AOMEI PE Builder : Δημιουργήστε Bootable Windows



Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

AOMEI PE Builder : Δημιουργήστε Bootable Windows

read

Το AOMEI PE Builder είναι μία εκπληκτική δωρεάν εφαρμογή αφού σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε μία ειδική έκδοση των Windows για να λύσετε τυχόν προβλήματα. 

Πρόκειται για ένα λογισμικό που θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον εκκίνησης σε CD / DVD, μονάδα flash USB ή αρχείο ISO που βασίζεται σε Windows PE το οποίο ενσωματώνει ένα σύνολο εργαλείων που σας επιτρέπουν να ξεκινήσετε τον υπολογιστή σας για συντήρηση και εργασίες γρήγορης ανάκτησης όταν το σύστημα του υπολογιστή σας είναι κατεστραμμένο ή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Τα μέσα εκκίνησης που δημιουργείτε είναι συμβατά τόσο με το BIOS όσο και με το UEFI, οπότε δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ξεχωριστά δύο μέσα για αυτές τις δύο λειτουργίες εκκίνησης.Το Windows PE (WinPE) για τα Windows 10. 

Πρόκειται για ένα ένα μικρό λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση και επιδιόρθωση των Windows 10 για εκδόσεις desktop (Home, Pro, Enterprise και Education), Windows Server 2016 και άλλα λειτουργικά συστήματα Windows. 

Μέσω των Windows PE, μπορείτε να ρυθμίστε το σκληρό σας δίσκο πριν εγκαταστήσετε τα Windows, να εγκαταστήστε τα Windows χρησιμοποιώντας εφαρμογές ή δέσμες ενεργειών από ένα δίκτυο ή μια τοπική μονάδα δίσκου, να καταγράψτε και να τρέξετε εικόνες των Windows, να τροποποιήστε το λειτουργικό σύστημα των Windows ενώ δεν εκτελείται, να ρυθμίσετε αυτόματα εργαλεία ανάκτησης και να προσθέσετε το δικό σας προσαρμοσμένο κέλυφος ή γραφικό περιβάλλον για να αυτοματοποιήσετε αυτές τις εργασίες

Το Windows PE έχει τις ίδιες απαιτήσεις με τα Windows με αυτές τις εξαιρέσεις: 

  1. Δεν απαιτείται σκληρός δίσκος. Μπορείτε να εκτελέσετε εξ ολοκλήρου Windows PE από τη μνήμη. 
  2. Η βασική έκδοση απαιτεί μόνο 512MB μνήμης. (Εάν προσθέσετε προγράμματα οδήγησης, πακέτα ή εφαρμογές, θα χρειαστεί περισσότερη μνήμη.)
  3. Για την εκκίνηση του Windows PE απευθείας από τη μνήμη (γνωστή και ως εκκίνηση του δίσκου RAM), πρέπει να είναι διαθέσιμο ένα συνεχόμενο τμήμα της φυσικής μνήμης (RAM) που μπορεί να κρατήσει ολόκληρη την εικόνα των Windows PE (WIM).
  4. Για να βελτιστοποιηθεί η χρήση της μνήμης, οι κατασκευαστές πρέπει να διασφαλίσουν ότι το υλικολογισμικό τους διατηρεί τοποθεσίες μνήμης είτε στην αρχή είτε στο τέλος του χώρου διεύθυνσης φυσικής μνήμης. 
  5. Το Windows PE δεν είναι λειτουργικό σύστημα γενικής χρήσης. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται για άλλο σκοπό εκτός από την ανάπτυξη και την ανάκτηση. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως client ή ενσωματωμένο λειτουργικό σύστημα. Υπάρχουν και άλλα προϊόντα της Microsoft, όπως το Windows Embedded CE, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτούς τους σκοπούς.
  6. Για να αποφευχθεί η χρήση του ως λειτουργικού συστήματος παραγωγής, το Windows PE σταματά αυτόματα να τρέχει και θα επανεκκινήσει μετά από 72 ώρες συνεχούς χρήσης. Αυτή η περίοδος δεν είναι ρυθμιζόμενη. Όταν επανεκκινήσετε τα Windows PE, χάνονται όλες οι αλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στα προγράμματα οδήγησης, τα γράμματα μονάδων δίσκου και το μητρώο των Windows PE. 
  7. Για να κάνετε διαρκείς αλλαγές, ανατρέξτε στο WinPE: Mount and Customize. Η προεπιλεγμένη εγκατάσταση των Windows PE χρησιμοποιεί τη μορφή αρχείου FAT32, η οποία θέτει τους δικούς της περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένου ενός μέγιστου μεγέθους αρχείου 4GB και μέγιστου μεγέθους δίσκου 32GB.


Εγκατάσταση

1.-Για να εγκαταστήσετε τα Windows PE σε κάποιο CD/DVD, USB, ή να φτιάξετε αρχείο ISO θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα :  Κατεβάστε το AOMEI PE Builder 2.0 και τρέξτε το, παραλείψετε την πρώτη εικόνα που βλέπετε παρακάτω, ( εκτός αν είστε έμπειρος χρήστης. σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε extra εργαλεία)  και πατήστε επόμενο.

2.-  Επιλέξτε, εγκατάσταση   Windows PE  32 ή 64 bit και πατήστε επόμενο.

3.- Αν είστε έμπειρος χρήστης, προσθέστε τους οδηγούς ή τα αρχεία που επιθυμείτε μέσω των επιλογών Add Drivers Add Files και πατήστε επόμενο, αν δεν είστε έμπειρος χρήστης δεν πειράζει πατήστε (παραλείψετε αυτό το βήμα και πατήστε  απλά επόμενο).

4.- Επιλέξτε το μέσο που θέλετε να τα εγκαταστήσετε και πατήστε επόμενο, αν κάνετε εγκατάσταση στο USB αφήστε την εφαρμογή να κάνει φορμάτ και περιμένετε έως  ότου κατέβει και ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης και τέλος  πατήστε finish για να κλείσετε το μενού. Από εκεί και μετά, αφήστε το στικάκι σας στην θύρα USB και κάντε Boot από εκεί. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε φροντίσει προηγουμένως μέσα από το Bios να έχετε επιλέξει ως πρώτη συσκευή BOOT το USB.

5.-  Μία σημαντική λεπτομέρεια, ο τρόπος εγγραφής σε USB μέσω του AOMEI PE Builder όπως περιγράψαμε ισχύει μόνο για παλιότερους υπολογιστές που τρέχουν από Bios. Έτσι λοιπόν, αν ο υπολογιστής σας εκκινεί μέσω UEFI θα ακολουθήσετε κανονικά όλα τα παραπάνω βήματα αλλά στο τέλος  αντί να κάνετε εγγραφή του ISO στο USB θα επιλέξετε να σώσετε το αρχείο ISO του Windows PE που θα κατεβάσετε κάπου στο υπολογιστή σας.

6.-  Από εκεί και μετά, κατεβάστε το λογισμικό rufus και τρέξτε το, κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής και ανεβάστε το αρχείο ISO. Επιλέξτε ως σχέδιο διαμερισμού το GPT και τέλος πατήστε στο κουμπί εκκίνηση για να ξεκινήσει η εγγραφή. Τέλος, αφού ολοκληρώσετε και αυτό το βήμα κάντε επανεκκίνηση στον υπολογιστή σας .

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή AOMEI PE Builder

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .