//Add More external stylesheets Fedora 39 Workstation : Η επόμενη γενιά Linux


Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Fedora 39 Workstation : Η επόμενη γενιά Linux

read

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα λαμπρό αστέρι που έχει ανατείλει στον ουρανό των λειτουργικών συστημάτων: Το Fedora 39 Workstation. Ετοιμαστείτε να βιώσετε την εμπειρία ενός περιβάλλοντος που συνδυάζει την απόλυτη σταθερότητα, την ασύγκριτη ταχύτητα και την εκπληκτική ευελιξία.

Το Fedora 39 Workstation είναι ένα λειτουργικό σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να εμπνέει τους δημιουργούς. Από τους προγραμματιστές μέχρι τους γραφίστες και από τους συγγραφείς μέχρι τους επιστήμονες δεδομένων, είναι το ιδανικό εργαλείο για όλους όσους θέλουν να προωθήσουν τα όρια της δημιουργικότητάς τους.

Η φιλοσοφία του Fedora Project είναι απλή, πρώτα ο χρήστης. Και αυτό φαίνεται σε κάθε πτυχή του. Η εγκατάσταση είναι πιο απλή από ποτέ, με έναν οδηγό που σας καθοδηγεί βήμα προς βήμα, ενώ το νέο σύστημα εκκίνησης φέρνει τον υπολογιστή σας σε πλήρη λειτουργία σε χρόνο dt. Αλλά ας μη μείνουμε μόνο στα βασικά.

Το Fedora 39 Workstation ενσωματώνει τον πιο πρόσφατο πυρήνα Linux, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή υποστήριξη για το σύγχρονο hardware. Αυτό σημαίνει ότι είτε έχετε τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή, είτε μια κορυφαία κάρτα γραφικών, θα τα αξιοποιήσει στο έπακρο.

Μιλώντας για γραφικά, η εμπειρία στο desktop έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Η χρήση του GNOME 45, με την κομψή και απλοποιημένη διεπαφή του, καθιστά την καθημερινή χρήση μια απόλαυση. Οι εφαρμογές είναι πιο αποκρισιμότητα από ποτέ, και η εμπειρία πολυ-εργασίας είναι απλά ασυναγώνιστη.

Πολλές εφαρμογές στο GNOME 45 χρησιμοποιούν πλέον τα νέα γραφικά στοιχεία διεπαφής χρήστη που εμφανίζονται στο libadwaita 1.4. Αυτό τους δίνει ένα όμορφο δίχρωμο σχέδιο με πλαϊνές ράβδους που εκτείνονται σε όλο το ύψος του παραθύρου. Όχι μόνο φαίνεται υπέροχο, αλλά βελτιώνει επίσης την προσαρμοστικότητα των εφαρμογών, καθιστώντας τις πιο εύχρηστες με μικρότερα μεγέθη παραθύρων.

Διαθέτει τη νέα εφαρμογή Image Viewer του GNOME, εσωτερικά γνωστή ως Loupe. Έχει γραφτεί από την αρχή για υψηλή απόδοση και προσαρμοστικότητα.

Το GNOME 45 διαθέτει μια σειρά από βελτιώσεις απόδοσης.

  • Η αποκωδικοποίηση βίντεο με επιτάχυνση υλικού προτιμάται πλέον αυτόματα, όπου είναι δυνατόν.
  • Η μικρογραφία στην εφαρμογή αρχεία είναι πλέον πολυνηματική.
  • Το  τραιμόπαιγμα και η καθυστέρηση του δρομέα μειώνονται σημαντικά.
  • Η απόδοση αναζήτησης βελτιώνεται σημαντικά στο GNOME Shell και σε πολλές εφαρμογές, όπως Αρχεία, λογισμικό και χαρακτήρες.
  • Έχουν επίσης πραγματοποιηθεί αρκετές βελτιώσεις απόδοσης σε ολόκληρη τη στοίβα, συμπεριλαμβανομένου του GLib, του OpenGL renderer της GTK και του systemd. Πολλές από αυτές τις βελτιστοποιήσεις απόδοσης δεν θα ήταν δυνατές χωρίς την ενεργοποίηση των δεικτών πλαισίου στην προηγούμενη έκδοση του Fedora Workstation!.


Στον τομέα της ασφάλειας, ενσωματώνει τις τελευταίες ενημερώσεις και διορθώσεις, ενισχύοντας την προστασία του χρήστη από νέες απειλές και ευπάθειες. Η διαχείριση λογισμικού μέσω του DNF (Dandified YUM) είναι πιο γρήγορη και αποτελεσματική, με βελτιώσεις που προσφέρουν μειωμένους χρόνους εγκατάστασης και αναβαθμίσεων.

Σημαντικές βελτιώσεις έχουν γίνει και στον τομέα των επιδόσεων. Χρησιμοποιεί τον πυρήνα Linux 5.x, παρέχοντας καλύτερη υποστήριξη για τον νεότερο υλικό και τις τεχνολογίες. Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας Wayland συνεχίζει να προσφέρει βελτιωμένη απόδοση γραφικών και μια πιο ομαλή εμπειρία χρήσης.

Συνοψίζοντας, το Fedora 39 Workstation αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στον κόσμο του Linux, προσφέροντας προηγμένες λειτουργίες, βελτιώσεις στην ασφάλεια και επεκτάσεις στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού. Με τη συνεχή υποστήριξη και συμμετοχή της κοινότητας,   υπόσχεται να εξακολουθεί να εντυπωσιάζει  και να υπηρετεί τις ανάγκες των χρηστών του Linux.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Linxux
Κατεβάστε την εφαρμογή Fedora 39 Workstation.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .