//Add More external stylesheets Ανακαλύψτε τις κρυμμένες λειτουργίες του Microsoft Edge


Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Ανακαλύψτε τις κρυμμένες λειτουργίες του Microsoft Edge

read

Στον ανταγωνιστικό κόσμο των web browsers, ο Microsoft Edge μετα την επανασχεδίασή του έχει καταφέρει να αλλάξει το παιχνίδι και να τύχει ευρείας αποδοχής από πολύ κόσμο. Ωστόσο, παρόλο που πολλοί χρήστες είναι εξοικειωμένοι με τις βασικές του λειτουργίες, υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά που παραμένουν ''κρυμμένα '' στο ευρύ κοινό.
Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε μερικές από αυτές τις λιγότερο γνωστές, αλλά εξαιρετικά χρήσιμες λειτουργίες του που μπορούν να ενισχύσουν την εμπειρία  της περιήγησής σας στο διαδίκτυο.


1. Εύκολη μετάβαση από τον Chrome

Είστε χρήστης του Chrome που σκέφτεται να δοκιμάσετε τον Edge; Το Edge σας προσφέρει τη δυνατότητα να εισαγάγετε τα δεδομένα σας από τον Chrome με μεγάλη ευκολία. Κατά την εγκατάσταση του Edge, θα σας προταθεί να εισαγάγετε τα αγαπημένα σας, το ιστορικό περιήγησης, τα κωδικούς πρόσβασης και άλλα από τον Chrome. Αυτό σας επιτρέπει να ξεκινήσετε τη χρήση του Edge με την άνεση των γνωστών πληροφοριών σας.


2. Επισημάνσεις και σχόλια PDF

Διαθέτει ενσωματωμένη υποστήριξη για την ανοιχτή και επεξεργασία αρχείων PDF. Μπορείτε να κάνετε επισημειώσεις, όπως υπογράμμιση κειμένου, προσθήκη σημειώσεων και επικόλληση σχολίων στα αρχεία PDF χωρίς την ανάγκη για επιπλέον προγράμματα ή εργαλεία.


3. Ανάγνωση με φωνή

Διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία ανάγνωσης με φωνή που μπορεί να διαβάσει κείμενο από ιστοσελίδες ή αρχεία PDF. Αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη για όσους προτιμούν να ακούν το περιεχόμενο αντί να το διαβάζουν οπτικά ή για άτομα με περιορισμένη όραση.
- Για να το ενεργοποιήστε κάντε δεξί κλικ στο άρθρο που διαβάζετε και επιλέξτε εκφώνηση, ενναλακτικά, επιλέξτε με το ποντίκι σας το κείμενο που θέλετε να ακούσετε


4. Επιλογή θέματος

Ο Edge διαθέτει μια ποικιλία από θέματα και χρωματικές παλέτες που μπορείτε να επιλέξετε για να προσαρμόσετε την εμφάνιση του περιηγητή στις προτιμήσεις σας. Αυτό σας επιτρέπει να αλλάξετε το χρωματικό θέμα, το φόντο και τον γενικό σχεδιασμό του Edge για μια εξατομικευμένη εμπειρία.


5. Επισήμανση κειμένου με Cortana

Χάρη στην ενσωματωμένη ευφυή βοηθό Cortana, μπορείτε να επισημάνετε κείμενο κατά την ανάγνωση ιστοσελίδων και να σημειώνετε σημεία ενδιαφέροντος. Οι σημειώσεις και οι επισημάνσεις σας αποθηκεύονται στο OneNote ή στην αρχειοθήκη σας, και μπορείτε να τις ανακτήσετε αργότερα.


6. Προσαρμογή της γραμματοσειράς και του μεγέθους: 

Αν δεν είστε ικανοποιημένοι με την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά ή μεγέθους γραμματοσειράς στο Edge, μπορείτε να τα προσαρμόσετε στις προτιμήσεις σας. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια εξατομικευμένη εμφάνιση για τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε.


7. Ενσωματωμένος Έλεγχος Ορθογραφίας 

Ο Edge περιλαμβάνει έναν προηγμένο ενσωματωμένο έλεγχο ορθογραφίας που υποστηρίζει πολλαπλές γλώσσες. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους εργάζονται σε διεθνές περιβάλλον ή χρειάζονται να γράφουν σε περισσότερες από μία γλώσσες.


8. Collections (Συλλογές)

Η λειτουργία "Collections" του Edge επιτρέπει στους χρήστες να οργανώνουν και να αποθηκεύουν περιεχόμενο από το διαδίκτυο με έναν πολύ συστηματικό τρόπο. Είτε πρόκειται για άρθρα, εικόνες, ή ακόμα και ολόκληρες ιστοσελίδες,  μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τις πληροφορίες σας οργανωμένες και εύκολα προσβάσιμες.


9. Ενσωματωμένη Λειτουργία Ανάγνωσης (Immersive Reader) 

Η λειτουργία Immersive Reader του Edge προσφέρει μια καθαρή και απλοποιημένη εμφάνιση του κειμένου, απαλλαγμένη από περιττά στοιχεία όπως διαφημίσεις ή πλευρικά μενού. Αυτό βοηθά στην εστίαση και καθιστά την ανάγνωση στο διαδίκτυο πιο άνετη, ιδιαίτερα για μακροσκελή άρθρα ή έγγραφα. 
-  Για να το ενεργοποιήσετε, κάντε δεξί κλικ στην σελίδα που διαβάζετε και πατήστε στο κουμπί  Switch Reader View


10. Λειτουργία Σκοτεινής Όψης (Dark Mode) 

Η λειτουργία Dark Mode του Edge είναι ιδανική για όσους προτιμούν μια πιο ήπια εμφάνιση στην οθόνη τους, μειώνοντας την κόπωση των ματιών κατά τη διάρκεια νυχτερινής περιήγησης ή σε χαμηλό φωτισμό.

Συνοψίζοντας, ο Microsoft Edge, με τις προηγμένες του δυνατότητες, προσφέρει πολύ  περισσότερα από μια απλή εμπειρία περιήγησης στο διαδίκτυο.
Χρησιμοποιώντας αυτές τις λειτουργίες του, μπορείτε να ενισχύσετε την παραγωγικότητα σας, να βελτιώσετε την οργάνωση των πληροφοριών σας και να απολαύσετε μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .