//Add More external stylesheets

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Πως να δείτε τη χρήση των δεδομένων σας στα Windows 11

read

Η παρακολούθηση της χρήσης δεδομένων στον υπολογιστή σας είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Σας βοηθά να κατανοήσετε πόσα δεδομένα χρησιμοποιείτε και να εντοπίσετε τυχόν ασυνήθιστη δραστηριότητα ή εφαρμογές που καταναλώνουν πολλά δεδομένα. 

Τα Windows 11 προσφέρουν ενσωματωμένα εργαλεία που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε την κατανάλωση δεδομένων σας εύκολα και αποτελεσματικά. Ακολουθούν τα βήματα για να το κάνετε αυτό.

ΒΗΜΑΤΑ


1. Άνοιγμα των Ρυθμίσεων

1. Κάντε κλικ στο κουμπί  Έναρξη ή πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας.
2. Επιλέξτε το εικονίδιο  Ρυθμίσεις (Settings), που μοιάζει με γρανάζι.

2. Μετάβαση στις Ρυθμίσεις Δικτύου και Διαδικτύου

1. Στο μενού των Ρυθμίσεων, επιλέξτε την κατηγορία Δίκτυο και Διαδίκτυο  (Network & Internet).
2. Στην αριστερή πλευρά του παραθύρου, θα δείτε διάφορες επιλογές. Επιλέξτε Χρήση δεδομένων (Data usage).

3. Προβολή Χρήσης Δεδομένων


1. Στην ενότητα Χρήση δεδομένων, θα δείτε μια συνοπτική παρουσίαση της χρήσης δεδομένων σας για την τρέχουσα περίοδο μέτρησης.
2. Μπορείτε να δείτε την κατανάλωση δεδομένων για κάθε τύπο σύνδεσης, όπως Wi-Fi και Ethernet.

4.Λεπτομερής Χρήση Δεδομένων από Εφαρμογές

1. Για να δείτε την κατανάλωση δεδομένων από συγκεκριμένες εφαρμογές, κάντε κλικ στο  Δείτε τη χρήση ανά εφαρμογή (View usage per app).
2. Εδώ, θα δείτε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές που έχουν χρησιμοποιήσει δεδομένα, μαζί με την ποσότητα των δεδομένων που έχει χρησιμοποιήσει κάθε εφαρμογή.


5: Ρύθμιση Ορίων Δεδομένων

1. Εάν θέλετε να ορίσετε ένα όριο δεδομένων για να παρακολουθείτε καλύτερα την κατανάλωση, κάντε κλικ στο Ορισμός ορίου (Set data limit).
2. Επιλέξτε τον τύπο σύνδεσης (Wi-Fi ή Ethernet), καθορίστε το όριο δεδομένων και την περίοδο παρακολούθησης (π.χ. μηνιαία).
3. Πατήστε  Αποθήκευση (Save) για να εφαρμόσετε το όριο.

6. Συμβουλές για Μείωση της Χρήσης Δεδομένων

1. Απενεργοποιήστε τις αυτόματες ενημερώσεις: Μπορείτε να ρυθμίσετε τις ενημερώσεις των Windows και των εφαρμογών να γίνονται μόνο όταν είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο Wi-Fi.
2. Περιορίστε τις εφαρμογές στο παρασκήνιο: Απενεργοποιήστε τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο και καταναλώνουν δεδομένα.
3. Χρήση του Metered Connection: Ενεργοποιήστε την επιλογή Metered Connection για το δίκτυο σας ώστε να περιορίσετε τις δραστηριότητες που καταναλώνουν πολλά δεδομένα.

Η παρακολούθηση και η διαχείριση της χρήσης δεδομένων στα Windows 11 είναι εύκολη και μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητες εκπλήξεις στον λογαριασμό του διαδικτύου σας. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να έχετε πλήρη έλεγχο της κατανάλωσης των δεδομένων σας και να βελτιστοποιήσετε τη χρήση τους.


Ακολουθήστε μας στο Google News



Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .