Έχετε ενεργοποιήσει τη φραγή διαφημίσεων!

Εμφανίζουμε διαφημίσεις στο lovefortechnology.net για να μπορέσουμε να συντηρήσουμε την ιστοσελίδα μας και παράλληλα να σας προσφέρουμε αξιόλογο δωρεάν λογισμικό. Αν σας αρέσει ο ιστότοπός μας και θέλετε να υποστηρίξετε τη δουλειά μας, παρακαλώ σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επιτρέψετε τις διαφημίσεις στην ιστοσελίδα μας. Πατηστε εδω για συνεχεια

Οι 7 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές αλλαγής διακομιστών DNSΤο Domain Name System ή απλά DNS είναι ένα σύστημα ονοματοδοσίας για δίκτυα υπολογιστών που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο IP. Το DNS μπορεί και αντιστοιχίζει ονόματα με διευθύνσεις IP ή άλλα ονόματα στο διαδίκτυο ή κάποιο άλλο δίκτυο και επιτρέπει την ανεύρεση ενός εξυπηρετητή (server) ή μιας υπηρεσίας σε έναν εξυπηρετητή χρησιμοποιώντας ένα όνομα.


 Το DNS χρησιμοποιείται για να αντιστοιχίσει διευθύνσεις IP με ονόματα ώστε ο διαχειριστής ενός δικτύου να μπορεί να χρησιμοποιήσει ονόματα για να επικοινωνήσει ή να απλώς να θυμάται ονόματα μηχανημάτων, τοποθεσίες, ονόματα χώρου κ.λ.π.

Κάθε φορά που πηγαίνετε σε μια ιστοσελίδα, ο browser αναζητά τη διεύθυνσή της στο σύστημα DNS. Όσο πιο γρήγορα βρίσκεται ο πλησιέστερος διακομιστή DNS τόσο πιο γρήγορα το ανοίγει η ιστοσελίδα που επισκεφθήκατε.

Η χρήση του κατάλληλου DNS είναι καθοριστικής σημασίας για την απόδοση και την εν γένει ταχύτητα της σύνδεσή μας στο Internet και όχι μόνο αφού με την χρήση κατάλληλων διευθύνσεων DNS μπορούμε εκτός από την ταχύτητα να εξασφαλίσουμε και την ασφάλεια του δικτύου μας από κακόβουλες επιθέσεις και ύποπτες ιστοσελίδες μέχρι και την ενίσχυση της ανωνυμίας. Ας δούμε λοιπόν με τη σειρά 7 από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για τo σκοπό αυτό.

1.


Tο DNSBench μία μικρή portable εφαρμογή (δεν χρειάζεται εγκατάσταση) που θα αναλάβει να ψάξει και να μας υποδείξει τις γρηγορότερες. Αφού κατεβάσουμε την εφαρμογή! την τρέχουμε και περιμένουμε λίγο να ψάξει και να μας εμφανίσει τα αποτελέσματα. 

Είναι σημαντικό κατά την στιγμή του ελέγχου να μην τρέχετε κάποια άλλη εφαρμογή στο ίντερνετ και να μην ανεβάζετε ή κατεβάζετε αρχεία ώστε τα αποτελέσματα να είναι απολύτως αξιόπιστα. Μόλις τελειώσει η μέτρηση πατήστε στην επιλογή Name Servers όπου στην πρώτη σειρά θα δείτε το DNS της σύνδεσής σας και από κάτω ένα μεγάλο αριθμό από διαφορετικούς DNS Servers. 

Πατήστε τώρα στο κουμπί Run Benchmark και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την αξιολόγηση τους. Περιμένετε λίγο μέχρι να τελειώσει η μέτρηση και θα δείτε δίπλα από κάθε DNS Server και μία αξιολόγηση. 

Τους ταχύτερους DNS θα τους εμφανίσει στις πρώτες σειρές. Πατήστε στο κουμπί Tabular Data αν θέλετε να δείτε τις ακριβείς μετρήσεις για κάθε ένα DNS Server ξεχωριστά και πατήστε στο Conclution για δείτε στα σχόλια τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της εφαρμογής. Αν διαπιστώσετε ότι οι DNS Servers που χρησιμοποιείτε έχουν υψηλότερη ταχύτητα απόκρισης με πιο απλά λόγια είναι πιο αργοί επιλέξτε το πρώτο στην κατάταξη DNS. 

 2. 


To ChrisPC DNS Switch και δεν κάνει τίποτα περισσότερο από αυτό που υποδηλώνει η ονομασία του, με μία διαφορά, δεν χρειάζεται να επέμβουμε πουθενά και όλα γίνονται αυτόματα με μερικά κλικ. Η εφαρμογή παρέχει ένα απλό, περιεκτικό και απολύτως κατανοητό μενού, με την βοήθεια του οποίου μπορείτε να επιλέξετε την κάρτα δικτύου πάνω στην οποία επιθυμείτε να αλλάξετε το προεπιλεγμένο DNS της σύνδεσή σας. 

Με αυτό τον τρόπο ανάλογα και με το τι θα επιλέξετε μπορείτε να προστατεύσετε την ανωνυμία και την ιδιωτικότητά σας και σε αυτή την περίπτωση να επιλέξετε ένα διακομιστή από μία λίστα ομάδων με προκαθορισμένο Anonymous DNS ή μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε Secure DNS servers που φιλτράρουν τις ιστοσελίδες που είναι εν δυνάμει απειλές για τον υπολογιστή σας (αποφεύγοντας ιούς, malware, trojans και κακόβουλες εφαρμογές ).

 Ακόμη μπορείτε να ενισχύσετε την ασφάλεια της σύνδεσής σας ειδικά όταν αυτή χρησιμοποιείται από παιδιά αποτρέποντας την σύνδεση με ιστοσελίδες που πιθανόν να ενθαρρύνουν τη βία, τα ναρκωτικά και φυσικά ιστοσελίδες οι οποίες έχουν χαρακτηρισθεί ως πορνογραφικές. 

Τέλος θα μπορούσατε να επιλέξετε απλά ένα πιο γρήγορο DNS χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις προκαθορισμένες ομάδες ο DNS που έχουν επιλεγεί με βάση τα ανωτέρω χαρακτηριστικά.Θα συνιστούσα, αν ενδιαφέρεστε για ταχύτητα, να μην προτιμήσετε την λειτουργία αυτή αφού όπως έχουμε ήδη αναλύσει και στο προηγούμενο άρθρο μας η ταχύτητα ενός DNS Server επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες και ενώ αντικειμενικά ένας DNS Server μπορεί να είναι πολύ γρήγορος όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει για όλο τον κόσμο. 
 3. 


Το DnsJumper είναι μία εξαιρετική, δωρεάν, φορητή εφαρμογή που θα μας βοηθήσει για το σκοπό αυτό. Ψάχνει και βρίσκει αυτόματα τις καλύτερες DNS IP για την περιοχή σας, είναι φορητό, επομένως δεν χρειάζεται εγκατάσταση και το μόνο που θα πρέπει να κάνετε αφού το κατεβάσετε είναι να το τρέξετε, να επιλέξτε πρώτα απ΄ όλα τη κάρτα δικτύου που συνδέεστε στο διαδίκτυο επιλέγοντάς την από το πεδίο (Επιλέξτε προσαρμογέα δικτύου), πατήστε τώρα εύρεση ταχύτερου DNS και μετά πατήστε στο κουμπί εφαρμογή ταχύτερου DNS, τέλος πατήστε στο κουμπί Εφαρμογή - Αποθήκευση Διακομιστή DNS. 

 4. 


Η yandex έχει πάνω από 80 διακομιστές DNS που βρίσκονται σε διαφορετικές πόλεις και χώρες. Τα ερωτήματα κάθε χρήστη υποβάλλονται σε επεξεργασία από τον server στον πιο κοντινό σε αυτόναυτήν, και γι΄αυτό και sites ανοίγουν πιο γρήγορα Ορισμένες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο περιέχουν κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να μολύνει τον υπολογιστή σας με κάποιον ιό. Άλλες σελίδες που δημιουργούνται από hackers κλέβουν τους κωδικούς πρόσβασης και προσωπικές πληροφορίες. 

Όταν προσπαθείτε να ανοίξετε μια ιστοσελίδα σε όταν έχετε ρυθμίσει η σύνδεσή σας στο ίντερνετ να γίνεται μέσω Yandex.DNS θα εμποδίσει τη λήψη οποιασδήποτε πληροφορίας από αυτό και προειδοποιεί τον χρήστη για την επικινδυνότητα της. Xχρησιμοποιεί επίσης το δικό της λογισμικό anti-virus της, που ελέγχει sites για κακόβουλο λογισμικό. Τέλος πολλοί χρήστες θέλουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τα παιδιά τους από πορνογραφικές ιστοσελίδες. 

Η κατάλληλη ρύθμιση με τους αντίστοιχους Yandex DNS Servers μπορεί να ανιχνεύσει αυτού του είδους τις ιστοσελίδες και να αποτρέψει την σύνδεση. Ας δούμε τώρα πώς μπορούμε να ρυθμίσουμε τον υπολογιστή μας προσθέτοντας την κατάλληλη DNS ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε. Αν θέλουμε υψηλή ταχύτητα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη βασική ρύθμιση, αν επιθυμούμε υψηλή ταχύτητα και παράλληλα προστασία από ιστοσελίδες που διανέμουν κακόβουλο λογισμικό θα χρησιμοποιήσουμε την ρύθμιση Highspeed +Protection from viruses and fraudsters. 

Τώρα αν μας ενδιαφέρει η οικογενειακή ασφάλεια και η προστασία από ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου θα πρέπει να προτιμήσουμε την τρίτη ρύθμιση High speed + Protection from viruses and fraudsters+ Safety for children. Για να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις θα πρέπει κατ αρχήν να βρούμε την κάρτα δικτύου με την οποία συνδεόμαστε στο ίντερνετ και να καταχωρήσουμε τις αντίστοιχες ρυθμίσεις. 

 5. 


Το Διαδίκτυο είναι ένας απέραντος θησαυρός γνώσεων που όμως περιέχει και πολλούς κινδύνους ιδιαιτέρως για τα παιδιά αφού δεν υπάρχει κάποιο φίλτρο ώστε να τα αποτρέψει από κακόφημες ιστοσελίδες σεξουαλικού περιεχομένου και όχι μόνο. Βέβαια υπάρχουν πολλοί τρόποι για μπορέσει κάποιος να φιλτράρει όλες αυτές τις πληροφορίες όμως τις περισσότερες φορές απαιτεί ιδιαίτερες ρυθμίσεις και γνώσεις που συνήθως δεν έχει τις ένα απλός χρήστης. Η εφαρμογή στοχεύει στην απλότητα αφού μόνο με ένα κλικ και χωρίς καμία απολύτως άλλη ρύθμιση θα είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και όχι μόνο από το μη επιθυμητό περιεχόμενο.
Πώς λειτουργεί : Αρκεί να κατεβάσετε την εφαρμογή να την αποσυμπιέσετε και να τρέξετε το εικονίδιο Angel, δεν χρειάζεται να κάνετε καμία εγκατάσταση και καμία απολύτως ρύθμιση, απλά πατήστε σε μία από τις τέσσερις διαθέσιμες επιλογές, δηλαδή Norton connect Safe 1, Norton connect Safe 2, Open DNS Family, MetacertDNS, Yandex DNS αφού κλικάρετε επάνω σε οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές θα δείτε μία πράσινη καρδούλα να εμφανίζεται στο μενού του προγράμματος που σημαίνει ότι η περιήγησή σας στο internet είναι πλέον ασφαλής, δοκιμάστε τώρα να μπείτε σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα πορνό ή σε phishing sites και γενικά ιστοσελίδες κακόβουλου λογισμικού και το πρόγραμμα αυτόματα θα το αποτρέψει ενημερώνοντας σας. Αν θέλετε να επιστρέψετε στην αρχική σας κατάσταση απλά πατήστε το Default DNS και το πρόγραμμα θα σας επαναφέρει στην αρχική κατάσταση. 

 6. 

Tο QuickSetDNS, ένα πολύ απλό απλό εργαλείο που θα μας επιτρέψει να αλλάζουμε εύκολα τους διακομιστές DNS που χρησιμοποιούμε για την σύνδεσή μας στο Internet. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε πολύ εύκολα ρυθμίσουμε τους επιθυμητούς διακομιστές DNS από το περιβάλλον εργασίας χρήστη, επιλέγοντας από μια λίστα των διακομιστών DNS που έχουμε ορίσει.

7. To Open DNS είναι ίσως μία από τις πιο αξιόπιστες - δημοφιλείς υπηρεσίες μέσω της οποίας μπορούμε να αλλάξουμε το DNS μας και να επεξεργαστούμε τις ρυθμίσεις ασφαλείας του έτσι ώστε η περιήγησή μας στο διαδίκτυο να είναι απόλυτα ασφαλής. Ξεκινώντας θα πρέπει να ακολουθήσουμε κάποια βήματα για την εφαρμογή και την ρύθμιση του στους υπολογιστές .ΒΗΜΑΤΑ
1
Επισκεφτείτε το OPEN DNS, κάντε κλικ στην καρτέλα Open DNS Home και συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να κάνετε εγγραφή στην υπηρεσία. Τέλος, αφού ολοκληρώσετε την εγγραφή σας κάντε κλικ στο πεδίο GETT A FREE ACCOUNT.

2
Ανοίξτε τώρα το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και κάντε κλικ στο σύνδεσμο επιβεβαίωσης.
3
Μόλις η εγγραφή σας επιβεβαιωθεί θα σας δοθούν οι DNS που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο όμως θα πρέπει αλλάξτε τις DNS.  Κλείστε τον Browser και από τον πίνακα ελέγχου κάντε κλικ στο κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης, κάντε κλικ στις συνδέσεις και στη νέα καρτέλα που θα ανοίξει κάντε κλικ στο πεδίο ιδιότητες.

4
Επιλέξτε το πεδίο internet protocol version 4 (TCP/IPv4) και πατήστε πάλι ιδιότητες.
5
Τέλος πληκτρολογήστε τις διευθύνσεις DNS στα αντίστοιχα πεδία και πατήστε O.K.6
Ανοίξτε τον Browser και κάντε login στο λογαριασμό σας και αφού επιλέξετε την καρτέλα Settings κάντε κλικ στο πεδίο Web Content Filtering. Όπως βλέπετε περιλαμβάνει 4 βασικά επίπεδα ασφαλείας High, Moderate, Low και None. Από προεπιλογή κατά την εγγραφή σας η ασφάλεια βρίσκεται στο none, οπότε εσείς ανάλογα με τις απαιτήσεις σας, από εκεί και μετά κάντε κλικ σε όποια κατηγορία επιθυμείτε πατήστε Customize και οργανώστε την ασφάλειά σας, και από εκει και μετά δοκιμάστε να να συνδεθείτε με κάποια κατηγορία ιστοσελίδας της οποίας έχετε απαγορεύσει την πρόσβαση και θα δείτε το σχετικό μήνυμα αποτροπής. (κλικ εδώ)

7Τέλος, ολοκληρώστε τις ρυθμίσεις ασφαλείας σας τσεκάροντας τα παρακάτω κουτάκια στο πεδίο security όπως τα βλέπετε παρακάτω.Όπως θα δείτε εκτός από τις ρυθμίσεις αυτές θα δείτε και πολλές άλλες όπως για παράδειγμα να κρατάτε στατιστικά ή να αλλάξετε το κείμενο  στις καρτέλες προειδοποίησης, ωστόσο λάβετε υπόψη ότι από την στιγμή που εφαρμόζετε τις ρυθμίσεις απαιτούνται γύρω στα τρία λεπτά έως αυτές να να ολοκληρωθούν.
Οι 7 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές αλλαγής διακομιστών DNS
4/ 5 stars - "Οι 7 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές αλλαγής διακομιστών DNS" Το Domain Name System ή απλά DNS είναι ένα σύστημα ονοματοδοσίας για δίκτυα υπολογιστών που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο IP. Το DNS μπο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
–>