//Add More external stylesheets Τρέξτε στον υπολογιστή σας Chrome OS



Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Τρέξτε στον υπολογιστή σας Chrome OS

read

Το Chromebook είναι ένας φορητός υπολογιστής ή tablet που εκτελεί το λειτουργικό σύστημα του Chrome OS που βασίζεται στο Linux. Τα Chromebooks χρησιμοποιούνται κυρίως για την εκτέλεση εργασιών χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome, με τις περισσότερες εφαρμογές και τα δεδομένα να παραμένουν στο σύννεφο και όχι στο ίδιο το μηχάνημα. Ωστόσο οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές Google, όπως το Gmail , το Ημερολόγιο Google το Google Keep το Google Drive αλλά και σε κάποιες άλλες εφαρμογές σε λειτουργία εκτός σύνδεσης.

Τα Chromebook έρχονται επίσης με ενσωματωμένο τοπικό πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής, πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών και πρόγραμμα προβολής εγγράφων σε μορφή PDF και Microsoft Office που λειτουργούν χωρίς πρόσβαση στο Internet. Επίσης το περιεχόμενο βίντεο Google Play είναι διαθέσιμο εκτός σύνδεσης, χρησιμοποιώντας μια επέκταση στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Αν και οι δυνατότητες του συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος δεν μπορούν αν συγκριθούν με τις αντίστοιχες των Windows, έχει ωστόσο ένα μεγάλο πλεονέκτημα που το καθιστά κατάλληλο για εγκατάσταση σε παλαιότερα συστήματα είναι ιδιαίτερα ελαφρύ και γρήγορο, ενώ είναι και απλό στη χρήση του.  

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα χρησιμοποιήσουμε το λογισμικό που ονομάζεται CloudReady και προέρχεται από την εταιρεία Neverware.   Η έκδοση Home είναι η δωρεάν έκδοση του CloudReady, που προορίζεται μόνο για προσωπική χρήση από ιδιώτες. Προσφέρει την ίδια εμπειρία με τις πληρωμένες αλλά δεν έρχεται με πρόσβαση στην ομάδα υποστήριξης και τα μηχανήματα Home Edition δεν μπορούν να εγγραφούν στην κονσόλα διαχειριστή Google.  Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows 7 ή νεότερη έκδοση, σας συνιστούμε να κάνετε λήψη του CloudReady USB Maker που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία δημιουργίας ενός εκκινήσιμου CloudReady USB για την αποφυγή προβλημάτων και την εξοικονόμηση χρόνου. 

Θα πρέπει να σημειώσουμε ωστόσο  ότι η εφαρμογή δεν περιλαμβάνει την δυνατότητα εγκατάστασης του Google Play Store  όπως  συμβαίνει σε διάφορες εμπορικές εκδόσεις του προϊόντος, ωστόσο σας δίνει τη δυνατότητα να τρέξετε  εφαρμογές linux μέσω της σχετικής επιλογής που θα βρείτε 

Το μηχάνημα που χρησιμοποιείτε για να δημιουργήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης USB δεν χρειάζεται να είναι ο υπολογιστής που σκοπεύετε να εγκαταστήσετε το CloudReady, επομένως, ακόμη και αν είστε χρήστης Mac ή Chrome OS, συνιστούμε να αλλάξετε προσωρινά έναν υπολογιστή με Windows για να δημιουργήσετε το CloudReady USB .  Για τη διαδικασία αυτή θα χρειαστείτε ένα στικάκι από 8-16 GB. Από εκεί και μετά τρέξτε το CloudReady USB και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Εάν έχετε πρόσβαση σε υπολογιστή με Windows 7 ή νεότερο, σας συνιστούμε να κάνετε λήψη του CloudReady USB Maker. Πρόκειται για ένα εργαλείο  που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία δημιουργίας εγκατάστασης στο στικάκι σας.


ΒΗΜΑΤΑ

Κατεβάστε το CloudReady USB Maker και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα :

 
1

2

3
Αφού ολοκληρώσετε την εγγραφή στο στικάκι σας κάντε επανεκκίνηση  στον υπολογιστή σας
4

Ο υπολογιστή σας θα αναγνωρίσει το νέο λειτουργικό που θα σας ζητήσει στη συνέχεια να επιλέξετε την γλώσσα σας.

5

Στην επόμενη καρτέλα κάντε κλικ στην επιλογή, Ας ξεκινήσουμε

6


Το λειτουργικό θα ψάξει  να βρει την σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Κλικάρετε την επιλογή σας, και στην περίπτωση ασυρμάτου δικτύου επιλέξτε το δίκτυο σας και συνδεθείτε.

7


Στην επόμενη καρτέλα θα σας ζητήσει να πληκτρολογήστε το email και τον λογαριασμό σας στην Google (e-mail και κωδικό) για να συνδεθείτε.

8


Είστε πλέον σε περιβάλλον Chrome Os. Από εκεί και μετά προσθέστε τις εφαρμογές που επιθυμείτε και περιηγηθείτε στο διαδίκτυο. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η ταχύτητα απόκρισης ακόμη και σε ένα απλό USB  είναι εκπληκτική. Ωστόσο,  αν επιθυμείτε μπορείτε να εγκαταστήσετε το λειτουργικό στον υπολογιστή σας, 

κάνοντας κλικ στο εικονίδιο εγκατάστασης που βλέπετε 


Εν κατακλείδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άφοβα το νέο σας λειτουργικό, τρέχοντας το από το στικάκι σας,

Ωστόσο,  αν αποφασίσετε να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, πρέπει να γνωρίζετε ότι η εφαρμογή θα κάνει φορμάτ και θα διαγράψει τα πάντα στον σκληρό σας δίσκο, επομένως, καλό θα είναι αν θέλετε να το εγκαταστήσετε, να το κάνετε σε ένα δεύτερο υπολογιστή που δεν σας ενδιαφέρει αν χάσετε τα δεδομένα σας.

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Chrome OS


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .