//Add More external stylesheets Εξακριβώστε αν ο επεξεργαστής σας είναι ευάλωτος στο Meltdown και Spectre



Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Εξακριβώστε αν ο επεξεργαστής σας είναι ευάλωτος στο Meltdown και Spectre

read

Έχουν δημοσιευθεί αρκετά άρθρα σχετικά με το θέμα αυτό. Τι ακριβώς είναι όμως αυτές οι τρύπες ασφαλείας;  Παρόλο που τα προγράμματα συνήθως δεν επιτρέπεται να διαβάζουν δεδομένα από άλλα προγράμματα, ένα κακόβουλο πρόγραμμα μπορεί να εκμεταλλευτεί το Meltdown και το Specter για να αποκτήσει τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη μνήμη άλλων προγραμμάτων που εκτελούνται. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τους κωδικούς πρόσβασης σας αποθηκευμένους σε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης ή στο πρόγραμμα περιήγησης, τις προσωπικές σας φωτογραφίες, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα άμεσα μηνύματα και ακόμη και τα έγγραφα που είναι σημαντικά για την επιχείρηση.

Ένας απλός τρόπος ώστε να το εξακριβώσετε είναι μέσω του Ashampoo Specter Meltdown Checker CPU, μέσω του οποίου μπορείτε να προσδιορίσετε με το πάτημα ενός κουμπιού εάν το σύστημα είναι ευάλωτο. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί τον έλεγχο της Microsoft που συνήθως απαιτεί σύνθετες διαδικασίες διαμόρφωσης πριν δείτε τα αποτελέσματα. 

Το Ashampoo Specter Meltdown CPU Checker το κάνει για σας και ελέγχει και τους δυνητικούς φορείς επίθεσης. Εάν επηρεάζεται το σύστημά σας, το πρόγραμμα θα προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο προστασίας του υπολογιστή σας. Τι μπορείτε να κάνετε εάν επηρεάζεται το σύστημά σας;


Αρχικά: μείνετε ψύχραιμοι. Μέχρι τώρα, καμία επίθεση βασισμένη στα Spectre/Meltdown δεν έχει αναφερθεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα ενημερωμένο το σύστημά σας. Παρόλο που τα ζητήματα σχετίζονται με το υλικό, οι κατασκευαστές προωθούν τις ενημερώσεις λογισμικού για να μετριάσουν τις ευπάθειες. 

Εγκαταστήστε πάντα τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις των Windows. Εάν απενεργοποιήσατε τις αυτόματες ενημερώσεις, ενεργοποιήστε τις ξανά στις ρυθμίσεις του Windows Update μέσω του πίνακα ελέγχου.


Σημαντικό: ορισμένα προγράμματα προστασίας από ιούς αποτρέπουν την εγκατάσταση ενημερώσεων των Windows. Εάν αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα, ίσως χρειαστεί να απενεργοποιήσετε ή να απεγκαταστήσετε προσωρινά τα προγράμματα που επηρεάζονται. 

Ενημερώστε τα προγράμματα περιήγησης. Ιδιαίτερα η ευπάθεια του Spectra μπορεί να αξιοποιηθεί μέσω των περιηγητών (browsers). Σημαντικό: ορισμένα προγράμματα προστασίας από ιούς αποτρέπουν την εγκατάσταση ενημερώσεων των Windows. Εάν αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα, ίσως χρειαστεί να απενεργοποιήσετε ή να απεγκαταστήσετε προσωρινά τα προγράμματα που επηρεάζονται. 


Ενημερώστε τα προγράμματα περιήγησης. Ιδιαίτερα η ευπάθεια του Spectra μπορεί να αξιοποιηθεί μέσω των περιηγητών (browsers).

Το πρόγραμμα δεν απαιτεί καμία εγγραφή και είναι δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.
Μία άλλη εξ΄ ισου αποτελεσματική λύση είναι το InSpectre το οποίο συν τοις άλλοις ελέγχει εάν ο επεξεργαστής σας προστατεύεται επιπλέον μέσω πρόσθετων ενημερώσεων με κώδικα από τα windows Update. Για να κατεβάσετε την εφαρμογή πατήστε εδώ.




Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .