Οι 21 καλύτερες δωρεάν διαγνωστικές εφαρμογές για τα Windows

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Οι 21 καλύτερες δωρεάν διαγνωστικές εφαρμογές για τα Windows

read

Σήμερα, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες δωρεάν διαγνωστικές εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να ερευνήσετε, να αξιολογήσετε, να επιδιορθώσετε ( προβλήματα στα windows) ή να τσεκάρετε το υλικό του υπολογιστή σας, όπως για παράδειγμα επεξεργαστές, μνήμες, κάρτες γραφικών, σκληρούς δίσκους και άλλα.OCCT

1.

Δοκιμάστε κάθε στοιχείο του υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας 6 ισχυρά, αποτελεσματικά τεστ! CPU, μνήμη, GPU, VRAM, τροφοδοτικά, κάθε κρίσιμο στοιχείο μπορεί να ελεγχθεί. Το OCCT είναι ένα δωρεάν εργαλείο για την μέτρηση της απόδοσης και της σταθερότητας του υπολογιστή σας. Διαθέτει 4 ενσωματωμένα πάνελ δοκιμής με στόχο τη CPU, τη GPU και την τροφοδοσία. 

Παρακολουθεί επίσης θερμοκρασίες, τάσεις, την ταχύτητα του ανεμιστήρα, καθώς επίσης τη χρήση τη μνήμης και το ρυθμό ανανέωσης καρέ (FPS) (δοκιμή σε 3D). Διαθέτει τον πιο ακριβή αλγόριθμο ανίχνευσης λαθών για CPU και GPU. 

Ακόμα κι αν τα εξαρτήματα προστατεύονται σήμερα καλά από υπερθέρμανση, το OCCT περιλαμβάνει ένα άλλο επίπεδο ασφάλειας, επιτρέποντάς σας να ορίσετε ένα μέγιστο όριο θερμοκρασίας. δοκιμή CPU του OCCT είναι η πιο προηγμένη που υπάρχει. 

Με δυνατότητα ανίχνευσης προβλημάτων σταθερότητας σε δευτερόλεπτα, μπορεί να κάνει δοκιμές ανά πυρήνα και να σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το σύνολο εντολών που χρησιμοποιείται και το μέγεθος δεδομένων.

Victoria HDD - SSD

2.

Δωρεάν πρόγραμμα σχεδιασμένο για τη διάγνωση, και την επισκευή σκληρών δίσκων, μονάδων SSD, καρτών μνήμης, καθώς και άλλων μονάδων δίσκου στα Windows. Πρόκειται για ένα αξιόλογο, αρκετά χρηστικό πρόγραμμα που παρακολουθεί την απόδοση του σκληρού σας δίσκου και σας δίνει λύσεις σε περίπτωση προβλημάτων. 

Μπορείτε να εξετάσετε για διάφορα προβλήματα τους δίσκους σας και αν βρεθούν κάποια τότε η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να τα επισκευάσει. Μπορεί να αναλύσει και να προβάλλει λεπτομέρειες σχετικά με τα αποθηκευτικά σας μέσα, συμπεριλαμβανομένων του μεγέθους του δίσκου, του σειριακό αριθμού και άλλα. Η εφαρμογή μπορεί να ανακατευθύνει, να αποκαταστήσει, να αγνοήσει ή να διαγράψει τα δεδομένα στους τομείς που έχουν σφάλματα ή να διαγράψει τα δεδομένα και να τα διορθώσει. 

 Ένας ισχυρός σαρωτής επιφάνειας HDD είναι ενσωματωμένος στο πρόγραμμα, ο οποίος σας επιτρέπει να διαγνώσετε τη μονάδα δίσκου για κακές περιοχές, ελαττώματα και σφάλματα διασύνδεσης. Είναι σε θέση να τεστάρει σχεδόν όλους τους δίσκους ανεξάρτητα από τον τύπο τους. 

Ένα χαρακτηριστικό του σαρωτή είναι η χρήση ειδικών αλγορίθμων για αυτόματη ρύθμιση χρονικών ορίων και μεγέθους μπλοκ, που σας επιτρέπει να σαρώνετε αποτελεσματικά τόσο αργούς όσο και γρήγορους δίσκους. 

Το γράφημα βασίζεται σε 188 σημεία, ομοιόμορφα κατανεμημένα στον δοκιμασμένο όγκο της μονάδας δίσκου. Το αποτέλεσμα είναι οπτικά και αριθμητικά πανομοιότυπο με μια πλήρη σάρωση 4 ωρών, εκτός από την εύρεση ελαττωμάτων. 

Χρησιμοποιείται για τη μελέτη γνωστών καλών μονάδων δίσκου για τη μέτρηση των κύριων παραμέτρων: ταχύτητα στην αρχή και στο τέλος, χρόνο πρόσβασης, συμπεριφορά σε διαφορετικά μεγέθη μπλοκ, καθώς και για σύγκριση διαφορετικών συσκευών ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Τα γραφήματα μπορούν να αποθηκευτούν σε αρχεία και να φορτωθούν ξανά στο πρόγραμμα. ( Η ιστοσελίδα είναι στη ρωσική γλώσσα )

Precise CPU Stress

3.

Το Precise CPU Stress είναι μία μικρή φορητή εφαρμογή που μπορεί να αναλύσει τις εσωτερικές διεργασίες του υπολογιστή, και παρέχει μια καλή βάση για τις επιδόσεις και για διάφορες δοκιμές σταθερότητας του υπολογιστή που επιθυμούμε να ελέγξουμε. 

Το λογισμικό εμφανίζει συνεχώς τα επίπεδα στρες των θεμελιωδών πόρων του υπολογιστή (CPU, RAM, Disk) για την τελευταία στιγμή με μια ανάλυση των δευτερολέπτων. Το τρέχον μέγεθος του αρχείου σελιδοποίησης. sys εμφανίζεται στο κάτω μέρος του παραθύρου. Υποστηρίζει Windows 7/8/10 και 11 αλλά μόνο την έκδοση 64 bit.

CheckDrive 2023

4.

Το CheckDrive είναι ένα σύγχρονο λογισμικό σας προσφέρει έναν εύκολο τρόπο ελέγχου υπολογιστών σας σκληρούς δίσκους για σφάλματα. Εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τους δίσκους σας σε πραγματικό χρόνο και παρακολουθεί καθ΄όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του τις τιμές των σκληρών δίσκων σας και σας ειδοποιεί αμέσως μετά από τυχόν σφάλματα που τυχόν προκύψουν, έτσι, θα το ξέρετε αμέσως, αν κάτι δεν πάει καλά με τον σκληρό σας δίσκο. 

Για να εξετάσετε αν ένας σκληρός δίσκος έχει σφάλματα, τρέξτε την εφαρμογή και θα δείτε δίπλα από κάθε δίσκο ένα ερωτηματικό, που σημαίνει ότι ο δίσκος δεν έχει ακόμη ελεγχθεί. Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί Check και αν όλα πάνε καλά θα δείτε θα δείτε την ένδειξη την ένδειξη που σημαίνει ότι ο δίσκος σας δεν έχει κανένα πρόβλημα. Θα δουλέψει και για δίσκους SSD. Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή πρέπει να κάνετε Registration.

MemTest86

5.

Η ελαττωματική μνήμη RAM μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα σε ένα υπολογιστή, όπως κατεστραμμένα δεδομένα, κολλήματα και ανεξήγητη συμπεριφορά. Η κακή μνήμη RAM είναι ένα από τα πιο απογοητευτικά προβλήματα, καθώς τα συμπτώματα είναι συχνά τυχαία και δύσκολα αποκαλύπτονται. 

Το MemTest86 ωστόσο, είναι ένα εξαιρετικό διαγνωστικό που μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση ελαττωματικής μνήμης RAM (ή να το αποκλείσει ως αιτία αστάθειας του συστήματος). Ως εκ τούτου χρησιμοποιείται συχνά από καταστήματα επισκευής PC, overclockers και κατασκευαστές υπολογιστών. Εκκινεί από μια μονάδα flash USB ή CD και ελέγχει τη μνήμη RAM στον υπολογιστή σας για σφάλματα χρησιμοποιώντας μια σειρά ολοκληρωμένων αλγορίθμων και μοτίβα δοκιμών

Boot-Repair-Disk

6.

Συνήθως τις περισσότερες φορές πολλοί χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εκκίνηση του υπολογιστή τους καταφεύγουν στην μέθοδο του φορμάτ και φυσικά χάνουν όλα τα αρχεία και τις υπάρχουσες ρυθμίσεις στον υπολογιστή τους. 

 Το πρόβλημα γίνεται ακόμη εντονότερο όταν ο χρήστης δεν έχει προβλέψει να κάνει τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων στον υπολογιστή του και εδώ μιλάμε βέβαια για την απόλυτη ΄΄καταστροφή΄΄ ιδιαίτερα αν μέσα στα αρχεία μας περιλαμβάνονται χρήσιμα έγγραφα φωτογραφίες μουσική και γενικά οποιοδήποτε άλλο αρχείο μας είναι απαραίτητο. 

 Η αλήθεια είναι ότι για να μπορέσει κανείς να αντιμετωπίσει με επιτυχία τέτοιου είδους αστοχίες σε αυτές τις καταστάσεις θα πρέπει να διαθέτει κάποια σχετική εμπειρία. Παρ΄όλα αυτά υπάρχουν κάποιες εφαρμογές που μπορούν να μας βοηθήσουν ώστε να προσδιορίσουμε το πρόβλημα και να προσπαθήσουμε να το επιλύσουμε και κάποιες άλλες που αναλαμβάνουν από μόνες τους να μας λύσουν αυτόματα το πρόβλημα. 

 Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε σήμερα ανήκει στην δεύτερη κατηγορία και δεν είναι είναι τίποτα περισσότερο από ένα live CD από το οποίο θα κάνουμε Boot στον υπολογιστή μας και αυτό θα αναγνωρίσει αυτόματα το πρόβλημα θα προσπαθήσει να το επιλύσει.

Windows Repair Toolbox

7.

Το Windows Repair Toolbox είναι ένα φορητό πρόγραμμα, που σας βοηθά να επιδιορθώσετε ένα σύστημα Windows, κάνοντας τη διαδικασία ταχύτερη και ευκολότερη.

Κατεβάστε και τρέξτε «on-the-fly» το καλύτερο δωρεάν λογισμικό όταν πρόκειται για τη διάγνωση και την επίλυση πολλών ειδών προβλημάτων των Windows.

Με τρεις εξαιρέσεις, όλα τα προγράμματα που περιλαμβάνονται στην εργαλειοθήκη είναι φορητά. Τα εργαλεία κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τη λειτουργία τους και το πρόγραμμα θα κατεβάσει αυτόματα τη σωστή έκδοση για την έκδοση των Windows στην οποία εργάζεστε.

Επιπλέον, θα σας βοηθήσει επίσης να διατηρείτε ενημερωμένα αυτά τα εργαλεία. (Σημαντική σημείωση: ορισμένα από τα εργαλεία ενδέχεται να ενεργοποιήσουν ψευδώς θετικές ειδοποιήσεις από το AV σας (π.χ.: τα εργαλεία Nirsoft).)

Δυνατότητα λήψης όλων των εργαλείων ταυτόχρονα (και ενημέρωσης) με 1 κλικ, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εργαλειοθήκη σε υπολογιστές εκτός σύνδεσης ή απλά να έχετε ήδη κατεβάσει όλα τα εργαλεία εκ των προτέρων.

Δυνατότητα επιλογής πολλών εργαλείων για διαδοχική εκτέλεση σε λειτουργία χωρίς επίβλεψη, για αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού, καθαρισμό και επισκευή συστήματος. Μπορεί να σας σταλεί ένα email που σας ενημερώνει ότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και περιέχει τα αρχεία καταγραφής.

Εμφανίζει σχετικές πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή που πρόκειται να επισκευαστεί όπως. θερμοκρασία CPU, όνομα και % χρόνος. ποσότητα μνήμης RAM που είναι εγκατεστημένη στο σύστημα και % χρήσης· μοντέλο δίσκου,  χωρητικότητα, βασικός έλεγχος υγείας. ποσότητα ελεύθερου χώρου που απομένει στο διαμέρισμα συστήματος, χρόνος εκκίνησης συστήματος και άλλα.

Τα εργαλεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κατηγοριοποιούνται με βάση τη λειτουργία τους και το πρόγραμμα θα κατεβάσει αυτόματα τη σωστή έκδοση των προγραμμάτων που θέλετε να τρέξετε για την έκδοση των Windows που διαθέτετε. 

DisplayCAL

8.

Το DisplayCAL (παλαιότερα γνωστό και ως dispcalGUI) είναι μια εφαρμογή βαθμονόμησης οθόνης και δημιουργίας προφίλ με εστίαση στην ακρίβεια και την ευελιξία, πρόκειται για ένα προηγμένο σύστημα διαχείρισης χρωμάτων ανοιχτού κώδικα, ικανό να κάνει μετρήσεις, να δημιουργεί βαθμονομήσεις και προφίλ, και μια ποικιλία άλλων προηγμένων εργασιών που σχετίζονται με το χρώμα. 

 Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βαθμονομήσετε και να χαρακτηρίσετε τις οθόνες σας χρησιμοποιώντας ένα από τα πολλά υποστηριζόμενα όργανα μέτρησης, με υποστήριξη για ρυθμίσεις πολλαπλών οθονών και μια ποικιλία διαθέσιμων επιλογών για προχωρημένους χρήστες, όπως η λειτουργικότητα επαλήθευσης και αναφοράς για την αξιολόγηση του ICC προφίλ και συσκευές εμφάνισης, δημιουργώντας βίντεο 3D LUTs και πολλά άλλα.

MediCat Multiboot DVD

9.

To MediCat DVD Multiboot Linux DVD είναι ένα λογισμικό εκκίνησης που προσομοιάζει σε περιβάλλον Windows PE και έχει ως στόχο να αντικαταστήσει το καλύτερο για την εποχή του λογισμικό διάγνωσης Hiren Boot CD / DVD, του οποίου η υποστήριξη έχει διακοπεί από το 2012. Είναι το καλύτερο διαγνωστικό εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να διαγνώσετε και να λύσετε προβλήματα των Windows. 

Διατίθεται απολύτως δωρεάν και περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό διαγνωστικών και βοηθητικών προγραμμάτων. Ισχυρό και απολύτως χρηστικό καθώς σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε το μητρώο των Windows, να επαναφέρετε τους κωδικούς πρόσβασης των Windows, να μεταφέρετε αρχεία από ένα υπολογιστή που δεν μπορεί ξεκινήσει να διαγράψατε ή να τροποποιήσετε partitions και πολλά άλλα.

Υπάρχουν τέσσερις διαθέσιμες εκδόσεις του MediCat, το MediCat, DVD που είναι η κύρια διανομή και περιλαμβάνει το PortableApps Suite με πάρα πολλές χρήσιμες εφαρμογές, το MediaCat DVD -NAKED με το ίδιο περιβάλλον εργασίας όπως αυτό του MediCat DVD αλλά δεν περιλαμβάνει το PortableApps Suite, το Mini Windows 10 x 64 με περιβάλλον εκκίνησης Windows 10 WinPE εκκίνησης και PortableApps Suite και το Mini Windows 10 x 64 NAKED που είναι όπως το προηγούμενο αλλά δεν περιλαμβάνει το PortableApps Suite.

Πριν ξεκινήσετε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα, και το Rufus ( θα μας χρειαστεί για αντιγράψουμε το DVD της εφαρμογής σε κάποιο στικάκι USB ώστε ξεκινήσουμε από αυτό.).

All In One – System Rescue Toolkit

10.

Το All in One System Rescue Toolkit Lite, έχει σχεδιαστεί, ως πρώτη λύση, επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών που τρέχουν Windows. Τρέχει αυτόματα διάφορα στάδια διάγνωσης και επισκευών και είναι σε θέση να καθορίσει και να λύσει πολλά προβλήματα στα Windows. 

Αν και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα διορθώσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα που πιθανώς αντιμετωπίζετε, ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι το πρώτο βήμα πριν χρειαστεί να καλέσετε κάποιον τεχνικό. Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός για να το χρησιμοποιήσετε, διότι όλες οι εργασίες επισκευής εκτελούνται αυτόματα. 

Το μόνο που θα χρειαστεί, είναι απλά να το τρέξετε και να περιμένετε έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και επισκευής. Τα βήματα επισκευής περιλαμβάνουν τον έλεγχο βασικών και επιμέρους λειτουργιών στα Windows και είναι τα εξής : Έλεγχος CPU / Ψύξη, τεστ μνήμης, τεστ λειτουργίας σκληρών δίσκων, έλεγχος του κέντρου ασφαλείας των Windows,σάρωση για ιούς, τεστ λειτουργίας δικτύωσης και επαναφοράς συστήματος, έλεγχος αρχείων συστήματος, εκκαθάριση δίσκου και Defrag. 

Εκτός από την lite έκδοση μπορείτε να κατεβάσετε την πλήρη έκδοση technician που απευθύνεται σε προχωρημένους χρήστες μέσω της οποίας μπορείτε κυριολεκτικά να κάνετε σχεδόν τα πάντα. Για το σκοπό αυτό θα χρειαστεί να κατεβάσετε το Live CD της εφαρμογής και να το γράψετε σε ένα CD μέσω του οποίου θα κάνετε Boot, ωστόσο, το βασικό μενού με τα απαραίτητα εργαλεία μπορείτε να το τρέξετε και από τα windows. 

Ποιο συγκεκριμένα, αν έχετε WINDOWS 10 ή 11 αφού κατεβάσετε το ISO της Live διανομής με δεξί κλικ κλικάρετε επάνω του και πατήστε μοντάρισμα. Εναλλακτικά, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα αποσυμπιέστε το περιεχόμενο του ISO σε ένα φάκελο και τρέξτε το από εκεί. 

Στο φάκελο που θα ανοίξει κάντε δεξί κλικ στο αρχείο AiO-SRT και τρέξτε το με δικαιώματα διαχειριστή. Για να κατεβάσετε την εφαρμογή κάντε κλικ στην επιλογή All in One - System Rescue Toolkit και λήψη, επιλέξτε technician version και από την επιλογή λήψη, επιλέξτε την τοποθεσία απ΄ όπου θα κατεβάσετε την εφαρμογή.

Dead Pixel Tester

11.

Δωρεάν εφαρμογή που μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε εικονοστοιχεία που έχουν κολλήσει στην οθόνη σας. Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης ή να κατεβάσετε τη φορητή έκδοση εντελώς δωρεάν! Μπορεί να διορθώσει κολλημένα εικονοστοιχεία με γρήγορο κύκλο της τιμής χρώματος του κολλημένου εικονοστοιχείου. 

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι αυτό το εργαλείο δεν παρέχει ποσοστό επιτυχίας 100%. Ξεκινήστε πατώντας το πρώτο START επιλέγοντας ένα - ένα τα χρώματα και παρατηρήστε σε ποιο σημείο της οθόνης σας υπάρχει το πρόβλημα (για να βγείτε πατήστε ESC), τώρα στην περίπτωση που βρείτε κάποιο προβληματικό Pixel πατήστε στο δεύτερο START και μεταφέρετε το παράθυρο με τα χρώματα που αναβοσβήνουν στο σημείο με το προβληματικό Pixel. 

Αφήστε το κάποιο χρόνο να λειτουργήσει, τώρα αν όλα έχουν πάει καλά το πρόβλημα θα έχει επιδιορθωθεί. Για να δουλέψει η εφαρμογή σωστά τρέξτε τη με δικαιώματα διαχειριστή.

HardDisk Validator

12.

Πρόκειται για ένα απλό βοηθητικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να σας βοηθήσει να μάθετε αν ο σκληρός σας δίσκος έχει φτάσει στο τέλος της ζωής του και αν είναι δυνατό να επιδιορθώσει τυχόν bad sector. Ωστόσο, πριν συνεχίσουμε σχετικά με το πρόγραμμα ας κάνουμε μία μικρή αναδρομή.

Τι είναι ένα bad sector; Όπως είναι γνωστό οι σκληροί δίσκοι γράφουν δεδομένα σε μονάδες μπλοκ (τομείς), κάθε φορά που ένας σκληρός δίσκος ενημερώνει έναν τομέα, ενημερώνει επίσης ένα άθροισμα ελέγχου (αποθηκευμένο αμέσως μετά τα δεδομένα τομέα).

Όταν ένας τομέας διαβάζεται από τον σκληρό σας δίσκο, αναμένεται ότι το αθροιστικό τσεκάρισμα τομέα θα ταιριάζει με τα δεδομένα τομέα, αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχει δημιουργηθεί bad sectors.

Η εμφάνιση bad sectors μπορεί να προέλθει από είτε διακοπή ρεύματος κατά τη διάρκεια της εγγραφής η από κάποια άλλη δυσλειτουργία του σκληρού δίσκου από κάποιο άλλο λόγο όπως πχ πτώση, μηχανική βλάβη και άλλα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής : Μπορούν να επιδιορθωθούν τα bad sectors; ΟΧΙ πάντα, όμως, αν τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον τομέα είναι απλώς άκυρα, αλλά σκληρός σας δίσκος λειτουργεί σωστά, μπορείτε να επιδιορθώσετε τα bad sectors που έχουν δημιουργηθεί. 

Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε θα πρέπει να δείτε πρώτα αν ο δίσκος σας έχει bad sectors. Για το σκοπό αυτό τρέξτε την εφαρμογή HardDisk Validator, επιλέξτε Read και πατήστε Start για να ξεκινήσει η διάγνωση.

Αν δείτε ότι υπάρχουν bad sectors τα οποία διαπιστώσατε ότι δημιουργήθηκαν πρόσφατα, για παράδειγμα μετά από κάποια διακοπή ρεύματος τρέξτε την εφαρμογή και επιλέξτε "Read + Wipe Damaged + Read" είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να εξαλείψετε τους κακούς τομείς και να αποφύγετε οποιοδήποτε πρόβλημα με λογισμικό που δεν ανταποκρίνεται καλά σε κακούς τομείς. 

Αν κάτι φαίνεται να είναι λάθος με τη μονάδα, είναι καλύτερο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων και να χρησιμοποιήσετε τη δοκιμή "Write + Verify", η οποία θα διαγράψει όλα τα δεδομένα του δίσκου.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αν χρησιμοποιείτε ένα μόνο δίσκο για την εκκίνηση του λειτουργικού σας συστήματος μπορείτε να τρέξετε την ανάγνωση ώστε να διαπιστώσετε αν ο σκληρός σας δίσκος έχει bad sectors, ωστόσο, συνιστάται να αποφύγετε να δοκιμάσετε να τον επιδιορθώσετε αν είναι αυτός φιλοξενεί το τρέχον λειτουργικό σας σύστημα. Στην περίπτωση αυτή, αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να αποσυνδέσετε το σκληρό σας δίσκο και να το συνδέσετε ως δεύτερο, σε κάποιο άλλο υπολογιστή και να τρέξετε εκεί το πρόγραμμα.


Δυνατότητες της εφαρμογής

  1. Read: Θα σαρώσει ολόκληρη την επιφάνεια του σκληρού δίσκου για να εντοπίσει bad sectors.
  2. Read + Wipe Damaged + Read: Σαρώνει ολόκληρη την επιφάνεια του σκληρού δίσκου για να βρει κακούς τομείς, αν εντοπιστούν κακοί τομείς, θα αντικατασταθούν και θα διαβαστούν ξανά για να βεβαιωθούν ότι έγιναν επιτυχώς αυτή τη φορά.
  3. Read + Write + Verify + Restore: Το πρόγραμμα θα γράψει ένα πρότυπο δοκιμής στο δίσκο, θα επαληθεύσει ότι το πρότυπο γράφτηκε με επιτυχία και στη συνέχεια θα επαναφέρει τα αρχικά δεδομένα.
  4. Write + Verify:Το πρόγραμμα θα γράψει ένα πρότυπο δοκιμής στο δίσκο και θα επαληθεύσει ότι το μοτίβο γράφτηκε με επιτυχία. (τα αρχικά δεδομένα θα χαθούν).

FurMark

13.

Απλό, αλλά αξιόπιστο λογισμικό, που θα σας βοηθήσει να τεστάρετε την κάρτα γραφικών σας στα Windows. Είναι επίσης ένα γρήγορο σημείο αναφοράς OpenGL (διαδικτυακές βαθμολογίες). Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να τεστάρετε την απόδοση και την σταθερότητα της κάρτας γραφικών σας. To χρησιμοποιεί ειδικούς αλγόριθμους απόδοσης για τη μέτρηση της απόδοσης της κάρτας γραφικών σας, ειδικά προσαρμοσμένους ώστε να ΄΄ζορίσουν΄΄ και να φτάσουν την κάρτα γραφικών στα όριά της.

Checkdisk

14.

Ισχυρό εργαλείο για την αναζήτηση και την επιδιόρθωση σφαλμάτων σκληρών δίσκων. Είναι αρκετά παρόμοιο με το εργαλείο εξέτασης δίσκων ή το Chkdsk. exe, που παρέχεται με τα λειτουργικά συστήματα των Windows (Windows 2000, XP, Vista, 7, 8, 10,11 Server 2012. Μπορείτε να επιλέξετε είτε τυπικές είτε πλήρεις δοκιμές. Η πλήρης δοκιμή εκτελεί επιπλέον έναν έλεγχο τομέα. Είναι σε θέση να βρει κατεστραμμένους τομείς στο δίσκο σας σηματοδοτώντας τους ως τέτοιους. Το πρόγραμμα λειτουργεί τόσο με σκληρούς δίσκους (συμπεριλαμβανομένων των SCSI και RAID) όσο και με αφαιρούμενα μέσα. Το τρέχετε με δικαιώματα διαχειριστή.

Hiren’s BootCD PE

15.

Πρόκειται για το καλύτερο Boot CD που περιέχει πλήθος από εργαλεία (freeware) με την βοήθεια των οποίων μπορούμε να κάνουμε διαγνωστικά τεστ και ελέγχους που θα μας βοηθήσουν να επαναφέρουμε το PC μας σε περίπτωση βλάβης. Το BootCD PE (Preinstallation Environment) της Hiren είναι μια ανανεωμένη έκδοση του BootCD της Hiren με βάση τα Windows 10 PE x64. 

Περιλαμβάνει τα καλύτερα και ενημερωμένα δωρεάν εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο BootCD του Hiren. Υποστηρίζει εκκίνηση από το UEFI και απαιτεί ελάχιστη μνήμη RAM 2 GB. Με τα χρήσιμα εργαλεία μέσα στο ISO, μπορείτε να λύσετε πολλά προβλήματα που σχετίζονται με τον υπολογιστή σας και περιλαμβάνει μόνο δωρεάν, νόμιμο λογισμικό. 

