//Add More external stylesheets GT Text : Μετατρέψτε κείμενα από εικόνες σε επεξεργάσιμα κείμενα



Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

GT Text : Μετατρέψτε κείμενα από εικόνες σε επεξεργάσιμα κείμενα

read

Το GT Text είναι ένα εκπληκτικό δωρεάν λογισμικό OCR πρόγραμμα που θα μας δώσει τη δυνατότητα να μετατρέψουμε εικόνες που περιέχουν κείμενα σε κανονικό επεξεργάσιμο κείμενο. Η λειτουργία του είναι πολύ απλή και υποστηρίζει πολλές γλώσσες μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά. 

Μέσω της εφαρμογής μπορείτε να επεξεργαστείτε εικόνες που περιέχουν κείμενο για παράδειγμα, μπορείτε να σκανάρετε βιβλία ή περιοδικά και να σώσετε τις σελίδες που επιθυμείτε ως εικόνες και από εκεί και μετά  να αντιγράψετε το κείμενο του σε ένα έγγραφο κειμένου στο Word ή σε οποιοδήποτε άλλο επεξεργαστή κειμένου. 

Μπορείτε ακόμη να σώσετε τμήματα ή σελίδες από pdf έγγραφα ως εικόνες και να τις επεξεργαστείτε με τον ίδιο τρόπο. Τέλος σας παρέχει τη δυνατότητα να κάνετε capture οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή τμήμα της και με τον ίδιο τρόπο να εξάγετε το κείμενο.

Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή τρέξτε τη και κάντε κλικ στο κουμπί add languages για να προσθέσετε αν επιθυμείτε περισσότερες γλώσσες. 

Από εκεί και μετά αν θέλετε για παράδειγμα να επεξεργαστείτε ένα κείμενο για κάποια εικόνα που έχετε σώσει στον υπολογιστή σας, επιλέξτε πρώτα από το μενού τη γλώσσα του εγγράφου, και μετά σύρτε με το ποντίκι σας την εικόνα μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος ή επιλέξτε file-open και προσθέστε τη εικόνα σας.


Τώρα, για να κάνετε OCR μία εικόνα επιλέξτε από το μενού του προγράμματος επιλέξτε πρώτα τη γλώσσα του εγγράφου, και μετά πατήστε Open και φορτώστε την εικόνα. 

Από εκεί και μετά επιλέξτε Tools - Copy Text From Full Image και στο πλαίσιο με την εικόνα του εγγράφου που θα δούμε πατήστε συνέχεια, επιλέξτε με το Mouse, (αριστερό κλικ) το τμήμα του εγγράφου που θέλετε να κάνετε OCR, και στο παράθυρο που θα ανοίξει πατήστε Συνέχεια, από εκεί και μετά ανοίγουμε ένα κενό έγγραφο κειμένου, ή οποιοδήποτε κενή σελίδα στο Word ή σε οποιοδήποτε επεξεργαστή κειμένου και κάνουμε επικόλληση.

Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς η επιτυχία του προγράμματος αγγίζει ανάλογα με την ποιότητα της εικόνας που θα διαβάσει η εφαρμογή σχεδόν το 100% για κείμενα στην Αγγλική γλώσσα ενώ σε δοκιμές που έκανα με εικόνες που περιείχαν κείμενο στα ελληνικά η επιτυχία προσεγγίζει το 90-95% ανάλογα με την ποιότητα της εικόνας.

Ας έρθουμε τώρα και στην δυνατότητα επιλογής στο διαδίκτυο, στην περίπτωση αυτή, αφού τρέξουμε την εφαρμογή και έχοντας ανοιχτή την ιστοσελίδα της οποίας θέλουμε να επεξεργαστούμε κάποιο τμήμα του κειμένου της κάνουμε κλικ στο κουμπί copy text from screen area και το πρόγραμμα αυτόματα θα επεξεργαστεί το κείμενο που έχουμε επιλέξει.

Με τον ίδιο τρόπο τρόπο, πατάμε συνέχεια και κάνουμε επικόλληση το κείμενο στον επεξεργαστή κειμένου μας.  Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε τώρα ότι θέλετε να μετατρέψετε σε κείμενο ένα σκαναρισμένο έγγραφο, κάντε κλικ στην επιλογή file-import from scaner or camera και σαρώστε το έγγραφό σας .

Από εκεί και μετά, αφού ολοκληρωθεί η σάρωση θα δείτε μέσα στο μενού της εφαρμογής την εικόνα του σαρωμένου εγγράφου. 

Για να το επεξεργαστείτε και να το σώσετε ως κείμενο, κάντε κλικ στην επιλογή  OCR of all image, θα δείτε μια προεπισκόπηση του κειμένου, πατήστε συνέχεια και ανοίξτε ένα έγγραφο του word ή κάποιο κειμενογράφο και κάντε επικόλληση (δεξί κλικ με ποντίκι ή CTRL+v με πληκτρολόγιο) το κείμενο.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή GT Text
(κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε, αποθήκευση συνδέσμου ως, στην σελίδα που θα μεταφερθείτε)


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!