Φαίνεται ότι έχετε ενεργοποιήσει το AdBlock!

Λάβετε υπόψη, ότι το lovefortechnology.net βασίζεται σε διαφημίσεις για να συνεχίσει να παράγει και να προσφέρει δωρεάν περιεχόμενο σε εσάς. Θα το εκτιμήσουμε ιδιαίτερα αν απενεργοποιήσετε το Adblock ώστε να μας υποστηρίξετε. Πατηστε εδω για συνεχεια

10 επιλεγμένες δωρεάν εφαρμογές κρυπτογράφησηςΗ κρυπτογράφηση είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιούμε ώστε να αποκρύψουμε σημαντικά έγγραφα ή αρχεία από τα αδιάκριτα μάτια ή ακόμη και να στείλουμε πληροφορίες που δεν είναι δυνατόν να διαβαστούν από ένα τρίτο. Σας παρουσιάζουμε 10 από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για το σκοπό αυτό που μπορούν να καλύψουν ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών.


  1.


Κρυπτογραφήστε και αποκρυπτογραφήστε αρχεία και έγγραφα, μέσω των πιο δημοφιλών κρυπτογραφικών προτύπων, συμπεριλαμβανομένων των TripleDES, Blowfish, TwoFish, Cast128, DES, Ice, Ice2, RC2, RC4, RijnDael, Serpent, Tea, Thin Ice, TripleDES, Blowfish, Twofish, CAST128. Από τα κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι η δυνατότητα κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης μεγάλων αρχείων. Για να κρυπτογραφήσετε-αποκρυπτογραφήσετε οποιοδήποτε αρχείο ή έγγραφο, απλά, αφού εγκαταστήσετε το πρόγραμμα επιλέξτε το αρχείο ( δεξί κλίκ ) και πατήστε στην αντίστοιχη επιλογή. Για την αποκρυπτογράφηση, ακολουθήστε τον αντίθετο δρόμο.

 2. 


Δεν υπάρχει χρήστης που να μην έχει στον υπολογιστή του αρχεία που προσωπικά, ιδιωτικά ή εμπιστευτικά που δεν θα ήθελε κάποιος άλλος ακόμη και αν είναι μέλος της οικογένειά να τα δει. Τέτοιου είδους αρχεία και φάκελοι χρειάζονται προστασία ασφαλείας. Το Free Folder Hider είναι ένα απλό δωρεάν πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να φτιάξετε τους προσωπικούς σας φακέλους έτσι ώστε κάθε μη εξουσιοδοτημένο άτομο να μην έχει πρόσβαση σε αυτούς. Μπορεί να κρύψει και να προστατεύσει με κωδικό πρόσβασης αρχεία,φακέλους,εικόνες και έγγραφα σε δευτερόλεπτα. Ωστόσο το πρόγραμμα αποκρύπτει μόνο τους φακέλους, χωρίς όμως να κρυπτογραφεί τα αρχεία.

  3. 


Το AxCrypt είναι το κορυφαίο λογισμικό κρυπτογράφησης αρχείων ανοικτού κώδικα για τα Windows. To AxCrypt μπορεί να αποδειχθεί ένα χρήσιμο συμπλήρωμα για υπηρεσίες όπως το Dropbox, το Google Drive, Live Mesh, SkyDrive και Box.net. Με τον κωδικό πρόσβασης που θα καθορίσετε παράλληλα με τη χρήση ισχυρής κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί η εφαρμογή μπορείτε να προστατεύσετε οποιοδήποτε αριθμό αρχείων .

Ανοίξτε τα αρχεία σας κλικάροντας το εικονίδιο My computer (ο υπολογιστής μου) κάντε κλικ στον σκληρό δίσκο που έχετε αποθηκευμένα τα αρχεία που θέλετε να κρυπτογραφήσετε και κάντε δεξί κλικ πάνω στον στο φάκελο ή στο αρχείο που θέλετε να κρυπτογραφήστε και πατήστε encrypt, περιμένετε τώρα λίγο μέχρι να ολοκληρωθεί η εργασία.

Το AxCrypt κρυπτογραφεί τα αρχεία με χαρακτηριστική ασφάλεια και ευκολία παρέχοντάς σας παράλληλα τη δυνατότητα να τα αποστείλετε σε άλλους χρήστες μέσω e -mail ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο. Φυσικά για να μπορέσει ο παραλήπτης να το ανοίξει θα πρέπει να έχει εγκαταστήσει στον υπολογιστή του το AxCrypt και φυσικά να ξέρει τον κωδικό με τον οποίο το έχετε προστατεύσει. Για να ενεργοποιήσετε το πρόγραμμα θα πρέπει να κάνετε πρώτα να κάνετε registartion ( δωρεάν).

 

4. 


Η κρυπτογράφηση στις μέρες είναι ίσως μια απόλυτη αναγκαιότητα ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τα αρχεία μας δεν θα υποκλαπούν ή δεν θα διαβαστούν από τρίτους. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι κρυπτογράφησης όμως το nCryptedCloud είναι η εφαρμογή που καθιστά παιχνιδάκι την όλη διαδικασία κρυπτογράφησης αρχείων και φακέλων που αποθηκεύουμε στις διάφορες υπηρεσίες Cloud. Ενεργεί σαν στρώμα πάνω από την τρέχουσα υπηρεσία αποθήκευσης, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε το nCryptedCloud χωρίς να χρειάζεται να μετακινήσετε οποιοδήποτε από τα υπάρχοντα δεδομένα σας στο σύννεφο, με απλά λόγια χωρίς να πειράξετε απολύτως τίποτα.

Υποστηρίζει την κρυπτογράφηση αρχείων σε υπηρεσίες Cloud όπως το Google Drive, OneDrive, Dropbox, Box, Egnute και το OneDrive for Business.  Το nCryptedCloud χρησιμοποιεί ένα από τα καλύτερα πρότυπα κρυπτογράφησης (κρυπτογράφηση AES - 256 bit ), για να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα σας θα είναι πλήρως προστατευμένα.

Η χρήση του είναι τόσο απλή που θα σας εκπλήξει, κατεβάστε το αρχείο της εφαρμογής και εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας, προσθέστε ένα λογαριασμό e-mai και επιλέξτε το username και τον κωδικό σας, το πρόγραμμα θα βρει αυτόματα τις εγκατεστημένες εφαρμογές Cloud που έχετε εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας.  Ανοίξτε τώρα τον φάκελο ο υπολογιστής μου και ανάμεσα στους σκληρούς σας δίσκους θα δείτε το εικονίδιο της εφαρμογής nCryptedCloud, πατώντας επάνω σε αυτό θα βρείτε μέσα τους φακέλους από υπηρεσίες Cloud (Google Drive, OneDrive, Dropbox).

Εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε απολύτως τίποτα, συνεχίστε κανονικά τη μεταφορά την αντιγραφή ή το κατέβασμα των αρχείων σας από τις υπηρεσίες Cloud και το nCryptedCloud θα σας προστατεύει πλέον αυτόματα από τυχόν υποκλοπές και παράνομη πρόσβαση στους λογαριασμούς σας.

  5. 


Κρυπτογραφήστε και αποκρυπτογραφήστε τα μηνύματα και τις συνομιλίες μέσω κρυπτογραφικών προτύπων, όπως είναι τα TripleDES, Blowfish, TwoFish, Cast128, DES, Ice, Ice2, RC2, RC4, RijnDael, Serpent, Thin Ice. Χαρακτηριστικά: Ισχυρή κρυπτογράφηση: Υποστήριξη κρυπτογραφικών προτύπων, TripleDES, Blowfish, TwoFish, Cast128, DES, Ice, Ice2, RC2, RC4, RijnDael, Serpent . Θα τρέξει σε  Windows XP / Vista / 7/8/10.

  6. 


Κρυπτογραφήσετε αρχεία και φακέλους και σώστε τα στον υπολογιστή σας ή στείλτε τα μέσω e-mail, Dropbox, με USB stick ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο ασφαλίζοντας τα με κρυπτογράφηση AES-256. Το Encrypto μπορεί να κρυπτογραφήσει οποιοδήποτε αρχείο ή φάκελο. Η χρήση του προγράμματος είναι εξαιρετικά απλή, αφού τρέξετε την εφαρμογή σύρτε μέσα στο μενού του προγράμματος το ή τα αρχεία που θέλετε να κρυπτογραφήσετε, εναλλακτικά, πατήστε add file για να προσθέτετε αρχεία για κρυπτογράφηση ή add folder για να προσθέσετε φακέλους. Από εκεί και μετά στην επόμενη καρτέλα προσθέστε ένα ισχυρό κωδικό πρόσβασης, ώστε να το ασφαλίσετε ακόμη καλύτερα και πατήστε στο κουμπί Encrypt για να ξεκινήσει η κρυπτογράφηση. Από εκεί και μετά πατήστε στο κουμπί Save As και σώστε το κρυπτογραφημένο αρχείο όπου επιθυμείτε.

 

7. 

Η δημιουργία ενός κρυπτογραφημένου USB Stick αποτελεί μία πρώτης τάξεως επιλογή για να αποθηκεύσουμε με ασφάλεια τα προσωπικά μας δεδομένα αλλά και δεδομένα που αφορούν την εργασία μας ή αρχεία που δεν θέλουμε να περιέλθουν σε χέρια τρίτων. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε το απόρρητο μας αφού στην περίπτωση που χάσουμε το στικάκι μας αλλά και για οποιοδήποτε άλλο λόγο κανείς δεν θα μπορέσει να τα διαβάσει. To uWall είναι μία έξυπνη φορητή εφαρμογή που θα μας βοηθήσει στο σκοπό μας και υποστηρίζει τη δημιουργία πολλαπλών κρυπτογραφημένων κατατμήσεων σε αφαιρούμενο δίσκο ή σε δίσκο μνήμης flash όπου κάθε κρυπτογραφημένη κατάτμηση έχει το δικό της κωδικό πρόσβασης. Η διαφορά της συγκεκριμένης εφαρμογής σε σχέση με άλλες είναι ότι μπορείτε ένα στικάκι να το χωρίσετε σε πολλά διαμερίσματα είτε κρυφά είτε φανερά και που για το καθένα από αυτό θα έχει τον δικό του κωδικό. Ας δούμε όμως τώρα πως λειτουργεί.

ΒΗΜΑΤΑ

1
Βάζουμε το στικάκι μας σην θύρα USB του υπολογιστή μας και τρέχουμε την εφαρμογή, στον πίνακα που θα ανοίξει θα δείτε τις συνδεδεμένες συσκευές USB στον υπολογιστή σας. Κάντε δεξί κλικ με το ποντίκι σας επάνω στη συσκευή USB που επιθυμείτε και μετά αριστερό κλικ στην ένδειξη Disk Encryption Wizard.

2
Επιλέξτε Crypted καθορίστε το μέγεθος του Partition βάλτε ένα ισχυρό κωδικό και τσεκάρετε το κουτάκι Mount and Format.

3
Στο στικάκι μας τώρα έχει προστεθεί ένα κρυφό partition, σε περίπτωση τώρα που θέλουμε να το αποπροσαρτήσουμε κάνουμε δεξί κλικ επάνω στο Partition και μετά κάνουμε κλικ στο Unmound.

4
Τέλος με τον ίδιο τρόπο για να το προσαρτήσουμε ξανά πατάμε αυτή την φορά στην επιλογή Mound και στην επόμενη καρτέλα προσθέτουμε τον κωδικό μας για να μπορέσουμε να δούμε και να διαχειριστούμε το περιεχόμενο των αρχείων στο στικάκι μας.
8. 


Το DeepSound είναι ουσιαστικά ένα λογισμικό στεγανογραφίας, μετατροπέας ήχου που ΄΄ξέρει΄΄ να κρύβει καλά τα δεδομένα σας σε αρχεία ήχου τα οποία μπορείτε να τα προστατεύσετε επιπλέον με κρυπτογράφηση 256-bit AES. Η εφαρμογή σας επιτρέπει επίσης να εξαγάγετε τα κρυμμένα σας αρχεία απευθείας από τα αρχεία ήχου.

Αυτή η ιδιαιτερότητα της εφαρμογής την καθιστά πολύ ελκυστική για πολλούς λόγους, ένα από από αυτούς ίσως και ο πιο βασικός για παράδειγμα είναι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως σήμανση πνευματικών δικαιωμάτων στα μουσικά αρχεία σας, ένας άλλος θα μπορούσε να είναι η δυνατότητα να μεταφέρετε κρυφά μηνύματα σε κάποιον ή κάποιους αποδέκτες χωρίς να μπορεί να φανταστεί κανείς ότι μέσα σ΄αυτά αρχεία βρίσκονται πολύτιμες πληροφορίες και μυστικά Ας ξεκινήσουμε όμως περιγράφοντας αναλυτικά τα στάδια. ΒΗΜΑΤΑ

1
Τρέξτε την εφαρμογή  και κάντε κλικ  στο κουμπί επάνω στο κουμπί open carier files  (εναλλακτικά σύρτε το αρχείο με το ποντίκι σας μέσα λευκό πλαίσιο της εφαρμογής) και μετά πατήστε στο κουμπί Add secret files για προσθέσετε το μύνημά σας που θα πρέπει να έχετε γραψει προηγουμένως ή οποιοδήποτε άλλο κείμενο. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία και αν επιθυείτε να προσθέσετε περισσότερα του ενός κείμενα.
2
Κάντε κλικ στο κουμπί Encode secret files και στο νέο πλαίσιο που θα ανοίξει επιλέξτε το format εξόδου που επιθυμείτε να έχει το μουσικό σας αρχείο σας, τσεκάρετε στο κενό κουτάκι την ένδειξη Encrypt Files (AES 256 Bit) και στο πεδίο Password πληκτρολογήστε ένα δυνατό κωδικό και πατήστε στο κουμπί Encode secret files

3
Για να αποκρυπτογραφήσετε το μουσικό αρχείο που δημιουργήσατε, σύρτε το μέσα στο μενού της εφαρμογής, ή πατήστε στο κουμπί Add secret files . και πληκτρολογήστε τον κωδικό που βάλατε, Τέλος κάντε κλικ  στο κουμπί  extact secret files  και  διαβάστε  το μυστικό σας κείμενο.  Τέλος όπως θα δείτε το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα Audio Converter που μπορεί να κωδικοποιήσει διάφορες μορφές ήχου (FLAC, MP3, WMA, WAV, APE) σε άλλες (FLAC, MP3, WAV, APE). σε περίπτωση που θέλετε να μετατρέψετε τα μουσικά σας αρχεία.


