//Add More external stylesheets Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows 11 23H2 σε μη υποστηριζόμενο υλικό


Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows 11 23H2 σε μη υποστηριζόμενο υλικό

read

Στα τέλη Οκτωβρίου 2023 η microsoft κυκλοφόρησε την πιό πρόσφατη έκδοση των windows 11, την    έκδοση 23H2  που φέρνει βελτιώσεις στην εμφάνιση και την εργονομία του λειτουργικού συστήματος. Νέα γραφικά και εφέ κάνουν την αλληλεπίδραση με το σύστημα πιο ευχάριστη και εντυπωσιακή.

Επιπλέον, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης  βελτιώνει την απόδοση και την αποτελεσματικότητα των εφαρμογών. Η αναβάθμιση σε αυτή τη νέα έκδοση φέρνει μαζί της πολλές βελτιώσεις στην ασφάλεια, την απόδοση και τη χρήση, αλλά απαιτεί επίσης συγκεκριμένο υλικό για την υποστήριξή της. Σε αυτό το κείμενο, θα αναλύσουμε τις απαιτήσεις υλικού για τα Windows 11  θα δούμε πώς μπορούμε να το παρακάμψουμε και να εγκαταστήσουμε τελικά τα windows σε μη υποστηριζόμενο υλικό.

Απαιτήσεις Υλικού για τα Windows 11

Η Microsoft έχει καθορίσει συγκεκριμένες απαιτήσεις για την εκτέλεση των Windows 11, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι χρήστες θα επωφεληθούν από τις βελτιώσεις που προσφέρει το λειτουργικό σύστημα. Για την εγκατάσταση των Windows 11, η Microsoft έχει ορίσει ένα σύνολο ελάχιστων απαιτήσεων που πρέπει να πληροί ο υπολογιστής. Αυτές περιλαμβάνουν : 

  • Επεξεργαστής (CPU): Ελάχιστη απαίτηση είναι ένας επεξεργαστής 1 GHz ή ταχύτερος με 2 ή περισσότερους πυρήνες σε ένα συμβατό 64-bit επεξεργαστή ή Σύστημα σε ένα Chip (SoC).
  • Μνήμη RAM: Απαιτείται τουλάχιστον 4 GB RAM.
  • Αποθηκευτικός Χώρος: Απαιτείται τουλάχιστον 64 GB διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου.
  • Κάρτα Γραφικών: Απαιτείται συμβατότητα με DirectX 12 ή νεότερο με WDDM 2.0 driver.
  • Οθόνη: Απαιτείται μια οθόνη με ελάχιστη ανάλυση 720p, με διαγώνιο μεγαλύτερη των 9 ιντσών, 8 bits ανά κανάλι χρώματος.
  • Σύστημα Ασφαλείας: Απαιτείται TPM έκδοση 2.0.
  • Υποστήριξη Firmware: UEFI, Secure Boot capable.
  • Σύνδεση στο Διαδίκτυο: Απαιτείται για τη λήψη ενημερώσεων και για τη χρήση ορισμένων δυνατοτήτων.

Ωστόσο, αυτές οι αυστηρές  απαιτήσεις υλικού έχουν προκαλέσει ανησυχία σε αρκετούς χρήστες που διαθέτουν παλαιότερο υλικό, το οποίο δεν πληροί τις προδιαγραφές. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί θα χρειαστεί να αναβαθμίσουν τον υπολογιστή τους ή να αγοράσουν καινούργιο για να μπορέσουν να εγκαταστήσουν τα Windows 11.

Από την άλλη πλευρά, η απόφαση της Microsoft να θέσει αυτές τις απαιτήσεις δείχνει μια στροφή προς την ασφάλεια και την απόδοση, καθώς το TPM 2.0 και η υποστήριξη για Secure Boot ενισχύουν την ασφάλεια του συστήματος, ενώ οι απαιτήσεις για τον επεξεργαστή και τη μνήμη RAM εξασφαλίζουν ότι τα Windows 11 θα τρέχουν ομαλά, προσφέροντας μια άριστη εμπειρία χρήσης.

Ωστόσο, για αυτό είμαστε εμείς εδώ. Στο σημερινό μας άρθρο θα δούμε πόσο εύκολα μπορούμε να  δημιουργήσουμε ένα BOOT USB και με  αυτό να εγκαταστήσουμε τα windows στον υπολογιστή μας, ακόμη και αν αυτός δεν διαθέτει συμβατό υλικό.

Πρώτα απ΄όλα  όλα πρέπει να κατεβάσουμε το ISO  των windows. Για τον σκοπό αυτό κάντε κλικ εδώ για να μεταφερθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της microsoft  για να κατεβάσετε τα windows. 
Από εκεί μετά κατεβάστε το λογισμικό  rufus


ΒΗΜΑΤΑ

  1. Εγκαταστήστε το rufus στον υπολογιστή σας, επιλέξτε το ISO των windows που μόλις κατεβάσατε.
  2. Αναζητήστε το iso των windows, επιλέξτε το σύστημα αρχείων και τέλος κάντε κλικ στην επιλογή εκκίνηση.
  3. Όπως θα δείτε πριν ξεκινήσει  η εγγραφή των windows στο USB θα εμφανιστεί  ένα παράθυρο όπου μπορούμε να επιλέξουμε να ενεργοποιήσουμε τις επιλογές που είναι απαραίτητες για να μπορέσουμε να εγκαταστήσουμε τα windows.



Λίγα λόγια για το τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτό το μενού :
 
  • Κατάργηση απαίτησης για 4 GB+ RAM – εάν θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows 11 σε υπολογιστή με μη υποστηριζόμενο υλικό.
  • Κατάργηση απαίτησης για ηλεκτρονικό λογαριασμό Microsoft – παραλείψτε την απαίτηση λογαριασμού Microsoft. Τα Windows 11 δεν θα σας ζητήσουν να συνδεθείτε με λογαριασμό Microsoft κατά την αρχική εγκατάσταση.
  • Δημιουργήστε έναν τοπικό λογαριασμό – μπορείτε να καθορίσετε το όνομα του λογαριασμού σας.
  • Ορίστε τοπικές επιλογές χρησιμοποιώντας τις ίδιες τιμές με αυτόν τον χρήστη – Το Rufus θα αντιγράψει τις τρέχουσες τοπικές ρυθμίσεις στη νέα εγκατάσταση.
  • Απενεργοποιήστε τη συλλογή δεδομένων – Τα Windows 11 δεν θα σας ζητήσουν να στείλετε διαγνωστικά δεδομένα, να ενεργοποιήσετε την τοποθεσία, το αναγνωριστικό διαφήμισης και άλλα πράγματα που ορισμένοι χρήστες θεωρούν ότι παραβιάζουν το απόρρητο.
  • Απενεργοποιήστε την αυτόματη κρυπτογράφηση συσκευής BitLocker – Το BitLocker δεν είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή.

 Αφού ολοκληρώσετε την εγγραφή των windows  στο USB τοποθετήστε το usb σας σε κάποια θύρα του υπολογιστή που θέλετε να εγκαταστήσετε τα windows  και ξεκινήστε την εγκατάσταση.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .