Intel Extreme Tuning Utility : Ισχυρό εργαλείο overclocking για επεξεργαστές INTEL



Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Intel Extreme Tuning Utility : Ισχυρό εργαλείο overclocking για επεξεργαστές INTEL

read

Overclocking ονομάζουμε τη διαδικασία που αναγκάζει έναν υπολογιστή να τρέχει σε υψηλότερη συχνότητα απ΄ ότι έχει σχεδιαστεί από τον κατασκευαστή και πραγματοποιείται από εκείνους που θέλουν να αυξήσουν την απόδοση του υπολογιστή τους για την επίτευξη υψηλότερων επιπέδων απόδοσης πέρα από τις προεπιλεγμένες εργοστασιακές. Το Intel Extreme Tuning Utility είναι ένα ισχυρό εργαλείο overclocking,  για υπολογιστές με επεξεργαστές Intel. Το πρόγραμμα ανοίγει μία σελίδα με πληροφορίες σχετικά με το σύστημά σας όπου υπάρχει αφθονία λεπτομερειών σχετικά με τον επεξεργαστή του υπολογιστή σας την κάρτα γραφικών, τη μνήμη, το BIOS, τη μητρική πλακέτα και άλλα.



Παράλληλα εμφανίζει ένα γράφημα σε σχέση με την χρήση της CPU, τη θερμοκρασία και τη συχνότητα του επεξεργαστή σας που αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε πώς αυξάνετε η θερμοκρασία του επεξεργαστή σας καθώς τρέχετε κάποια εφαρμογή και παράλληλα σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε κάποιες ρυθμίσεις στον επεξεργαστή σας, όπως για παράδειγμα την τάση και τη μνήμη (αν το σύστημά σας το επιτρέπει) αν όχι κάποιες από τις δυνατότητες στα ρυθμιστικά θα εμφανίζονται γκριζαρισμένες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης Test αντοχής για τη CPU, τη μνήμη και τη κάρτα γραφικών σας ώστε να εξακριβωθεί αν με το overclocking που κάνατε η λειτουργία του υπολογιστής παραμένει σταθερή. Φυσικά περιλαμβάνει προφίλ επιλογές που σας επιτρέπουν να αποθηκεύσετε εύκολα τις ρυθμίσεις σας  ή να ανακαλέσετε κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση.Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι το overclocking μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνο. Επομένως μην χρησιμοποιείτε το Intel Extreme Tuning Utility  αν δεν ξέρετε ακριβώς τι κάνετε ή δεν είστε πρόθυμοι να αποδεχθείτε τους εν δυνάμει τους κινδύνους.

Intel Extreme Tuning Utility 6.4.1.1

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!