Οι 6 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές συμπίεσης για τα WindowsΤην συμπίεση στον κόσμο των υπολογιστών, την συναντάμε σχεδόν σχεδόν παντού, αφού τις περισσότερες φορές σχεδόν όλες οι εφαρμογές την χρησιμοποιούν για λόγους οικονομίας χώρου. Επίσης τη χρησιμοποιούμε για να συμπιέσουμε τα αρχεία μας έτσι αυτά να καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο στο αποθηκευτικό μας μέσο ή για να τα ανεβάσουμε στο διαδίκτυο. Σήμερα σας παρουσιάζουμε έξι από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα αυτής της κατηγορίας με δυνατότητες εφάμιλλες αντίστοιχων επί πληρωμή προγραμμάτων όπως είναι για παράδειγμα το Winrar ή το Winzip.


 1.Το Bandizip είναι μία δωρεάν εφαρμογή για το σπίτι και το γραφείο που θα μας βοηθήσει να χειριστούμε την πλειονότητα των Archive Manager όπως είναι τα ZIP, 7Z, RAR, ALZ, EGG, TAR, BH, LZH, GZ, BZ2, ISO, CAB, WIM, XZ, ARJ, και Z archives files, ακόμη παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν από συμπιεσμένα αρχεία εκτελέσιμα αρχεία (EXE) και multi-volume (split) archives files.Εν κατακλείδι πρόκειται για ένα αξιόλογο πρόγραμμα πολύ γρήγορο αξιόπιστο και με πολλές δυνατότητες, το δοκίμασα και το χρησιμοποιώ και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Υποστήριξη αρχείων:RAR, 7Z, ACE, ALZ, APK, ARJ, BH, BZ, BZ2, CAB, EGG, GZ, J2J, JAR, IMG, IPA, ISO, LHA, LZH, LZMA, PMA, TBZ, TBZ2, TGZ, TLZ, TXZ, UDF, WAR, WIM, XZ, και Z. 

2.


Το IZArc είναι ίσως ένα από τα καλύτερα δωρεάν βοηθητικά προγράμματα συμπίεσης αρχείων, υποστηρίζει πολλές μορφές αρχείων, όπως: 7-ZIP, A, ACE, ARC, ARJ, B64, BH, BIN, BZ2, BZA, C2D, CAB, CDI, CPIO, DEB, ENC, GCA, GZ, GZA, HA, IMG, ISO, JAR, LHA, LIB, LZH, MDF, MBF, MIM, NRG, PAK, PDI, PK3, RAR, RPM, TAR, TAZ, TBZ, TGZ, TZ, UUE, WAR, XPI, XXE, YZ1, Z, ZIP, ZOΟ. Διαθέτοντας ένα σύγχρονο και απλό στη χρήση interface, το IZArc παρέχει υποστήριξη για τα πιο συμπιεσμένα και κωδικοποιημένα αρχεία, καθώς και πρόσβαση σε πολλά ισχυρά χαρακτηριστικά.


Σας επιτρέπει να μεταφέρετε αρχεία από και προς τον Windows Explorer, να δημιουργείτε και να εξαγάγετε τα αρχεία απευθείας στην εξερεύνηση των Windows, να δημιουργείτε αυτόματη αποσυμπίεση αρχείων, αποκατάσταση κατεστραμμένων αρχείων zip, μετατροπή από το ένα είδος αρχείου στο άλλο, να προβάλετε και να γράφετε σχόλια και πολλά άλλα. Επίσης με το IZArc μπορείτε να ανοίξετε αρχεία εικόνας όπως ISO, BIN, CDI και NRG.

Είναι ακόμη δυνατή η μετατροπή αυτών των αρχείων από το ένα είδος στο άλλο (BIN με το πρότυπο ISO, NRG με το πρότυπο ISO), υποστηρίζει κρυπτογράφηση 256-bit AES για να ασφαλίσετε τα δεδομένα σας και ενσωματώνεται στα Windows ώστε να μπορείτε να εκτελέσετε όλες τις εργασίες αρχειοθέτησης, χρησιμοποιώντας το δεξί κλικ στο μενού των Windows Explorer.

3.


Το Zipware είναι μία απλή, δωρεάν εφαρμογή για τα Windows που υποστηρίζει όλες τις σημαντικές μορφές συμπίεσης, συμπεριλαμβανομένης της νέας μορφής RAR5. Έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι απλό, γρήγορο και σταθερό και να μπορεί να χειριστεί τόσο μικρά όσο και μεγάλα αρχεία. Υποστηρίζει επίσης πολλές μορφές αρχείων του Linux, όπως tar και gzip. Μπορείτε να αποσυμπιέσετε αρχεία τύπου: ZIP, ZIPX, 7Ζ, RAR, RAR5, ISO, VHD, GZIP, bzip2, TAR, CPIO, XZ, DEB, DMG, RPM, XPI και να δημιουργήσετε αρχεία : ZIP, 7-ZIP, EXE (δημιουργία αυτόματης εξαγωγής αρχείων ) με κωδικό προστασίας και κρυπτογράφηση AES-256. Τέλος, υποστηρίζει τα Windows 7, 8, 10, Vista, XP και όλες τις εκδόσεις του Windows Server .

4.


Δωρεάν εφαρμογή, ανοιχτού κώδικα, πολλαπλής πλατφόρμας, συμπίεσης, αποσυμπίεσης διάσπασης και κρυπτογράφησης αρχείων με δυνατότητα υποστήριξης 150 + μορφών αρχείων που διατίθεται και ως portable και ως εφαρμογή εγκατάστασης λογισμικού για 32 και 64 bit Windows (9x, 2000, XP, Vista) αλλά και Linux. Μπορείτε να συμπιέσετε αρχεία σε μορφές :7Z, ARC, BZ2, GZ, *PAQ, PEA, QUAD/BALZ, TAR, UPX, WIM, XZ, ZIP και να αποσυμπιέσετε σε πάνω από 150 όπως για παράδειγμα σε ACE, ARJ, CAB, DMG, ISO, LHA, RAR, UDF, ZIPX και πολλά άλλα. 5.


Το Hamster Free Zip Archiver είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα συμπίεσης και αποσυμπίεσης αρχείων, χρησιμοποιεί βέλτιστες ρυθμίσεις συμπίεσης και παραγωγικότητας, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιεί στο μέγιστο τις επιλογές πολυπύρηνης επεξεργασίας. Αποσυμπιέζει και συμπιέζει με συστηματικό τρόπο απλά και εύκολα όλες τις μορφές αρχείων από τις πολύ γνωστές, καθημερινές μορφές μέχρι και εξειδικευμένες μορφές σχεδιασμένες για μηχανικούς. Σημαντικό πλεονέκτημα εκτός των άλλων είναι ότι μας παρέχει τη δυνατότητα να ανεβάσουμε τα αρχεία μας στο Dropbox, Onedrive, GoogleDive και Yandex Disk. Ο τρόπος απλός, επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να ανεβάσετε διαλέξτε το λογαριασμό σας κάντε login και ανεβάσετε το αρχείο σας, πατήστε μετά στο link πάρτε το σύνδεσμο και μοιραστείτε το με τους φίλους σας.Ο άλλος τρόπος είναι να επιλέξετε με δεξί κλικ το αρχείο σας και να πατήσετε Add to Archive the Puplish on the Internet οπότε και το πρόγραμμα θα αναλάβει αυτόματα να συμπιέσει και να ανεβάσει στον Cloud που του έχετε καθορίσει το αρχεία σας.

Τέλος να σημειώσουμε ότι κάνοντας δεξί κλικ επάνω σε ένα αρχείο ανάλογα με το μέγεθός του να το διαιρέσουμε και να το προσαρμόσουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας. Για να συμπιέσετε ένα αρχείο ή φάκελο πατήστε επάνω του με το δεξί πλήκτρο του ποντικιού και επιλέξτε προσθήκη στο αρχείο, διαλέξτε το επίπεδο συμπίεσης (ελάχιστο, βέλτιστο, μέγιστο) διαλέξτε αν επιθυμείτε να το διαιρέσετε και προσθέστε αν σας είναι απαραίτητο ακόμη και κωδικό.

6.


Το 7-Zip, είναι ένα freeware πρόγραμμα συμπίεσης με πολύ υψηλό λόγο συμπίεσης, και υποστηρίζει ένα μεγάλο αριθμό αρχείων διαφορετικών φορμά συμπίεσης. Παρ΄χει τη δυνατότητα συμπίεσης αποσυμπίεσης στις παρακάτω μορφές αρχείων 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP and WIMUnpacking only: ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DEB, DMG, FAT, HFS, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, RAR, RPM, SquashFS, UDF, VHD, WIM, XAR  και Z.