//Add More external stylesheets

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Brave browser : Η απόλυτα ασφαλής περιήγηση στο διαδίκτυο

read

H επιλογή του σωστού προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την καθημερινή μας περιήγηση στο Internet. Ανάμεσα στις πολλές επιλογές που υπάρχουν, το Brave browser ξεχωρίζει όχι μόνο για την ταχύτητα του αλλά και για τις προχωρημένες δυνατότητες προστασίας της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό το πρωτοποριακό εργαλείο και να ανακαλύψουμε τι το καθιστά μοναδικό.

Ιστορικό και Εξέλιξη

Το Brave ξεκίνησε το 2016 από τον Brendan Eich, ο οποίος είναι γνωστός ως συνιδρυτής του Mozilla project και δημιουργός της γλώσσας προγραμματισμού JavaScript. Από την αρχή, ο Eich και η ομάδα του εστίασαν στην ανάπτυξη ενός προγράμματος περιήγησης που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικότητας και στο να παρέχει μια ταχύτερη και πιο ασφαλή εμπειρία στον χρήστη.

Βασικά Χαρακτηριστικά

  1. Ενσωματωμένο Ad Blocker :  Ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του Brave είναι ο ενσωματωμένος blocker διαφημίσεων. Σε αντίθεση με άλλους browsers που απαιτούν την εγκατάσταση προσθέτων (plugins) για την αντιμετώπιση των διαφημίσεων, το Brave αποκλείει τις διαφημίσεις και τους trackers από την αρχή, καθιστώντας την περιήγηση ταχύτερη και ασφαλέστερη.
  2.  Brave Rewards : Διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα ανταμοιβών που επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν Basic Attention Tokens (BAT) βλέποντας διαφημίσεις που βασίζονται στην ιδιωτικότητα. Αυτά τα tokens μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν τους αγαπημένους τους δημιουργούς περιεχομένου.
  3. Προστασία Ιδιωτικότητας : Εκτός από το ενσωματωμένο ad blocker, το πρόγραμμα περιήγησης διαθέτει και προστασία από το fingerprinting, τεχνική που χρησιμοποιούν οι ιστότοποι για να ταυτοποιήσουν τους χρήστες χωρίς τη χρήση cookies.
  4. Brave Shields :  Το Brave Shields είναι ένα χαρακτηριστικό προστασίας που επιτρέπει στον χρήστη να διαχειρίζεται τις ρυθμίσεις ασφάλειας για κάθε ιστότοπο. Από τον αποκλεισμό των trackers μέχρι την αναβάθμιση σε ασφαλέστερη σύνδεση HTTPS, το Brave Shields προσφέρει ένα εξαιρετικά προσαρμοσμένο επίπεδο ασφάλειας.

 Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα :

✔ Ασφάλεια και Ιδιωτικότητα: Το Brave διαθέτει εκτεταμένες δυνατότητες ασφαλείας και προστασίας της ιδιωτικότητας, που το καθιστούν ιδανικό για χρήστες που θέλουν να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα.
✔Ανταμοιβές: Το σύστημα ανταμοιβών του Brave αποτελεί μία καινοτομία που ενισχύει τη δυναμική συμμετοχή των χρηστών και των δημιουργών περιεχομένου.

Μειονεκτήματα :

✔ Συμβατότητα : Ορισμένοι ιστότοποι μπορεί να μην λειτουργούν σωστά λόγω των αυξημένων ρυθμίσεων ασφαλείας.
✔ Εμπειρία Χρήσης : Οι νέοι χρήστες μπορεί να χρειαστούν κάποιον χρόνο για να εξοικειωθούν με τα πολυάριθμα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του browser.

Χρήση και Εγκατάσταση

-  Η εγκατάσταση του Brave είναι απλή και γρήγορη. Είναι διαθέσιμο για τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Windows, macOS, Linux, καθώς και για κινητές συσκευές μέσω Android και iOS. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε τον installer από την επίσημη ιστοσελίδα του Brave, ακολουθώντας τα καθοδηγούμενα βήματα.

- Μόλις εγκατασταθεί το Brave, η διασύνδεση χρήστη είναι αρκετά ομαλή και φιλική. Μπορείτε να εισαγάγετε τα αγαπημένα σας bookmarks και ρυθμίσεις από άλλους browsers με ευκολία και να αρχίσετε την περιήγησή σας αμέσως.
Συμπερασματικά, ο Brave browser αντιπροσωπεύει μια καινοτόμα και ασφαλή επιλογή για την περιήγηση σας στο διαδίκτυο. 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Brave browser


Ακολουθήστε μας στο Google News



Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .