Kingo Android ROOT : Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση (Rooting) στο κινητό σας τηλέφωνο



Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Kingo Android ROOT : Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση (Rooting) στο κινητό σας τηλέφωνο

read

To Android ως λειτουργικό σύστημα είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα λειτουργικά συστήματα για κινητά τηλέφωνα στην εποχή των Smartphones που ζούμε σήμερα, και βασίζεται στο Linux. Σε κάθε περίπτωση πολλές από τις βασικές εφαρμογές του συστήματος χρειάζονται άδεια για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ορισμένα του λειτουργικού σας. Μια διαδικασία που δεν θα βρείτε εγκατεστημένη στο κινητό σας τηλέφωνο αφού για ευνόητους λόγους είναι κλειδωμένο. Ακριβώς όπως και άλλα λειτουργικά συστήματα το Android έχει επίσης σχεδιαστεί με αρκετούς περιορισμούς από τους μεταφορείς ή τους κατασκευαστές των εταιριών για εμπορικές δραστηριότητες αλλά και για λόγους ασφάλειας.


Το Rooting από την άλλη πλευρά, είναι ουσιαστικά μια διαδικασία τροποποίησης του αρχικού συστήματος στο οποίο αυτοί οι περιορισμοί αφαιρούνται και επιτρέπεται πλήρως η πρόσβαση και που έχει ως σκοπό την μεταβολή ή την αντικατάσταση των εφαρμογών του συστήματος στο κινητό σας τηλέφωνο και τις τρέχουσες ρυθμίσεις, την εκτέλεση εξειδικευμένων εφαρμογών που διευκολύνουν τη αφαίρεση και την αντικατάσταση του λειτουργικού συστήματος της συσκευής με ένα άλλο. Τα βασικά τα οφέλη Rooting σε μία Android συσκευή σας είναι ότι μπορεί να σας να προσφέρει την απόκτηση δικαιωμάτων σε υψηλό επίπεδο, όλων των εφαρμογών και των ρυθμίσεων στο κινητό σας τηλέφωνο για να ξεπεράσετε όλους τους περιορισμούς και να κάνετε τις αλλαγές που θέλετε.


Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι : Το Rooting ακυρώνει αμέσως την εγγύηση του τηλεφώνου σας και εμπεριέχει τον κίνδυνο bricking στο τηλέφωνό σας (με την έννοια bricking αναφερόμαστε σε ηλεκτρονικά προϊόντα, όπως ένα έξυπνο τηλέφωνο, μία κονσόλα παιχνιδιών, router ή tablet που λόγω μιας σοβαρής βλάβης που έχει προέλθει από κακό χειρισμό, κατεστραμμένο firmware ή κάποιο πρόβλημα υλικού, δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί). Μετά από αυτή την μικρή αλλά απαραίτητη εισαγωγή ήρθε η ώρα να δούμε την εφαρμογή μας.Το Kingo Android Root είναι η εφαρμογή που θα μας βοηθήσει να ξεκλειδώσουμε πλήρως το κινητό μας τηλέφωνο με τον ευκολότερο τρόπο που υπάρχει ως σήμερα. Αποκτώντας πλήρη πρόσβαση στο κινητό μας μπορούμε για παράδειγμα να απεγκαταστήσουμε κλειδωμένες εφαρμογές που βρίσκονται στο κινητό μας κάτι που σε κάποια τηλέφωνα με πολύ μικρή μνήμη θα δώσει μία άλλη αίσθηση επιτάχυνσης στο κινητό σας.

Πριν προχωρήσετε στο Rooting του κινητού σας δείτε πρώτα απ΄όλα αν υποστηρίζεται το μοντέλο σας. Να σημειώσουμε ότι παρ΄ότι στην ιστοσελίδα της εφαρμογής αναφέρετε ως μία απόλυτα ασφαλής διαδικασία, εσείς ας έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι αυτού του είδους οι επεμβάσεις ίσως ενέχουν και ένα μικρό ρίσκο αποτυχίας.Υπάρχουν αρκετές τεχνικές για το σκοπό αυτό, ωστόσο απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις από τον χρήστη, έτσι αποφασίσαμε να καταφύγουμε σε πιο απλές λύσεις. Βρήκαμε λοιπόν ότι υπάρχουν κάποιες ιστοσελίδες που διαθέτουν το κατάλληλο λογισμικό ώστε από πλευράς χρήστη να απλοποιείται αυτή η διαδικασία και σύμφωνα με τις δοκιμές μας καταλήξαμε ως πρώτη επιλογή στο KingoRoot.

Η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή και συνήθως αν όλα πάνε καλά, ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά. Ωστόσο πριν ξεκινήσετε φροντίστε να ενεργοποιήσετε στο κινητό σας τις επιλογές προγραμματιστή. Έτσι λοιπόν αν η συσκευή σας διαθέτει Android από την έκδοση 4.3 και πάνω θα πρέπει να κάνετε τα εξής : Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις, και κάντε κλικ στην επιλογή Σχετικά με το τηλέφωνο και πατήστε 7 φορές στην επιλογή Αριθμός κατασκευής ή Αριθμός έκδοσης ώσπου στο τέλος να εμφανίσει το μήνυμα ότι είστε πλέον προγραμματιστής. Από εκεί και μετά πατήστε στις επιλογές προγραμματιστή και τσεκάρετε τα κουτάκια για να ξεκλειδώστε τη λειτουργία OEM και τον εντοπισμό σφαλμάτων USB. 

Τέλος, αν επιλέξετε να κατεβάσετε το λογισμικό απευθείας στο κινητό σας φροντίστε να έχετε ενεργοποιημένο το κουτάκι για την αποδοχή λήψεων από άγνωστες προελεύσεις. Για να μπορέσετε να το ενεργοποιήσετε πατήστε Ρυθμίσεις- Γενικές- Ασφάλεια και μετά τσεκάρετε το κουτάκι Άγνωστες προελεύσεις. Από εκεί και μετά συνδέστε με ένα καλώδιο usb το κινητό σας στον υπολογιστή τρέξτε την εφαρμογή και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Παρ΄όλα αυτά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν μπορούν όλα τα τηλέφωνα να γίνουν Root, οπότε, πριν προχωρήσετε σε αυτή την ενέργεια καλό θα είναι να διαβάσετε αν η συσκευή σας είναι συμβατή.

 Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!