Οι 16 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές γραφικών Windows Metro



Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Οι 16 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές γραφικών Windows Metro

read

Οι εφαρμογές Windows Metro ή μοντέρνες εφαρμογές είναι  η δημιουργία μίας βάσης δεδομένων της Microsoft για εφαρμογές που λειτουργούν σε κινητά tablets ή λάπτοπ με λειτουργικό σύστημα windows. Οι εφαρμογές αυτές έκαναν την εμφάνιση τους με την έλευση των windows 8. 


H  Microsoft σχεδίασε το Metro, γνωστό και ως Modern interface για να απλοποιήσει την χρήση των εφαρμογών καθιστώντας τις εύκολες στη χρήση ακόμη και από τους πιο αδαείς. Μέσω του Windows Store διακινούνται καθημερινά χιλιάδες εφαρμογές αλλά και προστίθενται πολλές νέες. 

Ωστόσο, όπως άλλωστε συμβαίνει και στα αντίστοιχα Stores της Apple και της Google αν και οι δωρεάν εφαρμογές είναι πολλές, οι καλές εφαρμογές είναι λίγες. 

Και για να το διευκρινίσουμε ακόμη περισσότερο, καλές, εννοούμε για εμάς τις εφαρμογές εκείνες που είτε δεν προβάλλουν καθόλου ή προβάλουν ελάχιστες, ή μη ενοχλητικές διαφημίσεις αλλά  ωστόσο παράλληλα είναι αξιόπιστες και απολύτως λειτουργικές. 

Έτσι λοιπόν, με βάση το παραπάνω σκεπτικό, αναζητήσαμε εντοπίσαμε και παρουσιάζουμε τις 16 καλύτερες εφαρμογές που βρήκαμε και που πληρούν τα παραπάνω χαρακτηριστικά.



1


Πρόκειται για μία εφαρμογή που όχι μόνο το εγγυάται αλλά μέσα από το απλό αλλά περιεκτικότατο μενού του θα σας δώσει δυνατότητες επεξεργασίας που πολύ δύσκολα θα βρείτε σε άλλα παρόμοια δυναμικότητας προγράμματα, κατ΄αυτό τον τρόπο μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος των φωτογραφιών σας, να τις περικόψετε, να ρυθμίσετε την καμπύλη φωτισμού, να τις περιστρέψτε να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα, την αντίθεση, τον κορεσμό και την ευκρίνεια της φωτογραφίας είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα, να ρυθμίσετε τα χρώματα, να προσθέσετε κορνίζες, εικόνες clip art, κείμενο, να προσθέσετε εφέ και αν θέλετε να την ανεβάσετε απευθείας είτε στο Flicr, στο Facebook, είτε τέλος στο Twiter. 

Αν θέλετε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στον υπολογιστή σας και να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες όπως ακριβώς θα κάνατε επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα της εφαρμογής μέσω του web interface υπάρχει η δυνατότητα. 

Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η εφαρμογή διαθέτει και ξεχωριστή επιλογή για να κάνουμε κολλάζ στις φωτογραφίες μας επιλέγοντας ένα από τα δεκάδες έτοιμα πρότυπα που διαθέτει γι΄αυτό το σκοπό. 

2



Το PhotoFunia είναι ένα online εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών όπου μπορείτε να να ανεβάσετε οποιαδήποτε φωτογραφία και να την επεξεργαστείτε προσθέτοντας διάφορα εφέ και frames, αναγνωρίζει αυτόματα τα πρόσωπα στις φωτογραφία και σας επιτρέπει να προσθέσετε εφέ ώστε να δημιουργήσετε μία αστεία φωτογραφία με μοντάζ. Βάλτε το πρόσωπό σας σε μια πινακίδα, μια σφραγίδα, ή σε κάποιο το έργο της τέχνης. 

Η λειτουργία του είναι πολύ απλή και αυτονόητη και δεν χρειάζεται καθόλου επεξηγήσεις, τα ευχάριστα νέα είναι ότι η εφαρμογή προστέθηκε στο windows store της Microsoft δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες των windows 8 και Windows 10 να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητές της. Διατίθεται και σαν εφαρμογή και για κινητά τηλέφωνα για όλα σχεδόν τα λειτουργικά συστήματα. 




3



Επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας με τρόπο απλό και γρήγορο προσαρμόζοντας κάθε φωτογραφία στα μέτρα σας και ενεργοποιήστε την δυνατότητα των αυτόματων επιδιορθώσεων απλά με ένα άγγιγμα. Στα βασικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται η περικοπή, περιστροφή αφαίρεση του φαινομένου κόκκινων ματιών, ισορροπία λευκού, αφαίρεση λεκέδων και σκόνης από τις φωτογραφίες η εφαρμογή περισσοτέρων από 20 διαφορετικών φίλτρων υποστήριξη RAW και φυσικά η δυνατότητα να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας με τους φίλους και την οικογένειά σας στο Facebook, Instagram, ή στο e-mail σας. 

4



Εκπληκτική δωρεάν εφαρμογή γραφικών που έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι απλή στη χρήση και σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε φίλτρα και διάφορα εφέ έτσι ώστε να μετατρέψετε τις φωτογραφίες σας σε πραγματικά έργα τέχνης, να περικόψετε και να αλλάξετε την εστίαση και το μέγεθος στις φωτογραφίες σας χωρίς να είναι απαραίτητο να είστε επαγγελματίας να αλλάξετε το χρώμα και την φωτεινότητα να προσθέσετε κορνίζες, φανταστικά φίλτρα, να βελτιώσετε τις φωτογραφίες σας προσθέτοντας πλαίσια και σχέδια και τέλος να τα σώσετε στον υπολογιστή σας ή να τις μοιραστείτε με τους φίλους στα κοινωνικά δίκτυα. 




7



Από τα καλύτερα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών και με ρυθμίσεις που σας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε τα δικά σας φίλτρα. Το Polarr είναι ίσως το πιο ιδανικό πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών για τους bloggers, τους φοιτητές ακόμη και για τους επαγγελματίες φωτογράφους όπου ανάμεσα σε πολλά περιλαμβάνει ειδική σχεδίαση για το ποντίκι και πένες αφής, ρυθμιστικά υψηλής ακρίβειας, διαδραστική επεξεργασία φωτογραφιών, απόλυτα κατανοητό και ρυθμιζόμενο μενού, συλλογή 50 φίλτρων, θερμοκρασία, απόχρωση, αντίθεση, έκθεση φωτογραφίας, φωτεινές και σκοτεινές περιοχές και πολλές ακόμη λειτουργίες.

8


Εάν ψάχνετε για ένα έναν απλό εύκολο στη χρήση αλλά με ισχυρές δυνατότητες επεξεργαστή εικόνων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το rEASYze και να κάνετε βασικές εργασίες επεξεργασίας, όπως περικοπή, μετονομασία, αλλαγή μεγέθους ακόμη και εφαρμογή υδατογραφημάτων στις φωτογραφίες σας. Μπορείτε να εργαστείτε ταυτόχρονα με μία ή περισσότερες εικόνες. 


9



Το PhotoScape X είναι ένα λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών όλα σε ένα το οποίο παρέχει εξειδικευμένες λειτουργίες σχετικές με τη φωτογραφίας και περιλαμβάνει πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών, επεξεργαστή φωτογραφίας, δυνατότητες κολάζ, δημιουργία GIF, καταγραφέα οθόνης και άλλες ευκολίες. Σας δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας και να δοκιμάστε μια ποικιλία εφέ, φίλτρων και προσαρμογών για να δημιουργήσετε το δικό σας ξεχωριστό ύφος. Ο επεξεργαστής περιλαμβάνει 1.000+ φίλτρα και εφέ, πλαίσια, αντικείμενα, βούρτσες και άλλα .

10



Το Pixia είναι ένα εργαλείο ζωγραφικής με λογισμικό ρετουσαρίσματος αποκλειστικά για έγχρωμα γραφικά. Υποστηρίζει layers, masks και πολλές άλλες γραφικές λειτουργίες επεξεργασίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες ρυθμίσεις και ακόμη και να χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο εικόνας ως άκρη ενός πινέλου για να δημιουργήσετε μοναδικά αποτελέσματα. Με ένα φιλικό προς το χρήστη interface το Pixia είναι κατάλληλο για τους αρχάριους, και ασφαλώς και για τους επαγγελματίες. Η εφαρμογή απευθύνεται σε υπολογιστές που τρέχουν μόνο (64 Bit) Windows.

11



To PicsArt είναι ένα δίκτυο από εξαιρετικά ταλαντούχους, δημιουργικούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Περιλαμβάνει επαγγελματίες φωτογράφους, σχεδιαστές και καλλιτέχνες, αλλά κυρίως χομπίστες και τους ανθρώπους που απλά αγαπούν την επεξεργασία φωτογραφιών. Με το PicsArtists μπορείτε να επικοινωνήσετε και να εκφραστούν μέσα από εικόνες. 

Δημιουργήστε εξαιρετικά κολλάζ, αναμείξτε φωτογραφίες, καλλιτεχνικές selfies με πρωτότυπα σχέδια και φτιάξτε μοναδικές φωτογραφίες. Το PicsArt σας προσφέρει αποτελεσματική βοήθεια, ώστε να έχετε έμπνευση και να δημιουργήσετε όμορφες εικόνες οπουδήποτε βρίσκεστε και όποια στιγμή το θελήσετε αφού περιλαμβάνει εκατοντάδες εργαλεία επεξεργασίας εικόνων και φωτογραφιών, προσαρμόσιμα φίλτρα και εφέ, κείμενα, αυτοκόλλητα και επικαλύψεις εικόνων, εξαιρετικές δυνατότητες κολλάζ, υποστήριξη φωτογραφικής μηχανής, Webcamera, εργαλείο σχεδίου και ζωγραφικής και προηγμένου τύπου καλλιτεχνικά πινέλα. 

Εν κατακλείδι, αποτελεί για τον υπολογιστή και το κινητό σας ένα πανίσχυρο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών, ίσως από τα καλύτερα δωρεάν και σας παρέχει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων επεξεργασίας.

12




Το Speedy Painter είναι ένα OpenGL λογισμικό ζωγραφικής για τα Windows. Υποστηρίζει Wacom ψηφιοποίηση όπου το μέγεθος και η αδιαφάνεια της πινελιάς είναι ανάλογη με την πίεση της πένας. Βασισμένο στο OpenGL, το Speedy Painter είναι μια δωρεάν εφαρμογή ζωγραφικής με ένα ελκυστικό και διαισθητικό interface. 

Με βασικές επιλογές για άπειρους χρήστες, μαζί με ορισμένες προηγμένες ρυθμίσεις παρέχει ένα διασκεδαστικό, απλό τρόπο για να φτιάξετε τις δικές σας ζωγραφιές. Μπορείτε είτε να δημιουργήσετε σχέδια ή πολλαπλά στρώματα.

Παρά το γεγονός ότι παρέχει μόνο μια βούρτσα με τη μέθοδο ζωγραφικής, μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος, την υφή, την πυκνότητα και το χρώμα της ώστε να δημιουργήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς και να ρυθμίσετε το λογισμικό ώστε να μεταβάλλεται το μέγεθος της ροής σύμφωνα με την πίεση. Οι ρυθμίσεις μπορούν να αποκατασταθούν στην προεπιλογή.



13



Το PicCollage έχει όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε εκπληκτικά κολλάζ με τις φωτογραφίες σας. Χρησιμοποιήστε το ισχυρό χαρακτηριστικό αναζήτησης στο διαδίκτυο για να βρείτε τις καλύτερες φωτογραφίες και να τις προσθέσετε στις δημιουργίες σας, ή να εκτυπώσετε κολλάζ σας στο σπίτι με το πάτημα ενός κουμπιού.

Μπορείτε να κάνετε εισαγωγή φωτογραφιών από κάποιο συγκεκριμένο φάκελο του υπολογιστή ή του κινητού σας ή κάνοντας αναζήτηση στο διαδίκτυο, να περιστρέψετε, να αλλάξετε το μέγεθος, την κίνηση και να επιλέξετε το κατάλληλο πλαίσιο. PhotoPad Photo Editing Software Επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας εύκολα σε ένα PC σε Mac ή σε κινητό Android με το PhotoPad ένα εξαιρετικό λογισμικό επεξεργασίας εικόνας που θα σας βοηθήσει στην ψηφιακή επεξεργασία των φωτογραφιών σας. 


14



Είτε είστε εικονογράφος, σχεδιαστής, σχεδιαστής ιστοσελίδων ή απλά χρειάζεστε να δημιουργήσει κάποιο διάνυσμα με εικόνες; Τότε το Inkscape είναι για εσάς! 

Πρόκειται για μία εφαρμογή επαγγελματικών προδιαγραφών εφοδιασμένη με ευέλικτα εργαλεία σχεδίασης και με ευρεία συμβατότητα μορφών αρχείου. 

Το Inkscape είναι ένα ουσιαστικά ένα πρόγραμμα επεξεργασίας παρόμοιο με το Adobe Illustrator, το Corel Draw, το Freehand, ή το Xara X με το οποίο μπορείτε να δουλέψετε διανυσματικά γραφικά.  


Όλα τα παραγόμενα αρχεία του Inkscape μπορούν να εξαχθούν σε μορφές φιλικές για το σύνολο των Browser, συν τοις άλλοις είναι και cross-platform, που σημαίνει ότι είναι εύκολο να τρέξει σε Windows, Mac OS X και Linux διανομές.  

Αν είστε νέοι στη διαδικασία δημιουργίας διανυσματικών γραφικών μπορεί να νιώσετε άβολα στην αρχή, ωστόσο θα είστε γρήγορα ευχαριστημένοι από την ευελιξία και τη δύναμη που προσφέρει η Inkscape.


15



Διασκεδαστική και εύκολη στη χρήση εφαρμογή ζωγραφικής που περιλαμβάνει τα κατάλληλα εργαλεία για καλλιτέχνες όλων των ηλικιών. Δημιουργήστε πρωτότυπα έργα τέχνης, μετατρέψτε τις φωτογραφίες σας σε ωραίες ζωγραφιές ή επιλέξτε ένα πακέτο δραστηριοτήτων για να ξεκινήσετε γρήγορα. Από φανταστικές εικόνες των φίλων σας σε καταπληκτικά τοπία, το Fresh Paint σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε οτιδήποτε.

16




Το PhotoPad έχει σχεδιαστεί για επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας απλά και γρήγορα χωρίς όμως να κάνει εκπτώσεις στην λειτουργικότητα και την ποιότητα του παραγόμενου αποτελέσματος. Μπορείτε να επεξεργαστείτε ψηφιακές φωτογραφίες αλλά και άλλες εικόνες, υποστηρίζει όλες τις δημοφιλείς μορφές εικόνας, και τις κλασικές λειτουργίες όπως περικοπή, περιστροφή, αλλαγή μεγέθους. Ακόμη μπορείτε να αφαιρέσετε από τις φωτογραφίες κόκκινα μάτια και κηλίδες. 

Εφαρμόστε στις φωτογραφίες εφέ όπως το oil paint, cartoon, vignette, sepia και πολλά άλλα. Βελτιώστε την ποιότητα των φωτογραφιών σας και αφαιρέστε την θαμπάδα, και μειώστε τον θόρυβο. Ρυθμίστε το χρώμα της εικόνας την απόχρωση, τον κορεσμό, τη φωτεινότητα και την αντίθεση και δημιουργήστε κολλάζ φωτογραφιών και ψηφιδωτά με τις φωτογραφίες σας. 

Προσθέστε κείμενο και λεζάντες σε φωτογραφίες. Αλλάξτε την αναλογία διαστάσεων μιας εικόνας χωρίς όμως αλλοιώσετε σημαντικά χαρακτηριστικά της και τέλος ανεβάστε τις επεξεργασμένες φωτογραφίες σας απευθείας στο Facebook ή Flickr . 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!