//Add More external stylesheets Πώς να ενεργοποιήστε την διαχείριση προχείρου στα windows 11


Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Πώς να ενεργοποιήστε την διαχείριση προχείρου στα windows 11

read

Το πρόχειρο είναι ένας προσωρινός αποθηκευτικός χώρος που χρησιμοποιείται για την αντιγραφή και επικόλληση πληροφοριών ανάμεσα σε εφαρμογές. Η διαχείριση προχείρου στα Windows είναι μία σημαντική λειτουργία για την αποτελεσματική εργασία με τον υπολογιστή μας. Πρόκειται για μια δυνατότητα μας επιτρέπει να αποθηκεύσουμε προσωρινά δεδομένα, όπως κείμενο, εικόνες ή άλλα αντικείμενα, με σκοπό την εύκολη μεταφορά ή αντιγραφή αυτών των πληροφοριών από τη μία εφαρμογή σε μια άλλη.

 Υποστηρίζει πολλούς τύπους δεδομένων και μορφές αρχείων. Αυτό  σας επιτρέπει να αντιγράφετε και να επικολλάτε σχεδόν οτιδήποτε, από απλό κείμενο μέχρι σύνθετα γραφικά και πίνακες δεδομένων.

Εκτός από τις βασικές λειτουργίες αντιγραφής και επικόλλησης, στις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows έχουν προστεθεί βελτιώσεις. Για παράδειγμα, η δυνατότητα της ιστορίας προχείρου επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται πολλά αντίγραφα περιεχομένου.

    BHMATA

Το clipboard του Windows 11 έχει ενσωματωθεί με το νέο Snap Layouts feature, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν πολλαπλά αντικείμενα στο clipboard και να τα διαχειρίζονται εύκολα με το νέο γραφικό περιβάλλον του Windows 11. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε τώρα να αντιγράφετε και να επικολλάτε πολλά κείμενα, εικόνες και άλλα αρχεία με άνεση και ταχύτητα.

Επιπλέον, το νέο clipboard του Windows 11 διαθέτει ευέλικτες επιλογές για διαχείριση των αντικειμένων που έχουν αποθηκευτεί σε αυτό. Μπορείτε να τα οργανώσετε σε κατηγορίες, να τα αναζητήσετε εύκολα και να τα διαγράψετε όταν δεν τα χρειάζεστε πια. Αυτό σας επιτρέπει να διατηρείτε το clipboard σας οργανωμένο και να εξοικονομείτε χρόνο κατά τη χρήση του.

1. Το πρόχειρο των Windows 11 είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή και για να  το ενεργοποιήσετε  θα πρέπει να ανοίξετε τις "Ρυθμίσεις" του συστήματος. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω του μενού "Έναρξη", επιλέγοντας το εικονίδιο των ρυθμίσεων, είτε πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα Windows + I στο πληκτρολόγιο. Στη συνέχεια, επιλέξτε την ενότητα "Σύστημα" και μετά την υποενότητα "Πρόχειρο".

 

2. Στη  σελίδα  "Πρόχειρο", θα βρείτε την επιλογή για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία "Ιστορικό προχείρου". Ενεργοποιώντας την επιλογή, θα μπορείτε να αποθηκεύετε πολλά στοιχεία στο πρόχειρο και να τα διαχειρίζεστε μέσω του ιστορικού προχείρου.


3. Για να προσπελάσετε το ιστορικό προχείρου, απλώς πατήστε τα πλήκτρα Windows + V. Αυτό θα ανοίξει ένα μικρό παράθυρο που περιέχει όλα τα στοιχεία που έχετε αντιγράψει ή αποκοπεί πρόσφατα.

 

Επιπλέον, μέσα στην ίδια ενότητα ρυθμίσεων, μπορείτε να βρείτε την επιλογή για να συγχρονίζετε το πρόχειρο σας με άλλες συσκευές Windows. Η συγχρονισμένη χρήση του προχείρου επιτρέπει την ανταλλαγή περιεχομένου μεταξύ διαφορετικών συσκευών με τον ίδιο λογαριασμό Microsoft.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο του προχείρου είναι προσωρινό και μπορεί να ανακτηθεί μόνο στο πλαίσιο της ίδιας συνεδρίας εργασίας. Όταν κλείσετε το πρόγραμμα ή τον υπολογιστή, το περιεχόμενο του προχείρου θα χαθεί.

Εκτός από τον συνδυασμό πλήκτρων Ctrl+C για αντιγραφή και Ctrl+V για επικόλληση, υπάρχουν και άλλοι συνδυασμοί πλήκτρων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη διαχείριση του προχείρου. Για παράδειγμα, ο συνδυασμός πλήκτρων Ctrl+X χρησιμοποιείται για αποκοπή πληροφοριών από το πρόχειρο, ενώ ο συνδυασμός πλήκτρων Ctrl+Shift+V επικολλά τις πληροφορίες από το πρόχειρο  με μορφή κειμένου χωρίς τη μορφοποίηση. 

 Εκτός από τις βασικές λειτουργίες αντιγραφής και επικόλλησης, τα Windows παρέχουν και άλλα εργαλεία για τη διαχείριση του προχείρου. Μπορείτε να ανοίξετε το "Πρόχειρο Windows" (Windows Clipboard) πατώντας τον συνδυασμό πλήκτρων Win+V. Αυτό σας επιτρέπει να δείτε μια λίστα με τις προηγούμενες καταχωρήσεις του προχείρου και να επιλέξετε ποια να επικολλήσετε. 

Επίσης, ανοίγοντας το "Πρόχειρο Office" (Office Clipboard) στις εφαρμογές Office, μπορείτε να αποθηκεύσετε πολλαπλές καταχωρήσεις του προχείρου και να τις διαχειριστείτε με περισσότερες επιλογές.

 Εκτός από τις ενσωματωμένες λειτουργίες των Windows, υπάρχουν επίσης εφαρμογές τρίτων που παρέχουν ποιο προχωρημένες διαχείρισης προχείρου. Αυτές οι εφαρμογές σας επιτρέπουν να αποθηκεύσετε και να οργανώσετε πολλαπλές καταχωρήσεις στο πρόχειρο, να τις αναζητήσετε και να τις διαχειριστείτε με περισσότερες επιλογές. 

Μερικά δημοφιλή παραδείγματα εφαρμογών διαχείρισης προχείρου τρίτων μερών είναι το Ditto, το ClipX και   άλλες. Τις καλύτερες  από αυτές μπορείτε να τις δείτε σε πρόσφατο άρθρο που έχουμε δημοσιεύσει εδώ


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .