Πώς να ενεργοποιήσετε την διαχείριση προχείρου στα windows 11

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Πώς να ενεργοποιήσετε την διαχείριση προχείρου στα windows 11

read

Η διαχείριση προχείρου στα Windows είναι μία σημαντική λειτουργία για την αποτελεσματική εργασία με τον υπολογιστή μας. Πρόκειται για μια δυνατότητα μας επιτρέπει να αποθηκεύσουμε προσωρινά δεδομένα, όπως κείμενο, εικόνες ή άλλα αντικείμενα, με σκοπό την εύκολη μεταφορά ή αντιγραφή αυτών των πληροφοριών από τη μία εφαρμογή σε μια άλλη.

 Υποστηρίζει πολλούς τύπους δεδομένων και μορφές αρχείων. Αυτό  σας επιτρέπει να αντιγράφετε και να επικολλάτε σχεδόν οτιδήποτε, από απλό κείμενο μέχρι σύνθετα γραφικά και πίνακες δεδομένων.

Εκτός από τις βασικές λειτουργίες αντιγραφής και επικόλλησης, στις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows έχουν προστεθεί βελτιώσεις. Για παράδειγμα, η δυνατότητα της ιστορίας προχείρου επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται πολλά αντίγραφα περιεχομένου.

    BHMATA

Το clipboard του Windows 11 έχει ενσωματωθεί με το νέο Snap Layouts feature, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν πολλαπλά αντικείμενα στο clipboard και να τα διαχειρίζονται εύκολα με το νέο γραφικό περιβάλλον του Windows 11. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε τώρα να αντιγράφετε και να επικολλάτε πολλά κείμενα, εικόνες και άλλα αρχεία με άνεση και ταχύτητα.

Επιπλέον, το νέο clipboard του Windows 11 διαθέτει ευέλικτες επιλογές για διαχείριση των αντικειμένων που έχουν αποθηκευτεί σε αυτό. Μπορείτε να τα οργανώσετε σε κατηγορίες, να τα αναζητήσετε εύκολα και να τα διαγράψετε όταν δεν τα χρειάζεστε πια. Αυτό σας επιτρέπει να διατηρείτε το clipboard σας οργανωμένο και να εξοικονομείτε χρόνο κατά τη χρήση του.

1. Το πρόχειρο των Windows 11 είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή και για να  το ενεργοποιήσετε  θα πρέπει να ανοίξετε τις "Ρυθμίσεις" του συστήματος. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω του μενού "Έναρξη", επιλέγοντας το εικονίδιο των ρυθμίσεων, είτε πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα Windows + I στο πληκτρολόγιο. Στη συνέχεια, επιλέξτε την ενότητα "Σύστημα" και μετά την υποενότητα "Πρόχειρο".

 

2. Στη  σελίδα  "Πρόχειρο", θα βρείτε την επιλογή για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία "Ιστορικό προχείρου". Ενεργοποιώντας την επιλογή, θα μπορείτε να αποθηκεύετε πολλά στοιχεία στο πρόχειρο και να τα διαχειρίζεστε μέσω του ιστορικού προχείρου.


3. Για να προσπελάσετε το ιστορικό προχείρου, απλώς πατήστε τα πλήκτρα Windows + V. Αυτό θα ανοίξει ένα μικρό παράθυρο που περιέχει όλα τα στοιχεία που έχετε αντιγράψει ή αποκοπεί πρόσφατα.

 

Επιπλέον, μέσα στην ίδια ενότητα ρυθμίσεων, μπορείτε να βρείτε την επιλογή για να συγχρονίζετε το πρόχειρο σας με άλλες συσκευές Windows. Η συγχρονισμένη χρήση του προχείρου επιτρέπει την ανταλλαγή περιεχομένου μεταξύ διαφορετικών συσκευών με τον ίδιο λογαριασμό Microsoft.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .