//Add More external stylesheets Ξέχασα τον κωδικό μου : Πώς να ανακτήσω την πρόσβαση στον υπολογιστή μου


Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ξέχασα τον κωδικό μου : Πώς να ανακτήσω την πρόσβαση στον υπολογιστή μου

read

Eίναι συχνό φαινόμενο να ξεχνάμε τους κωδικούς πρόσβασής μας, καθώς πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε διάφορους κωδικούς για διάφορες υπηρεσίες και πλατφόρμες.
Στο σημερινό μας άρθρο θα δούμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε αν ξεχάσουμε τον κωδικό πρόσβασής στα Windows 11.
 

1. Χρήση του Microsoft Account: 

Αν έχετε συνδεθεί με ένα Microsoft Account στα Windows 11, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία "Λήψη κωδικού πρόσβασης" για να ανακτήσετε την πρόσβασή σας. Στην οθόνη εισόδου, κάντε κλικ στο "Σύνδεση" και στη συνέχεια επιλέξτε την επιλογή "Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας;". Ακολουθήστε τις οδηγίες για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης μέσω του λογαριασμού σας.

2. Χρήση της επιλογής Ερώτηση ασφαλείας: 

Αν έχετε ορίσει μια ερώτηση ασφαλείας για τον λογαριασμό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία για να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Στην οθόνη εισόδου, κάντε κλικ στο "Σύνδεση" και στη συνέχεια επιλέξτε την επιλογή "Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας;". Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να απαντήσετε στην ερώτηση ασφαλείας που έχετε ορίσει κατά τη δημιουργία του λογαριασμού σας. Αν απαντήσετε σωστά, θα σας παρέχεται η δυνατότητα να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

3. Χρήση του δίσκου επαναφοράς: 

Αν έχετε δημιουργήσει έναν δίσκο επαναφοράς κωδικού πρόσβασης πριν ξεχάσετε τον κωδικό σας, τότε μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να επαναφέρετε τον κωδικό. Απλώς συνδέστε τον δίσκο επαναφοράς στον υπολογιστή και ακολουθήστε τις οδηγίες που θα εμφανιστούν στην οθόνη.


4. Χρήση του PIN: 

Αν είχατε ορίσει ένα PIN για την είσοδο στα Windows 11, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή για να συνδεθείτε στο σύστημά σας. Στην οθόνη εισόδου, κάντε κλικ στο "Σύνδεση" και στη συνέχεια επιλέξτε την επιλογή "Εισαγωγή PIN". Εισάγετε το PIN που είχατε ορίσει και θα έχετε πρόσβαση στο σύστημά σας.

5. Χρήση της λειτουργίας Hello: 

Αν είχατε ενεργοποιήσει τη λειτουργία Hello στα Windows 11, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναγνώριση προσώπου ή το αποτύπωμα δακτυλικού αποτυπώματος για να συνδεθείτε. Στην οθόνη εισόδου, κάντε κλικ στο "Σύνδεση" και στη συνέχεια επιλέξτε την επιλογή "Αναγνώριση προσώπου" ή "Αποτύπωμα δακτυλικού αποτυπώματος". Ακολουθήστε τις οδηγίες για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αναγνώρισης και να αποκτήσετε πρόσβαση στο σύστημά σας.


6. Χρήση του Λογαριασμού Διαχειριστή:

Αν έχετε πρόσβαση σε έναν άλλο λογαριασμό χρήστη στον υπολογιστή με δικαιώματα διαχειριστή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον λογαριασμό για να αλλάξετε τον κωδικό του λογαριασμού που έχετε ξεχάσει. Απλώς πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί > Οικογένεια και άλλοι χρήστες, επιλέξτε τον λογαριασμό που θέλετε να αλλάξετε και κάντε κλικ στην επιλογή "Αλλαγή κωδικού πρόσβασης".


7. Λογισμικό τρίτων

Τέλος, στην έσχατη ανάγκη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο ειδικό λογισμικό για να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας. Ένα από τα ποιο αξιόλογα και μάλιστα δωρεάν είναι το Lazesoft Recover My Password Home Edition που  δημοσιεύσαμε σε προηγούμενη  πρόσφατη ανάρτησή μας

Αυτοί είναι μερικοί από τους τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας στα Windows 11.
Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ορισμένες από αυτές τις επιλογές ενδέχεται να απαιτούν πρόσβαση σε άλλον λογαριασμό διαχειριστή ή στο διαδίκτυο. Τέλος, να διευκρινίσουμε ότι παραπάνω τρόποι μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με τις ρυθμίσεις και τις επιλογές που έχετε κάνει στο σύστημά σας.

Για περισσότερη βοήθεια, μπορείτε να ανατρέξετε στην επίσημη τεκμηρίωση των Windows 11 ή  επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Microsoft.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .