//Add More external stylesheets VeraCrypt : Η καλύτερη δωρεάν εφαρμογή δημιουργίας και κρυπτογράφησης σκληρών δίσκων ή SSD



Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

VeraCrypt : Η καλύτερη δωρεάν εφαρμογή δημιουργίας και κρυπτογράφησης σκληρών δίσκων ή SSD

read

Το VeraCrypt είναι ένα δωρεάν λογισμικό κρυπτογράφησης δίσκων για Windows, Mac OS X και Linux. Βασίζεται στο TrueCrypt, το οποίο ήταν ένα δημοφιλές εργαλείο κρυπτογράφησης πριν διακοπεί. Το VeraCrypt συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το TrueCrypt, παρέχοντας στους χρήστες ένα ασφαλές και βελτιωμένο εργαλείο για την προστασία των δεδομένων τους.

Δημιουργεί έναν εικονικό κρυπτογραφημένο δίσκο μέσα σε ένα αρχείο και τον προσαρτά ως πραγματικό δίσκο. Μπορεί επίσης να κρυπτογραφήσει ένα ολόκληρο διαμέρισμα ή συσκευή αποθήκευσης, όπως μονάδα flash USB ή σκληρό δίσκο. Όταν ο εικονικός δίσκος είναι προσαρτημένος, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε σαν πραγματικό δίσκο, με όλα τα δεδομένα να κρυπτογραφούνται αυτόματα πριν αποθηκευτούν και να αποκρυπτογραφηθούν μετά τη φόρτωσή του, όλα αυτά χωρίς καμία παρέμβαση χρήστη.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του VeraCrypt είναι η ισχυρή κρυπτογράφηση του. Χρησιμοποιεί αρκετούς αλγόριθμους κρυπτογράφησης (AES, Twofish, Serpent) και δύο είδη επικυρωμένης κρυπτογράφησης (XTS και LRW). Επιπλέον, αυξάνει τον αριθμό των επαναλήψεων που απαιτούνται για την κρυπτογράφηση δεδομένων, καθιστώντας το πιο ανθεκτικό σε επιθέσεις ωμής βίας από τον προκάτοχό του.

Διαθέτει επίσης ένα πολύ σπουδαίο χαρακτηριστικό την εύλογη άρνηση. Εάν αναγκαστείτε να αποκαλύψετε τον κωδικό πρόσβασής σας, μπορείτε να έχετε κρυφούς τόμους ή κρυφά λειτουργικά συστήματα που δεν θα είναι ορατά χωρίς τον σωστό κωδικό πρόσβασης. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία ευαίσθητων δεδομένων υπό πίεση.

Είναι εξαιρετικά διαμορφώσιμο, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε μεταξύ διαφορετικών αλγορίθμων κρυπτογράφησης και συναρτήσεων κατακερματισμού. Παρέχει επίσης εργαλεία για το ασφαλές σκούπισμα δεδομένων, τον έλεγχο της ακεραιότητας του αρχείου κλειδιού και πολλά άλλα.

Συνοψίζοντας, είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για όποιον χρειάζεται να προστατεύσει ευαίσθητα δεδομένα.  Παρακάτω περιγράφουμε  τον τρόπο δημιουργίας κρυπτογραφημένου δίσκου.



ΒΗΜΑΤΑ

1

Για να δημιουργήσετε το κρυπτογραφημένο σας διαμέρισμα, αφού τρέξετε την εφαρμογή επιλέξτε το γράμμα του δίσκου που θέλετε να έχει ο δίσκoς σας και επιλέξτε τον τύπο του δίσκου, αν είστε αρχάριος αφήστε την πρώτη επιλογή.
2

Επιλέξτε το είδους του τόμου που επιθυμείτε να δημιουργήσετε. Εμείς, για τις ανάγκες της δοκιμής επιλέξαμε τυχαία το πρώτο.

3

Πατήστε στο κουμπί επιλογή αρχείου και επιλέξτε κάποια διαδρομή που να οδηγεί στο δίσκο, μέρος του οποίου θα κρυπτογραφήσετε, δίνοντας παράλληλα κάποιο όνομα και πατήστε επόμενο.

4

Επιλέξτε το επίπεδο κρυπτογράφησης και πατήστε επόμενο.

5

Επιλέξτε τώρα το μέγεθος του δίσκου σας  και πατήστε επόμενο.

6

Πληκτρολογήστε τον κωδικό σας, αλλά σημειώστε τον κάπου ώστε να τον θυμάστε.

7

Τέλος, επιλέξτε τον τρόπο διαμόρφωσης του δίσκου σας, ακολουθήστε τις οδηγίες που βλέπετε στον πίνακα της εφαρμογής και πατήστε διαμόρφωση για να διαμορφώσετε τον δίσκο σας.


Ας δούμε τώρα όμως πώς μπορούμε να ανοίξουμε τα κρυπτογραφημένα μας Partition

1

Για ανοίξετε ένα κρυπτογραφημένο δίσκο που φτιάξαμε αφού τρέξετε την εφαρμογή επιλέξτε επιλογή αρχείου βρείτε το αρχείο που έχετε δημιουργήσει  και μετά πατήστε φόρτωση.


2

Πληκτρολογήστε τον κωδικό σας πατήστε ok και περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ανοίξει ο δίσκος.

3

Είστε πλέον έτοιμοι να τον διαχειριστείτε κανονικά όπως κάνετε και με τα υπόλοιπα αποθηκευτικά σας μέσα. Τέλος αν επιθυμείτε να τον κλείσετε πατήστε στο κουμπί εκφόρτωση όλων.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή VeraCrypt


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .