Οι 9 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές συμπίεσης αρχείων για τα Windows



Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Οι 9 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές συμπίεσης αρχείων για τα Windows

read

Την συμπίεση στον κόσμο των υπολογιστών, την συναντάμε σχεδόν σχεδόν παντού, αφού τις περισσότερες φορές σχεδόν όλες οι εφαρμογές την χρησιμοποιούν για λόγους οικονομίας χώρου.

Επίσης τη χρησιμοποιούμε για να συμπιέσουμε τα αρχεία μας έτσι αυτά να καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο στο αποθηκευτικό μας μέσο ή για να τα ανεβάσουμε στο διαδίκτυο. 

Σήμερα σας παρουσιάζουμε 9 από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα αυτής της κατηγορίας με δυνατότητες εφάμιλλες αντίστοιχων επί πληρωμή προγραμμάτων όπως είναι για παράδειγμα το Winrar ή το Winzip.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1


Bandizip


Το Bandizip είναι μία δωρεάν εφαρμογή για το σπίτι και το γραφείο που θα μας βοηθήσει να χειριστούμε την πλειονότητα των Archive Manager όπως είναι τα ZIP, 7Z, RAR, ALZ, EGG, TAR, BH, LZH, GZ, BZ2, ISO, CAB, WIM, XZ, ARJ, και Z archives files, ακόμη παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν από συμπιεσμένα αρχεία εκτελέσιμα αρχεία (EXE) και multi-volume (split) archives files.Εν κατακλείδι πρόκειται για ένα αξιόλογο πρόγραμμα πολύ γρήγορο αξιόπιστο και με πολλές δυνατότητες, το δοκίμασα και το χρησιμοποιώ και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Υποστήριξη αρχείων:RAR, 7Z, ACE, ALZ, APK, ARJ, BH, BZ, BZ2, CAB, EGG, GZ, J2J, JAR, IMG, IPA, ISO, LHA, LZH, LZMA, PMA, TBZ, TBZ2, TGZ, TLZ, TXZ, UDF, WAR, WIM, XZ, και Z.


2


IZArc


Το IZArc είναι ίσως το καλύτερο δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα συμπίεσης αρχείων που υποστηρίζει πολλές μορφές συμπίεσης όπως: 7-ZIP, A, ARC, ARJ, B64, BH, BIN, BZ2, BZA, C2D, CAB, CDI, CPIO, DEB, ENC, GCA, GZ, GZA, HA, IMG, ISO, JAR, LHA, LIB, LZH, MDF, MBF, MIM, NRG, PAK, PDI, PK3, RAR, RPM, TAR, TAZ, TBZ, TGZ, TZ, UUE, WAR, XPI, XXE, YZ1, Z, ZIP, ZOO.


Παρέχει υποστήριξη για τα περισσότερα συμπιεσμένα και κωδικοποιημένα αρχεία, καθώς και πρόσβαση σε πολύ ισχυρά χαρακτηριστικά και εργαλεία.

Σας επιτρέπει να σύρετε και να αποθέσετε αρχεία από και προς την εξερεύνηση των Windows, να δημιουργήσετε και να εξαγάγετε αρχεία απευθείας στην εξερεύνηση των Windows, να δημιουργήσετε πολλαπλά αρχεία, να δημιουργήσετε αρχεία αυτοεξαγωγής, να επιδιορθώσετε κατεστραμμένα αρχεία zip, να μετατρέψετε από έναν τύπο αρχείου σε έναν άλλο, να προβάλετε και γράψτε σχόλια και πολλά άλλα.

Με το IZArc μπορείτε να ανοίξετε αρχεία εικόνας CD όπως ISO, BIN, CDI και NRG. Είναι επίσης δυνατή η μετατροπή τέτοιων αρχείων από έναν τύπο σε άλλο (BIN σε ISO, NRG σε ISO).

Επίσης, μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να τρέχει το antivirus που προτιμάτε όταν ανοίγετε αρχεία. Υποστηρίζει κρυπτογράφηση AES 256-bit για την ασφάλεια των δεδομένων σας.

Τέλος, ενσωματώνεται στα Windows, ώστε να μπορείτε να εκτελέσετε όλες τις λειτουργίες του χρησιμοποιώντας το μενού με δεξί κλικ στην εξερεύνηση των Windows.

3


Zipware


Aπλή, δωρεάν εφαρμογή για τα Windows που υποστηρίζει όλες τις σημαντικές μορφές συμπίεσης, συμπεριλαμβανομένης της νέας μορφής RAR5. Έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι απλό, γρήγορο και σταθερό και να μπορεί να χειριστεί τόσο μικρά όσο και μεγάλα αρχεία. Υποστηρίζει επίσης πολλές μορφές αρχείων του Linux, όπως tar και gzip. Μπορείτε να αποσυμπιέσετε αρχεία τύπου: ZIP, ZIPX, 7Ζ, RAR, RAR5, ISO, VHD, GZIP, bzip2, TAR, CPIO, XZ, DEB, DMG, RPM, XPI και να δημιουργήσετε αρχεία : ZIP, 7-ZIP, EXE (δημιουργία αυτόματης εξαγωγής αρχείων ) με κωδικό προστασίας και κρυπτογράφηση AES-256. Τέλος, υποστηρίζει τα Windows 7, 8, 10, Vista, XP και όλες τις εκδόσεις του Windows Server .

4


PeaZip


Εφαρμογή, συμπίεσης, αποσυμπίεσης διάσπασης και κρυπτογράφησης αρχείων με δυνατότητα υποστήριξης 150 + μορφών αρχείων που διατίθεται και ως portable και ως εφαρμογή εγκατάστασης λογισμικού για 32 και 64 bit Windows. Μπορείτε να συμπιέσετε αρχεία σε μορφές :7Z, ARC, BZ2, GZ, *PAQ, PEA, QUAD/BALZ, TAR, UPX, WIM, XZ, ZIP και να αποσυμπιέσετε σε πάνω από 150 όπως για παράδειγμα σε ACE, ARJ, CAB, DMG, ISO, LHA, RAR, UDF, ZIPX και πολλά άλλα.

Το PeaZip είναι μια εφαρμογή ελεύθερου λογισμικού, που παρέχει φιλικά προς το χρήστη εργαλεία αρχειοθέτησης αρχείων και διαχείρισης αρχείων, εστιασμένα σε χαρακτηριστικά ασφαλείας (ισχυρή κρυπτογράφηση, ασφαλής διαγραφή, κατακερματισμός αρχείων), λειτουργεί ως εφαρμογή για συμπιεσμένα αρχεία RAR, ACE, ZIPX και άλλα αρχείακαι μορφές και μπορεί να τις μετατρέψει σε εναλλακτικές μορφές όπως το 7Z ή το ZIP, που δεν καλύπτονται από διπλώματα ευρεσιτεχνίας ή περιορισμούς αδειοδότησης αντικαθιστώντας διαχειριστές αρχείων όπως το WinZip και το WinRar.

Η δημιουργία αρχείων RARμε το PeaZip είναι δυνατή μόνο εάν το WinRar είναι εγκατεστημένο στο σύστημα, επειδή η αυτόνομη υποστήριξη συμπίεσης rar δεν είναι δυνατή λόγω περιορισμών αδειοδότισης. Η εξαγωγή του νέου RAR5 υποστηρίζεται εκτός συσκευασίας, από τη σελίδα πρόσθετων και μπορεί να γίνει λήψη της εναλλακτικής προσθήκης UNRAR / UNRAR5.

