Οι 6 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές webcams για την επιτήρηση του χώρου σαςΗ επιτήρηση χώρου μέσω web cam είναι μία ειδική κατηγορία λογισμικού. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πολλές τέτοιες λύσεις, ωστόσο θα πρέπει να βάλετε το χέρι στην τσέπη αρκετά βαθιά για να αποκτήσετε κάτι αξιόλογο. Για να σας διευκολύνουμε ωστόσο, συγκεντρώσαμε τις 6 καλύτερες δωρεάν λύσεις για τα windows που το μόνο που απαιτούν, είναι να έχετε στη διάθεσή σας κάποια-κάποιες webcams και διάθεση για να ασχοληθείτε και να τις ρυθμίσετε έτσι ώστε να μπορείτε να εποπτεύσετε το χώρο ή τους χώρους που θα τοποθετηθούν .


1.Το Netcam Studio είναι μία εφαρμογή απομακρυσμένης παρακολούθησης σχεδιασμένο για λειτουργικά συστήματα Windows που επιτρέπει τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος ασφαλείας με δυνατότητες απομακρυσμένης πρόσβασης. Υποστηρίζεται μία μεγάλη ποικιλία από κάμερες IP και προορίζεται για λειτουργία 24 ώρες το 24ωρο .

Το πακέτο εγκατάστασης περιέχει: το Netcam Studio Server (Netcam Studio X),υπηρεσία Netcam Studio, NetCamp Studio Windows Client και Net Client Studio Web. Το Netcam Studio είναι ο διάδοχος του webcamXP, του δημοφιλούς λογισμικού παρακολούθησης κάμερας και κάμερας δικτύου από το Moonware Studios.

Δεν απαιτείται άδεια ή συμμετοχή για τη χρήση λειτουργιών όπως η ανίχνευση κίνησης και η απομακρυσμένη παρακολούθηση από άλλο υπολογιστή, τηλέφωνο ή tablet. Η δωρεάν έκδοση επιτρέπει τη σύνδεση 2 πηγών βίντεο.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα ανίχνευσης κίνησης και ταχύτητας έτσι η καταγραφή του βίντεο μπορεί να γίνεται μόνο στην περίπτωση που υπάρχει κάποια δραστηριότητα στον χώρο που εποπτεύεται. Τέλος, με το διαχειριστή κανόνων, μπορείτε να καθορίσετε τις δικές σας εσωτερικές ή εξωτερικές ενέργειες όπως: τον έλεγχο των φώτων, την αναπαραγωγή ήχων ή την αποστολή ειδοποιήσεων.

Για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση της εφαρμογής και στην περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε εποπτεία και έλεγχο από το κινητό μας τηλέφωνο πρέπει να κατεβάσουμε το Netcam Studio Mobile που διατίθεται για συσκευές Android και iOS και αφού το τρέξουμε το μόνο που θα πρέπει να προσθέσουμε είναι το όνομα του Server που έχουμε εγκαταστήσει στον υπολογιστή μας και την διεύθυνση IP του server μας. 

Από εκεί και μετά πατάμε connect και μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις πηγές βίντεο σε πραγματικό χρόνο, να σώσουμε τις εικόνες ή τα βίντεο στο διακομιστή να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε την ανίχνευσης κίνησης, να δούμε τη λίστα των συνδεδεμένων χρηστών και να εξετάσουμε τα αρχεία καταγραφής συμβάντων.

2.Δωρεάν λογισμικό ανοικτού κώδικα για επιτήρηση και ανίχνευση κίνησης, το iSpy χρησιμοποιεί την καταγραφή από κάμερες και μικρόφωνα για τον εντοπισμό και καταγραφή κίνησης ή ήχου και παρέχει ασφάλεια, επιτήρηση, παρακολούθηση και υπηρεσίες συναγερμού. Οι πληροφορίες συγκεντρώνονται και συμπιέζονται σε flash βίντεο ή mp4 και μετά διοχετεύονται με ασφάλεια μέσω web ή σε κινητές συσκευές ή ακόμη και μέσω τοπικού δικτύου .

3.


100% δωρεάν Webcam Recorde με δυνατότητες εγγραφής βίντεο από κάμερες, ψηφιακές βιντεοκάμερες με δυνατότητα αποθήκευσης βίντεο, όπως AVI, MP4, WMV και καταγραφή ήχου από οποιαδήποτε πηγή. Ο ήχος μπορεί να καταγραφεί από το μικρόφωνο, την υποδοχή line-in, ή από τα ηχεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις προσαρμοσμένες συντομεύσεις πληκτρολογίου για τον έλεγχο της κάμερας, που περιλαμβάνουν εγγραφή, παύση, διακοπή, στιγμιότυπο. Μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε μια κάμερα να καταγράφει ή να σταματήσει σε ορισμένες χρονικές στιγμές χρησιμοποιώντας την καρτέλα προγραμματισμού. 4.


Δωρεάν πρόγραμμα επιτήρησης, το Live Webcam, λογισμικό φτιαγμένο για τα Windows απλό, γρήγορο, ελαφρύ, ευέλικτο και αρκετά περιεκτικό σε δυνατότητες, έτσι ώστε να καλύψετε όλες σας τις ανάγκες σας για ασφάλεια, πολύ φιλικό προς το χρήστη και με δυνατότητα να τρέξει σε ακόμα και στα πιο μέτρια από πλευράς δυνατοτήτων συστήματα υπολογιστών. Ρυθμίστε μεταξύ των άλλων για πόσο χρονικό διάστημα θέλετε να κρατήσετε τα αρχεία στο σκληρό σας και όσοι από εσάς έχουν μία εμπειρία μεγαλύτερη στη χρήση τέτοιων προγραμμάτων θα βρουν ακόμη δεκάδες επιπλέον επιλογές διαμόρφωσης.

5.


Το Perfect IP Camera Viewer είναι ένα εύκολο στη χρήση αλλά ισχυρό λογισμικό παρακολούθησης βίντεο. Με αυτό το πρόγραμμα, μπορείτε να παρακολουθείτε κάμερες IP απευθείας από τον υπολογιστή σας. (Υποστηρίζεται η απομακρυσμένη παρακολούθηση μέσω του διαδικτύου). Η αρχική εγκατάσταση του προγράμματος δεν θα προκαλέσει κανένα πρόβλημα, καθώς και η προσθήκη κάμερας IP στο πρόγραμμα. Η εφαρμογή περιέχει έναν αποδοτικό σαρωτή δικτύου, ο οποίος ανιχνεύει αυτόματα κάμερες IP που λειτουργούν και τις συνδέει με την εφαρμογή. 

Παρακολουθήστε έως και 64 κάμερες ταυτόχρονα, με αποτελεσματική μηχανή ανίχνευσης κίνησης, εργαλείο μάσκας για την αποτροπή ψευδών ειδοποιήσεων. σειρήνας, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματα SMS διαθέσιμα για ανίχνευση κίνησης. Το IP Camera Viewer διαθέτει ανιχνευτή κίνησης λογισμικού που ενεργοποιεί την σειρήνα (ήχος από το ηχείο) σε περίπτωση ανίχνευσης κίνησης στην περιοχή παρακολούθησης. 

Επίσης, το πρόγραμμα είναι σε θέση να σας ειδοποιήσει για ένα περιστατικό μέσω μηνύματος που αποστέλλεται στο e-mail σας, ή sms που αποστέλλονται στο κινητό σας τηλέφωνο. Η λειτουργία αποστολής μηνυμάτων SMS είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, επειδή λαμβάνετε μια ειδοποίηση αμέσως. Οι ρυθμίσεις ανίχνευσης περιλαμβάνουν τη ρύθμιση της ευαισθησίας του αισθητήρα, καθώς και ένα εργαλείο κάλυψης. Η μάσκα μπορεί να τοποθετηθεί σε περιοχές παρακολούθησης που είναι ευαίσθητες σε ψευδώς θετικά.


Για παράδειγμα, σε έναν τοίχο στον οποίο εμφανίζεται συχνά ηλιοφάνεια, ή στην περιοχή του δαπέδου, εάν κατοικούν κατοικίδια ζώα στο δωμάτιο. Οι περιοχές "μάσκας" θα αγνοηθούν από το πρόγραμμα αν ανιχνευθεί η κίνηση εκεί. Εάν εντοπιστεί κίνηση, το πρόγραμμα κάνει στιγμιότυπα και αποθηκεύει τα αρχεία σε οποιονδήποτε τοπικό φάκελο ή σε σύννεφο. Η εγγραφή ανίχνευσης κίνησης εξοικονομεί χώρο με την καταγραφή μόνο όταν συμβαίνει κάτι. 

Σίγουρα θα χρειαστείτε μια οπτική επιβεβαίωση του συμβάντος. Για τους σκοπούς αυτούς, ίσως χρειαστεί να δείτε φωτογραφίες από κάμερες ή ακόμα και εγγραφές βίντεο. Το IP Cam Viewer σας επιτρέπει να δείτε και τα δύο. Οι δημιουργούμενες εικόνες JPEG αποθηκεύονται σε έναν ειδικό φάκελο στον υπολογιστή ή στο σύννεφο. Είναι επίσης δυνατή η αυτόματη προσάρτηση 2-3 εικόνων στο μήνυμα αποστολής. Το βίντεο καταγράφεται σε μορφή Xvid, το οποίο παρέχει ένα ελάχιστο μέγεθος αρχείου με καλή ποιότητα.

Περιλαμβάνει όλες της δυνατότητες της εμπορικής έκδοσης με τη διαφορά ότι στην δωρεάν μπορείτε να κάνετε καταγραφή, βίντεο και παρακολούθηση στο διαδίκτυο μέχρι και 2 ώρες. Υποστηρίζει Ελληνικά.


6.


Δημιουργήστε ένα αποτελεσματικό σύστημα παρακολούθησης βίντεο μέσα σε λίγα λεπτά, όπου μπορείτε να δείτε βίντεο από τη USB ή τις IP κάμερες στον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε USB ή IP κάμερα εκεί που χρειάζεστε ασφάλεια στο σπίτι, στο γραφείο σας, στο χώρο στάθμευσης. Μπορείτε να ελέγξετε και να δείτε μέχρι και 4 κάμερες ταυτόχρονα. Η διαχείριση της διάταξης σας επιτρέπει να δείτε κάμερες σας από πολλαπλές απομακρυσμένες τοποθεσίες σε μία μόνο οθόνη. Μπορείτε να αλλάξετε τη διάταξη και τη διάταξη προεπισκόπησης από τις κάμερες, ανάλογα με τις ανάγκες σας.