9. 
Το CryptSync είναι μία δωρεάν εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να συγχρονίσετε τα αρχεία σας σε ένα κρυπτογραφημένο φάκελο, είτε αυτός βρίσκεται στο τοπικό δίκτυο ή στο διαδίκτυο σε υπηρεσίες Cloud όπως είναι τα SkyDrive, GDrive Dropbox κ.λ.π. Μπορείτε να ρυθμίσετε πολλαπλά ζεύγη και να τα συγχρονίσετε έτσι ώστε να κρατήσετε ένα αντίγραφο τους σε μια μορφή που είναι κρυπτογραφημένη. Θα πρέπει να επιλέξετε το φάκελο προέλευσης που θέλετε να συγχρονίσετε, και ένα φάκελο προορισμού που θέλετε να συγχρονίσετε τα αρχεία σας. Θα πρέπει επίσης να δώσετε έναν κωδικό πρόσβασης για την κρυπτογράφηση. Είναι σημαντικό να θυμάστε τον κωδικό πρόσβασης γιατί αν τον χάσετε δεν θα είστε σε θέση να αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας αργότερα.
ΒΗΜΑΤΑ

Μόλις τρέξετε το πρόγραμμα μπορείτε να ξεκινήσετε τη δημιουργία του συγχρονισμού δημιουργώντας τα ζευγάρια φακέλων,επιλέξτε New Pair.

2
Στο πρώτο πεδίο διαλέξτε ποιο φάκελο θέλετε να κρυπτογραφήσετε και στο δεύτερο το φάκελο που θα γίνουν αντιγραφή τα δεδομένα του πρώτου βάζοντας παράλληλα και ένα καλό κωδικό.


Προσοχή: Τσεκάροντας το Encrypt filenames μπορείτε να κρυπτογραφήσετε τα ονόματα των αρχείων που βρίσκονται στον αρχικό φάκελο ώστε να κρυπτογραφηθούν στο φάκελο προορισμού, κάτι όμως που δεν προτείνω γιατί οι ονομασίες των αρχείων στο φάκελο κρυπτογράφησης θα αλλάξουν και δεν θα ξέρετε τι και που αντιστοιχεί το κάθε αρχείο. Αν θελήσετε να αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία που έχετε κρυπτογραφήσει στον φάκελο προορισμού, κατεβάστε το 7-Zip εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας και ανοίξτε τα κρυπτογραφημένα αρχεία με αυτό βάζοντας στο αντίστοιχο πεδίο κωδικού που θα σας ζητηθεί τον αρχικό σας κωδικό .


10.

To CrococryptMirror (γνωστό και ως "Crococrypt") είναι ένα εργαλείο κρυπτογράφησης που αντικατοπτρίζει ολόκληρους φακέλους (με το περιεχόμενό τους) με κρυπτογραφημένους φακέλους. Οι αλγόριθμοι κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται είναι οι AES και Twofish (256 bits). Το αρχείο κλειδιών είναι εξασφαλισμένο με κωδικό πρόσβασης. Επιπλέον, χρησιμοποιείται συμπίεση ZIP για τη βελτιστοποίηση του αποθηκευτικός χώρου.

Για λόγους απόδοσης, ο συγχρονισμός του φακέλου πηγής και προορισμού γίνεται στο παρασκήνιο. Ένα αντίγραφο ασφαλείας των keyfiles πρέπει να φυλάσσεται σε ασφαλές μέρος. Χωρίς το keyfile τα containers δεν μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν. Στην φορητή έκδοση του Crococrypt keyfile και ρυθμίσεις αποθηκεύονται μαζί με το φάκελο της εφαρμογής. Ως εκ τούτου, η πλήρης εφαρμογή μπορεί να μεταφερθεί σε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μονάδες δικτύου ως πηγές αλλά και ως φάκελοι προορισμού.

10 επιλεγμένες δωρεάν εφαρμογές κρυπτογράφησης
4/ 5 stars - "10 επιλεγμένες δωρεάν εφαρμογές κρυπτογράφησης" Η κρυπτογράφηση είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιούμε ώστε να αποκρύψουμε σημαντικά έγγραφα ή αρχεία από τα αδιάκριτα μάτια ή ακόμη κ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
–>