5


7-Zip


Freeware πρόγραμμα συμπίεσης με πολύ υψηλό λόγο συμπίεσης, και υποστηρίζει ένα μεγάλο αριθμό αρχείων διαφορετικών φορμά συμπίεσης. Παρέχει τη δυνατότητα συμπίεσης αποσυμπίεσης στις παρακάτω μορφές αρχείων 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP and WIMUnpacking only: ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DEB, DMG, FAT, HFS, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, RAR, RPM, SquashFS, UDF, VHD, WIM, XAR  .


6


Express Zip


Συμπιέστε αρχεία για συνημμένα email ή αποθήκευση, ανοίξτε RAR, 7Z, TAR, CAB και άλλες μορφές αρχείου δεδομένων Εγκατάσταση και συμπίεση ή εξαγωγή σε δευτερόλεπτα. Το Express Zip είναι ένα από τα πιο σταθερά, εύχρηστα και περιεκτικά διαθέσιμα εργαλεία αρχειοθέτησης και συμπίεσης αρχείων για τη δημιουργία, διαχείριση και εξαγωγή συμπιεσμένων αρχείων και φακέλων. 

Μειώστε τον απαιτούμενο χώρο αρχείων συμπιέζοντας μεγάλα αρχεία πριν τα στείλετε στην οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους πελάτες. Αποκτήστε το δωρεάν. Η δωρεάν έκδοση του Express Zip είναι διαθέσιμη μόνο για μη εμπορική χρήση. 

Κατεβάστε τη δωρεάν έκδοση η οποία δεν λήγει και περιλαμβάνει τις περισσότερες δυνατότητες της επαγγελματικής έκδοσης. Υποστηριζόμενες μορφές αρχείων αρχειοθέτησης: ZIP, RAR, CAB, TAR, 7Z, ISO, GZIP, MULTIDISK, ZIPX, LZH, ARJ, PKPASS, GZ και πολλές άλλες.

7


NanaZip


Πρόκειται για ένα ισχυρό εργαλείο που έχει διαχωριστεί από τον πηγαίο κώδικα του διάσημου δημιουργού 7-Zip. Με τη φιλική προς το χρήστη διεπαφή και τις προηγμένες δυνατότητες, προσφέρει μια απρόσκοπτη και διαισθητική εμπειρία αρχειοθέτησης. Γιατί να επιλέξετε το NanaZip έναντι άλλων αρχειοθετημένων αρχείων;

Η συμβατότητά του με τα Windows διασφαλίζει ότι μπορείτε να συμπιέσετε και να εξαγάγετε αρχεία με ευκολία. Είτε είστε επαγγελματίας με γνώσεις τεχνολογίας είτε απλός χρήστης υπολογιστών, το NanaZip καλύπτει όλες τις ανάγκες σας.

8


Universal Extractor


Το Universal Extractor (UniExtract) είναι ένα ευέλικτο, ανοιχτού κώδικα βοηθητικό πρόγραμμα λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για την εξαγωγή αρχείων. Δημιουργήθηκε για να απλοποιήσει τη διαδικασία εξαγωγής περιεχομένου από συμπιεσμένα ή συσκευασμένα αρχεία, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως στη διανομή λογισμικού, την εγκατάσταση και την αποθήκευση δεδομένων.

 
9


B1 Free Archiver


Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα συμπίεσης αρχείων που υπάρχουν σήμερα. Αν και υπάρχουν πολλοί άλλοι συμπιεστές αρχείων, ο B1 Free Archiver ξεχωρίζει για την ευκολία χρήσης του, την ταχύτητα και την αξιοπιστία του.

Είναι διαθέσιμο σε πολλές διαφορετικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, Mac και Linux. Επίσης, υποστηρίζει πολλά διαφορετικά φορμά αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των ZIP, RAR, 7Z και TAR. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συμπιέσετε και να αποσυμπιέσετε αρχεία σε οποιοδήποτε φορμά θέλετε, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε διαφορετικά προγράμματα συμπίεσης για κάθε φορμά.


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!