Lakka : Μετατρέψτε τον υπολογιστή σας σε κονσόλα παιχνιδιών



Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Lakka : Μετατρέψτε τον υπολογιστή σας σε κονσόλα παιχνιδιών

read

Το Lakka είναι μία διανομή Linux που μετατρέπει ένα μικρό υπολογιστή σε μία πλήρη κονσόλα παιχνιδιών. Ισχυρό και χτισμένο στα πρότυπα του διάσημου εξομοιωτή RetroArch είναι σε θέση να μιμηθεί μια ευρεία ποικιλία συστημάτων με χρήσιμες λειτουργίες, όπως η αυτόματη αναγνώριση joypad.

Μόλις εγκατασταθεί στην κάρτα SD ή σε κάποια μονάδα flash USB, απλά πρέπει να αντιγράψετε τις Roms στη συσκευή σας και να συνδέστε το joypad ώστε απολαύσετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια.
Το λογισμικό έχει βελτιστοποιηθεί για να τρέχει γρήγορα ακόμα και σε μικρής απόδοσης υπολογιστές, με υποστήριξη πολλαπλών joypads USB.   Για να το ρυθμίσετε σε έναν υπολογιστή, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια live εγκατάσταση USB.

Για το σκοπό αυτό χρειάζεται ένα στικάκι USB με χωρητικότητα 512 ΜΒ τουλάχιστον. Για να μεταφέρετε το πρόγραμμα στη USB συσκευή σας θα χρειαστείτε το Win32DiskImager που είναι δωρεάν Κατεβάστε και τρέξτε το με δικαιώματα διαχειριστή), επιλέξτε το image της εφαρμογής και πατήστε εγγραφή.
Για να ρυθμίσετε το Lakka στο PC σας ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: Συνδέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης USB στον υπολογιστή που θέλετε να ρυθμίσετε, συνδέστε ένα καλώδιο Ethernet (προαιρετικά), συνδέστε κάποιο joypad σε μία από τις θύρες USB στον υπολογιστή σας και κάντε Boot από τη συσκευή USB στην οποία έχετε μεταφέρει το λογισμικό.

Μην το εγκαταστήσετε στον κύριο υπολογιστή σας  που χρησιμοποιείτε αλλά σε ένα δεύτερο που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως παιχνιδομηχανή.



Υποστηρίζει τις εξής παιχνιδομηχανές : 3DO, Playstation, SNES, Nintendo DS, Arcade, Game Boy, Sega Master, Game Gear, Mega Drive, Neo Geo Pocket,PC Engine,PC-FX,Virtual Boy,Nintendo 64 ,NES, PSP (PlayStation Portable), Atari 7800, Atari 2600, Game Boy Advance, Atari Jaguar και άλλες.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows, macOS
Κατεβάστε   την εφαρμογή Lakka

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!