Πώς να μετατρέψτε τον υπολογιστή σας σε ChromebookΤο Chromebook είναι ένας φορητός υπολογιστής ή tablet που εκτελεί το λειτουργικό σύστημα του Chrome OS που βασίζεται στο Linux. Τα Chromebooks χρησιμοποιούνται κυρίως για την εκτέλεση εργασιών χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome, με τις περισσότερες εφαρμογές και τα δεδομένα να παραμένουν στο σύννεφο και όχι στο ίδιο το μηχάνημα. Ωστόσο οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές Google, όπως το Gmail , το Ημερολόγιο Google το Google Keep το Google Drive αλλά και σε κάποιες άλλες εφαρμογές σε λειτουργία εκτός σύνδεσης.

Τα Chromebook έρχονται επίσης με ενσωματωμένο τοπικό πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής, πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών και πρόγραμμα προβολής εγγράφων σε μορφή PDF και Microsoft Office που λειτουργούν χωρίς πρόσβαση στο Internet. Επίσης το περιεχόμενο βίντεο Google Play είναι διαθέσιμο εκτός σύνδεσης, χρησιμοποιώντας μια επέκταση στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Αν και οι δυνατότητες του συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος δεν μπορούν αν συγκριθούν με τις αντίστοιχες των Windows, έχει ωστόσο ένα μεγάλο πλεονέκτημα που το καθιστά κατάλληλο για εγκατάσταση σε παλαιότερα συστήματα είναι ιδιαίτερα ελαφρύ και γρήγορο, ενώ είναι και απλό στη χρήση του. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα χρησιμοποιήσουμε το λογισμικό που ονομάζεται CloudReady και προέρχεται από την εταιρεία Neverware.   Η έκδοση Home είναι η δωρεάν έκδοση του CloudReady, που προορίζεται μόνο για προσωπική χρήση από ιδιώτες. Προσφέρει την ίδια εμπειρία με τις πληρωμένες αλλά δεν έρχεται με πρόσβαση στην ομάδα υποστήριξης και τα μηχανήματα Home Edition δεν μπορούν να εγγραφούν στην κονσόλα διαχειριστή Google.  Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows 7 ή νεότερη έκδοση, σας συνιστούμε να κάνετε λήψη του CloudReady USB Maker που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία δημιουργίας ενός εκκινήσιμου CloudReady USB για την αποφυγή προβλημάτων και την εξοικονόμηση χρόνου. 


Το μηχάνημα που χρησιμοποιείτε για να δημιουργήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης USB δεν χρειάζεται να είναι ο υπολογιστής που σκοπεύετε να εγκαταστήσετε το CloudReady, επομένως, ακόμη και αν είστε χρήστης Mac ή Chrome OS, συνιστούμε να αλλάξετε προσωρινά έναν υπολογιστή με Windows για να δημιουργήσετε το CloudReady USB .  Για τη διαδικασία αυτή θα χρειαστείτε ένα στικάκι από 8-16 GB. Από εκεί και μετά τρέξτε το CloudReady USB και ακολουθήστε τις οδηγίες. Τέλος, αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, βάλτε το USB στον υπολογιστή που θέλετε να εγκαταστήσετε το Chrome OS και κάντε εκκίνηση από εκεί. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι πανεύκολη και αφού σε πρώτη φάση κάνετε login με τον Google λογαριασμό σας, επιλέξετε τη γλώσσα μετά επιλέξετε το ασύρματο δίκτυο σας συνεχίστε την εγκατάσταση του στον υπολογιστή σας.

Αυτό που θα πρέπει ωστόσο να προσέξετε είναι να εγκαταστήσετε Chrome OS σε ένα δεύτερο υπολογιστή γιατί η εφαρμογή θα κάνει φορμάτ και θα διαγράψει τα πάντα στον σκληρό δίσκο.

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Chrome OS


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .