SystemRescueCd : Διαχείριση του υπολογιστή σας μετά από crash



Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

SystemRescueCd : Διαχείριση του υπολογιστή σας μετά από crash

read


Tο SystemRescueCD είναι ένας Linux δίσκος διάσωσης συστήματος διαθέσιμος ως bootable CD-ROM ή σε USB stick για τη διαχείριση ή την επισκευή του συστήματος και τα δεδομένων του υπολογιστή σας σας μετά από κάποιο σοβαρό πρόβλημα. 

Στόχος του είναι να παρέχει έναν εύκολο τρόπο για την εκτέλεση των καθηκόντων διαχειριστή στον υπολογιστή σας, όπως η δημιουργία και επεξεργασία των partitions του σκληρού σας δίσκου.

Διατίθεται με ένα μεγάλο αριθμό προγραμμάτων parted, partimage, fstools, και βασικών εργαλείων (editors, midnight commander, network tools).

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε υπολογιστές με Linux όσο και σε υπολογιστές με windows και δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση, δεδομένου ότι μπορεί να ξεκινήσει από ένα CD, DVD ή USB stick, αλλά μπορεί ακόμη να εγκατασταθεί στο σκληρό σας δίσκο, αν θέλετε. Ο πυρήνας υποστηρίζει όλα τα δημοφιλή συστήματα αρχείων (ext2/ext3/ext4, reiserfs, btrfs, xfs, JFS, vfat, ntfs), καθώς και δικτυακά συστήματα αρχείων (samba και nfs).

ΒΗΜΑΤΑ
1
Γράψτε το iso σε κάποιο CD ή DVD, βάλτε το στο CD,DVD-ROM του υπολογιστή σας και κάντε Βoot από εκεί. Προϋπόθεση να έχετε ορίσει ως πρώτη συσκευή από το bios του υπολογιστή σας τη συσκευή CD,DVD-ROM.



2
Μόλις φορτώσει η εφαρμογή επιλέξτε από τον πίνακα την πρώτη (εκτός και αν έχετε διαφορετικό πλάνο) και πατήστε ENTER. Αν θέλετε να τρέξτε το SystemRescueCd σε γραφικό μενού και μόλις ολοκληρωθεί η φόρτωση του προγράμματος πληκτολογήστε εντολή Startx και πατήστε ENTER.



3
Επιλέξτε από το μενού του SystemRescueCd την εργασία που θέλετε να κάνετε, για παράδειγμα τρέξτε τον emelfm file manager βρείτε τον σκληρό σας δίσκο και μεταφέρετε τα αρχεία σας σε ένα άλλο σκληρό δίσκο έτσι ώστε σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος του δίσκου ή σε περίπτωση που θα πρέπει να κάνετε φορμάτ και να ξαναπεράσετε το λειτουργικό σας ξανά από την αρχή να μην τα χάσετε.
Κατεβάστε την εφαρμογή SystemRescueCd

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!