10 δωρεάν προγράμματα δημιουργίας και διαγραφής Partitions για σκληρούς δίσκους και SSDΔιαχειριστείτε συσκευές αποθήκευσης και τις λογικές μονάδες δίσκου ή διαμερισμάτων που περιέχουν, δημιουργήστε διαγράψετε, και αλλάξετε τη μορφή στους σκληρούς δίσκους με μεγάλη ευκολία επιλέγοντας το πρόγραμμα που σας ικανοποιεί.

1

To DiskGenius είναι μία εκπληκτική δωρεάν εφαρμογή για τη δημιουργία, μορφοποίηση, διαγραφή, απόκρυψη διαμερισμάτων των σκληρών σας δίσκων, με δυνατότητες ορισμού ενεργού διαμερίσματος, τροποποίηση παραμέτρων διαμερίσματος, μετατροπή μεταξύ πρωτεύοντος διαμερίσματος μεταξύ και λογικών μονάδων, γρήγορη κατάτμηση, αλλαγή μεγέθους, διαίρεση και επέκταση χωρίσματος χωρίς απώλεια δεδομένων, επανακατασκευή MBR (Master Boot Record), διαγραφή ελεύθερου χώρου, επαλήθευση και επιδιορθώστε Bad Sectors, προβολή πληροφοριών S.M.A.R.T. μετατροπή MBR σε GPT ή GPT σε MBR και πολλές ακόμη λειτουργίες που δύσκολα θα συναντήσετε σε δωρεάν πρόγραμμα αυτού του είδους.
2

Το MiniTool Partition Wizard Home Edition είναι ένα δωρεάν λογισμικό διαχείρισης partition και υποστηρίζει 32 και 64 bit συμπεριλαμβανομένων των Windows XP, Vista, Windows 7 και Windows και Windows 10. Οι λειτουργίες περιλαμβάνουν την δυνατότητα αλλαγής μεγέθους κατατμήσεων, αντιγραφή διαμερισμάτων, δημιουργία Partitions, Partition Extend, Partition spilt, διαγραφή Partitions, μετατροπή Partitions, απόκρυψη Partitions, αλλαγή γράμματος των σκληρών δίσκων, ορισμός ενεργού διαμερίσματος, Recovery Partition. Το MiniTool Partition Wizard Home Edition διανέμεται δωρεάν αποκλειστικά για οικιακή χρήση και αν θέλετε να την χρησιμοποιήσετε σε επιχειρηματικό περιβάλλον θα πρέπει να προμηθευτείτε το MiniTool Partition Wizard Professional Edition.
3

Το IM-Magic Partition Resizer είναι ένα εξαιρετικό δωρεάν πρόγραμμα με τη βοήθεια του οποίου μπορείτε να αλλάξτε το μέγεθος του του λειτουργικού σας συστήματος και να κατανείμετε τον ελεύθερο χώρο σας, να επεκτείνετε οποιοδήποτε διαμέρισμα να συρρικνώστε η συγχωνεύσετε τις κατατμήσεις στον σκληρό σας δίσκο χωρίς τον κίνδυνο να χάσετε ή να να καταστρέψετε τα δεδομένα σας και όλα αυτά μόνο μερικά κλικ. 100% ασφαλές λογισμικό για την κατανομή και την διαχείριση κατατμήσεων στο σκληρό σας δίσκο, είναι συμβατό με όλα τα λειτουργικά συστήματα Windows, τόσο ασφαλές ώστε ακόμη και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος τα δεδομένα σας θα παραμείνουν στο σκληρό δίσκο ακέραια όπως και πριν τις αλλαγές.
4

Το Aomei Partition Assistant Standard είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα κατάλληλο για την διαχείριση των σκληρών σας δίσκων με υποστήριξη Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, Vista και XP. Υποστηρίζει ορισμένα προηγμένα χαρακτηριστικά κατάτμησης συμπεριλαμβανομένων της αλλαγής μεγέθους των διαμερισμάτων του σκληρού σας δίσκου μετακίνηση κατάτμηση, τη συγχώνευση τη διάσπαση αλλά και τη δημιουργία, διαγραφή, τη μορφοποίηση διαμερισμάτων, την επέκταση διαμερισμάτων του συστήματος και την ανάκτηση partition κ.λ.π.
5

Δωρεάν εφαρμογή με την οποία μπορείτε να κάνετε ανάκτηση χαμένων διαμερισμάτων ανάκτηση χαμένων αρχείων, να διαχειρισθείτε διαμερίσματα MBR και GPT να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και επαναφοράς συστήματος των windows και των κατατμήσεων, να δημιουργήσετε αρχεία διάσωσης με δυνατότητα εκκίνησης USB flash disk να διαχειρισθείτε εικονικούς δίσκους VMware, VirtualBox και Virtual PC, να κάνετε επαλήθευση και επιδιόρθωση κατεστραμμένων τομέων του σκληρού σας δίσκου, να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και επαναφοράς του πίνακα διαμερισμάτων και τέλος να κάνετε εκκίνηση του υπολογιστή σας με την έκδοση DOS PartitionGuru.
6

Μία εξαιρετική διανομή που σας παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για το διαχωρισμό και την δημιουργία partition για τους σκληρούς σας δίσκους μέσα από ένα διαισθητικό, και πολύ καθαρό γραφικό περιβάλλον. Το GParted LiveCD θα τρέξει στα περισσότερα μηχανήματα x86 με επεξεργαστή Pentium II και πάνω.Αφού το τρέξετε σαν live cd στον υπολογιστή σας επιλέξτε τη γλώσσα (υποστηρίζει πλήρως ελληνικούς διαλόγους) και τέλος πατήστε Start X για να ξεκινήσει. Αν θέλετε να τρέξετε το GParted Live μέσα από κάποιο στικάκι USB, κατεβάστε πρώτα και τρέξτε το UNetbootin και από το μενού της εφαρμογής τσεκάρετε δίσκος εικόνα και επιλέξτε τη διαδρομή που έχετε αποθηκευμένο το αρχείο iso του GParted Live, επιλέξτε τώρα από το πεδίο Drive το στικάκι σας (πριν τρέξετε την εφαρμογή βάλτε σε κάποια υποδοχή USB του υπολογιστή σας) και πατήστε εντάξει για να ξεκινήσει η μετατροπή και περιμένετε λίγο μέχρι να μεταφερθούν τα απαραίτητα αρχεία στο στικάκι σας.
7

Ο επεξεργαστής κατατμήσεων NIUBI Free Edition είναι ένα δωρεάν λογισμικό δημιουργίας και επεξεργασίας διαμερισμάτων για χρήστες των Windows, παρόμοιο, αλλά πολύ ισχυρό από το Partition Magic που υποστηρίζει τα Windows 10, 8, 7, Vista, XP (32 και 64 bit). Ο επεξεργαστής κατατμήσεων βοηθά στην αλλαγή μεγέθους των υφιστάμενων κατατμήσεων με ασφάλεια και ευκολία. Ο βελτιστοποιημένος αλγόριθμος μεταφοράς αρχείων βοηθά στην αλλαγή μεγέθους του διαμερίσματος κατά 30% έως 300% ταχύτερα από τα άλλα εργαλεία.


8

Η καλύτερη δωρεάν λύση για να δημιουργήσετε, να διαγράψετε, να αλλάξετε το μέγεθος, να μετακινήσετε, να συγχωνεύσετε και να χωρίσετε partitions. Ποιο συγκεκριμένα, με την βοήθεια της εφαρμογής μπορείτε αλλάξτε το μέγεθος να μετακινήστε Partitions χωρίς επανεκκίνηση, να κάνετε ασφαλή συγχώνευση δύο διαμερισμάτων σε ένα μεγαλύτερο χωρίς απώλεια των δεδομένων σας να μετατρέψτε δυναμικούς δίσκους σε βασικούς και τέλος να μετατρέψετε Partitions από το σύστημα αρχείων FAT σε NTFS. Να χωρίστε το πρωτεύων διαμέρισμα του σκληρού σας δίσκου σε λογική κατάτμηση και το αντίστροφο να διαγράψετε τα ευαίσθητα δεδομένα σας ή από κάποιο Partition ή ακόμη και από ολόκληρο το σκληρό σας δίσκο γρήγορα απλά και προπαντός με ασφάλεια. Στην έκδοση αυτή υποστηρίζει και windows 64 bit.
9

Το MiniTool Partition Wizard Bootable είναι μία δωρεάν Bootable εφαρμογή που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το MiniTool Partition Wizard Home Edition. Επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται τα διαμερίσματα του σκληρού τους δίσκου όταν το λειτουργικό σύστημα αποτύχει να εκκινήσει ή μπορεί να χρησιμεύσει ακόμη και σαν διαχειριστής διαμερισμάτων σε έναν υπολογιστή που δεν έχει εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα. Όπως λέει και ο τίτλος της εφαρμογής είναι Boottable που σημαίνει ότι θα πρέπει να γράψετε το το αρχείο ISO της εφαρμογής που θα κατεβάσετε σε ένα CD/DVD και να κάνετε Boot στον υπολογιστή σας από εκεί. Εναλλακτικά αντί να χρησιμοποιήσετε CD/DVD μπορείτε να το περάσετε σε ένα οποιοδήποτε στικάκι USB και να κάνετε Boot από εκεί.
10

Το Partition Logic είναι ένα δωρεάν λογισμικό, που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Visopsys. Είναι Bootable από CD ή από κάποιο στικάκι USB και λειτουργεί αυτόνομα, ανεξάρτητα από κανονικό λειτουργικό σας σύστημα. Με το Partition Logic μπορείτε να δημιουργήσετε partition να τα διαγράψετε, να τα μορφοποιήσετε να τα μετακινήσετε και να τροποποιήσετε τις ιδιότητές τους. Μπορείτε ακόμη να αντιγράψετε ολόκληρους σκληρούς δίσκους από το ένα στο άλλο. Ο σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει μία δωρεάν αξιόπιστη λύση απέναντι σε εμπορικά προγράμματα του είδους όπως είναι Partition Magic, Drive Image και το Norton Ghost.