να εξάγετε ολόκληρη τη λίστα. Το PCI-Z 2.0 είναι συμβατό και λειτουργεί με: Windows XP SP3 Windows Vista Windows 7 Windows 8 Windows 10 Windows Server 2003 R2 Windows Server 2008/2012/2016 (R2) Windows PE.



21


Το Victoria HDD - SSD είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα σχεδιασμένο για τη διάγνωση, και την επισκευή σκληρών δίσκων, μονάδων SSD, καρτών μνήμης, καθώς και άλλων μονάδων δίσκου στα Windows. Πρόκειται για ένα αξιόλογο, αρκετά χρηστικό πρόγραμμα που παρακολουθεί την απόδοση του σκληρού σας δίσκου και σας δίνει λύσεις σε περίπτωση προβλημάτων. Μπορείτε να εξετάσετε για διάφορα προβλήματα τους δίσκους σας και αν βρεθούν κάποια τότε η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να τα επισκευάσει. Μπορεί να αναλύσει και να προβάλλει λεπτομέρειες σχετικά με τα αποθηκευτικά σας μέσα, συμπεριλαμβανομένων του μεγέθους του δίσκου, του σειριακό αριθμού και άλλα. Η εφαρμογή μπορεί να ανακατευθύνει, να αποκαταστήσει, να αγνοήσει ή να διαγράψει τα δεδομένα στους τομείς που έχουν σφάλματα ή να διαγράψει τα δεδομένα και να τα διορθώσει.

22



Με τo Rescatux μπορούμε μπορούμε να αλλάξουμε κωδικό σε ένα σύστημα linux ή να κάνουμε επαναφορά κωδικού στα windows να κάνουμε επαναφορά Grub (φορτωτής εκκίνησης, το πρώτο πρόγραμμα λογισμικού που εκτελείται όταν ξεκινάει ένας υπολογιστής που είναι υπεύθυνος για τη φόρτωση και τη μεταφορά του ελέγχου του λειτουργικού μας συστήματος) επαναφορά του MBR των Windows, (Το master boot record (MBR) είναι ένας ειδικός τύπος τομέα εκκίνησης που περιέχει τις πληροφορίες σχετικά με τις λογικές κατατμήσεις, που περιέχουν συστήματα αρχείων, πέρα από αυτό, οι λειτουργίες MBR ενεργούν ως ένα λειτουργικό σύστημα, ανεξάρτητα από το φορτωτή εκκίνησης σε συνδυασμό με το Boot Record του σκληρού μας δίσκου δίσκου) ενημέρωση Grub, να τσεκάρουμε και να διορθώσουμε το σύστημα των αρχείων του υπολογιστή μας και γενικά να κάνουμε εργασίες επισκευής στον υπολογιστή μας όταν παρουσιάζει προβλήματα εκκίνησης. Ακόμη, μπορεί να μας βοηθήσει να τσεκάρουμε την ακεραιότητα του σκληρού μας δίσκου να φτιάξουμε Partitions, και αλλάξουμε κωδικούς σε windows και linux. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις στην παλιότερη έκδοση και στην μόλις πρόσφατη που περιλαμβάνει πολλές νέες δυνατότητες.

23



Το BatteryMon, είναι μια εφαρμογή παρακολούθησης μπαταρίας. Έχει σχεδιαστεί ως μια εύκολη στη χρήση εφαρμογή για τα Windows και επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την απόδοση μπαταριών laptop και τροφοδοτικών (UPS).Στα γραφικά μπορείτε να δείτε τη συχνότητα φόρτισης-εκφόρτισης της μπαταρίας, να διαγνώσετε τις προβληματικές κυψέλες, να συγκρίνετε και να μετρήστε την απόδοση των μπαταριών σας με τις αναμενόμενες τιμές αποφόρτισης, να δείτε το κρίσιμο σημείο εκφόρτισης των μπαταριών σας, να καταγράψετε την απόδοση μιας μπαταρίας για μεταγενέστερη αναφορά, να ανατρέξτε στην κατάσταση κάθε μεμονωμένης μπαταρίας, όταν χρησιμοποιούνται πολλές μπαταρίες. Οι μπαταρίες, δεδομένης της χημικής τους φύσης, είναι επιρρεπείς σε φθορά, διάβρωση, διαρροή και απόλυτη αστοχία εξαιτίας συμβάντων όπως βραχυκύκλωμα. Δεδομένης της τάσης τους να αποτύχουν και να έχουν μειωμένη απόδοση με την πάροδο του χρόνου, είναι σημαντικό να είμαστε σε θέση να εντοπίζουμε και να παρακολουθούμε τις επιδόσεις τους. Με το BatteryMon, η παρακολούθηση της κατάστασης της μπαταρίας του φορητού σας υπολογιστή ή του UPS δεν ήταν ποτέ ευκολότερη. Τέλος, κάνοντας κλικ με το ποντίκι σας στο γράφημα ελαχιστοποιείτε την εφαρμογή και εμφανίζεται πλέον στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας ως μπάρα.


24


Αν παρατηρήσετε ότι κάποια αρχεία στο σκληρό σας δίσκο δεν μπορούν να διαβαστούν κατά πάσα πιθανότητα αυτό είναι το πρώτο τυπικό σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με τον σκληρό σας δίσκο. Ωστόσο, με το Ariolic Disk Scanner μπορούμε όχι μόνο να σκανάρουμε οποιοδήποτε σκληρό δίσκο αλλά και να δούμε και σε ένα βαθμό το επίπεδο της βλάβης. Ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι το ότι δεν ελέγχει μόνο το δίσκο σας για σφάλματα ανάγνωσης αλλά προσδιορίζει προσεκτικά και απαριθμεί όλα τα αρχεία που επηρεάζονται. Στο τέλος της σάρωσης θα έχετε την πλήρη λίστα των αρχείων που βρίσκονται στους μη αναγνώσιμους τομείς.

25


Συνήθως τις περισσότερες φορές πολλοί χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εκκίνηση του υπολογιστή τους καταφεύγουν στην μέθοδο του φορμάτ και φυσικά χάνουν όλα τα αρχεία και τις υπάρχουσες ρυθμίσεις στον υπολογιστή τους. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη εντονότερο όταν ο χρήστης δεν έχει προβλέψει να κάνει τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων στον υπολογιστή του και εδώ μιλάμε βέβαια για την απόλυτη ΄΄καταστροφή΄΄ ιδιαίτερα αν μέσα στα αρχεία μας περιλαμβάνονται χρήσιμα έγγραφα φωτογραφίες μουσική και γενικά οποιοδήποτε άλλο αρχείο μας είναι απαραίτητο.  Η αλήθεια είναι ότι για να μπορέσει κανείς να αντιμετωπίσει με επιτυχία τέτοιου είδους αστοχίες σε αυτές τις καταστάσεις θα πρέπει να διαθέτει κάποια σχετική εμπειρία. Παρ΄όλα αυτά υπάρχουν κάποιες εφαρμογές που μπορούν να μας βοηθήσουν ώστε να προσδιορίσουμε το πρόβλημα και να προσπαθήσουμε να το επιλύσουμε και κάποιες άλλες που αναλαμβάνουν από μόνες τους να μας λύσουν αυτόματα το πρόβλημα. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε σήμερα ανήκει στην δεύτερη κατηγορία και δεν είναι είναι τίποτα περισσότερο από ένα live CD από το οποίο θα κάνουμε Boot στον υπολογιστή μας και αυτό θα αναγνωρίσει αυτόματα το πρόβλημα θα προσπαθήσει να το επιλύσει.

26



Κάποιες φορές, όταν προσπαθείτε να τροποποιήσετε, να μετονομάσετε, να μετακινήσετε ή να διαγράψετε ένα αρχείο ή φάκελο λαμβάνετε το μήνυμα, ΄΄η πρόσβαση δεν επιτρέπεται ή είναι σε χρήση από άλλο πρόγραμμα΄΄; Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι το αρχείο ή φάκελος είναι κλειδωμένα, αλλά πέραν του μηνύματος που βλέπετε στην οθόνη σας δεν ξέρετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε. Το EMCO UnLock IT είναι μία απολύτως δωρεάν εφαρμογή που έρχεται να λύσει αυτού του είδους τα προβλήματα και να σας παράσχει βοήθεια ώστε να ξεκλειδώσετε το αρχείο ή το φάκελο που επιθυμείτε. Η εφαρμογή ανιχνεύει τους τύπους κλειδώματος που εμποδίζουν τη διαχείριση των πόρων. Έτσι, εάν ένα αρχείο αποκλειστεί εκτελώντας διεργασίες και υπηρεσίες, το πρόγραμμα εντοπίζει τα αρχεία και τις βιβλιοθήκες που αποκλείουν τον πόρο και τις διεργασίες και το κρατούν κλειδωμένο. Η ίδια διαδικασία ξεκλειδώματος χρησιμοποιείται για τη διαγραφή ενός κλειδωμένου αρχείου ή φακέλου. Το πρόγραμμα θα προσπαθήσει να το ξεκλειδώσει πρώτα το αρχείο που έχετε καθορίσει και θα προγραμματίσει τη διαγραφή του στην επόμενη εκκίνηση, εάν ο πόρος δεν μπορεί να ξεκλειδωθεί άμεσα. Μπορείτε να ξεκλειδώσετε και να διαγράψετε αρχεία με δύο τρόπους, είτε ανοίγοντας το πρόγραμμα και μετά προσθέτοντας τον φάκελο ή το αρχείο που επιθυμείτε να διαγράψετε, είτε απλά κάνοντας δεξί κλικ στο αρχείο ή τον φάκελο που επιθυμείτε να διαγράψετε κάνοντας κλικ στην επιλογή UnLock .
27



Είναι πράγματι πολύ δύσκολη η στιγμή όταν σημαντικά αρχεία σας διαγράφονται κατά λάθος. Θα μπορούσε να είναι πολύ σημαντικά αρχεία της επιχείρησης, της εργασίας σας, πολύτιμες φωτογραφίες και βίντεο ή ακόμη και κάποια αρχεία του συστήματος του υπολογιστή σας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει αστάθεια στον υπολογιστή σας. Το IObit Undelete είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία αποκατάστασης αρχείων που μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να ανακτήσετε τα διαγραμμένα ή τα χαμένα αρχεία σας όπως φωτογραφίες, μουσική, έγγραφα, γρήγορα και με ασφάλεια με ένα μόνο κλικ. Μπορεί να ανακτήσει όλα τα αρχεία σας, όπως τα αρχεία εικόνων, βίντεο, μουσικής, εγγράφων κ.λ.π ακόμα και αν γι΄αυτά δεν υπάρχουν αντίγραφα ασφαλείας ή έχουν διαγραφεί ακόμη και από τον Κάδο Ανακύκλωσης. Ο τρόπος χρήσης είναι πολύ απλός, τρέξτε το πρόγραμμα, επιλέξτε το μέσο από το οποίο θέλετε να ανακτήσετε τα δεδομένα σας και πατήστε Scan.


28



Από τα καλύτερα δωρεάν εργαλεία, με πλήθος από προγράμματα και utilities για την διάγνωση και επισκευή προβλημάτων για ένα υπολογιστή. Μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε έλεγχο σε όλο το Hardware, να δούμε πληροφορίες, να φτιάξουμε Partition κ.λ.π. Αφού κατεβάσουμε το πρόγραμμα το γράφουμε σε ένα CD και κάνουμε Boot από αυτό. Η συλλογή είναι ευρεία και περιλαμβάνει εργαλεία για τον έλεγχο CPU και τη μνήμη RAM, εργαλεία αξιολόγησης, ταυτοποίηση του υλικού, πληροφορίες του συστήματος, σημεία αναφοράς, εργαλεία για το BIOS, διαγνωστικά για τους σκληρούς δίσκους, λογισμικό διαχείρισης σκληρών δίσκων, διαγραφής και προγράμματα κλωνοποίησης, κατάτμησης καθώς επίσης διαχειριστές εκκίνησης, εργαλεία δικτύου και διάφορες Linux και DOS δισκέτες εκκίνησης. Το CD περιλαμβάνει επίσης ένα πρόγραμμα για να κάνει ένα αντίγραφο σε USB stick, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και σε υπολογιστές χωρίς που δεν έχουν ενσωματωμένες συσκευές CD.
39




SystemRescueCd


Tο SystemRescueCD είναι ένας Linux δίσκος διάσωσης συστήματος διαθέσιμος ως bootable CD-ROM ή σε USB stick για τη διαχείριση ή την επισκευή του συστήματος και τα δεδομένων του υπολογιστή σας σας μετά από κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Στόχος του είναι να παρέχει έναν εύκολο τρόπο για την εκτέλεση των καθηκόντων διαχειριστή στον υπολογιστή σας, όπως η δημιουργία και επεξεργασία των partitions του σκληρού σας δίσκου. Διατίθεται με ένα μεγάλο αριθμό προγραμμάτων parted, partimage, fstools, και βασικών εργαλείων (editors, midnight commander, network tools). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε υπολογιστές με Linux όσο και σε υπολογιστές με windows και δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση, δεδομένου ότι μπορεί να ξεκινήσει από ένα CD, DVD ή USB stick, αλλά μπορεί ακόμη να εγκατασταθεί στο σκληρό σας δίσκο, αν θέλετε.

30


Lazesoft Recovery Suite



Το Lazesoft Recovery Suite είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα ανάκτησης των δεδομένων των αρχείων, ή του λειτουργικού σας συστήματος (Windows) όταν ο υπολογιστής σας δεν θα μπορεί να ξεκινήσει κανονικά. Μπορείτε να διορθώσετε τα περισσότερα προβλήματα εύκολα και γρήγορα με τη δημιουργία ενός Lazesoft CD διάσωσης autoboot ή USB δίσκο και, στη συνέχεια, να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας επιλέγοντας την αντίστοιχη ενότητα. Η κύρια αποστολή του δεν είναι μόνο η δυνατότητα διαγραφής του κωδικού σας στα Windows αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως λογισμικό αποθήκευσης και επαναφοράς των windows, ή κλωνοποίησης του λειτουργικού σας.
31


GFX Memmory



Το GFX Memmory είναι μία δωρεάν εφαρμογή αναφοράς και αξιολόγησης των δυνατοτήτων σε ταχύτητα της μνήμης RAM, σε υπολογιστές που τρέχουν windows. Εμφανίζει την ταχύτητα της μνήμης RAM του συστήματος σε μέση και μέγιστες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής. Πολύ χρήσιμο εργαλείο που θα μας βοηθήσει να δούμε τις δυνατότητες της μνήμης RAM του υπολογιστή μας και να κάνουμε συγκριτική αξιολόγηση μεταξύ διαφορετικών τύπων μνήμης αλλά και την διαφορά ταχύτητας ή όχι στην περίπτωση που θέλουμε να πειράξουμε τον υπολογιστή μας (Overcloking). Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι τα αποτελέσματα θα πρέπει να συγκρίνονται μόνο στον ίδιο υπολογιστή τρέχοντας την ίδια έκδοση του GFX Memory Speed ​​Benchmark.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .