//Add More external stylesheets Bliss : Eγκαταστήστε Android σε MacBooks Chromebook και PC



Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Bliss : Eγκαταστήστε Android σε MacBooks Chromebook και PC

read

Πρόκειται για ένα λειτουργικό σύστημα Open Source, βασισμένο στο Android, το οποίο ενσωματώνει πολλές επιλογές προσαρμογής και πρόσθετες λειτουργίες ασφάλειας και τρέχει ως εγγενές ή εξομοιωμένο λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές. Είναι δε συμβατό με υπολογιστές, MacBooks και Chromebook εξοπλισμένα με συμβατές CPU x86 / x86_64. Υποστηρίζει εκκίνηση BIOS / CSM και UEFI.

Ο πιο απλός τρόπος για να τρέξουμε την εφαρμογή είναι να δημιουργήσουμε ένα live USB και να τρέξουμε το λειτουργικό μας από εκεί. Βέβαια στην περίπτωση αυτή οι αλλαγές που θα γίνουν κατά την διάρκεια της χρήσης του δεν μπορούν να αποθηκευτούν έτσι θα πρέπει να κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις πάλι από την αρχή όταν το ξεκινάμε.

Ωστόσο, αποτελεί την ιδανική επιλογή να δούμε αν μας αρέσει η εφαρμογή ώστε μετά να την εγκαταστήσουμε σε κάποιο υπολογιστή. Για να γράψουμε το ISO της εφαρμογής σε κάποιο στικάκι USB θα πρέπει να κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας το Rufus. Από εκεί και μετά να καθορίσουμε αν ο υπολογιστής μας εκκινεί από Bios ή UEFI και να καθορίσουμε ως σύστημα αρχείων το FAT 32.




Αφού ολοκληρώσουμε τις ρυθμίσεις, πατάμε εκκίνηση για να ξεκινήσει η εγγραφή. Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή, κάνουμε επανεκκίνηση και πατάμε ENTER στο Live CD, για να ξεκινήσει η εφαρμογή.


Σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες εφαρμογές που έχουμε δημοσιεύσει δεν ενσωματώνει το Google Play, ωστόσο,  περιλαμβάνει το F-Droid (κατάλογος των εφαρμογών FOSS (Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα) για την πλατφόρμα Android). Για να εγκαταστήσετε το λογισμικό σε κάποιο υπολογιστή θα ακολουθήσετε τα ίδια ακριβώς βήματα όπως περιγράψαμε παραπάνω με την διαφορά ότι αυτή τη φορά θα πρέπει να επιλέξετε Auto Installation.  Να σημειώσουμε ωστόσο, ότι είναι σημαντικό να κάνετε καθαρή εγκατάσταση (να μην υπάρχει δηλαδή άλλο λειτουργικό σύστημα) στον υπολογιστή που θα το δοκιμάσετε.

Author's Website:


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!