Μετά την εκκίνηση, θα προσπαθήσει να εγκαταστήσει προγράμματα οδήγησης όπως γραφικά, ήχο, ασύρματη κάρτα και κάρτα Ethernet για το υλικό σας. Αφού κατεβάσετε το πρόγραμμα γράψτε το σε ένα CD-DVD και κάντε Boot από αυτό, τώρα ανάλογα με το τι θέλετε να κάνετε επιλέξτε και την αντίστοιχη εργασία. 

Για να διαμορφώσετε και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή σε κάποιο στικάκι USB μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φορητό εργαλείο BootCD PE-ISO2USB, το κατεβάζετε από εδώ. Θα λειτουργήσει σε όλα τα Windows από Windows 7 και πάνω. Εναλλακτικά κατεβάστε το iso και κάντε εκκίνηση του CD μέσω του Ventoy

RightMark Audio Analyzer

16.

Διαγνωστικό πρόγραμμα μέτρησης ήχου που εκτελεί διάφορες δοκιμές στις επιδόσεις των καρτών ήχου, μ΄αυτό τον τρόπο μας παρέχεται η ευκαιρία να μετρήσουμε να αξιολογήσουμε και να συγκρίνουμε τις επιδόσεις των καρτών ήχου. Για να το εγκαταστήσετε πιθανώς να χρειαστεί να το τρέξετε με δικαιώματα διαχειριστή. 

Για τη δοκιμή των συσκευών ήχου, το πρόγραμμα χρησιμοποιεί αλγόριθμους ανάλυσης συχνότητας. Μπορεί να εκτελέσει τόσο δοκιμές αναπαραγωγής και εγγραφής για την κάρτα ήχου του υπολογιστή ή άλλο εξοπλισμό ήχου, ανιχνεύοντας έτσι πιθανές παραμορφώσεις εξόδου. Αφού ολοκληρωθούν όλες οι δοκιμές, μπορείτε να δείτε τις τιμές όλων των επιλεγμένων παραμέτρων στο παράθυρο "αποτελέσματα δοκιμής". 

Ένα πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να φορτώσετε τα αποτελέσματα των δοκιμών για πολλαπλές συσκευές, πράγμα που σας επιτρέπει να τα συγκρίνετε. Επιπλέον, κάθε ομάδα αποτελεσμάτων μπορεί να προβληθεί και να αναλυθεί χρησιμοποιώντας φασματικές γραφικές παραστάσεις.

SystemRescueCd

17.

Δίσκος διάσωσης συστήματος διαθέσιμος ως bootable CD-ROM ή σε USB stick για τη διαχείριση ή την επισκευή του συστήματος και τα δεδομένων του υπολογιστή σας σας μετά από κάποιο σοβαρό πρόβλημα. 

Στόχος του είναι να παρέχει έναν εύκολο τρόπο για την εκτέλεση των καθηκόντων διαχειριστή στον υπολογιστή σας, όπως η δημιουργία και επεξεργασία των partitions του σκληρού σας δίσκου. Διατίθεται με ένα μεγάλο αριθμό προγραμμάτων parted, partimage, fstools, και βασικών εργαλείων (editors, midnight commander, network tools). 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε υπολογιστές με Linux όσο και σε υπολογιστές με windows και δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση, δεδομένου ότι μπορεί να ξεκινήσει από ένα CD, DVD ή USB stick, αλλά μπορεί ακόμη να εγκατασταθεί στο σκληρό σας δίσκο, αν θέλετε. Ο πυρήνας υποστηρίζει όλα τα δημοφιλή συστήματα αρχείων (ext2/ext3/ext4, reiserfs, btrfs, xfs, JFS, vfat, ntfs), καθώς και δικτυακά συστήματα αρχείων (samba και nfs).

GFX Memmory

18.

Δωρεάν εφαρμογή αναφοράς και αξιολόγησης των δυνατοτήτων σε ταχύτητα της μνήμης RAM, σε υπολογιστές που τρέχουν windows. Εμφανίζει την ταχύτητα της μνήμης RAM του συστήματος σε μέση και μέγιστες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής. 

Πολύ χρήσιμο εργαλείο που θα μας βοηθήσει να δούμε τις δυνατότητες της μνήμης RAM του υπολογιστή μας και να κάνουμε συγκριτική αξιολόγηση μεταξύ διαφορετικών τύπων μνήμης αλλά και την διαφορά ταχύτητας ή όχι στην περίπτωση που θέλουμε να πειράξουμε τον υπολογιστή μας (Overcloking). Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι τα αποτελέσματα θα πρέπει να συγκρίνονται μόνο στον ίδιο υπολογιστή τρέχοντας την ίδια έκδοση του GFX Memory Speed ​​Benchmark.

Ultimate Boot CD

19.

Από τα καλύτερα δωρεάν εργαλεία, με πλήθος από προγράμματα και utilities για την διάγνωση και επισκευή προβλημάτων για ένα υπολογιστή. Μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε έλεγχο σε όλο το Hardware, να δούμε πληροφορίες, να φτιάξουμε Partition κ.λ.π. Αφού κατεβάσουμε το πρόγραμμα το γράφουμε σε ένα CD και κάνουμε Boot από αυτό. 

Η συλλογή είναι ευρεία και περιλαμβάνει εργαλεία για τον έλεγχο CPU και τη μνήμη RAM, εργαλεία αξιολόγησης, ταυτοποίηση του υλικού, πληροφορίες του συστήματος, σημεία αναφοράς, εργαλεία για το BIOS, διαγνωστικά για τους σκληρούς δίσκους, λογισμικό διαχείρισης σκληρών δίσκων, διαγραφής και προγράμματα κλωνοποίησης, κατάτμησης καθώς επίσης διαχειριστές εκκίνησης, εργαλεία δικτύου και διάφορες Linux και DOS δισκέτες εκκίνησης. 

Το CD περιλαμβάνει επίσης ένα πρόγραμμα για να κάνει ένα αντίγραφο σε USB stick, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και σε υπολογιστές χωρίς που δεν έχουν ενσωματωμένες συσκευές CD.

Macrorit Disk Scanner

20.

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να προσθέσουμε στην εργαλειοθήκη μας άλλο ένα αξιόλογο πρόγραμμα που θα μας δώσει τη δυνατότητα να εξακριβώσουμε με μεγάλη ακρίβεια αν υπάρχουν προβλήματα στους σκληρούς μας δίσκους, πιο συγκεκριμένα αν ο προς εξέταση σκληρός δίσκος έχει κατεστραμμένους τομείς, "bad sectors". 

Τα "bad sectors" είναι σημάδι ότι ο σκληρός μας δίσκος οδεύει προς το τέλος της ζωή του και ότι πλέον δεν είναι ασφαλής η αποθήκευση των δεδομένων μας κάτι που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε σημαντική ή και πλήρη των απώλεια δεδομένων του σκληρού δίσκου όπου διαπιστώνονται τα προβλήματα γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να τον αντικαταστήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

BatteryMon

21.

Το BatteryMon, είναι μια εφαρμογή παρακολούθησης μπαταρίας. Έχει σχεδιαστεί ως μια εύκολη στη χρήση εφαρμογή για τα Windows και επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την απόδοση μπαταριών laptop και τροφοδοτικών (UPS). 

 Στα γραφικά μπορείτε να δείτε τη συχνότητα φόρτισης-εκφόρτισης της μπαταρίας, να διαγνώσετε τις προβληματικές κυψέλες, να συγκρίνετε και να μετρήστε την απόδοση των μπαταριών σας με τις αναμενόμενες τιμές αποφόρτισης, να δείτε το κρίσιμο σημείο εκφόρτισης των μπαταριών σας, να καταγράψετε την απόδοση μιας μπαταρίας για μεταγενέστερη αναφορά, να ανατρέξτε στην κατάσταση κάθε μεμονωμένης μπαταρίας, όταν χρησιμοποιούνται πολλές μπαταρίες. 

Οι μπαταρίες, δεδομένης της χημικής τους φύσης, είναι επιρρεπείς σε φθορά, διάβρωση, διαρροή και απόλυτη αστοχία εξαιτίας συμβάντων όπως βραχυκύκλωμα. Δεδομένης της τάσης τους να αποτύχουν και να έχουν μειωμένη απόδοση με την πάροδο του χρόνου, είναι σημαντικό να είμαστε σε θέση να εντοπίζουμε και να παρακολουθούμε τις επιδόσεις τους. 

Με το BatteryMon, η παρακολούθηση της κατάστασης της μπαταρίας του φορητού σας υπολογιστή ή του UPS δεν ήταν ποτέ ευκολότερη. Τέλος, κάνοντας κλικ με το ποντίκι σας στο γράφημα ελαχιστοποιείτε την εφαρμογή και εμφανίζεται πλέον στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας ως μπάρα.


Αν σας άρεσέ το άρθρο μας διαδώστε το!!


TAGS: SYLLOGES


Μπορείτε να σχολιάστε το θέμα μας μέσω της σελίδας μας στο Facebook ( m.me/132070110136869 ).