//Add More external stylesheets Πώς να ενεργοποιήσετε το DirectX12 στα windows


Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Πώς να ενεργοποιήσετε το DirectX12 στα windows

read

To DirectX 12 είναι μια από τις πιο πρόσφατες εκδόσεις της τεχνολογίας γραφικών εφέ της Microsoft. Προσφέρει βελτιστοποιημένη απόδοση για τα παιχνίδια και τις εφαρμογές που το υποστηρίζουν. Ωστόσο, πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ενεργοποίηση του DirectX 12 στα Windows. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να ενεργοποιήσετε το DirectX 12 στα Windows με απλό και εύκολο τρόπο.

Πρώτα απ' όλα, πρέπει να ελέγξετε αν ο υπολογιστής σας υποστηρίζει το DirectX 12. Ωστόσο, πρίν προχωρήσετε σε αυτό αν δεν είστε σίγουροι ότι είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας  κατεβάστε το και μετά εγκαταστήσετε το στον υπολογιστή σας.

Από εκεί και μετά, για κάνετε τον έλεγχο ανοίξτε το Run ( εκτέλεση) πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα Windows + R, πληκτρολογήστε την εντολή "dxdiag" και πατήστε Enter. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με πληροφορίες για το σύστημά σας. Στην καρτέλα "Σύστημα" θα δείτε την έκδοση του DirectX που υποστηρίζει ο υπολογιστής σας. Αν δεν υποστηρίζει το DirectX 12, τότε θα πρέπει να ενημερώσετε τους οδηγούς της κάρτας γραφικών σας.


Για να ενεργοποιήσετε το DirectX 12, πρέπει να ανοίξετε το παιχνίδι ή την εφαρμογή που υποστηρίζει αυτήν την έκδοση. Στις ρυθμίσεις του παιχνιδιού, θα πρέπει να ψάξετε για την επιλογή "DirectX 12" ή "Direct3D 12" και να την ενεργοποιήσετε. Αν δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, τότε πιθανώς το παιχνίδι σας δεν υποστηρίζει ακόμα το DirectX 12.

Εάν έχετε ενεργοποιήσει το DirectX 12 και αντιμετωπίζετε προβλήματα με την απόδοση του υπολογιστή σας, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να ενημερώσετε τους οδηγούς της κάρτας γραφικών σας.

Για να λειτουργήσει ορθά το DirectX 12, είναι απαραίτητο οι οδηγοί (drivers) της κάρτας γραφικών σας να είναι ενημερωμένοι. Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του κατασκευαστή της κάρτας γραφικών σας (NVIDIA, AMD ή Intel) και κατεβάστε τους τελευταίους διαθέσιμους οδηγούς για το μοντέλο σας.

Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού για να δείτε αν υπάρχουν επιλογές που μπορείτε να προσαρμόσετε για να βελτιώσετε την απόδοση.

Συνοψίζοντας, το DirectX 12 είναι μια εξαιρετική τεχνολογία που μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία σας στα παιχνίδια και τις εφαρμογές. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το DirectX 12 στα Windows με ευκολία και να απολαύσετε τα πλεονεκτήματα  του.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .