Yandex.Browser : Ο εναλλακτικός browser για κινητά και υπολογιστές

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Yandex.Browser : Ο εναλλακτικός browser για κινητά και υπολογιστές

read

Η Yandex είναι μια από τις τρεις πιο δημοφιλείς εταιρείες μηχανών αναζήτησης στο κόσμο και ισότιμος ανταγωνιστής των κολοσσών Google και Bing με έδρα τη Ρωσία. Αρκεί να σκεφθείτε ότι το το ποσοστό χρήσης της ρώσικης μηχανής αναζήτησης είναι στην Ρωσία (60%) στην Ουκρανία 30%, στην Λευκορωσία, 40%, στο Ουζμπεκιστάν, είναι 28% και μεγάλη απήχηση και στη Τουρκία.

Όμως η Yandex δεν φιλοδοξεί απλά να πάρει ένα μικρό κομμάτι της πίτας στον τομέα της αναζήτησης από την Google και την Bing αλλά μεθοδικά προσπαθεί με τις νέες υπηρεσίες που προσφέρει να προσελκύσει χρήστες και εκτός της ρωσικής επικράτειας.

To Yandex.Browser είναι μία από τις διαθέσιμες εφαρμογές της εταιρίας που έχει αναπτυχθεί από τη ρωσική εταιρεία Yandex και θεωρείται, ένας από τους καλύτερους, σύγχρονους Browser και βασίζεται στο Chrome. Έχει κερδίσει μία αξιόλογη θέση μεταξύ των χρηστών παρέχοντας ασφάλεια σταθερότητα και κυρίως γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης.

Η προστατευμένη λειτουργία, απενεργοποιεί τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κλέψουν διάφοροι κακόβουλοι τις πληροφορίες σας ή απλά γιατί μπορεί να έχουν ευπάθειες ασφαλείας. 

Σε προστατευμένη λειτουργία, το πρόγραμμα περιήγησης ελέγχει αυστηρότερα το πιστοποιητικό ασφαλείας του ιστότοπου. Εάν το πιστοποιητικό του ιστότοπου δεν είναι έγκυρο, είναι παρωχημένο ή αναξιόπιστο, η λειτουργία προστασίας δεν ενεργοποιείται και θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο στη γραμμή διευθύνσεων που σας λέει ότι ο ιστότοπος δεν είναι ασφαλής.

Αν συνδέεστε σε έναν ιστότοπο που χρησιμοποιεί το ασφαλές πρωτόκολλο https, τότε δεν υπάρχει κίνδυνος, όλα τα δεδομένα που ανταλλάσσονται με τον ιστότοπο είναι κρυπτογραφημένα για την προστασία του από τρίτους. Ωστόσο, ακόμη και αν ένας ιστότοπος χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο http, το οποίο δεν απαιτεί κρυπτογράφηση κατευθύνει όλη την κυκλοφορία μέσω ασφαλών διακομιστών της Yandex . 

Οι χάκερ συχνά δημιουργούν ιστότοπους που διανέμουν κακόβουλα προγράμματα. Η μετάβαση σε έναν από αυτούς τους ιστότοπους θα μπορούσε να σας καταστήσει ευάλωτο σε κλοπή στο διαδίκτυο ή να μολύνει τη συσκευή σας με κακόβουλα προγράμματα.

Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να επιβραδύνει τον υπολογιστή σας, να σας κλειδώσει από το σύστημά σας ή να προκαλέσει οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα. Κάθε μέρα, καθώς ευρετηριάζει το διαδίκτυο, το yandex ελέγχει δεκάδες εκατομμύρια ιστότοπους για την παρουσία κακόβουλου λογισμικού. 

Καταγράφει τις διευθύνσεις μολυσμένων ή παραπλανητικών τοποθεσιών σε μια ειδική βάση δεδομένων, την οποία ενημερώνει αρκετές φορές την ημέρα. Η βάση δεδομένων περιλαμβάνει σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες συνδέσμους. Εάν προσπαθήσετε να μεταβείτε σε έναν από αυτούς τους συνδέσμους, εμφανίζει μια προειδοποίηση.

Τέλος, πέραν όλων αυτών διαθέτει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών όπως η μετάφραση, υποστήριξη HTML5, WebGL, λειτουργία Turbo, υποστήριξη antivirus κατά τη λήψη στο διαδίκτυο, κλπ. 

Εν κατακλείδι, φαίνεται μία πολύ καλά δομημένη εφαρμογή που εκτός των άλλων θα διαπιστώσετε ότι είναι κορυφαία σε ταχύτητα κατά το σερφάρισμα σας στο διαδίκτυο.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Yandex.Browser

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .