Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome : Η απολύτως δωρεάν εφαρμογή πρόσβασης εξ αποστάσεως σε άλλον υπολογιστή και στο κινητόΗ Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome είναι μία πλήρως διαδικτυακή πλατφόρμα. Παρέχει απομακρυσμένη βοήθεια σε χρήστες Windows, Mac και Linux ή έχετε πρόσβαση σε υπολογιστές με Windows (XP και άνω) και Mac (OS X 10.6 και παραπάνω) ανά πάσα στιγμή, από το πρόγραμμα περιήγησης Chrome σε οποιαδήποτε συσκευή, συμπεριλαμβανομένων των Chromebook.

Επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση εξ αποστάσεως σε άλλον υπολογιστή μέσω του προγράμματος περιήγησης Chrome ή ενός Chromebook. Οι υπολογιστές μπορούν να διατίθενται σε βραχυπρόθεσμη βάση για σενάρια όπως ad hoc απομακρυσμένη υποστήριξη ή σε πιο μακροπρόθεσμη βάση για απομακρυσμένη πρόσβαση στις εφαρμογές και τα αρχεία σας και όλα αυτά με απόλυτη ασφάλεια. Ο τρόπος είναι πάρα πολύ απλός, με άριστα αποτελέσματα και φυσικά το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι διατίθεται απολύτως δωρεάν. Ας δούμε όμως τώρα τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε.
ΒΗΜΑΤΑ
1

Κατεβάστε το πρόσθετο εφαρμογή  απομακρυσμένη επιφάνεια chrome , εγκαταστήστε τo, τρέξτε το και θα δείτε την παρακάτω εικόνα. Πατήστε στο πεδίο οι υπολογιστές μου Έναρξη.

2
Πατήστε στο κουμπί ενεργοποίηση απομακρυσμένων συνδέσεων.

3
Πατήστε αποδοχή και εγκατάσταση, το chrome θα ανοίξει μία νέα καρτέλα και θα κατεβάσει ένα αρχείο (chromeremotedesktophost). Μόλις κατέβει, εγκαταστήστε το.
4
 Θα δείτε να ανοίγει αυτόματα η παρακάτω καρτέλα. Βάλτε ένα κωδικό και σημειώσετε τον κάπου για να μην τον ξεχάσετε.
5
Με το προηγούμενο βήμα τελειώσαμε με το βασικό τμήμα της εφαρμογής έχοντας πλέον ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες απομακρυσμένης σύνδεσης στον υπολογιστή μας. Πατήστε τώρα εντάξει.
6
Για να ξεκινήσετε την απομακρυσμένη βοήθεια, πατήστε Έναρξη.
7
Αν θέλετε να ενεργοποιήσετε την κοινή χρήση ώστε κάποιος άλλος χρήστης να βλέπει τον υπολογιστή σας και να σας βοηθήσει για κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε επιλέξτε κοινή χρήση.

8
Σημειώστε τον κωδικό που βλέπετε και δώστε τον στο χρήστη που θα σας βοηθήσει ο οποίος πρέπει να τρέχει και αυτός την εφαρμογή Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome.
9
Από εκεί και μετά αυτός που θα συνδεθεί στον υπολογιστή σας θα πατήσει στο κουμπί Σύνδεση και θα πληκτρολογήσει τον κωδικό που του έχετε δώσει ώστε να συνδεθεί στον υπολογιστή σας.


Απομακρυσμένη σύνδεση από Android

Αν επιθυμείτε να συνδεθείτε απομακρυσμένα στον υπολογιστή σας από το κινητό ή το Tablet σας, κατεβάστε τη σχετική εφαρμογή Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας από το Google Play Store.


Ενεργοποιήστε την απομακρυσμένη σύνδεση από τον υπολογιστή σας και τρέξτε την εφαρμογή από το κινητό σας, κάντε κλικ επάνω στο εικονίδιο του υπολογιστή σας και πληκτρολογήστε τον κωδικό ενεργοποίησης απομακρυσμένης σύνδεσης (Βήμα 4). 


Απενεργοποίηση απομακρυσμένης σύνδεσης

Η ενεργοποίηση των υπηρεσιών απομακρυσμένης σύνδεσης στον υπολογιστή μας, είναι μία διαδικασία που θα πρέπει να γίνεται όποτε αυτό μας είναι απαραίτητο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τις έχουμε ενεργοποιημένες χωρίς λόγο. Έτσι λοιπόν για λόγους ασφαλείας προτείνω, κάθε φορά που ολοκληρώνετε κάποια απομακρυσμένη σύνδεση να τις απενεργοποιείτε. κάνοντας απλά κλικ στο κουμπί απενεργοποίηση.

Τώρα, κάθε φορά για να τις ενεργοποιήσετε, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί ενεργοποίηση και μετά να πληκτρολογήσετε τον κωδικό σας ( Βήμα 4)
Αν σας άρεσε το άρθρο μας διαδώστε το!