//Add More external stylesheets

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Dns Angel : Προστατεύστε την περιήγησή σας στο διαδίκτυο

read

Στην εποχή της πληροφορίας, η ασφάλεια και η προστασία κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο έχει μεγάλη σημασία για όλους μας. Ειδικά για τις οικογένειες και τα παιδιά, η πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο μπορεί να είναι ανησυχητική. Ένα από τα εργαλεία που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της διαδικτυακής σας περιήγησης είναι το DNS Angel.

Τι είναι το DNS Angel;

Το DNS Angel είναι ένα δωρεάν λογισμικό που σας επιτρέπει να αλλάξετε γρήγορα και εύκολα τις ρυθμίσεις DNS (Domain Name System) του υπολογιστή σας για να φιλτράρετε ανεπιθύμητο και ακατάλληλο περιεχόμενο. Χρησιμοποιώντας αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε να προστατεύσετε την οικογένειά σας από ιστότοπους που περιέχουν βίαιο, πορνογραφικό ή άλλο ακατάλληλο περιεχόμενο.

Λειτουργεί με τον τρόπο της ανακατεύθυνσης των DNS ερωτημάτων που γίνονται από τον υπολογιστή σας. Όταν προσπαθείτε να επισκεφθείτε μια ιστοσελίδα, το DNS Angel ελέγχει τη λίστα με τους κατηγοριοποιημένους DNS servers και αποφασίζει αν η ιστοσελίδα αυτή είναι ασφαλής ή όχι. Σε περίπτωση που η ιστοσελίδα θεωρείται επικίνδυνη ή περιέχει ανεπιθύμητο περιεχόμενο, το DNS Angel αποκλείει την πρόσβαση σε αυτήν, προστατεύοντάς σας έτσι από πιθανές απειλές.

Πώς Λειτουργεί το DNS Angel

Το DNS Angel λειτουργεί με την αντικατάσταση του προεπιλεγμένου DNS του παρόχου διαδικτύου σας με έναν ασφαλέστερο DNS server που φιλτράρει το περιεχόμενο. Οι DNS servers που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα είναι προεπιλεγμένοι για να μπλοκάρουν ιστότοπους που θεωρούνται ακατάλληλοι ή επικίνδυνοι.

Αφού κλικάρετε επάνω σε οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές θα δείτε μία πράσινη καρδούλα να εμφανίζεται στο μενού του προγράμματος που σημαίνει ότι η περιήγησή σας στο internet είναι πλέον ασφαλής, δοκιμάστε τώρα να μπείτε σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα πορνό ή σε phishing sites και γενικά ιστοσελίδες κακόβουλου λογισμικού και το πρόγραμμα αυτόματα θα το αποτρέψει ενημερώνοντας σας.


Το πρόγραμμα διαθέτει  μερικές επιλογές για DNS servers, όπως:

- OpenDNS Family Shield : Φιλτράρει αυτόματα το κακόβουλο και ακατάλληλο περιεχόμενο.
- Norton ConnectSafe: Παρέχει προστασία από κακόβουλο λογισμικό και φιλτράρει ιστοσελίδες που περιέχουν ακατάλληλο περιεχόμενο.
- Yandex DNS: Προσφέρει φιλτράρισμα περιεχομένου και προστασία από κακόβουλο λογισμικό.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  1. Εύχρηστη Διεπαφή: Το πρόγραμμα διαθέτει μια απλή και κατανοητή διεπαφή, που επιτρέπει την εύκολη αλλαγή των ρυθμίσεων DNS με ένα μόνο κλικ.
  2. Πολλαπλές Επιλογές DNS: Σας παρέχει τη δυνατότητα να επιλέξετε από διάφορους προκαθορισμένους DNS servers, ανάλογα με τις ανάγκες σας.
  3. Γρήγορη Εναλλαγή: Μπορείτε να αλλάξετε γρήγορα τις ρυθμίσεις DNS και να επιστρέψετε στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις internet όποτε θέλετε.
  4. Δεν Απαιτεί Εγκατάσταση: Το DNS Angel διατίθεται απολύτως δωρεάν και δεν απαιτεί εγκατάσταση, γεγονός που το καθιστά εύκολο στη χρήση και φορητό.

Οδηγίες Χρήσης του DNS Angel


1.Κατεβάστε το DNS Angel: Επισκεφθείτε την  επίσημη ιστοσελίδα προγράμματος και κατεβάστε το αρχείο.
2. Τρέξτε το Πρόγραμμα: Το DNS Angel δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Απλά εκτελέστε το αρχείο που κατεβάσατε.
3.Επιλέξτε τον DNS Server: Κάντε κλικ στον DNS server που θέλετε να χρησιμοποιήσετε (π.χ. OpenDNS Family Shield, Norton ConnectSafe). Το πρόγραμμα θα αλλάξει αυτόματα τις ρυθμίσεις DNS του υπολογιστή σας.
4.Επιβεβαιώστε τις Αλλαγές: Βεβαιωθείτε ότι οι αλλαγές έχουν εφαρμοστεί σωστά και ότι ο επιλεγμένος DNS server λειτουργεί όπως αναμένεται.
5.Επαναφορά στις Προεπιλεγμένες Ρυθμίσεις: Όταν θέλετε να επιστρέψετε στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις κάντε κλικ στο κουμπί Default DNS.

Συνοψίζοντας, το DNS Angel αποτελεί μια αξιόλογη υπηρεσία που παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία της ασφάλειας και του απορρήτου σας στο διαδίκτυο.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Dns Angel


Ακολουθήστε μας στο Google News



Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .