//Add More external stylesheets DiskGenius : Τροποποιήστε και επαναφέρετε χαμένα σας Partitions


Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

DiskGenius : Τροποποιήστε και επαναφέρετε χαμένα σας Partitions

read

Το DiskGenius είναι ένα επαγγελματικό λογισμικό που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για τη διαχείριση δίσκων, την ανάκτηση δεδομένων και την αντιμετώπιση προβλημάτων αποθήκευσης. Είναι συμβατό με τα συστήματα αρχείων FAT12 / FAT16 / FAT32 / NTFS / exFAT / EXT2 / EXT3 / EXT4 και υποστηρίζει διάφορες συσκευές αποθήκευσης, όπως σκληρούς δίσκους, USB flash drives, κάρτες μνήμης και άλλα.

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του DiskGenius είναι η ικανότητά του να ανακτά χαμένα ή διαγραμμένα αρχεία. Χρησιμοποιεί προηγμένους αλγόριθμους σάρωσης για αναζήτηση και επαναφορά αρχείων που έχουν διαγραφεί, μορφοποιηθεί ή χαθεί κατά λάθος λόγω σφάλματος συστήματος. Το λογισμικό υποστηρίζει διάφορα συστήματα αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των FAT12, FAT16, FAT32, exFAT, NTFS και EXT2/3/4, ώστε να μπορεί να χειριστεί διαφορετικούς τύπους μέσων αποθήκευσης, όπως σκληρούς δίσκους, SSD, μονάδες USB και κάρτες μνήμης.

Ωστόσο, εκτός από την ανάκτηση αρχείων, το DiskGenius παρέχει επίσης εργαλεία για τη διαχείριση διαμερισμάτων. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε, να μορφοποιείτε, να αλλάζετε μέγεθος και να διαγράφετε διαμερίσματα χωρίς κόπο.

Είτε θέλετε να επαναδιαμερίσετε τον σκληρό σας δίσκο για να εκχωρήσετε περισσότερο χώρο σε ένα συγκεκριμένο διαμέρισμα είτε να συγχωνεύσετε δύο διαμερίσματα σε ένα, το DiskGenius προσφέρει μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή που απλοποιεί τη διαδικασία. Μπορείτε επίσης να αποκρύψετε ή να αποκρύψετε τα διαμερίσματα για να προστατεύσετε ευαίσθητα δεδομένα από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Επιπλέον, περιλαμβάνει και μία επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και κλωνοποίησης δεδομένων. Σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας εικόνων ολόκληρων μονάδων δίσκου ή επιλεγμένων κατατμήσεων, διασφαλίζοντας ότι τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή και μπορούν εύκολα να αποκατασταθούν σε περίπτωση βλάβης του συστήματος ή απώλειας δεδομένων. Το λογισμικό σας επιτρέπει επίσης να κλωνοποιήσετε έναν δίσκο σε έναν άλλο, καθιστώντας τον ιδανικό για αναβάθμιση σε μεγαλύτερη μονάδα δίσκου ή μεταφορά δεδομένων σε νέο υπολογιστή.

Θα λέγαμε ωστόσο ότι είναι ένα λογισμικό που υπερβαίνει τη διαχείριση και την ανάκτηση δεδομένων καθώς διαθέτει επίσης διάφορα εργαλεία για βελτιστοποίηση και συντήρηση δίσκου. Με λειτουργίες όπως η ανασυγκρότηση και η επιδιόρθωση κακού τομέα, μπορείτε να βελτιώσετε την απόδοση και την υγεία του σκληρού σας δίσκου. Το λογισμικό παρέχει επίσης έναν ενσωματωμένο καταστροφέα αρχείων, ο οποίος διαγράφει με ασφάλεια αρχεία, διασφαλίζοντας ότι δεν μπορούν να ανακτηθούν με κανέναν τρόπο.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του είναι η ικανότητά του να δημιουργεί και να διαχειρίζεται εικονικούς δίσκους. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εικονικό δίσκο χρησιμοποιώντας ελεύθερο χώρο στον φυσικό σας σκληρό δίσκο ή να δημιουργήσετε ένα αρχείο εικονικού δίσκου που λειτουργεί ως ξεχωριστός σκληρός δίσκος. Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ασφαλή και κρυπτογραφημένο χώρο για την αποθήκευση ευαίσθητων αρχείων ή τη λειτουργία μιας εικονικής μηχανής.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  1.  Ανάκτηση Δεδομένων: Το DiskGenius παρέχει ισχυρές δυνατότητες ανάκτησης δεδομένων για να ανακτήσετε απομαγνητοφωνημένα, διαγραμμένα, μη διαμορφωμένα ή χαλασμένα αρχεία από τον σκληρό δίσκο ή άλλες αποθηκευτικές συσκευές. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις ατυχημάτων, όπως διαγραφή αρχείων, μορφοποίηση δίσκου ή απώλεια δεδομένων λόγω ιού.
  2. Διαχείριση Δίσκων: Με το DiskGenius μπορείτε να διαχειριστείτε τους σκληρούς δίσκους σας εύκολα και αποτελεσματικά. Μπορείτε να δημιουργήσετε, να διαμορφώσετε, να συμπιέσετε, να αντιγράψετε ή να αποκαταστήσετε διαμερίσματα. Επίσης, μπορείτε να εκτελέσετε εργαλεία επισκευής δίσκων, όπως επισκευή του MBR (Master Boot Record) ή του τραπεζιού MFT (Master File Table).
  3. Αντίγραφο Ασφαλείας και Επαναφορά: Το DiskGenius προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας και την αποκατάστασή τους σε περίπτωση απώλειας. Μπορείτε να δημιουργήσετε εικόνες δίσκων και να τις αποθηκεύσετε σε έναν άλλο δίσκο ή σε ένα δικτυακό τόπο αποθήκευσης.
  4. Επαναφορά κωδικών πρόσβασης: Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης για τον υπολογιστή ή για έναν κρυπτογραφημένο δίσκο, το DiskGenius μπορεί να σας βοηθήσει να τον επαναφέρετε. Υποστηρίζει την επαναφορά κωδικών πρόσβασης για διάφορα συστήματα, όπως τα Windows, το BitLocker και το TrueCrypt.

Η έκδοση Standard περιλαμβάνει αρκετά πλήρεις λειτουργίες για την ανάκτηση δεδομένων, τη διαχείριση δίσκων και την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων, η οποία θα ήταν η καλύτερη επιλογή για οικιακούς χρήστες, η επαγγελματική έκδοση παρέχει πιο εξελιγμένες και αξιοσημείωτες δυνατότητες, όπως επεξεργαστή hex, αντιγραφή τομέων, κατασκευή εικονικού RAID, αποκατάσταση κρυπτογραφημένων διαμερισμάτων, διαχείριση εικονικών δίσκων και ούτω καθεξής, το οποίο είναι κατάλληλο για επαγγελματίες IT, τεχνικούς ή παροχείς υπηρεσιών.

Η έκδοση Free Edition παρέχει και αυτή αρκετές λειτουργίες για τη διαχείριση διαμερισμάτων και δίσκων και την ανάκτηση χαμένων αρχείων (περιγράφονται στην πρώτη παράγραφο ). Ωστόσο, για πιο λεπτομερή περιγραφή διαβάστε τις διαφορές εδώ.

Συμπερασματικά, το DiskGenius είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη διαχείριση και την ανάκτηση δεδομένων στον υπολογιστή σας. Είτε χρειάζεστε ανάκτηση δεδομένων είτε εργαλεία διαχείρισης δίσκων, σας παρέχει τις απαραίτητες λειτουργίες για την εργασία που επιθυμείτε.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή DiskGenius


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .