//Add More external stylesheets Yandex.DNS : Περιηγηθείτε με ασφάλεια στο διαδίκτυο



Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Yandex.DNS : Περιηγηθείτε με ασφάλεια στο διαδίκτυο

read

Tο Domain Name System ή απλά DNS είναι ένα σύστημα ονοματοδοσίας για δίκτυα υπολογιστών που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο IP. Το DNS μπορεί και αντιστοιχίζει ονόματα με διευθύνσεις IP ή άλλα ονόματα στο διαδίκτυο ή κάποιο άλλο δίκτυο και επιτρέπει την ανεύρεση ενός εξυπηρετητή (server) ή μιας υπηρεσίας σε έναν εξυπηρετητή χρησιμοποιώντας ένα όνομα. Έτσι το DNS χρησιμοποιείται για να αντιστοιχίσει διευθύνσεις IP με ονόματα ώστε ο διαχειριστής ενός δικτύου να μπορεί να χρησιμοποιήσει ονόματα για να επικοινωνήσει ή να απλώς να θυμάται ονόματα μηχανημάτων, τοποθεσίες, ονόματα χώρου κ.λ.π. Κάθε φορά που πηγαίνετε σε μια ιστοσελίδα, ο browser αναζητά τη διεύθυνσή της στο σύστημα DNS. Όσο πιο γρήγορα βρίσκεται ο πλησιέστερος διακομιστή DNS τόσο πιο γρήγορα το ανοίγει η ιστοσελίδα που επισκεφθήκατε.


Η yandex έχει πάνω από 80 διακομιστές DNS που βρίσκονται σε διαφορετικές πόλεις και χώρες. Τα ερωτήματα κάθε χρήστη υποβάλλονται σε επεξεργασία από τον server στον πιο κοντινό σε αυτόν/αυτήν, και γι΄αυτό και sites ανοίγουν πιο γρήγορα Ορισμένες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο περιέχουν κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να μολύνει τον υπολογιστή σας με κάποιον ιό. Άλλες σελίδες που δημιουργούνται από hackers κλέβουν τους κωδικούς πρόσβασης και προσωπικές πληροφορίες. Όταν προσπαθείτε να ανοίξετε μια ιστοσελίδα σε όταν έχετε ρυθμίσει η σύνδεσή σας στο ίντερνετ να γίνεται μέσω Yandex.DNS θα εμποδίσει τη λήψη οποιασδήποτε πληροφορίας από αυτό και προειδοποιεί τον χρήστη για την επικινδυνότητα της ιστοσελίδα. 

Η Yandex χρησιμοποιεί επίσης το δικό της λογισμικό anti-virus της, που ελέγχει sites για κακόβουλο λογισμικό. Τέλος πολλοί χρήστες θέλουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τα παιδιά τους από πορνογραφικές ιστοσελίδες. Η κατάλληλη ρύθμιση με τους αντίστοιχους Yandex DNS Servers μπορεί να ανιχνεύσει αυτού του είδους τις ιστοσελίδες και να αποτρέψει την σύνδεση. Ας δούμε τώρα πώς μπορούμε να ρυθμίσουμε τον υπολογιστή μας προσθέτοντας την κατάλληλη DNS ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε. 

Αν θέλουμε υψηλή ταχύτητα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη βασική ρύθμιση, αν επιθυμούμε υψηλή ταχύτητα και παράλληλα προστασία από ιστοσελίδες που διανέμουν κακόβουλο λογισμικό θα χρησιμοποιήσουμε την ρύθμιση Highspeed +Protection from viruses and fraudsters. Τώρα αν μας ενδιαφέρει η οικογενειακή ασφάλεια και η προστασία από ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου θα πρέπει να προτιμήσουμε την τρίτη ρύθμιση High speed + Protection from viruses and fraudsters+ Safety for children. Για να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις θα πρέπει κατ αρχήν να βρούμε τη΄ν κάρτα δικτύου με την οποία συνδεόμαστε στο ίντερνετ.



ΒΗΜΑΤΑ

Για τα windows 7 8 , και 10 ακολουθείστε τη διαδρομή Πίνακας ελέγχου - Άνοιγμα κέντρου δικτύου και κοινής χρήσης- Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα και πατήστε με το ποντίκι σας (δεξί κλικ) επάνω στην κάρτα δικτύου, επιλέξτε ιδιότητες, πρωτόκολλο έκδοση 4, ιδιότητες, χρήση των παρακάτω διευθύνσεων διακομιστή DNS, βάλτε τις IP στα κουτάκια και πατήστε ok.

1. Πατήστε αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα και πατήστε ιδιότητες.


2. Επιλέξτε πρωτόκολλο έκδοση 4 και πατήσετε ιδιότητες.

3. Επιλέξτε χρήση των παρακάτω διευθύνσεων DNS και σε αυτό το σημείο βάλτε ως DNS ένα από τα τρία ζευγάρια διευθύνσεων DNS της Yandex όπως το βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία.




Author's Website:


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .