Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome : Η απολύτως δωρεάν εφαρμογή πρόσβασης εξ αποστάσεως σε άλλον υπολογιστή και στο κινητόΗ Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome είναι μία πλήρως διαδικτυακή πλατφόρμα. Παρέχει απομακρυσμένη βοήθεια σε χρήστες Windows, Mac και Linux ή έχετε πρόσβαση σε υπολογιστές με Windows (XP και άνω) και Mac (OS X 10.6 και παραπάνω) ανά πάσα στιγμή, από το πρόγραμμα περιήγησης Chrome σε οποιαδήποτε συσκευή, συμπεριλαμβανομένων των Chromebook.

Επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση εξ αποστάσεως σε άλλον υπολογιστή μέσω του προγράμματος περιήγησης Chrome ή ενός Chromebook. Οι υπολογιστές μπορούν να διατίθενται σε βραχυπρόθεσμη βάση για σενάρια όπως ad hoc απομακρυσμένη υποστήριξη ή σε πιο μακροπρόθεσμη βάση για απομακρυσμένη πρόσβαση στις εφαρμογές και τα αρχεία σας και όλα αυτά με απόλυτη ασφάλεια. Ο τρόπος είναι πάρα πολύ απλός, με άριστα αποτελέσματα και φυσικά το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι διατίθεται απολύτως δωρεάν. Ας δούμε όμως τώρα τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε.
ΒΗΜΑΤΑ
1

Κατεβάστε το πρόσθετο εφαρμογή πληκτρολογώντας στην γραμμή διευθύνσεων του Google Chrome remotedesktop.google.com/access   και εγκαταστήστε τo πρόσθετο Chrome Remote Desktop.
2
Τώρα τρέξτε το εκτελέσιμο αρχείο Chrome Remote Desktop Host και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα :


3
Επιλέξτε ένα όνομα για τον υπολογιστή που θέλετε να ελέγχετε απομακρυσμένα :


4
Πληκτρολογήστε το PIN με το οποίο θα συνδέεστε και πατήστε στο κουμπί εκκίνηση :5 .
Έχετε πλέον ολοκληρώσει την ρύθμιση του υπολογιστή σας. Τώρα, για να επιτρέψετε σε κάποιον άλλο να έχει πρόσβαση σε αυτόν τον υπολογιστή, δημιουργήστε έναν κωδικό πρόσβασης μίας χρήσης και μοιραστείτε τον μαζί του.


Αν επιθυμείτε να απενεργοποιήσετε την απομακρυσμένη πρόσβαση κάντε απλά κλικ στο εικονίδιο του κάδου ανακύκλωσης  :


Απομακρυσμένη σύνδεση από Android

Αν θέλετε να συνδεθείτε απομακρυσμένα στον υπολογιστή σας από το κινητό ή το Tablet σας, κατεβάστε τη σχετική εφαρμογή Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας από το Google Play Store.


Ενεργοποιήστε την απομακρυσμένη σύνδεση από τον υπολογιστή σας και τρέξτε την εφαρμογή από το κινητό σας, κάντε κλικ επάνω στο εικονίδιο του υπολογιστή σας και στην επόμενη πληκτρολογήστε τον κωδικό ενεργοποίησης απομακρυσμένης σύνδεσης ( Το PIN)  (Βήμα 4). Η εικόνα του υπολογιστή μετά την σύνδεση όπως φαίνεται από το tablet της δοκιμής.