//Add More external stylesheets

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

DELFTship: Οπτική μοντελοποίηση σκαφών και ανάλυση σταθερότητας

read

Το DELFTship είναι ένα προηγμένο λογισμικό που επιτρέπει την οπτική μοντελοποίηση σκαφών και την ανάλυση της σταθερότητάς τους. Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής,  επιτρέπει την εξαγωγή όλων των απαραίτητων δεδομένων για τους υπολογισμούς κατευθείαν από το μοντέλο, εξασφαλίζοντας έτσι τη συνέπεια των δεδομένων μεταξύ όλων των στοιχείων και των επεκτάσεων. Το λογισμικό βασίζεται σε έρευνες του TU Delft και έχει αναπτυχθεί με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των χρηστών.

Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν λεπτομερή τρισδιάστατα μοντέλα χρησιμοποιώντας μια διαισθητική και φιλική προς το χρήστη διεπαφή. Η εφαρμογή διαθέτει μια σειρά από ισχυρά εργαλεία μοντελοποίησης, επιτρέποντας τους να δημιουργούν εύκολα σύνθετα σχήματα και να προσαρμόζουν παραμέτρους όπως το μήκος, το πλάτος και το βύθισμα.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του DELFTship είναι οι δυνατότητες ανάλυσης ευστάθειας. Η εφαρμογή παρέχει προηγμένα εργαλεία για τον υπολογισμό και την ανάλυση της σταθερότητας και της άνωσης ενός σκάφους και οι χρήστες μπορούν να εκτελέσουν υπολογισμούς για τη σταθερότητα και άλλα σημαντικά κριτήρια διασφαλίζοντας ότι ο σχεδιασμός τους πληροί τους κανονισμούς και τις απαιτήσεις ασφαλείας.

Εκτός από τη μοντελοποίηση κύτους και την ανάλυση ευστάθειας, διαθέτει και μια σειρά από άλλες χρήσιμες λειτουργίες. Οι χρήστες μπορούν να εκτελέσουν υδροστατικούς υπολογισμούς, να δημιουργήσουν αναφορές, ακόμη και να εξάγουν τα μοντέλα τους σε άλλο λογισμικό CAD για περαιτέρω ανάλυση ή κατασκευή.

Επιπλέον υποστηρίζει την ενοποίηση με άλλο λογισμικό ναυτιλιακού σχεδιασμού, επιτρέποντας στους χρήστες να εισάγουν και να εξάγουν δεδομένα απρόσκοπτα. Αυτό καθιστά εύκολη τη συνεργασία με άλλους σχεδιαστές και μηχανικούς, διασφαλίζοντας ομαλή ροή εργασίας και ακριβή αποτελέσματα

Διατίθεται στις παρακάτω εκδόσεις : 

DELFTship Free, DELFTship Professional και DELFTload

Το DELFTship Free είναι  η δωρεάν έκδοση του λογισμικού που επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινήσουν και να εξερευνήσουν τη μοντελοποίηση σκαφών. Είναι σχεδιασμένο να είναι οπτικό και διαισθητικό, προσφέροντας μια βάση δεδομένων με μοντέλα, εύκολες δυνατότητες σχεδίασης σε 3D και υδροστατικές λεπτομέρειες σε πραγματικό χρόνο. Το καλύτερο μέρος είναι ότι η δωρεάν έκδοση δεν έχει περιορισμούς στη λειτουργικότητα ή στον χρόνο χρήσης.

Η επαγγελματική έκδοση του DELFTship προσφέρει προηγμένες δυνατότητες μοντελοποίησης σκαφών, όπως υπολογισμούς υδροστατικής για συνθήκες κλίσης, εισαγωγή και εξαγωγή σε IGES, αποθήκευση και εκτύπωση των αναπτύξεων πλακών, και ανάπτυξη ασύμμετρων σχεδίων σκαφών. Η επαγγελματική έκδοση αποτελεί επίσης τη βάση για τις επεκτάσεις του DELFTship, επιτρέποντας στους χρήστες να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες του λογισμικού.

Το DELFTload είναι ένα προηγμένο πρόγραμμα υπολογισμού σταθερότητας για κάθε τύπο σκάφους. Χρησιμοποιεί ένα ελκυστικό, ρεαλιστικό μοντέλο του σκάφους, όπου οι χρήστες μπορούν να εισάγουν και να βλέπουν τις συνθήκες φόρτωσης και τα δεδομένα σταθερότητας σε ένα ρεαλιστικό τρισδιάστατο περιβάλλον. Το DELFTload είναι εγκεκριμένο από όλες τις μεγάλες ταξινομητικές εταιρείες.

Επεκτάσεις για Επαγγελματίες

Διαθέτει  ποικιλία επεκτάσεων που μπορούν να προστεθούν στο επαγγελματικό πακέτο. Κάθε επέκταση προσφέρει ένα πλήρες σύνολο δυνατοτήτων και όλες οι επεκτάσεις χρησιμοποιούν το μοντέλο του σκάφους ως βάση για τους υπολογισμούς. Αν χρειάζεστε λεπτομερή και εξειδικευμένη ανάλυση σταθερότητας, το DELFTship έχει τα εργαλεία που χρειάζεστε.

Συνοψίζοντας, πρόκειται για ισχυρή και ευέλικτη εφαρμογή λογισμικού για οπτική μοντελοποίηση κύτους και ανάλυση ευστάθειας. Διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό  εργαλείων και χαρακτηριστικών, επιτρέποντας στους χρήστες να σχεδιάζουν σκάφη με ακρίβεια. Αν είστε σχεδιαστής σκαφών ή ναυπηγός, τότε, το DELFTship είναι  το απαραίτητο εργαλείο σας.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή DELFTship Free


Ακολουθήστε μας στο Google News



Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .