//Add More external stylesheets Yandex.Browser : Ο εναλλακτικός browser για κινητά και υπολογιστές



Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Yandex.Browser : Ο εναλλακτικός browser για κινητά και υπολογιστές

read

Ο ρόλος των browsers στη εποχή μας είναι πρωταρχικής σημασίας. Καθώς οι χρήστες περνούν ολοένα και περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο, η επιλογή του κατάλληλου browser αποκτά ουσιώδη σημασία. Με την εμφάνιση διαφόρων browsers στην αγορά, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους.
Ένας από τους browsers που έχει αρχίσει να κερδίζει δημοτικότητα είναι ο Yandex.Browser.

Είναι ένας εναλλακτικός browser που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία περιήγησης τόσο σε κινητές συσκευές όσο και σε υπολογιστές. Με την υπογραφή της Yandex, μιας από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες στη Ρωσία, ο Yandex.Browser φέρνει στο τραπέζι του χρήστη προηγμένες λειτουργίες και εργαλεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Από τις κύριες δυνατότητες του είναι η ενσωματωμένη τεχνολογία Turbo, η οποία επιταχύνει τη φόρτωση των ιστοσελίδων ακόμα και σε περιβάλλοντα με περιορισμένη ταχύτητα σύνδεσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους χρήστες που βρίσκονται σε περιοχές με ασταθή δίκτυα ή έχουν περιορισμένο πακέτο δεδομένων.

Επιπλέον, διαθέτει ενσωματωμένη προστασία από malware και phishing επιθέσεις, προστατεύοντας έτσι τους χρήστες από επικίνδυνα websites και κακόβουλο λογισμικό. Με τη χρήση προηγμένων αλγορίθμων ανίχνευσης, ο Yandex.Browser εξασφαλίζει την ασφάλεια των πληροφοριών και την ιδιωτικότητα των χρηστών του.

Η προστατευμένη λειτουργία, απενεργοποιεί τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κλέψουν διάφοροι κακόβουλοι τις πληροφορίες σας ή απλά γιατί μπορεί να έχουν ευπάθειες ασφαλείας. 

Σε προστατευμένη λειτουργία, το πρόγραμμα περιήγησης ελέγχει αυστηρότερα το πιστοποιητικό ασφαλείας του ιστότοπου. Εάν το πιστοποιητικό του ιστότοπου δεν είναι έγκυρο, είναι παρωχημένο ή αναξιόπιστο, η λειτουργία προστασίας δεν ενεργοποιείται και θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο στη γραμμή διευθύνσεων που σας λέει ότι ο ιστότοπος δεν είναι ασφαλής.

Αν συνδέεστε σε έναν ιστότοπο που χρησιμοποιεί το ασφαλές πρωτόκολλο https, τότε δεν υπάρχει κίνδυνος, όλα τα δεδομένα που ανταλλάσσονται με τον ιστότοπο είναι κρυπτογραφημένα για την προστασία του από τρίτους. Ωστόσο, ακόμη και αν ένας ιστότοπος χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο http, το οποίο δεν απαιτεί κρυπτογράφηση κατευθύνει όλη την κυκλοφορία μέσω ασφαλών διακομιστών της Yandex . 

Οι χάκερ συχνά δημιουργούν ιστότοπους που διανέμουν κακόβουλα προγράμματα. Η μετάβαση σε έναν από αυτούς τους ιστότοπους θα μπορούσε να σας καταστήσει ευάλωτο σε κλοπή στο διαδίκτυο ή να μολύνει τη συσκευή σας με κακόβουλα προγράμματα.

Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να επιβραδύνει τον υπολογιστή σας, να σας κλειδώσει από το σύστημά σας ή να προκαλέσει οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα. Κάθε μέρα, καθώς ευρετηριάζει το διαδίκτυο, το yandex ελέγχει δεκάδες εκατομμύρια ιστότοπους για την παρουσία κακόβουλου λογισμικού. 

Καταγράφει τις διευθύνσεις μολυσμένων ή παραπλανητικών τοποθεσιών σε μια ειδική βάση δεδομένων, την οποία ενημερώνει αρκετές φορές την ημέρα. Η βάση δεδομένων περιλαμβάνει σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες συνδέσμους. Εάν προσπαθήσετε να μεταβείτε σε έναν από αυτούς τους συνδέσμους, εμφανίζει μια προειδοποίηση.

Τέλος, πέραν όλων αυτών διαθέτει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών όπως η μετάφραση, υποστήριξη HTML5, WebGL, λειτουργία Turbo, υποστήριξη antivirus κατά τη λήψη στο διαδίκτυο, κλπ. 

Αν και μπορεί να μην είναι τόσο διάσημος όσο οι Chrome, Firefox, ή Safari ωστόσο έχει κερδίσει μια σημαντική μερίδα χρηστών, ιδιαίτερα στη Ρωσία και στις γύρω χώρες. 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Ταχύτητα και Ευκολία στη Χρήση: Ένα από τα κυριότερα πλεονεκτήματα του  είναι η εντυπωσιακή ταχύτητα φόρτωσης των σελίδων και η ευκολία περιήγησης. Ο browser χρησιμοποιεί τον μηχανισμό Blink, παρέχοντας μια ομαλή και γρήγορη εμπειρία σερφαρίσματος.

Ενσωματωμένη Ασφάλεια: Ο Yandex.Browser διαθέτει προηγμένες λειτουργίες ασφαλείας, όπως το σύστημα Kaspersky για την ανίχνευση και την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού και την προστασία από Phishing επιθέσεις, διασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών.

Προσαρμοστικότητα: Διαθέτει, εκτεταμένες επιλογές προσαρμογής, επιτρέποντας στους χρήστες να τροποποιούν την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του browser σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Ιδιωτικότητα: Ένα από τα βασικά μειονεκτήματα που έχουν επισημανθεί σχετικά με τον Yandex.Browser είναι οι ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα. Καθώς ο browser ανήκει στη ρωσική εταιρεία Yandex, ορισμένοι χρήστες φοβούνται ότι οι πληροφορίες τους μπορεί να μην είναι απολύτως ασφαλείς ή να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς εκτός της αναζήτησης και της περιήγησης.

Συμβατότητα με Πρόσθετα: Αν και ο Yandex.Browser υποστηρίζει πρόσθετα, ο αριθμός και η ποικιλία τους είναι περιορισμένοι σε σύγκριση με άλλους δημοφιλείς browsers όπως ο Chrome ή ο Firefox. Αυτό μπορεί να αποτελεί εμπόδιο για χρήστες που εξαρτώνται από συγκεκριμένα πρόσθετα για την εργασία τους ή την προσωπική τους χρήση.

Εξάρτηση από την Υπηρεσία Yandex: Ο Yandex.Browser ενσωματώνει στενά τις υπηρεσίες Yandex, όπως την αναζήτηση και τους χάρτες. Αυτό μπορεί να είναι πλεονέκτημα για ορισμένους χρήστες, αλλά για άλλους μπορεί να σημαίνει υπερβολική εξάρτηση  περιορίζοντας την ευελιξία τους στη χρήση διαφορετικών υπηρεσιών.

Εν κατακλείδι,  φαίνεται μία πολύ καλά δομημένη εφαρμογή που εκτός των άλλων θα διαπιστώσετε ότι είναι κορυφαία σε ταχύτητα κατά το σερφάρισμα σας στο διαδίκτυο.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Yandex.Browser


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .